Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Huhta
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Isänmaallisuudelle on asetettu nyt sitten raamit, isänmaallisuudessa pysyminen edellyttää jo sitä, että EU-jäsenyyttä ei kyseenalaisteta.

Luoja meitä vielä auttakoon, sanokaa sanoneen.


“A horribile Haccapaelitorum agmine libera nos, Domine”.

Antaa sakemannien ja fransmannien rukoilla, jonkun olisi pitänyt varoittaa millaista siirtomaata ovat hallinnoimaan ryhtymässä.
 
Suora lainaus Orpon puheenvuorosta eduskunnan sivulta:
Suhteessa Euroopan unioniin ja kansainvälisyyteen tämän uuden Jyväskylässä syntyneen perussuomalaisen puolueen johdon kanssa meillä on suuri näkemysero: esimerkiksi nationalismi, jota puheissa kovasti korostetaan, ei mielestäni ole isänmaallisuutta. Isänmaallisuus on rakkautta omaa maata ja kansakuntaa kohtaan ilman vihaa tai epäluuloa muita kansakuntia tai kansalaisuuksia kohtaan. Minulle isänmaallisuus on sitä, että tehdään suomalaisten parhaaksi ratkaisuja. Euroopan unionin jäsenyys on suomalaisten parhaaksi, se on suomalaisten etu, ja siksi se on isänmaallisuutta. Sen kyseenalaistaminen tai sen kehityksen jarruttaminen ei kuulu tähän. Meillä, tällä joukkueella, on yhteinen näkemys siitä, miten me eteenpäin menemme. [https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Sivut/PTK_72+2017+4.aspx ]
 
Jonkinlaista kutinaa pääkopassa tunsin kun AUK:ssa "kusirajan" sain.

Aiheuttaako valta ihmisessä ”aivovaurion”? Merkit ovat selvät
https://tekniikanmaailma.fi/muu-tek...lta-ihmisessa-aivovaurion-merkit-ovat-selvat/

Monet meistä hamuavat valtaa, mutta kuten on tiedetty pitkään, vallalla on haittapuolensakin. Valta turmelee ihmistä – yllättävillä tavoilla.

The Atlantic -lehti kirjoittaa artikkelissaan, että monet viimeaikaiset tutkimukset viittaavat siihen, että valta saattaa vaikuttaa aivoihin samalla tavalla kuin aivovaurio voi vaikuttaa.

Mitä kauemmin ihmisillä on valtaa, he usein menettävät juuri niitä ominaisuuksia, joiden avulla he nousivat valtaan.

Lehti kertoo, että UC Berkeley -yliopiston psykologian professori Dacher Keltner on tehnyt vuosia kokeita, joissa on tutkittu vallan pitkän aikavälin vaikutusta ihmisiin.

Kahden vuosikymmenen aikana tehdyissä tutkimuksissa Keltnerin tutkimuksissa on ilmennyt, että valtaa pitävät ihmiset käyttäytyvät usein niin ikään kuin he kärsisivät ”aivovaurioista”: He ovat impulsiivisempia, ottavat enemmän riskejä ja ennen kaikkea pystyvät näkemään asioita huonommin toisten ihmisten näkökulmasta.

The Atlantic kirjoittaa, että tutkimusten mukaan näyttää siltä, että nimenomaan tämä viimeinen ominaisuus on asia, joka usein heikkenee ihmisillä, joilla on pitkään valtaa.

McMaster Unicersityn tutkija Sukhvinder Obhi on puolestaan aivokuvauksissaan huomannut, että valta näyttää vahingoittavan aivoissa tapahtuvaa peilautumisprosessia, joka on yksi empatian kulmakivistä.

Ihmiset, joilla on valtaa, ”lopettavat muiden ihmisen kokemuksen simuloimisen”, Keltner sanoo lehdessä. Tämä johtaa pitkällä aikavälillä ”empatiavajeeseen”.

Esimerkiksi vuonna 2006 tehdyssä tutkimuksessa pyydettiin koehenkilöitä kirjoittamaan E-kirjain omaan otsaansa niin, että muut voisivat lukea sen. Tämä tehtävä edellyttää sitä, että osallistuja näkee itsensä muiden näkökulmasta.

Kokeessa ilmeni, että valtaapitävät ihmiset piirsivät kolme kertaa todennäköisemmin E-kirjaimen omaan otsaansa oikeinpäin itselleen mutta väärinpäin kaikille muille. Tämä viestii siitä, että valtaapitävät ihmiset pystyvät muita huonommin asettuman toisten ihmisten asemaan.

Muissakin vastaavissa kokeissa on huomattu, että valtaapitävät ihmiset ovat muita huonompia esimerkiksi arvioimaan, miltä kuvassa olevasta ihmisestä tuntuu tai miten kollega saattaa tulkita jonkin huomautuksen.

The Atlantic kirjoittaa, että asian voi tulkita myös positiivisesti niinkin, että valta virittää ihmisten aivoja suodattamaan pois asioita, jotka ovat toisarvoisia. Tämä lisää ihmisen tehokkuutta, mutta sosiaalisisten tilanteiden hallinnassa se ei tee johtajasta parempaa.
 
Kuuliaista ja nöyristelevää? Ruotsin lipun allahan ratsuväkemme Saksaa kiersi.

Suomi ei ollut Ruotsille siirtomaa eikä täällä ollut esimerkiksi maaorjuutta kuten Keski-Euroopassa kaikissa maissa, sieltä se niiden hallintokulttuurikin alamaisia kohtaan tulee.

Jotkut Suomesta maata saaneet baltiansaksalaiset ajettiin maasta talonpoikien reippaalla toiminnalla kun luulivat voivansa jatkaa samaan malliin.

Nyt heitä taas pian saapuu, liittovaltion virat laitetaan kiertoon siten että suomalaiset saavat ihastella näiden kahden maan virkamiesten kykyjä, voi tulla omia tolvanoita ikävä.
 
Eipä tietenkin koska tämä maa oli silloin maakunta Ruotsissa. Mitään "suomen valtiota" ei ollut olemassa siihen aikaan.

Vielä 1800-luvun puolivälissä tehtiin usein ero Suomen, Hämeen ja Karjalan välille. No, minä en vieläkään mielelläni sano olevani suomalainen, ole hämäläinen. :-)

No, eipä ne kuuluisat 13 osavaltiotakaan olleet briteille kuin merentakaisia hallintoalueita.

Mutta tuo nyt on lähinnä termeillä kikkailua. Eihän Porvoon valtiopäivätkään olleet valtiopäivät.
 
Jos hieman täsmennetään, niin Suomi oli kuitenkin enemmän kuin maakunta; se oli valtakunnan itäinen puolikas. Maakuntia olivat sitten sen osat, jotka edelleenkin tunnemme Suomen maakuntina: Häme, Uusimaa jne.

Jep. Ja esim. Varsinais-Suomi oli oleellisempi osa Ruotsin valtakuntaa kuin joku Norlanti, saati Tanskalta vasta 1600-luvulla riistetty Skåne.
 
Laitoin tämän omaankin ketjuun, mutta kannattaa kuunnella sanomaa ihan ajatuksella.


Te ette edes tiedä millaista kapasiteettia teistä löytyy.

Itsellelle selvisi ulkomailla, että ei ne meitä katso alaspäin vaan ylöspäin.
 
Jos hieman täsmennetään, niin Suomi oli kuitenkin enemmän kuin maakunta; se oli valtakunnan itäinen puolikas. Maakuntia olivat sitten sen osat, jotka edelleenkin tunnemme Suomen maakuntina: Häme, Uusimaa jne.
Tiedä ihan tuosta puolikkaasta. Suurimmillaan Ruotsiin kuului sentään Inkerinmaa, Baltia ja nykyinen Saksan pohjoisosa. Kolme Ruotsin vanhinta yliopistoakin ovat Uppsala, Turku (nyk. Helsinki) ja Tartto.
 
Tervemenoa. Muista että koko suomalainen media on käynnistynyt paikallisina puoluesidonnaisina lehtinä.

Vaikka moni media nykyään on "sitoutumaton" niin kyllä siellä toimituksellinen linja kuitenkin on. Usein kovin lähellä jotain puoluetta. Sitten on nämä Taudinkantaja, Kansas News, Nakupäivä Temari ja muut..

Eli jos on pakko kirjoittaa "hyperpuolueellisesta paskamediasta" niin on pitkä matka aikusten maailmaan. Sinne matkalla voi toki liittyä vihasten joukkoon..

..........

Hehe, kun noita Soinilaisia on haukuttu nimillä, luin juuri millä nimellä Halla-aholaisia nyt kutsutaan...


"Jälkeenjääneet" :D

Hehe, näinhän se on: jotkut jäi jälkeen ja jotkut meni hallitukseen, kansa sai taas selkärangattomia ihmetelläksee-een, olin ihan orpona, näin sen tekoitkeneen joku puljasi kesäteatterin hallituksee-een :) (säv.Hector, sanat ihan ite)

Kiitoksia. Saatanpa tehdä ihan vittuillesani (en tosin sinulle vaan yleiselle mielipiteelle) näin, eli siis liittyä persuihin.

En tiennyt alkuperäisten lehtien Suomessa käynnistyneen puoluesidonnaisina, vaikka historiaa harrastankin, joten cheers, mutta kommenttiasi "pitkä matka aikuisten maailmaan" hieman kommentoin, voinpa jopa vinoillakin myöhemmin, vaan tuskin tänään ajan puutteesta johtuen.
Nimittäin edelleenkin valtaosa suomalaisista (mukaanlukien omia sukulaisia ja ystäviä) olettaa vähintään tietyn median olevan puolueetonta ja luo maailmankuvansa tätä kautta, ja kun tällä perusteella katsotaan yleistä valtamediaa (joihin siis edelleen luetaan nro 1 Yle, ja perässä HS, IS, IL, ja perässä ns maakuntamedia), ja havaitaan että media on äärimmäisen puolueellinen (siis verorahoilla rahoitettu, sekä monien tilaus yms rahoilla rahoitettu mutta edelleen puolueettomaksi uskottu) ainakin minä tulen varaamaan oikeuden käyttää sanaa paskamedia, jos media käyttää hyväkseen asemaansa vaikuttaakseen mm vanhoihin tai muuten vaan helposti vaikutettaviin ihmisiin se on yksiselitteisesti paskamedia. Sori.

Tietenkin em sana on voimakas, mutta muistaakseni tälläkin palstalla olen aiemminkin monen muun ohella todennut että voimakaskin sanankäyttö on sallittua, kun ollaan kännissä tai mielenkuohuksissa eikä haukuta yksittäisiä ihmisiä paitsi erittäin hyvistä syistä ja tällöinkin vain julkisuuden ihmisiä jotka ovat ottaneet näkyvän roolin politiikkaan, cheers ja good luck
 
Tiedä ihan tuosta puolikkaasta. Suurimmillaan Ruotsiin kuului sentään Inkerinmaa, Baltia ja nykyinen Saksan pohjoisosa. Kolme Ruotsin vanhinta yliopistoakin ovat Uppsala, Turku (nyk. Helsinki) ja Tartto.
Käyttämäni ilmaisu oli suora lainaus ruotsalaiselta historioitsija Peter Englundilta. Suomihan oli alunperin tärkeä osa valtakuntaa, mutta Suomen merkitys väheni sitten Ruotsin suurvalta-aikana, kun mm. nuo mainitsemasi alueet kuuluivat valtakuntaan ja muutenkin valtio muuttui aiempaa Tukholma-keskeisemmäksi. Mutta tämä ei taida liittyä Perussuomalaisten kuihtumiseen juurikaan.
 
Käyttämäni ilmaisu oli suora lainaus ruotsalaiselta historioitsija Peter Englundilta. Suomihan oli alunperin tärkeä osa valtakuntaa, mutta Suomen merkitys väheni sitten Ruotsin suurvalta-aikana, kun mm. nuo mainitsemasi alueet kuuluivat valtakuntaan ja muutenkin valtio muuttui aiempaa Tukholma-keskeisemmäksi. Mutta tämä ei taida liittyä Perussuomalaisten kuihtumiseen juurikaan.

"Östra rikshalvan" on nykyäänkin aika yleinen termi Ruotsissa, kun puhutaan Suomesta ennen vuotta 1809.
 
Leena Meri
9 hrs · Hyvinkää ·
Hyvinkään paikallislehdestä tänään bongattu minä ja Jussi Halla-aho . Miki on piirtänyt minusta monta hauskaa kuvaa
1f604.png
1f604.png



19399836_900704500085254_6328337875214888451_n.jpg
 
Suomen Uutisissa pitkähkö ja mielenkiintoinen analyysi Kokoomuksesta (perustuu alkuvuodesta tehtyihin haastatteluihin)
https://www.suomenuutiset.fi/sisapiirilahteet-kokoomus-jaanyt-brysselin-vangiksi/

Tämän ketjun kannalta eräs olennainen pointti (vain yksi - ei kolmea :))

"
Kokoomuksen oikealla puolella ei ole 1990-luvun nuorsuomalaisten jälkeen ollut kilpailevaa puoluetta, joka estäisi kokoomusta liukumasta liian pitkälle vasemmalle. Kokoomuksen puolueliitin merkittävin oikeistolainen kriitikko on 2000-luvulla ollut nuorisojärjestö KNL. Se otti kantaa tasaveron puolesta vuonna 2005 ja Wille Rydmanin kaudella vuodesta 2009 alkaen KNL profiloitui myös maahanmuuttokriittiseksi ryhmäksi.

KNL:n sisäpiiriläisen mukaan oikeistolainen kausi nuorisoliitossa päättyi kuitenkin arvoliberaalin Daniel Sazonovin valintaan puheenjohtajaksi syksyllä 2015 emopuolueen eliitin tuella, ja oikeisto elää nyt hiljaiseloa nuorissakin.
"
Suomessa on runsaasti tilaa arvonkonservatiiviselle oikeistopuolueelle.

ps. Ao. jutun mukaan edes eduskuntaryhmän tasolla Kokoomuksen ylimmän tason (EU:n de-facto sanelema) punavihreä höttö/mokutuspolitiikka ei nauti laajaa kannatusta puolueen sisällä.
 
Halla-aho vahvoilla perussuomalaisten sisällissodassa

Pääkirjoitus

Perussuomalaiset ovat hajoamassa kahdeksi puolueeksi jo tämän vuoden aikana, kun eduskuntaryhmästä eronneet 20 kansanedustajaa saavat uuden puolueen perustamiseen vaadittavat muodollisuudet hoidettua.

Poliittisen historian tutkijoilla riittää varmasti vielä työtä perussuomalaisten hajoamiseen johtaneiden tapahtumien yksityiskohtien selvittämisessä.

Katseet kannattaa kuitenkin suunnata jo tulevaisuuteen.

Monet seikat puhuvat sen puolesta, että Jussi Halla-ahon käsiin jäänyt puolue voittaa perussuomalaisten sisällissodan.

Halla-aholle jäivät ensinnäkin puoluetukirahat ja valmis puolueorganisaatio.

Tämä antaa hänelle etulyöntiaseman taistelussa perussuomalaisten sieluista.

Monelle jäsenelle on suuri kynnys hypätä ”hajottajien” kelkkaan, vaikka olisikin kannattanut Sampo Terhoa puheenjohtajaksi Jyväskylän puoluekokouksessa.

Raha ei tietenkään yksin ratkaise politiikassa. Myös henkilöt ovat tärkeitä.

Tässäkin suhteessa Halla-aho on vahvemmilla, vaikka kaikki ministeritkin siirtyivät uuteen ryhmään.

Perussuomalaisten uudessa johdossa Jussi Halla-aho ja Laura Huhtasaari muodostavat varsin valovoimaisen kaksikon, joka onnistuu ehkä peittämään varapuheenjohtajaksi valitun Teuvo Hakkaraisen entiset ja tulevat kompuroinnit.

Uuden puolueen näkyvin nimi on Timo Soini.

Kaikki muut uuden ryhmän kansanedustajat ministereitä myöten ovat Soinin varjossa kasvaneita oppilaita, joilta puuttuu ainakin toistaiseksi oma valovoima.

Soini tuskin jaksaa lähteä enää uuden ryhmän vetäjäksi.

Jo ennen perussuomalaisten puoluekokousta hän antoi ymmärtää, ettei osallistu enää seuraaviin eduskuntavaaleihin.

Tuon päätöksen pyörtäminen ei tunnu kovin todennäköiseltä.

Soinille riittänee se, että hän saa istua ulkoministerinä vaalikauden loppuun saakka.

Uuden puolueen rakentaminen jää nuorempien tehtäväksi.

Myös poliittisten ohjelmien vertailussa vaaka kallistuu Halla-ahon eduksi.

Hänellä on selkeä linja ja ohjelma, joka tyydyttää varsin suurta osaa perussuomalaisten nykyisistä kannattajista.

EU:n ja maahanmuuton tiukka vastustaminen voi houkutella uusiakin äänestäjiä.

Uusi puolue ei taas voi tarjota juuri muuta poliittista vaihtoehtoa kuin sen, joka koki selvän tappion Jyväskylän puoluekokouksessa.

Toivoa korostava retoriikka ei riitä poliittiseksi ohjelmaksi.

Muilla puolueilla ei ole varaa minkäänlaiseen vahingoniloon perussuomalaisten hajoamisesta.

Vielä vähemmän on varaa aliarvioida Jussi Halla-ahon menestymisen mahdollisuuksia.
http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/23/254479/5928b1c790
 
Marko Hamilo shared Paul Joseph Watson's post.
13 hrs ·
Se mitä on myyty arvopohjaerona perussuomalaisten ja muiden puolueiden välillä on tosiasiassa erimielisyys siitä, onko islam yhteensovitettavissa kaikkien eduskuntapuolueiden jakamien länsimaisten arvojen kanssa vai ei.

Perussuomalaiset on populistinen puolue siinä mielessä, että se on samalla kannalla suomalaisten enemmistön kanssa. Punavihreät saattavat olla samalla kannalla kannattajiensa enemmistön kanssa. Kokoomus ja keskusta harjoittavat politiikkaa, jota heidän kannattajansa, kenttä ja mahdollisesti jopa eduskuntaryhmän enemmistö laajalti vastustavat.

Ongelma näissä puolueissa on siinä, että niiden johto ei ole helposti vaihdettavissa, kun kenttä on tyytymätön. Niillä on siis demokratiavaje. Toinen ongelma on siinä, että näiden puolueiden eliitit ovat melko riippumattomia kansansuosiosta. Nimitys eurovirkaan on seuraava askel urakehityksessä, ei uudelleenvalinta kansallisiin poliittisiin tehtäviin.
 
Back
Top