Perjantain mielenilmaus pysäyttää paljon

Tetra

Respected Leader
BAN
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/kokoomusopiskelijat_kuljetukset_perjantai-40866

Kokoomusopiskelijat kuljettaa lakkoperjantaina ihmisiä töihin ja kouluihin
KASPERI SUMMANEN
21 minuuttia sitten(päivitetty 16 minuuttia sitten)
Kokoomusopiskelijat järjestää perjantaina linja-autokuljetuksia Espoon Otaniemestä Helsingin keskustaan.
(Timo Mäkinen)


Kokoomusopiskelijat kertoo tiedotteessaan haluavansa mahdollistaa suomalaisten sujuvan arjen toteutumisen perjantaina järjestettävästä liikenteen pysäyttävästä mielenilmauksesta huolimatta.

“Emme halua, että keskusjärjestöjen mielenosoitus ja työnseisaus turhaan vaikeuttaa sivullisten mahdollisuuksia rakentaa tulevaisuuttaan esimerkiksi opiskelemalla. On kaikkien etu, että ihmiset pääsevät töihin, luennoille ja tentteihin myös perjantaina.”, sanoo kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Daniel Lahti.

Opiskelijoiden linja-auto kulkee perjantaina kello 11-13 Helsingin Kiasman edustalta Länsiväylää pitkin Espoon Otaniemeen ja samaa reittiä takaisin.

Kyyti on ilmainen, ja bussi pysähtyy tarvittaessa kaikilla matkan varrella olevilla pysäkeillä. Tarkempi kulkureitti ja matka-aikataulu päivittyvät kokoomusopiskelijoiden nettisivuille alkuviikon aikana.
 

Tetra

Respected Leader
BAN
Kun Olli Immonen käytti poliittista retoriikkaa jossa vaati "taistelua monikulttuurisuutta vastaan" (tms), samaan tapaan kuin voi taistella esim. köyhyyttä vastaan, niin siitä nousi valtava kohu.

Sen sijaan kun ammattiliiton järjestöjohtaja vihjailee "köniin saamisella", niin siitä ei nouse mitään kohua. Media on selkeästi puolueeton toimija. http://www.kauppalehti.fi/uutiset/pamin-viesti-slushille-koniin-siella-voi-saada/umK5BKfB

"”Tällaista suunnittelevat eivät ole ehkä miettineet tekojensa seurauksia. Jos joku rikkuritoimintaa yrittää, niin siellähän voi saada vaikka köniinsä”, Koivuniemi varoittelee."
 

aj77

Respected Leader
Yllättävän paljon jakanut kansaa tämä. Lakko/Mielenosoitus, sitten on töissä ja ylpeä siitä tapahtuma ja sitten kruunuksi kaikelle, jo tuhansia osallistujia kerännyt, ja johon itsekin ilmoittautunut : Olen teitä kaikkia muita parempi ihminen-tapahtuma
https://www.facebook.com/events/500590370113391/
 

baikal

Supreme Leader
Pahoin pelkään, että korporaatiot ovat niin vahvoja, että ns. etuihin ei päästä kiinni ja kustannustasoa alennettua. Silloin jäljelle jää vain valtion budjetin sorhaaminen ja se tarkoittaa de facto, että köyhimmät ja maan hiljaiset kantavat kuorman.

Lakkoilu on ylimitoitettu reaktio. Edunvalvontaorgaanit nostavat profiiliaan, koska ei elämää vaan korporaatioita varten.

Kuka huutaa sitten, kun homma kääntyy loppuasetelmaan? Jossa maksumiehiksi ja -naisiksi ja - lapsiksi jäävät ne, joiden ääni ei kuulu. Minua tämä suoraan sanoen vituttaa loivaa jyrkemmin.

Olisin toivonut, että Suomen kustannustasoa olisi voitu alentaa hallituksen suunnitelmien mukaan. Kustannusten alentaminen yhdessä MAHDOLLISEN taloudellisen nousun kanssa olisi ehkä voinut säästää meidät ajamasta seinään. Mutta ei. Mennään sitten vaikeimman kautta ja pannaan maksumiehiksi kasvava köyhälistö. Jos jatkamme tätä menoa, niin 20 vuoden kuluttua Suomi ei todellakaan ole houkutteleva mesta minkään valtakunnan pakolaiselle. Mutta ei se sitä tule olemaan kasvavalle osalle suomalaisväestöäkään.
 

Tähystäjä

Eversti
Tuntuu, että nopeammin kuin arvaammekaan edessä voivat olla vielä ne päivät, että tässä maassakin joutuu RK-62 kädessä ja M05-maastopuku päällä puolustustamaan yhteiskuntarauhaa.

Tuollaista kehitystä ei varmaan toivo kukaan, mutta ay-jyrät vastuuttomuuttaan saavat vielä koko maan yhteiskuntarauhan rakoilemaan jonkin aivan peanuts-tason saavutettujen etujen leikkausten vuoksi.

Toivottavasti järki vielä voittaa ennenkuin tilanne pääsee liian pahaksi. Riitelemällä mikään ongelma ei ratkea tässä maassa, räyhääminen vain pahentaa ongelmiamme. Jostain pitäisi taas löytää se paljon mainostettu yhteiskunnallinen konsensus, tai muuten hukka perii.

Nämä ay-liikkeen viimeaikaiset kannanotot ovat hengeltään kuin suoraan vuodelta 1918. Vastakkainasettelun aika ei ilmeisesti vieläkään ole ohi, ja luokkasota elää edelleen vahvasti monien ihmisten mielissä. Jos tätä vastakkainasettelua vain kärjistetään, lopulta tien päässä ovat aivan samat asiat kuin vuonna 1918, ja se ei ole kaunis näky se...
 

krd

Ylipäällikkö
Poliisitkin mukana mielenilmauksessa:
"Palkansaajajärjestö Pardia eli muun muassa poliisit ovat mukana perjantain mielenilmauksessa.
Virkapaikalta voi Pardian mukaan poistua kello 10:n aikaan ja työpaikalle pitäisi palata kello 15:een mennessä.
Pardiasta kerrotaan, että poliisiasemilla ja hätäkeskuksissa pidetään minimimiehitys myös mielenilmauksen aikana. Tarkka lista töissä pysyvistä työntekijöistä on määrä päättää keskiviikkona."
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1442196620969.html
 

letkuspede

Kenraali
Kaikille tiedoksi että kyseessä ei ole lakko, vaan poliittinen mielenilmaus hallituksen toimille.

Osa ei näytä ymmärtävän mielenosoittajia ja toiset taas sitä, että miksi pienituloisilta pitää leikata.
 

Paavo

Luutnantti
Ay-johtajilla vastaavat kouristukset ja lääkkeet kuin putinilla. Toimintaympäristön muutokseen varautuminen lyöty vuosia laimin, omasta asemasta on pidetty huolta. Nyt hyökätään vastaan tahoa joka on ennen alistunut ohjailuun, mutta nyt ilmoittaa että vanhat säännöt ei kelpaa.
 

kimmo.j

Respected Leader
Vaikuttaako nk. Sipilän lista herrojen palkkoihin millä tavoin
a) euromääräisest
b) prosentuaalisesti bruttopalkasta?

Ei vaikutusta, poislukien mahdollisia sairaspoissaoloja, joita nyt on aika vähän muutenkin.
Vaimo valitti aluksi tuota kahdeksan lomapäivän menetystä. Hetken surtuaan, hän totesi, "jäähän mulle vielä kuusi viikkoa lomaa". Mitä tuohon voi sanoa, "mitä teet sillä viikolla kun mä olen töissä?" Itsellä siis viisi viikkoa lomaa.
 

kimmo.j

Respected Leader
Kaikille tiedoksi että kyseessä ei ole lakko, vaan poliittinen mielenilmaus hallituksen toimille.

Osa ei näytä ymmärtävän mielenosoittajia ja toiset taas sitä, että miksi pienituloisilta pitää leikata.

Nythän äläkkä noisi siitä kun leikattiin nimenomaan niiltä joilla on työpaikat ja tulot. Tämä leikkaus iskee solidaarisesti keskiluokkaan. Köyhät ja pienituloiset ovat niitä joilta on leikattu jo aikaisemmin.
Nämä "köyhät" ovat keskiluokkaisia ihmisiä joilla ei todellakaan ole huono palkka. Esimerkkinä vaikka poliisit. Kaikkihan haluavat luonnollisesti itselleen mahdollisimman hyvän palkan, mutta onhan se hiukan väärin sanoa, että peruspoliisi, tai hoitaja olisi köyhä.

Osa ei ole tajunnut, että kun katsotaan isoa kuvaa, pitää leikata massoilta, koska sieltä saadaan jotain todelista aikaiseksi.
Nyt esitetyt ratkaisut ovat hyviä koska ne auttavat yksityistä sektoria ja keventävät julkisensektorin henkilöstökuluja. Koska olemme kuilun partaalla ei ymmärrystä löydy. Tai löytyy
 

JR49

Respected Leader
Kuvaavaa oli, kun tänään tuli sähköpostiin joukkokirje, ettei liittoni osallistu mielenilmaukseen. No, heti tuli perään jonkun katkera voivottelu, että näin siinä käy, kun on uhrattu työläisen mielenilmaisuoikeus sopimuskulttuurin vuoksi ynnä muuta paskaa. Kirosin, että kukakohan kommunisti tuokin on.
Pienen selvittelyn jälkeen kävi ilmi, että kaveri tosiaan on kommunisti :facepalm:.
@YliKoo , hieno postaus. Itse en perkele menis lakkoon vaikka käskettäisiin. Syyt olivat hienosti lueteltu postauksessasi, vaikken noin hyvin olisikaan ajatuksiani osannut ilmaista.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Nyt ei todellakaan ole aika lakkoilla. Muutemat kohtuuttomuudet ovat varmasti hoidettavissa myös neuvottelemalla. Esimerkkinä vaikka kätilöt, jotka jo työnantajakin määrää pois töistä pienenkin flunssaoireen esiintyessä tai päiväkodin hoitajat, joihin lapset tartuttavat jatkuvalla syötöllä vanhempiensa flunssia. Jos työnantaja määrää "sairaaksi", silloin ei pitäisi leikata. Nämä vain esimerkkinä. Suuri kuva lomien leikkauksineen on varmasti oikea ja jos ei ole, nyt vaaditaan ammattiyhdistysliikkeeltä ja demareilta parempi ehdotus.
 

Laamanator

Eversti
Nyt on tosiaan vähän sopimaton hetki lakkoilla eikä tässä ole vielä oikeasti kenelläkään mitään todellista hätää. Suomi on karahtamassa täydellä höyryllä karille ja osa liian hyvään tottuneesta kansasta älämölöseeraa saavutettujen etujen karsimisesta.

Hallituksen säästötoimia ja päätöksentekoa arvostellaan voimakkaasti, mutta on kuitenkin erittäin positiivinen asia, että hallitus on toiminta- ja päätöksentekokykyinen ja edes yrittää! Jokainen joutuu nyt kiristämään vyötään ja uhrautumaan tinkimällä omastaan. Tehkäämme suoraselkäisesti niin mieluummin tänään hallitusti ja tinkimällä hyvinvoinnista vain vähän - kuin vasta huomenna ja täysin hallitsemattomasti.

Jokainen voi pohtia, mikä olisi SE toinen vaihtoehto nykyiselle hallitukselle ja nyt suoritettaville korjaaville toimenpiteille? Pari vuotta velaksi elämistä, valtionvelka tappiin, konkurssi ja lopulta taloudellisen päätösvallan luovuttaminen jonkun ulkopuolisen käsiin? Siitä vasta mekkala nouseekin, koska silloin kaikki saavutetut edut lähtevät kerralla.

Suurin perusongelma on nykyinen globaali talousjärjestelmä, jossa kehittyneet länsimaat ja halvan työvoiman kehitysmaat tarkoituksella asetetaan numerolaput rinnassa samalle kalkkiviivalle. Kansainvälisesti operoiva suurpääoma ratkaisee poliittisten johtajien puolesta. Tätä järjestelmää me suomalaiset emme yksistään muuttaa eikä mahdollinen muutos tulevaisuudessa tule kumpuamaan Suomesta. Tähänkin voi todeta: on se perkelettä, että kansa on niin pieni.
 

YliKoo

Respected Leader
Kuvaavaa oli, kun tänään tuli sähköpostiin joukkokirje, ettei liittoni osallistu mielenilmaukseen. No, heti tuli perään jonkun katkera voivottelu, että näin siinä käy, kun on uhrattu työläisen mielenilmaisuoikeus sopimuskulttuurin vuoksi ynnä muuta paskaa. Kirosin, että kukakohan kommunisti tuokin on.
Pienen selvittelyn jälkeen kävi ilmi, että kaveri tosiaan on kommunisti :facepalm:.
@YliKoo , hieno postaus. Itse en perkele menis lakkoon vaikka käskettäisiin. Syyt olivat hienosti lueteltu postauksessasi, vaikken noin hyvin olisikaan ajatuksiani osannut ilmaista.
Tekstihän oli lainattu eikä minun.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Hmm, miten nuo mielenosoittajat aikovat päästä Helsinkiin, sillä eivät kai liikennöitsijät anna autojaan eikä VR juniaan rikkureiden kuljetettaviksi?
Heh, heh......:p


http://www.lansivayla.fi/artikkeli/...n-miten-lakkolaiset-paasevat-mielenilmaukseen
14.9.2015 - 10.44
Puheenaihe
Ay-johto ihmeissään: Miten lakkolaiset pääsevät mielenilmaukseen?

Miten perjantaiksi suunnitellun suurmielenosoituksen väki pääsee Helsingin Rautatientorille? Pääkaupunkiseudun julkinen liikenne on perjantaina seisahduksissa.

Sirpa Repo

Ammattiyhdistysliikkeen johto on ymmällään perjantaiksi suunnitellun lakon suhteen. Ammattiliitot järjestävät ison mielenilmauksen, joka pysäyttää muun muassa julkisen liikenteen lähes kokonaan.

Ongelmaksi muodostuu siis se, miten mielenilmauksen osallistuvat pääsevät paikalle. Kehä III:n ulkopuolelta tulevat saapuvat tapahtumaan esimerkiksi tilausbusseilla, mutta Helsingin seudulla suuri osa bussilinjoista jää ajamatta, samoin metro ja raitiovaunut ovat mielenilmauksen ajan pysähdyksissä.

Miten mielenilmaukseen osallistuvat siis pääsevät omaan tapahtumaansa?

– Asia on vielä tässä vaiheessa aika lailla avoinna. Tämä ongelma on esillä AKT:n hallituksessa, joka kokoontuu tänään aamupäivällä. Olen varmasti iltapäivällä paljon viisaampi tämän kuljetusasiankin suhteen, myöntää Nobina Finland Oy:n pääluottamusmies Markus Jokikokko.

SAK:ssa pohditaan laajemminkin mielenosoittajien mahdollisuuksia päästä paikalle perjantaina.

– Olen ollut SAK:ssa noin 17 vuotta, eikä vastaavaa tilannetta ole tullut eteen, myöntää SAK:n Helsingin aluetoiminnan päällikkö Hannele Ugur.

– Meillä on koko ajan käynnissä selvitystyö, jotta tietäisimme miten väki pääsee paikalle mielenilmaukseen. Parhaillaan tutkimme syöttöliikenteen toimivuutta pääkaupunkiseudulla.

Ugurin mukaan koko SAK odottaa nyt AKT:n päätöksiä heidän mielenilmauksensa laajuudesta perjantaina.

– Illansuussa tiedämme aivan varmasti tarkemmin perjantaisten kuljetusten sujuvuudesta, arvioi Ugur.

SAK, STTK ja Akava järjestävät Helsingin ulkopuolelta bussikuljetuksia mielenilmaisuun muun muassa Keski-Suomesta, Pirkanmaalta, Pohjois-Savosta, Kaakkois-Suomesta, Pohjanmaalta ja Varsinais-Suomesta.

Lisäksi ammattiosastot järjestävät kimppakyytejä ainakin Raaseporista ja Porvoosta.

Ammattiliitot järjestävät mielenilmauksen Helsingin rautatientorilla perjantaina kello 11.00. Paikalle odotetaan jopa kymmeniätuhansia osallistujia, jotka ovat tyytymättömiä hallituksen säästö- ja leikkauspäätöksiin.
 

VUps

Majuri
Heh, heh......:p

Ammattiyhdistysliikkeen johto on ymmällään perjantaiksi suunnitellun lakon suhteen. Ammattiliitot järjestävät ison mielenilmauksen, joka pysäyttää muun muassa julkisen liikenteen lähes kokonaan.

Ongelmaksi muodostuu siis se, miten mielenilmauksen osallistuvat pääsevät paikalle. Kehä III:n ulkopuolelta tulevat saapuvat tapahtumaan esimerkiksi tilausbusseilla, mutta Helsingin seudulla suuri osa bussilinjoista jää ajamatta, samoin metro ja raitiovaunut ovat mielenilmauksen ajan pysähdyksissä.

Ehkä on parempi, ettei kyseinen porukka ole kansantalouden ohjaksissa, kun ei operatiivisen tason suunnittelukaan näytä toimivan..
 
Top