Panssari-Sisu GTP

Vääpeli

Ylipäällikkö
Luulisi että tollanen olisi ollut Poliisille jopa parempi kuin Mersut.
 

Sardaukar

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Voi olla poliisitarkoituksiin liian iso...ei mahdu jokaiseen paikkaan mihin tuo poliisin mersu mahtuu.
 

AKE-ukki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Poliisihan on vielä ollut viimeaikoihin asti hieman allerginen militaristisilta näyttäviltä varusteilta. Ehkäpä Pasi on ja GTP (olisi) aiheuttanut negatiivista värinää POHA:n johdon puntissa??
 
Viimeksi muokattu:
SISUn kannattaisi varmaan ottaa oppia Tampellan Aseosaston myyntipäällikön neuvosta: "Jos halutaan myydä armeijalle myös 155 mm ammukset, pitää perustaa myyntikonttori Rivieralle, siellä on paremmat viinit ja sää". Ei perustettu ja ja kaupan sai ranskalainen GIAT (=> KTA 5830 / 155 tkr88 op-51A-36A).
 
Viimeaikaisiin Poliisin hankintasotkuihin viitaten, oliko näiden ronsu-Mersujen hankinta julkinen, kilpailtu, HILMAssa, saadaanko nämä(kään) katsastettua...?
 
Poliisihan on vielä ollut viimeaikoihin asti hieman allerginen militaristisilta näyttäviltä varusteilta. Ehkäpä Pasi on ja GTP (olisi) aiheuttanut negatiivista värinää POHA:n johdon puntissa??
Huhuja kuulunut viimme aikoina jos jonkinlaisia. Yhteinen nimittäjä kaikille on tämän allergian parantuneen. Netistä kuultua: uusia kivääreitä kal. 556. Suojaliiveihin kolmea ja liivit haalarin päälle.

Saa nähdä mitä toteutuuko vai jääkö vain huhuiksi.
 
https://sisuauto.com/media-arkisto/...2018 Sisu GTP Erikoisjoukkojen pikamenija.pdf

Itselleni ainakin uutta tietoa oli tämä, että Sisu GTP:t voidaan varustaa diesel-sähköisellä hybridivoimalinjalla.
Sen avulla on mahdollista ajaa rajoitetun ajan yksinomaan hiljaisella ja vähän lämpöä tuottavalla, superkondensaattoreihin energian varastoivalla sähkömoottoriratkaisulla.

Artikkelissa on myös useita valokuvia esim. ohjaamon yksityiskohdista selityksineen.
 

Vääpeli

Ylipäällikkö
Toi että GTP keula on liian korkealla, on kyllä ihan subjektiivinen käsitys. Minusta näkyväisyys on paaaljon parempi kuin esim Misusta ja myös GTP:ssä on kamerakeulalla. Ja tarviiko siihen 1m päähän nähdä? Kyse on kummiskin suht koht kriisin ajan kamppeesta, mitä on turha arvioida, näkeekö risteyksessä 35 henkisen lestadioisperheen suojatiellä siinä edessä.
Itse ottaisin tollasen omille ryhmille välittömästi, koko on kummiskin pienempi kuin Pasi tai sen seuraajalla, tämä on vähän ison pick-up ja kuorma-auton välissä. Vetää helposti +ryhmän yms. Isompi sisätiloiltaan kuin RG32, mutta ulkomitoissa ei pahemmin eroa ole. Jos osaa ajaa vaikka Mersun Ategoa, niin toi menee ihan näppärästi.
 
Top