Panssari-Sisu GTP

miheikki

Greatest Leader
http://www.kuljetusnet.fi/5560-panssari-sisu-gpt-latvian-armeijan-suurhankintavertailussa.html
20.02.2018 08:20
Sisu-GPT.jpg

Ballistisella ja miinasuojauksella varustettu monikäyttö-Sisu GPT
Latvian puolustusministeriön tuore tiedote paljastaa salaperäisen Sisu GPT:n tulleen valituksi toiselle kierrokselle armeijan kevyen panssaroidun taktisen ajoneuvon suurhankintaa koskevassa tarjouskilpailussa. Ensimmäisellä kierroksella tarjokkaita oli 12.
Jatkoon on hyväksytty nelipyörävetoiset ajoneuvot kuudelta valmistajalta: Paramount Group (Etelä-Afrikka), Israel Aerospace Industries Ltd. (Israel), UPB AS (Latvia), Otokar (Turkki), Sisu Auto Oy (Suomi), AM General (USA), Oshkosh Defence (USA).
Puolustusvoimien hankintakomissio edellyttää toiselle kierrokselle valituilta yksityiskohtaiset tuote- ja tekniikkaselvitykset sekä mahdollisuuden testata tarjottuja ajoneuvoja kenttäkokeissa todennettavaksi, että ne vastaavat kansallisten asevoimien vaatimuksia.
Valittavalta edellytetään lisäksi, että 1) paikallisen teollisuuden osallistuminen valmistukseen varmistetaan, 2) armeijan henkilöstölle annetaan koulutusta ajoneuvon korjauksista, huolloista ja varaosista, 3) ajoneuvon käyttöikä on suunniteltu 20 vuodeksi, 4) ajoneuvon käyttö on sovitettavissa konetuliaseiden, savukranaattien käyttöön ja ohjattujen asejärjestelmien yhteistoimintaan, 5) ajoneuvolla on suojaus ballistisia ammuksia vastaan ja lattia on miinasuojattu.
Alkuperäisestä enintään 6,5 tonnin kokonaispainosta todetaan, että "sitä raskaampia ei neuvottelujen perusteella hylätä". (Sisu GPT kokonaispaino on luokituksen mukaan <14 tonnia. Toim.huom.)
Hankintasopimusta tarjotaan 10 vuodeksi ja sitä voidaan jatkaa. Hankinnan tavoitteena on parantaa kansallisten asevoimien liikkuvuutta kaikissa kenttäolosuhteissa.
Latvian puolustusvoimien nykykalusto todetaan 20 vuotta vanhaksi ja sitäkin vanhemmaksi ja huonokuntoiseksi. Samalla todetaan, että uusia ajoneuvoja tarvitaan myös tykistön, ilmapuolustuksen ja kansallishallinnon tarpeisiin.
Puolustusministeriö toteaa, että armeijan suurhankintaan on varattu "useita miljoonia euroja".
On pääteltävissä, että suurhankintaan liittyvät maastotestit alkavat huhtikuussa 2018.
 
Aika mielenkiintoista. Onko tästä GPT:stä missään lisää tietoa? Mitä pystyy kuljettamaan, mikä moottori jne. Kuvan perusteella taitaa olla moduuli rakenne. Kori, moottori, runko jne erillisiä. Tuon tarjous pyynnön perusteella voidaan suojsuksesta jo päätellä suuntia. Interesting.
 
Olisi kiinnostava tietää mikä tuo mötikkä on, astinlaudan alla. Sinne kun tuntuu menevän johto. Näyttää extempore asennukselta. Olisiko kamera vauhtikuvien ottamiseksi mainosfilmiä varten?
Oven vasemmalla puolella saattaisi olla kamera kuskille jotta näkee sivulle.
 
Olisi kiinnostava tietää mikä tuo mötikkä on, astinlaudan alla. Sinne kun tuntuu menevän johto. Näyttää extempore asennukselta. Olisiko kamera vauhtikuvien ottamiseksi mainosfilmiä varten?

Tuon mötikän kyljessä näyttäisi olevan pari aukkoa, jotka hieman muistuttavat jäähdytysaukkoja. Ja tosiaan se johto on kiinni nippusiteellä, joten se selvästikin on tilapäinen ratkaisu. Jos se ei ole kamera, niin veikkaisin jonkinlaista valaisinta, mutta sekä kamera, että valaisin olisi varsin oudossa paikassa.
 
Jos vaikka selvitettäis ensiksi miksi tätä ajoneuvoa kutsutaan, GTP vai GPT? :) Ensimmäinen sopisi ainakin Sisu Defencen mallinimien jatkeeksi


Panssari-Sisuksi sitä ei voi kutsua kun sillä nimellä kulkeva ajoneuvo on jo olemassa.
 
Jos vaikka selvitettäis ensiksi miksi tätä ajoneuvoa kutsutaan, GTP vai GPT? :) Ensimmäinen sopisi ainakin Sisu Defencen mallinimien jatkeeksi


Panssari-Sisuksi sitä ei voi kutsua kun sillä nimellä kulkeva ajoneuvo on jo olemassa.

Geparti?
 
Vaikka henkilömäärä ei ihan täsmäisikään niin mäyräkoiraGT / mäyrisGT sopisi myös ulkonäön puolesta. Assosiaatiokin olisi myönteinen.

Lisäksi tuo Gran Turismo kuvaisi hyvin suomalaista sotilasmentaliteettia.
 
Onkohan tämä täysin Sisun tuote vai onko tässä taustalla joku muu firma. Yllättäen alkaa kilpailemaan Protolabin tuotteen kanssa..
 
Olisi kiinnostava tietää mikä tuo mötikkä on, astinlaudan alla. Sinne kun tuntuu menevän johto. Näyttää extempore asennukselta. Olisiko kamera vauhtikuvien ottamiseksi mainosfilmiä varten?
Oven vasemmalla puolella saattaisi olla kamera kuskille jotta näkee sivulle.

Epäilen olevan se olevan peruutusvalo. Kamerakin on mahdollinen.
 
Olisi kiinnostava tietää mikä tuo mötikkä on, astinlaudan alla.

Näyttää taaksepäin suunnatulta valonheittimeltä, siinä on jäähdytysrivatkin etupuolella. Samaan suuntaan kuvaava kamera on imukupilla kiinni ikkunassa, joten ehkä tuolla annetaan kameralle lisää valoa komeampien videoiden aikaansaamiseksi?
 
GTP vai GPT?

http://www.koneporssi.com/uutiset/uusi-panssaroitu-sisu/
Uusi panssaroitu Sisu
Julkaistu 10.4.2018
Tilaa uutiskirje
Sisu Auto on pitkäaikainen panssaroitujen sotilasajoneuvojen toimittaja. 1980-luvulla Sisu esitteli panssaroidun miehistönkuljetusajoneuvon, Sisu Pasin, joka on edelleen useiden asevoimien operatiivisessa käytössä. Lujatekoisesta muodosta ja käytännöllisyydestä huolimatta, Pasit ovat vääjäämättä lähestymässä elinkaarensa loppua. Vastauksena tähän, Sisu Auto esittelee nyt modernin, edeltäjänsä saappaat täyttävän miehistönkuljetusajoneuvon, Sisu GTP:n.
sisu_gtp_4x4_3.800x0-is.jpg


Liikkuvuus
Auto on varustettu erillisjousituksella ja tasauspyörästöjen lukoilla, mitkä takaavat sille ominaisuudet, joilla se selviää lähes millaisesta maastosta tahansa. Auton kantavuus off-road olosuhteissa voi olla suojaustasosta riippuen aina 4 500 kilogrammaan asti.
Monipuolisuus
Sisu GTP kattaa laajan kirjon käyttötarpeita. Erilliset runko- ja korirakenteet takaavat verrattoman monipuolisuuden, mahdollistaen näin useita käyttövaihtoehtoja, sekä vaivattomat huoltomahdollisuudet, jopa kenttäolosuhteissa.
sisu_gtp_4x4.400x0-is.jpg


Selviytymiskyky
Sisu Autolla on pitkä kokemus panssaroitujen ajoneuvojen valmistuksesta ja niiden toimittamisesta ankarimpiin tehtäviin. Lukuisten Sisu Pasien lisäksi panssaroidut Sisu 8x8:t palvelevat YK:n operaatiossa Libanonissa ja ovat palvelleet aiemmin NATO-johtoisessa operaatiossa Afganistanissa.
Sisu GTP:n suojausominaisuudet perustuvat edellä mainittujen ajoneuvojen toimituksista saatuihin kokemuksiin. Modulaarinen rakenne mahdollistaa operaatiokohtaisen suojausratkaisun. Suojaustasoa voidaan korottaa tarvittaessa lisäosilla tai vaihtamalla komponentteja toisiin.
Uudella Sisu GTP:llä Sisu Auto pystyy vastaamaan liikkuvuuden, monipuolisuuden ja selviytymiskyvyn haasteisiin.
s
 
Ehkä se on menossa Ruotsin ilmavoimien käyttöön. Gripen Towing Platform.

Mötikkä näyttää ihan halvalta kameralta ja/tai rypäsledivalolta omaan silmään. Tiedäppä häntä.
 

Sisun omilla sivuilla GTP. Jos tuota lähtisi arvailemaan, niin Sisulla on E-sarja, jonka sotilasmalli panssaroimattomalla ohjaamolla on ET ja vastaava panssaroitu ETP. Arvaus: G=mallisarja, T=taktinen, P=panssaroitu.

"Sisu Polar 8×4 tipper and the new Sisu GTP 4×4 in Auto2018 exhibition
Sisu products are presented at VV Line stand in Auto2018 exhibition. The trucks shown are Sisu Polar 8×4 factory-ready tipper truck with 625hp engine, 16-speed powershift gearbox, the famous drive disconnect and hydraulic lift features for the 2nd bogie axle, and the rigid Sisu C460 frame without subframe, together with the new Sisu GTP 4×4 armoured troops carrier vehicle."

http://sisuauto.com/sisu-polar-truck-sales-starts-in-latvia/

On se matala:
getmedia.ashx

http://materialbank.sisuauto.com/default.aspx?aid=1390
 
Viimeksi muokattu:
Sen pitaa olla matala, mutta senverran korkea etta sisalla pystyy toimimaan ja maavaraa on reilusti rajahdyspaineen sivuun ohjaamisen jalkeen... Miehittamaton 20 mm.n ase katolle.. Ammusvarasto ulkona tornissa.
 
Back
Top