Esittelitkö itsesi brittiläisittäin "leftenant" vai amerikkalaisittain "lootenant"?esittelin olevani luutnantti...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Esittelitkö itsesi brittiläisittäin "leftenant" vai amerikkalaisittain "lootenant"?esittelin olevani luutnantti...
Entäs Javeliinit? Muistan nähneeni kuvan/kuvia viime vuoden Arrowista, missä noita ampuivat.
Esittelitkö itsesi brittiläisittäin "leftenant" vai amerikkalaisittain "lootenant"?
Tosin Jenkeillä on nykyään koko ajan - ainakin toistaiseksi, panssariprikaati rotaatiossa Euroopassa, joten luulisi että olisi halua tulla jossain vaiheessa raskaammallakin kalustolla harjoitettelemaan.Tuntuu kyllä siltä, että jenkit ovat jyvittäneet nämä harjoitukset ratsuväelle, eli nimen omaan Stryker -yksiköille.
Linkissä video.Parolassa paukkui ja savusi vappuna, sillä Panssarimuseolla vaihdettiin kesävaihteelle – ja laitettiin T-72-panssarijoukkue urakoimaan.
Parolan Panssarimuseo järjestää perinteisesti vappuna Kewätsawutus-tapahtuman, jossa väännetään kampiakselit kesäaikaan museovaunuja ajattamalla. Tänä vappuna museorinteessä paukkui edellispäivän lumipyryn jälkeisessä upeassa kevätauringon paahteessa tavallistakin äänekkäämmin, sillä kolmen T-72-taistelupanssarivaunun joukkue hätyytettiin rauhallisen telttailun keskeltä taistelutehtäviin.
Yleisö saikin nähdä kuinka vaunumiehistöt purkavat ja pakkaavat leirinsä vaunujen kyytiin, käynnistävät panssarinsa ja suoriutuvat tehtäväänsä suorittamaan.
Suomessa T-72-vaunuja oli käytössä yhteensä 162 kappaletta vuodesta 1984 lähtien. Neuvostoliitto ilmoitti 1980-luvun alussa olevansa valmis myymään Suomelle uusimpia T-72M-taistelupanssareitaan, joihin suomalaiset kävivät tutustumassa vuonna 1983. Hankintapäätös tehtiin nopeasti, ja käyttö- ja huoltokoulutus järjestettiin Odessassa jo syksyllä 1984. Ensimmäiset vaunut saapuivat joulukuussa 1984.
T-72-VAUNUT OLIVAT PANSSARIPRIKAATIN PERUSKALUSTOA ENNEN LEOPARD 2 -VAUNUJA.(KUVA: JUKKA O. KAUPPINEN)
Näkymä taisteluvaunun tornista. (KUVA: Jukka O. Kauppinen)
KAIKKIAAN Neuvostoliitosta ostettiin 63 T-72M1- ja T-72M1K-vaunua, joiden lisäksi ostettiin myöhemmin Itä-Saksan perintövarastoista 66 tsekkiläis- ja 33 puolalaisvalmisteista panssaria.
Nämä toimivat T-54- ja T-55-vaunujen rinnalla Suomen panssarijoukkojen kärkenä aina Leopard 2 -vaunuhankintaan saakka.
Vaikka T-72-vaunut ovatkin jo siirtyneet Suomessa eläkkeelle, niin useita kappaleita on säästetty museaalisiin tarkoituksiin, osa toimintakuntoisina. Panssarikillan jäsenten teknisellä avustuksella niitä pidetään edelleen ajokuntoisina.
T-72-taistelupanssarivaunu
Neuvostoliittolainen panssarivaunu, joka tuli palvelukseen vuonna 1973.
Vaunua valmistettiin Neuvostoliitossa ja satelliittivaltioissa yli 25 000 kappaletta.
T-72 on taistellut muun muassa Afganistanissa, Iranin ja Irakin sodassa 1980–1988, Georgian sisällissodassa, Jugoslavian hajoamissodissa, Tshetsheniassa, Libyassa, Ukrainassa ja Irakissa.
Pituus: 9,53 metriä
Leveys: 6,95 m
Korkeus: 2,22 m
Taistelupaino: 41,5 tonnia
Huippunopeus tiellä: 60 km/h
Huippunopeus maastossa: 50 km/h
Toimintasäde: 450 km tiellä
Aseistus: 125 mm panssarivaunukanuuna, konekivääreitä / pikakivääreitä
Panssarointi eteen: 240–500 mm
Moottori: V-12 diesel/monipolttoaine 780 hv
Miehistö: johtaja, ajaja, ampuja
T-72 oli aikoinaan neuvostoliittolaista huipputuotantoa – näin Panssariprikaatin vanha taisteluvaunu jyrisee nyt Parolassa
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005198954.html
Linkissä video.
Näinpä. Oli aika loistava esitys seurata museon Panssarintorjuntahallista, kun vaunujoukkue ryntää savun seasta kohti, konekiväärit laulaen. Aikaisemmin olen ollut siellä rynnäköivällä puolella, nyt sai vähän perspektiiviä siitä miltä se näyttää ottavana osapuolena.Ihminen joka ei ole nähnyt ja kokenut taisteluvaunun kanuunan suusta purkautuvaa liekkiä ja painetta, niiden rynnätessä eteempäin, ei osaa kuvitella niiden todellista voimaa.
Hienoa silti, että Panssarikilta ulkoiluttaa kaiken kansan nähden noita museovaunuja.
Kirjoittaja siis uumoilee, että Suomi voisi mahdollisesti harkita aanelosten myymistä Puolaan. Ei kai tällaisesta ole ollut missää muualla puhetta?Asiallista höpötystä tankeista: http://below-the-turret-ring.blogspot.fi/
Finland might also be able to sell slightly less than a hundred Leopard 2A4 tanks, after purchasing 100 ex-Dutch Leopard 2A6 MBTs in 2014. Some of the 139 Leopard 2A4s originally bought by Finland have been relegated to reserve units, while others were converted into bridge layers, support vehicles or cannibalized for spare parts.
Tuo lienee ihan höpöhöpöä, kirjoittajan virheellistä spekulaatiota. Ei meillä ole myydä ainakaan noin paljoa aanelosia.Kirjoittaja siis uumoilee, että Suomi voisi mahdollisesti harkita aanelosten myymistä Puolaan. Ei kai tällaisesta ole ollut missää muualla puhetta?
Semisti eroottinen näky nähdä samassa neukku-Bemari ja jenkki-stryker
Ihminen joka ei ole nähnyt ja kokenut taisteluvaunun kanuunan suusta purkautuvaa liekkiä ja painetta, niiden rynnätessä eteempäin, ei osaa kuvitella niiden todellista voimaa.
Hienoa silti, että Panssarikilta ulkoiluttaa kaiken kansan nähden noita museovaunuja.
Tätähän se monasti toistettu lainaus Irakin sodasta, oliko '91, meinaa. Se että olisivat voineet vaihtaa Abramsit ja T-72:t päikseen ja lopputulos olisi silti ollut sama.Minulle jo T-55-tason kalusto osaavalla ja aggressiivisella miehistöllä edustaa todella varteenotettavaa teräshirviötä.
Tietysti huonoissa käsissä jopa Leo 2A6 on pelkkää romurautaa.
Viherpipertäjä sisälläni rupesi miettimään että kun noita vaunuja naamioidaan puuntaimilla niin muuttuu tuo pohjankangas vähitellen aavikoksi. Mapsista kun katsoo niin se suuntaus näkyy jo.
Käyttääkös jenkit muuallakin havuja naamiointiin vai ainoastaanko täällä?
Minulla muuten käynyt mielessä että sopisiko teko-köynnökset henkilökohtaiseen naamiointiin. Varmaan ne sopivat hämäämään paljasta silmää päiväsaikaan mutta pimeällä valovahvistimen läpi katsottuna saattavat loistaa.muovisia joulukuusia naamiointiin.