Pakolaisuus

Olen ymmärtänyt että TIR-kuljetukset sinettineen on aika vanha keksintö...

Sisämarkkinat toteutuivat 1. tammikuuta 1993, tavarakuljetusten toistuvat rajatarkastukset siirtyivät historiaan. Nykyisin jäsenvaltiot eivät suorita tarkastuksia rajoillaan, elleivät tarkastukset kuulu yleiseen valvontajärjestelmään, jota sovelletaan vastaavasti kansallisalueen sisällä, ja/tai ellei tarkastuksia tehdä satunnaisina pistokokeina. Jos tällaiset tarkastukset – huolimatta siitä, missä ne tehdään – ovat kuitenkin tuontituotteiden järjestelmällisiä tarkastuksia, ne katsotaan edelleen vaikutukseltaan vastaaviksi toimenpiteiksi, jotka voivat olla perusteltuja vain poikkeustapauksessa, mikäli tiukat edellytykset täyttyvät.

Tavaran vapaaseen liikkuvuuteen kuuluu myös yhteiset kuluttajasuoja ja tuotesuoja direktiivit. Jotka mahdollistavat sen että sisämarkkinoilla voidaan käydä mahdollisimman helposti kauppaa. Eli se Rajajoosepissa valmistettu hirsimökki pitäisi täyttää Monakonkin valmispiharakennusten määräykset.

TIR eli transport international routier on rahtiliikenteessä käytetty lyhenne Ranskassa tehdystä yleissopimuksesta , jonka tavoitteena on tavaroiden keskeytyksetön kuljettaminen maiden välillä samalla, kun kauttakulkumaan tulliviranomaisille suodaan maksimaaliset turvatakuut. Käytännössä TIR-merkityt kuljetukset siis ohittavat normaalit tullimuodollisuudet. Tämä nopeuttaa ja helpottaa kansainvälistä tavaraliikennettä. TIR-carnet'isiin merkittyjen tavaroiden kansainvälistä kuljetusta koskeva tulliyleissopimus tehtiin 14. marraskuuta 1975.

TIR-kuljetuksienkin osalta vaadittiin se tullaaminen jossain kohtaa Euroopan sisäistä kuljetusketjua . Rajoilla piti/pitää käydä näyttämässä kuskin passit, ja TIR-paperit. TIR-sai ajaa vain mahdollisimman nopeasti kauttakulkumaan läpi. Eli osaa kuormaa ei olisi voinut purkaa Belgiassa, ja osaa Monakossa. Ja lopuksi silti piti maksaa tulleja siitä hirsimökistä sitten kohdemaassa Monakossa.

Noin 75 prosenttia unionin sisäisestä kaupasta on tavarakauppaa. Tutkimukset osoittavat, että tavaroiden vapaan liikkuvuuden periaatteesta ja siihen liittyvästä lainsäädännöstä saatava hyöty on vuosittain jopa 386 miljardia euroa EU:n alueella.
 
Tuota samaa olen minäkin kuullut... erään pikkufirman toimarin sanoin: "Helpommalla pääsis kun lähettäisi koko kontin postipakettina..."

Oma osaaminen TIR-juttuun ei ole koskaan mennyt syvälle. Vaikka se pitäisi osata entisten opintojen takia alkeiltaan.

Muistan 90-luvulla, kun tuli oltua mukana organisaatiossa joka järkkäsi linja-automatkoja Keski-Eurooppaan. Siinä oli välillä tekemistä kun joka maassa oli eri lepoajat, eri kaavakkeet vakuutuksista, eri ajokorttikopiot sekä passit. Jossain rajoilla riitti kun kuski ja opas vilautti Suomen passia. Joskus tarkastajilla oli aikaa katsoa 50 hengen bussista jokaiselta passit. Ja seuraavilta 50 bussilta.
 
Viimeksi muokattu:
@skärdis
Olet oikeassa, olihan se vahvasti sanottu. Eikä Rytilläkään oikeastaan ollut vaihtoehtoa. Vaikka kuinka pinnistelisi ei tule mieleen sellaisia tapauksia, joista loppupeleissä ei kuultaisi oma etu tai oman nahan pelastaminen. On kyllä ollut huonoja parempiakin.
Vähän on niitä ministereitä, kun ovat töppäilyjensä takia eronneet, ainakin munallisia. Kyllä palkkiovirka on kolahtanut ja sitä kautta saatu ongelma lakaistua maton alle. Voi olla, että valtaosa painaa yksittäistapaukset alleen. Olisi iloinen yllätys, jos muistuttaisit.
 
Ei pidä antaa faktojen sotkea hyvää tarinaa...
Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta
44 min
·

Xeli-niminen henkilö on twiitannut pätkän Saksan yleisradion kakkostelevision ZDF:n aamun tv-uutisista, jossa kaksi Kreikkaan ylipäässyttä mutta kahteen kertaan takaisin Turkin puolelle käännytettyä syyrialaismiestä kertoo toimittajalle, että kreikkalaiset viranomaiset veivät heidän kännykkänsä ja rahansa. Samaan aikaan kuvasta näkyy, miten toinen miehistä työntää kännykkää taskuunsa.
“Flüchtling: "Sie haben uns alles abgenommen, das Handy, das Geld" Sein Kollege legt es währenddessen mal lieber schnell weg. Zu geil #WirHabenPlatz #WirHabenKeinenPlatz #Fluechtlingskrise https://t.co/09TC7XEPA1


Tietoja tästä verkkosivustosta

TWITTER.COM

Xeli on Twitter
https://twitter.com/farmingisland/s...vQ39vbUzMjdgYqjDhmKvfkWEYtILADbXV-xmiucyBiKzE
 
"15:40, Ursula von der Leyen:Those who seek to test Europe's unity will be disappointed! [...] I thank Greece for being our European Aspida in these times"

Kannattaa katsoa tuo 15:40 alkava kohta. Symbolit on kyllä ihan kohdillaan ja puhe melkein kuin sotapäälliköllä. Aspida=kilpi.

Mitään tuo ei takaa, mutta yllättävän tiukkaa settiä tuli.

Vaikuttaa siltä, että eurooppalaisten suhtautuminen on ottanut askeleen tiukemman maahanmuuttopolitiikan suuntaan.
 
Jep, koska niitä tulijoita on kymmeniä miljoonia.

Mitä muuta periksiantaminen on kuin väestönvaihto - tai "väestönvaihdos"? Sana jota ei saisi ääneen sanoa. Tämä vaellushan on vasta alkua.

Eurooppaa mädätetään sisältä. Uskonnottomat kansakunnat katoavat, kunnes tilalle tulee uusi uskonto. Moraali, se on sitä että lapsille opetetaan kuinka nuollaan persettä oikein. Oikeuskäsitykset, ne ovat sitä että raamatun lainaamisesta päätyy vankilaan. Näyttääkö valoisalta?

Samalla koetellaan Euroopan rajoja. Onko niitä edes. Saako tulijoita pyytää pyyhkimään jalkansa. Käyttäytymään kuin eurooppalaiset. Onko heillä aina, aivan kaikilla, oikeus tutustua tyttäriimme. Ihmisarvo on jakamaton, sanovat, mutta miksi?

Mikä ihmeen ihmisarvo kuuluu raiskaajille tai tappajille - olipa kansallisuus mitä tahansa. Onko tarkoitus halveksua ja väheksyä uhreja?

Euroopan ja eurooppalaisen elämäntavan sekä oikeuskäsityksen perustukset ovat suuressa vaarassa. En juurikaan kummastele kun Iso-Britannia päätti ottaa eron, välinpitämättömän ja kaikille rajattomasti jakavan puolison kanssa ei tulisi olemaan helppo elää.
 
Viimeksi muokattu:
Pistetään ehdoksi rahojen saamiselle että pysyvät siellä minne niitä sijoitetaan. Mutta eihän tämä käy koska scheinin-scheisse.
Olen joskus aikaisemmin ehdottanut, että pakolaisille myönnetäään täysihoito VOKissa, minkä johdosta tukirahoja leikataan 90%. Ei ole pakko asua tuolla (eikä siihen voi pakottaa), mutta täysihoito on järjestetty ja se pudottaa tukirahoja; asui siellä tai ei. En tiedä, onko lain mukaan mahdollista toimia näin, mutta lakeja voi muuttaa...
 
Olen joskus aikaisemmin ehdottanut, että pakolaisille myönnetäään täysihoito VOKissa, minkä johdosta tukirahoja leikataan 90%. Ei ole pakko asua tuolla (eikä siihen voi pakottaa), mutta täysihoito on järjestetty ja se pudottaa tukirahoja; asui siellä tai ei. En tiedä, onko lain mukaan mahdollista toimia näin, mutta lakeja voi muuttaa...

Sehän on jo siinä rahoissa. En nyt muista tarkkoja summia, mutta jos vokissa on maksuton ruokailu, niin kuukausiraha on jotain alta satasen. Jos ei maksutonta ruokailua niin sitten se on sen alle neljä sataa.. eli vieläkin alle toimeentulotuen.
 
Back
Top