Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

Lapinukko

Kenraali
Muistan tämän Karjalaisen viime vuosien linjan ja siltä pohjalta tuo viimeinen "uusi normaali"-pääkirjoitus tuntuukin täysin omituiselta..
aika omituinen oli sekin kirjoitus kun Karjalaisen päätoimittaja houri että Yhdysvaltain presidentti on suurin uhka maailmanrauhalle. Miltä se nyt näyttää? Moneenko provokaatioon Yhdysvallat on kyseisen presidentin aikana vastannut, vaikka miten ärsytetään?

lehti jonka päätoimitus sijaitsee varsin lähellä itärajaa ei tule huomanneeksi mitä tapahtui Krimillä, eikä
ole vieläkään kysellyt että "onko Putin hullu"? rohkeus ei riitä kysyä edes että onko Putin sotahullu?

odottelen jo pääkirjoituksia siitä miten pakotteita pitäisi lieventää.
YYA-aikojen lehti.
 
Viimeksi muokattu:

YJT

Kenraali
Mikä mainos tämä on?
Oho, se tekee tuollaisen. Eka kerta kun käytin tuota niin en tiennyt.

Squid on appi joka kerää uutisia monesta eri mediasta; vähän niinkuin Ampparit tai News Suite. Ei näköjään tarvitse enää linkkailla sen kautta mitään...
 

Loyd

Majuri
Mielenkiintoinen keskustelu, kaksi hyvää puhujaa. Halla-aho ei voita 6-0 kuten yleensä vaan molemmat pääsevät esille.

 

Mortti

Kenraali
Mielenkiintoinen keskustelu, kaksi hyvää puhujaa. Halla-aho ei voita 6-0 kuten yleensä vaan molemmat pääsevät esille.
Mikäs ihme tuo. Elina Lepomäen opinto- ja työhistoria kertoo hänenkin olevan kerrassaan harvinaisen älykäs/kyvykäs. Jos Halla-aho pääsee usein dominoimaan keskusteluja, johtuu se lähinnä siitä, että keskivertotoimittajat ja -poliitikot selkeästi vähemmän älykkäinä jäävät aseettomiksi Halla-ahon loogista argumentointia kohtaan.

Jos Lepomäki edustaisi keskiverto-kokoomuslaista, olisi Kokoomus ykkösvalintani. Mutta Kokoomus on valinnut Stubbin, Kataisen ja Orpon kaltaisten helppoheikkien matalaotsaisen tien, joten ei kiitos.

Edit: Tuo videon julkaissut #puheenaihe on aika erikoinen Youtube-kanava. Tilaajia huimat 738 ja videoilla pääsääntöisesti noin 1000 tai alle katselukertaa, mutta silti ovat saaneet vieraikseen Lepomäen ja Halla-ahon? Vanhemmissakin videoissa on ollut esim. Jungner. Kanavan tekijöillä taitaa olla sosiaaliset verkostot kunnossa, ei tuollainen muuten onnistuisi...
 
Viimeksi muokattu:

tulikomento

Greatest Leader
Jos Lepomäki edustaisi keskiverto-kokoomuslaista, olisi Kokoomus ykkösvalintani. Mutta Kokoomus on valinnut Stubbin, Kataisen ja Orpon kaltaisten helppoheikkien matalaotsaisen tien, joten ei kiitos
Niin kauan kun kokkarit pitävät yllä tuota Kataisen-Stubbin-Orpon ym. arvoliberaalia linjaa, niin eipähän minun tarvitse ääntäni puolueelle antaa.
 

miheikki

Respected Leader
24 mins ·

Politikointi, eli tahallinen väärinymmärtäminen, ja mm. Lepomäen tuoreeltaan Hesarille kertoma mielensä pahoittaminen pizzanpaistajien vähättelystä (joita ei vähetelty) ei sinällään ole mielenkiintoista.
Kun menee HS-haastatteluun, tietää saavansa paremman kohtelun, kun sanoo jotain ikävää perussuomalaisista. Sen jälkeen toimittaja ei enää jutussaan kirjoita, että "ikävän kylmä kokoomuksen liberaalioikeistolaisen siiven Lepomäki" tms.
Kun on kokoomuksen riveissä, ja käydään kisaa puolueen sisällä asemista, ei voi liikaa profiloitua yhteen suuntaan, vaan pitää myös vähän arvoviestiä ja julistaa yhteistä kantaa.
Kun kisaa oppositiossa kokoomuksen riveissä PS:ää vastaan, pitää yrittää differoitua ja selittää PS:n linjauksia ja viestintää arveluttavaksi.
Ja niin edelleen.
Politikoinnin sijaan oleellisempaa on hahmottaa, mihin suuntaan eri ryhmittymät uskovat asioiden olevan menossa, ja miten nämä ryhmittymät haluavat reagoida näihin muutoksiin.
Oletan, että kokoomuksessa haistetaan, että koska Suomen taseet ovat heikossa kunnossa, ja tulevat olemaan vielä heikommassa kunnossa Rinteen hallituksen jäljiltä, edessä häämöttä hitaan talouskasvun, euron pakkopaidan, euron yhteisvastuiden ja ikääntyvän väestön yhdistelmänä niinsanotun hyvinvointivaltion loppu.
Hyvinvointivaltion loppuessa tilalle tulee maa, missä taattu toimeentulo on aivan minimaalinen, ja sitä edes hieman paremman toimeentulon edellytys tulee olemaan työpanoksensa tarjoaminen hyvin halvalla. Eli ehdollistettu sosiaaliturva, hieman Saksan työmarkkinakäytänteitä mukaillen.
Kun menet Kelan luukulle työttömänä, sinulle esitetään vaihtoehtona saada 600 euroa kuussa (sisältäen kaiken), tai 900 euroa kuussa, jos annat työpanoksesi kenen tahansa käyttöön.
Jatkossa työnantaja, eli kuka tahansa, voisi siis ostaa kolmella sadalla eurolla itselleen siivoojan, lastenhoitajan, autonkuljettajan tai vastaavan. Meillä olisi maassa ehkä puoli miljoonaa henkilöä, joiden työpanos annettaisiin puoli-ilmaiseksi käyttöön niille
Tämä tietenkin romauttaa palkkatason kaikilla matalan tuottavuuden aloilla. Luonnollisesti se laskee palkkatasoa myös korkeamman tuottavuuden aloilla, sillä koulutettuakin työvoimaa on aina työttömänä.
Tämä ei tule onnistumaan, ennenkuin julkisen sektorin rahat loppuvat. Ihmiset eivät nimittäin halua sellaista järjestelmää.
Mutta onnistuu se myös ennen rahojen loppumista, maahanmuuton avulla. Maahanmuuttajien heikon työllisyystilanteen takia meille kaavaillaan palkkatukea, vastikkeellista sosiaaliturvaa ja niin edelleen. Se soi vasemmistolaisempienkin poliitikkojen korvissa suurelta humanismilta ja sosialidemokratialta. Sellaiset suunnitelmat voisivat oikeasti mennä läpi.
Jokaikinen ulostulo Juhana Vartiaiselta kertoo, kuinka Suomi tarvitsee kovasti työvoimaa, ja kuinka Suomi voisi olla Saksan menestyvä osavaltio, ja kuinka Suomen pitäisi ottaa oppia Saksan työmarkkinauudistuksista.
Se on paluu luokkayhteiskuntaan.
Yhteiskuntaan, missä yläluokka saa halvat palvelijat ja palvelut. Missä keskiluokka elää potkujen pelossa ja on nöyrä. Ja alaluokka, jolle ei jätetä muuta vaihtoehtoa kuin passata ylempiään.
 
Toinen kysymys on, että kuinka mielekästä maahanmuuttajien kulujen kyttääminen euron tarkkuudella on.

Tuo palvelisi vain Putinsuomalaisten poliittisia ambitioita, ja kasvattaisi edelleen kansalaisten kahtiajakoa kahteen ryhmään.

Riskinä on myös, että maahanmuuttoa ja kansalaisten tasa-arvokysymyksiä käytettäisiin keppihevosena muiden heikko-osaisten sosiaalitukien heikennykseen, josta en ainakaan itse ole kovin innoissani. Mutta Kokoomuksen, Putinsuomalaisten ja pienen apupuoleen yhteistyöllä tällaista ihanuutta ja matkaa kohti yövartijavaltiota voisi olla luvassa.
Voihan "putinsuomalaiset" mitä "järkeilyä". ;)
Piikki auki salaisuuden vallitessa yhdellä sektorilla, jotta muut eivät saa tietää..

Jos tälläisellä järjellä yhteiskuntaa yritetään "ohjailla", niin lopputulos tulee olemaan karu.

Demokratiassa avoimmuus ja läpinäkyvyys ovat perusteita. Mutta aina näitä sosialistis-totalitaristisia yhteiskuntainsinöörejä ilmestyy, joka kiven alta? Ihan kuin mitään ei olisi opittu totalitarismien romahduksista.

Systeemi, jossa sählätään julkisella verorahalla pimeässä ja piilossa menettää legimiteettinsä. Ihmetyttää ihmiset, jotka hehkuttavat ääneen pimeässä sumplimista ohi demokratian jotenkin hienona?
 
Viimeksi muokattu:
Aivan, oikein pätevä lyömään luvut exceliin. Mäkin osaan, eikä vaadi paljoa taitoja. Mutta entäs nyt kun mukana on poliittisia vaikuttimia ja muuta tauhkaa sekoittamassa pakkaa? Mistä tiedät, että Vahtera on kylmän objektiivisesti pistänyt lukunsa oikeisiin laareihinsa? Onko muut "maailman taivahan pätevät" kirjanpitäjät arvioineet tätä maallikon suoritusta?

Ei vakuuta. Sinut vakuuttaa, ja ymmärrän täysin syyn.

Edit: Jaha. Ja näemmä Vahtera kuuluu myös Putinsuomalaisiin. Miten saatoinkaan missata tämän?

Yyyyyyllättyyyyyyyyyys!
Poliittisista syistä valtio ei ole laskenut kuluja. Ja Astrid Thorsilta vaadittiin laskelmaa, mitä turvapaikanhakupohjainen maahanmuutto maksaa ja aluksi vaikutti, että tekevät laskelmat. Ilmeisesti selvitystyössä alkoi aueta hintahaarukkaa, niin asia haudattiin.

Valtio voisi tehdä laskelmat, mutta juuri poliittisista syistä se ei niitä tee. Siksi ne pitää laskea itse, jos haluaa jotain pelkän mutun rinnalle.

Ja laskeminen on mahdollista. Mm. UK:ssa 2000- luvulla laskettiin ja havaittiin maahanmuutto tappiolliseksi ja kalliiksi. Ja Norjassa laskettiin myös joku vuosi sitten. Norjan järjestelmä ja olot ovat verrattavissa Suomeen. Ei-länsimaisen maahanmuuttajan keskimääräisesti netto elinkaarikustannukseksi muodostui noin 800 000€ per nenä.

Jännä, että sinut "vakuuttaa" tilanne, jossa valtio ei selvitä yhtä yhteiskunnan suurta kuluerää ja sen suuruutta veronmaksajille. Syy selvityksen tekemättömyyteen on puhtaasti poliittinen.

Yllätyitkö, minä en.

Ja vaikuttaa, että sinulla on joku persupsykoosi, joka tunkee läpi kaikesta mitä kirjoitat ja ilmeisesti myös ajattelet? Ei lisää uskottavuuttasi, eikä varmaan tee hyvää itsellesikään moinen monomaaninen fiksaatio?
 
Viimeksi muokattu:

Rauhantekijä

Respected Leader
Valtio voisi tehdä laskelmat, mutta juuri poliittisista syistä se ei tee. Siksi ne pitää laskea itse, jos haluaa jotain pelkän mutun rinnalle.
Kunnat sen sijaan joutuvat tämän selvityksen tekemään. Vantaa ja Espoo jo tietävät mitä tarkoittaa verotulojen vähentyminen samanaikaisesti kuin väestö lisääntyy kunnassa.
Tämän selvittämisen (joka siis on jo tehty) julkaisemiseen selkokielellä menee vielä tovi. :giggle:

Jännä, että sinut "vakuuttaa" tilanne, jossa valtio ei selvitä yhtä yhteiskunnan suurta kuluerää ja sen suuruutta veronmaksajille. Syy selvityksen tekemättömyyteen on puhtaasti poliittinen.
Kuten yllä kerroin, asiaa on jo kuntatasolla selvitetty, mutta poliittisesti se on arkaluontoista tietoa julkaistavaksi. Ensin virkamiehet tietysti pohtivat sanat joita käytetään, jotta oltaisiin poliittisesti korrekteja ja iso osa kansasta ei edes ymmärtäisi mistä puhutaan. Se varmaan olisi helpotus. Eli se suoraan puhuminen vielä hakee mahdollisuuttaan.

Vantaan ja Espoon kohdalla poliitikoilla ja toimittajilla olisi nyt hyvä ajankohta pyytää noita tietoja julkisuuteen.
.
 
Odotan edelleen, että joku selittäisi, miten väite "työssäoleva ulkomaalainen pitää laskea kulueräksi, koska hän vie suomalaiselta työpaikan" on mitään muuta kuin älyllistä epärehellisyyttä.
Ei se ole ole aina älyllistä epärehellisyyttä. Riippuu vähän tilanteesta ja työpaikasta. Nyt Etelä-Suomessa lähes koko rakennusten pintakäsittelyala on uzbekkien miehittämää. Siis halpatyö uzbekkien. Juuri selvitettiin, että virolaisetkin duunarit lähtevät tarjottujen tonnin kuukausipalkkojen ollessa liian pieniä.

Uzbekkien palkoilla ei elä Suomessa. Suomalaiset pintakäsittelijät ovat joko vaihtaneet alaa tai ovat kortistossa yhteiskunnan kuluina.

Ja pienipalkkainen ulkomaalainen on oikeutettu myös toimeentulotukeen, asumistukeen ja lapsilisään kotimaassa oleville lapsilleen. Moni halpaduunari kiskoo nuo tuet yhteiskunnalta palkkansa päälle.

Tässä pelleilyssä ei ole muuta hyötyjää, kuin halpatyön teettäjä, jonka toimintaa me muut veronmaksajat kompensoidaan..

Jos sinusta tälläinen kusetus ei aiheuta kuluerää vähintään työttömyyden ja osin polkupalkan päälle nostettavien sosiaalitukien kautta, voisin epäillä sinua "älyllisesti epärehelliseksi"?


 
Viimeksi muokattu:

Mili

Majuri
Olli Immonen


Immonen kohauttaa jälleen – tahtoo tutkia toimittajien taustat
... Ja luoda esim. rekistereitä ihmisten puolueiden kannatuksista.
Onko tutkimus sama kuin rekisteröinti?

Joku muukin on näemmä tehnyt sitä:

https://mediaviikko.fi/aiheet/media/mediaviikon-kysely-toimittajista-puolet-vasemmistolaisia-puoluekanta-vaikuttaa-sisaltoon.html

https://www.journalisti.fi/artikkelit/2019/4/kokoomus-ja-vihret-toimittajien-suosiossa-twitteriss/

https://yle.fi/uutiset/3-6225996

http://liberalismi.net/wiki/Toimittaja
"Ruotsissa toimittajat kannattavat tutkimusten mukaan vasemmistoa ja vihreitä selvästi enemmän kuin muut kansalaiset. Suomessa tilanne lienee sama. [2] Selitys lienee, että toimittajiksi päätyvät ovat valmiiksi vasemmistolaisia.

86,4 % Tampereen journalismin ja viestinnän opiskelijoista kannatti vihreitä, vasemmistoliittoa tai Sdp:tä.[3]

Mediaviikko-lehden kyselyn vastaajista puolet pitää useimpia toimittajia vasemmistolaisina. Helsingin Sanomissa ja etenkin Yleisradiossa arveltiin olevan enimmäkseen demaritoimittajia. Kyselyn otos ei ollut edustava, vaan esimerkiksi puolet vastaajista oli toimittajia. Artikkelin kirjoittaneen toimittaja Paavo Vasalan mukaan "Kansa on aina käsittänyt, että toimittajat ovat kallellaan vasemmalle, enemmän kuin kansa." Yllättävänä toimittaja pitää sitä, että vaikka taistolaisia ja muita vasemmistoliittolaisia on ollut runsaasti eri toimituksissa, nyt kovin harva arveli heidän olevan enemmistössä. Vastaajista vain 8 % arvioi, että toimittajien poliittinen kanta ei vaikuta uutisointiin. [4]

Pressiklubi-ohjelman toimittajat kannattavat Vasemmistoliittoa, Sdp:tä ja Vihreitä.[5]

Suomessa keskeisten tiedotusvälineiden kuten Ylen ja Helsingin Sanomien on katsottu pitkään olleen vasemmalle kallellaan, 1970-luvulla erityisen pahasti. Nykyään arvioidaan vanhempien toimittajien olevan usein vasemmalle ja nuorten vihreisiin kallellaan, toimittajayhteisöjen molempiin. Tietysti on myös oikeistolaisia toimittajia.

Tuomas Enbusken mukaan mediassa ei ole vasemmiston salaliittoa, vaan esimerkiksi HS Nyt -lehdessä ilmeisesti vain sattuu olemaan pelkästään punavihreitä toimittajia.[6]"

https://mediaviikko.fi/kategoriat/nosto/mediaviikko-selvitti-apusen-ehdotus-toimittajien-puoluekannan-julkistamisesta-jakaa-mielipiteet-kahtia.html


https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/KK_34+2018.aspx
Ville Tavio: "Pelkkä puoluekannan olemassaolo ei tietenkään sellaisenaan määrää toimittajan tuottaman uutistekstin sävyä, mutta Helsingin yliopiston viestinnän tutkija Anu Kantola on havainnut omassa tutkimuksessaan, että Suomen nuorin toimittajasukupolvi painottaa erityisen paljon juuri omien mielipiteiden ilmaisemista. Tämä seikka yhdistettynä vihervasemmiston suureen edustukseen tulevien toimittajien keskuudessa on vahingollinen yhdistelmä. Tunteisiin vetoavat kolumnit ja poliittisesti vinoutuneet uutiset ovat kaukana objektiivisen tiedonvälityksen ihanteista. "
 

Iso-Mursu

Respected Leader
Onko tutkimus sama kuin rekisteröinti?

Joku muukin on näemmä tehnyt sitä:

https://mediaviikko.fi/aiheet/media/mediaviikon-kysely-toimittajista-puolet-vasemmistolaisia-puoluekanta-vaikuttaa-sisaltoon.html

https://www.journalisti.fi/artikkelit/2019/4/kokoomus-ja-vihret-toimittajien-suosiossa-twitteriss/

https://yle.fi/uutiset/3-6225996

http://liberalismi.net/wiki/Toimittaja
"Ruotsissa toimittajat kannattavat tutkimusten mukaan vasemmistoa ja vihreitä selvästi enemmän kuin muut kansalaiset. Suomessa tilanne lienee sama. [2] Selitys lienee, että toimittajiksi päätyvät ovat valmiiksi vasemmistolaisia.

86,4 % Tampereen journalismin ja viestinnän opiskelijoista kannatti vihreitä, vasemmistoliittoa tai Sdp:tä.[3]

Mediaviikko-lehden kyselyn vastaajista puolet pitää useimpia toimittajia vasemmistolaisina. Helsingin Sanomissa ja etenkin Yleisradiossa arveltiin olevan enimmäkseen demaritoimittajia. Kyselyn otos ei ollut edustava, vaan esimerkiksi puolet vastaajista oli toimittajia. Artikkelin kirjoittaneen toimittaja Paavo Vasalan mukaan "Kansa on aina käsittänyt, että toimittajat ovat kallellaan vasemmalle, enemmän kuin kansa." Yllättävänä toimittaja pitää sitä, että vaikka taistolaisia ja muita vasemmistoliittolaisia on ollut runsaasti eri toimituksissa, nyt kovin harva arveli heidän olevan enemmistössä. Vastaajista vain 8 % arvioi, että toimittajien poliittinen kanta ei vaikuta uutisointiin. [4]

Pressiklubi-ohjelman toimittajat kannattavat Vasemmistoliittoa, Sdp:tä ja Vihreitä.[5]

Suomessa keskeisten tiedotusvälineiden kuten Ylen ja Helsingin Sanomien on katsottu pitkään olleen vasemmalle kallellaan, 1970-luvulla erityisen pahasti. Nykyään arvioidaan vanhempien toimittajien olevan usein vasemmalle ja nuorten vihreisiin kallellaan, toimittajayhteisöjen molempiin. Tietysti on myös oikeistolaisia toimittajia.

Tuomas Enbusken mukaan mediassa ei ole vasemmiston salaliittoa, vaan esimerkiksi HS Nyt -lehdessä ilmeisesti vain sattuu olemaan pelkästään punavihreitä toimittajia.[6]"

https://mediaviikko.fi/kategoriat/nosto/mediaviikko-selvitti-apusen-ehdotus-toimittajien-puoluekannan-julkistamisesta-jakaa-mielipiteet-kahtia.html


https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/KK_34+2018.aspx
Ville Tavio: "Pelkkä puoluekannan olemassaolo ei tietenkään sellaisenaan määrää toimittajan tuottaman uutistekstin sävyä, mutta Helsingin yliopiston viestinnän tutkija Anu Kantola on havainnut omassa tutkimuksessaan, että Suomen nuorin toimittajasukupolvi painottaa erityisen paljon juuri omien mielipiteiden ilmaisemista. Tämä seikka yhdistettynä vihervasemmiston suureen edustukseen tulevien toimittajien keskuudessa on vahingollinen yhdistelmä. Tunteisiin vetoavat kolumnit ja poliittisesti vinoutuneet uutiset ovat kaukana objektiivisen tiedonvälityksen ihanteista. "
On eri asia tehdä anonyymi tutkimus ihmisten puoluekannoista, kuin vaatia että ne pitäisi ilmoittaa
 
Top