Pakolaisuus

Ihmisoikeusjuristi Irakissa ammutusta turvapaikanhakijasta: Suomen viranomaisia syytä epäillä kuolemantuottamuksesta?

Ihmisoikeusasioihin erikoistunut asianajaja Markku Fredman
katsoo, että irakilaismiehen tapauksessa voisi olla syytä epäillä kuolemantuottamusta, sillä EIT:n mukaan kahta aiempaa hengenvaarallista tilannetta ei ollut otettu riittävästi huomioon.

Fredmanin mukaan turvapaikasta vastanneiden viranomaisten toiminta vertautuu asiassa hoitovirheeseen lääkärin vastaanotolla.

– Ihminen hakeutuu turvapaikkapuhutteluun ja kertoo, mitä on tapahtunut. Sitten tehdään väärä diagnoosi, ja ihminen kuolee. En tiedä, ketkä tähän päätöksentekoon ovat osallistuneet, onko esimerkiksi haastattelijoilla jotain tekemistä päätöksen kanssa, Fredman sanoo STT:lle.

– Kaikki tarvittava tieto on ollut asian oikeaan hoitamiseen, mutta ainoa oikea ratkaisu jätettiin tekemättä ja sen seurauksena ihminen menetti henkensä.

 
Näitä koulutettuja ja työllistyneitä henkilöitä tarvitsisivat heidän kotimaansa paljon enemmän kuin Eurooppa.
Miksi pitää lähteä pitkälle, kalliille ja jopa vaaralliselle matkalle ?
Amen. Kyllä siellä koulutettua väkeäkin on mutta kuten todettua, tuota väkeä tarvitaan noissa lähtömaissa kipeästi. Esimerkiksi etenkin kaupunkilaisnuorison keskuudesta löytyy suht taitavaa ICT-osaajaa. Ei kuitenkaan siinä määrin kuin tuo juttu antaa ymmärtää. Oikea yliopistotutkinto Afrikasta (Etelä-Afrikka poislukien) vastaa korkeintaan meikäläistä "merkonomia". Ja ne ovat tuossa porukassa harvassa ne tyypit.

Yksilötasolla ymmärrän kyllä ihmisen pyrkimyksen elinolojensa parantamiseen. JOS tuo juttu pitäisi paikkansa, olisimme jälleen dilemman "Mitä virkaa on Afrikan avustamisella kun aivovuoto tuhoaa kaiken koulutuksella, joka on se ainoa kestävä mahdollisuus, saavutetun kehityksen?" Tuo nimittäin olisi kanssa Afrikan riistoa ja kolonisointia.

No, paskapuhettahan tuo juttu oikeasti on. Se on kuitenkin varma merkki siitä, että mustaa kultaa on taas kohta tulossa lujasti. Propagandatykistö aloittelee taas.
 
En tiedä, onko tämä ollut jo esillä, mutta...

Miksi ihmeessä tämä, kertomansa mukaan shiiojen vainoama, sunnimies haki turvapaikkaa 3000 km päästä, kristitystä Suomesta, eikä esimerkiksi pyrkinyt rajan yli sunnilaiseen Saudi-Arabiaan? En tunne paikallista meininkiä, joten pistää ihmetyttämään.
 
En tiedä, onko tämä ollut jo esillä, mutta...

Miksi ihmeessä tämä, kertomansa mukaan shiiojen vainoama, sunnimies haki turvapaikkaa 3000 km päästä, kristitystä Suomesta, eikä esimerkiksi pyrkinyt rajan yli sunnilaiseen Saudi-Arabiaan? En tunne paikallista meininkiä, joten pistää ihmetyttämään.

Saudi-Arabiassa joudut pakolaisleirille. Suomessa pääset asumaan pääministerin kotiin. Kumpaan itse lähtisit?
 
Ne taitaa Saudeissa olla hirveitä rasisteja kun eivät ymmärrä ali babojen kulttuurisia erityispiirteitä? Tai sitten ne ymmärtävät ne liiankin hyvin..

Siellä on vähän omat ongelmansa Intian/Pakistanin siivous-/puutarha-/rakennustyöntekijöiden kanssa. Tai no, ongelma ja ongelma.. viranomaiset kyllä hoitavat työttömät pois ja töissä olevilla on passi työnantajan kaapissa.. että kisailu halpatyöpaikoista ei vissiin houkuta... enkä ihmettele.
 
On muuten maa johon en ottaisi vaimoa mukaan työkeikalle. Ei sitä turistina ihan kaikkea näe, mutta kun olet maassa melkein vuoden niin opit arvostamaan Suomalaista tasa-arvoa ja muutenkin elämänmenoa...
 
Back
Top