Pasilan tornitalot& pilvenpiirtäjät Suomessa.

TBman

Respected Leader
Itse kannatan ylöspäin rakentamista vanhojen keskustojen ulkopuolelle, samoin alaspäin, kaupunkien laajentuminen jättää alleen luontoa sekä historiaa.
Itse kannatan myös alaspäinrakentamista, mutta suomessa on alueita, jossa tätä ei voida tehdä. Esim. Oulun alue, pohjoispohjanmaan rannikolla on paikkoja, joissa pintamaakerros on jopa 130 metriä.
Mutta yleensä pintamaata on 8-35 metriä ja se ei ole vielä kummoinen määrä. Jos tehdään 150 metriä maanpäälle torppaa joudutaan jo pelkän perustamisen vuoksi tekemään peruskallioon pilarointi, samalla syntyisi alas herkulliset tilat väestönsuojeluun, autopaikoiksi, askartelutiloiksi, korjaamoksi... Palonsammutus vaan kuntoon ja homma on jopa turvallista.
 

Huhta

Greatest Leader

Sardaukar

Greatest Leader
BAN

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Uskon, että rakennuksesta voidaan tehdä terrori-iskua vastustava. Kunhan autopommia ei päästetä ajamaan ikkunasta sisään ja rakennus tehdään muutenkin järeäksi, sen ei pitäisi romahtaa.

Mallia Suuresta Maailmasta:

https://en.wikipedia.org/wiki/One_World_Trade_Center#Safety_and_security
Tornitalon kaatamiseen ei taida riittää edes ”jumbojetti”. Mutta paloturvallisuus ei noissa aina ole parhaasta päästä. Kun soihdun saa syttymään, sammumaan ei saa palokirveelläkään.

Itse olen juossut 19. kerrosta alas moneen kertaan, kun joku on tupakoinut ja heittänyt tumpin roskakuiluun tai parvekkeelta alas. Roskahuone palaa tai pyykit alempien kerrosten parvekkeilla.

Uudenvuoden ilotulitus on saanut myös tornin pinnoitteet syttymään, ja ulkoseinä savusi, paloi ja kyti useamman vuorokauden. Korvasivat ilotulituksen laser-show’lla.
 

Teräsmies

Respected Leader
Kylläpäs on korkeita "tornitaloja".

Skanska rakentaa kaksi tornitaloa Tampereen keskustaan
Ensimmäinen torni on 9-kerroksinen ja toinen 10-kerroksinen. Niiden yhteenlaskettu koko on yli 21 100 bruttoneliömetriä.
https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005513900.html


Olisivat rakentaneet saman tien 20-kerroksisia taloja vai onko tällä projektilla tarkoitus antaa siedätyshoitoa kaikille tavallisia kerrostaloja korkeampia rakennuksia vihaaville nimbyläisille? Eivät nuo ole mitään tornitaloja nähneetkään.
 
Viimeksi muokattu:

TBman

Respected Leader
Kylläpäs on korkeita "tornitaloja".

Skanska rakentaa kaksi tornitaloa Tampereen keskustaan

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005513900.html


Olisivat rakentaneet saman tien 20-kerroksisia taloja vai onko tällä projektilla tarkoitus antaa siedätyshoitoa kaikille tavallisia kerrostaloja korkeampia rakennuksia vihaaville nimbyläisille? Eivät nuo ole mitään tornitaloja nähneetkään.
paska mitään torneja tollaiset eteishallit ole...
 

Protheon_93

Ylipäällikkö
Ainakin tällä hetkellä tilanne vaikuttaa siltä, että Suomessa suurin vastus pilvenpiirtäjien rakentamiselle on poliittinen. Kaiken maailman naapurustojen Maijat ja Matit ei tykkää siitä, että jossakin kaukana näkyy korkea rakennus, ja sitten lähdetään valitusten tekoon ja siinä sitten meidän byrokratian kanssa junnataan kuraisesti kymmenenkin vuotta ennen kuin mahdollisesti päästään toimintaan. Kellä oikeasti on intressejä rakentaa korkeita rakennuksia tällaisessa helvetissä, jossa jokainen marjamaan mummo ja pappa saa kaikesta valittaa.
 

Mortti

Kenraali
Tutkijat: Asuminen tulee muuttumaan rajusti – ”Omistaminen ei enää ole tärkeää”
https://www.uusisuomi.fi/asuminen/239360-tutkijat-asuminen-tulee-muuttumaan-rajusti-omistaminen-ei-enaa-ole-tarkeaa
Vaikkei sellaisesta ehkä oikeasti ollut kyse, vaikutti tuo lisää vuokratuloa hamuavien pamfletilta. Tuo otsikon loppuun nostettu katkelma oli:
Toisaalta asunnon omistaminen ei enää ole tärkeää, vaan nämä sukupolvet haluavat mieluummin käyttää rahansa esimerkiksi matkustamiseen ja asioiden kokemiseen, ei omistamiseen.
Tämä on sikäli täyttä potaskaa, että nimenomaan niiden, jotka haluavat käyttää rahansa mieluummin johonkin muuhun kuin asumiseen, kannattaa hankkia omistusasunto. Vuokralla asuminen on paljon kalliimpaa, kuten esim. YLE on kirjoittanut: Vuokralla asuessa maksat kämppäsi pariin kertaan – katso, miten suureksi laskusi kasvaa.
Numeroiden valossa vuokralla asuminen kannattaa vain lyhytaikaisena ratkaisuna. Vaikka asuntojen myyntihinnat ovat paikoitellen yli kaksinkertaistuneet 2000-luvun aikana, omistusasuminen tulee silti vuokralla asumista halvemmaksi.
 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Helsinki vs muut kaupungit.

Lähellä keskustaa sijaitseva maa on väistämättä rajallista kaikissa kaupungeissa. Kaupunkimaisesti rakennetun alueen määrä sen sijaan riippuu kaupungin historiasta ja kaavoituksesta. Helsingissä on erityinen pula kaupunkimaisista alueista, joissa kävelyetäisyydellä asuu tarpeeksi ihmisiä monipuolisten lähipalveluiden menestymiselle. Keskustan sijanti niemimaalla tekee sen lähellä sijaitsevasta maasta erityisen niukan voimavaran, mutta pula kaupunkimaisista kaupunginosista kertoo menneistä virheistä.

Asukkaiden etäisyys keskustasta

Ilmeisin vertailuryhmä Helsingille on pohjoismaiden pääkaupungit. Seuraavassa kuvassa näkyy, kuinka monta asukasta niissä on eri säteillä keskustasta.
1516703540972.png

Ja jatkoa: http://blog.hse-econ.fi/?p=8372
 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Puupilvenpiirtäjä.

Sumitomo Forestry Company juhlistaa 70-vuotista taivaltaan julkistamalla suunnitelman 70-kerroksisen puupilvenpiirtäjän rakentamiseksi Tokioon. 350 metriä korkean W350-rakennuksen toivotaan valmistuvan vuonna 2041. Talon rakenteissa on määrä hyödyntää sekä terästä että puuta. Puun osuus olisi 90 prosenttia. https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4/artikkeli-1.224820
Kun W350-rakennus kuulostaa hieman tylsältä nimeltä puupilvenpiirtäjälle, säkenöivämmän vaihtoehdon keksimiseksi järjestetään varmaan yleisökilpailu. Soihtu?
 
Top