Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Huhta
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Kas, vanha puoluesihteeri sai jatkaa.

Näinköhän käy, että päivän saldosta tulee kovin ristiriitainen?
 
Hei gamoon, mulla ei ole mitään persu-puoluetta vastaan, ei ni mitään. Jotenkin vaan aistin sen olevan Puolue siinä kuin muutkin ja ministerin Audin ilmastoitu nahkatakapenkki maistuu persullekin.....niin se arvatakseni tulee maistumaan Halla-ahollekin, jos tilaisuus tulee ja tuolloin moni sanottu ja julistettu unohtuu.....niin unohtui Soinilta ja kumppaneiltakin mm. se unohdettu kansa ym. skeida, jota niin vaalipuheissaan vaalivat....maahanmuuttorynnäkkö tuossa eräänä syksynä toteutui täysillä ja ennennäkemättömällä volyymilla, vaikka Persu istui hallituksessa hyvin juurevasti jne.

Poliitikko on poliitikko vaikka puolue olisi mikä. Lupaukset vaihtuvat kompromisseihin ja periaatteet hyväpalkkaisiin pesteihin. Toivottavasti vielä löytyy poikkeuksiakin.

Täytyy muistaa, että Persut, kuten muutkin, löhösivät rattoisasti kesälomalla, kun rajan yli tupsahti turvapaikanhakijoita n. 1000% enemmän kuin normaalisti.
 
Tänään opin uutta. Jussin uskonnollinen vakaumus on sama kuin mulla.

PERUSSUOMALAISTEN PUHEENJOHTAJA 10.06.2017 14:06 (päivitetty 14:08) https://www.seurakuntalainen.fi/uut...ja-kristillisia-arvoja-puolustava-agnostikko/
Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja on kristillisiä arvoja puolustava agnostikko

Laitetaas loputkin.

PERUSSUOMALAISTEN PUHEENJOHTAJA 10.06.2017 14:06 (päivitetty 14:08)
Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja on kristillisiä arvoja puolustava agnostikko
SEURAKUNTALAINEN TOIMITUS


Perussuomalaisten 12. puoluekokous Jyväskylässä valitsi puolueen uudeksi puheenjohtajaksi filosofian tohtori, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho. Seurakuntalaisen haastattelussa Halla-aho kertoo, millaiseen kirkkoon hän voisi kuulua.

Teksti Juhani Räsänen

Jussi Halla-aho voitti puheenjohtajaäänestyksen äänin 949. Ministeri Sampo Terho sai vaalissa 629 ääntä. Koska Jussi Halla-aho sai yli puolet annetuista äänistä, hänet valittiin suoraan ensimmäisellä äänestyskierroksella.

Historiallinen ja monien odotusten puoluekokous alkoi Jyväskylän Paviljongilla klo 11 avajaisjuhlallisuuksilla. Puheenjohtajavaaliin päästiin puolen päivän jälkeen jännittävissä tunnelmissa. Koska perussuomalaisissa puheenjohtaja valitaan suoralla jäsenvaalilla, äänioikeutettujen joukko oli suuri, 1845 henkilöä.

Vaalin lopputulosta ennakoivat mielipidetiedustelut, joiden mukaan Halla-ahon suosio puolueen kannattajien keskuudessa on ollut selvästi suurempi kuin Terhon. Muut puheenjohtajaehdokkaat Leena Meri, Riku Nivanpää ja Veera Ruoho saivat vaalissa lähinnä hajaääniä.

Puoluekokous jatkuu puheenjohtajavaalin jälkeen puoluesihteerin ja varapuheenjohtajien valinnoilla. Huomenna sunnuntaina on ohjelmassa muun muassa perussuomalaisten ministerien kyselytunti, puolueen sääntömuutoksista päättäminen ja päivän lopuksi uuden puheenjohtajan Jussi Halla-ahon linjapuhe.

Seurakuntalainen haastatteli vaalien alla perussuomalaisten tuoretta puheenjohtajaa.
Jussi-Halla-aho-152x219.jpg


Puolueenne pitkäaikainen puheenjohtaja Timo Soini on tunnettu kristillisestä vakaumuksestaan. Minkälainen rooli uskonnolla mielestänne on perussuomalaisten kannattajakunnassa ja kuinka tämä näkyy puolueen politiikassa?

Perussuomalaiset määrittelevät itsensä kristillis-sosiaaliseksi liikkeeksi. Uskonto ei mielestäni ole kovin paljon esillä puolueessa, mutta luterilaista tapakulttuuria ja moraalia arvostetaan, ja ne nähdään kiinteänä osana suomalaisuutta ja suomalaista kulttuuria.

Vuoden 2014 vaalikonetietojen mukaan ette ole Suomen ev.lut. kirkon jäsen ettekä kuulu uskonnolliseen yhdyskuntaan. Joidenkin julkisuuden tietojen mukaan olette ateisti. Pitääkö tämä paikkansa?

– Olen eronnut kirkosta vuonna 1989. En ole uskonnollinen ihminen. En kuitenkaan mielelläni määrittele itseäni ”ateistiksi”, koska sana mielestäni viittaa uskonnonvastaiseen vakaumukseen, eikä minulla ole sellaista. Jos jotain sanaa on pakko käyttää, olen sitten agnostikko.

Kuinka muuten kuvailisitte maailmankatsomuksellista vakaumustanne?

– Olen kansallismielinen. Mielestäni kansakunta, joka koostuu jaetuista arvojärjestelmistä ja yhteisestä kielestä, on relevantti yksikkö.

Olette joissakin yhteyksissä puolustanut kristillisiä arvoja.  Esimerkiksi Helsingin Sanomien kuntavaalikonevastauksen (2017) mukaan olitte jokseenkin samaa mieltä siitä, että ”perinteiset arvot – kuten koti, uskonto ja isänmaa – muodostavat hyvän arvopohjan politiikalle”. Toisaalta olette blogeissanne arvostellut kirkkoa sen luopumisesta perinteisestä teologiasta ja uskosta ja jopa kehottanut ihmisiä tämän vuoksi eroamaan kirkosta.

Olisitteko itse jäsen kirkossa, joka pitää kiinni klassisesta kristillisestä uskosta ja opetuksesta?

– Olisin mielelläni sellaisen kirkon jäsen, jolla on jotain myönteistä annettavaa yhteiskunnalle. Koska olen uskonnottomuudestani huolimatta vankasti kiinni luterilaisessa perinteessä, voisin kuulua myös sellaiseen kirkkoon, joka arvostaa ja ylläpitää omaa perintöään.

Vaalikoneen kysymykseen ”pitäisikö homo- ja lesbopareilla olla samat avioliitto- ja adoptio-oikeudet kuin heteropareilla” vastasitte olevanne jokseenkin eri mieltä. Jos olisitte kansanedustaja, kuinka olisitte äänestänyt eduskunnan päättäessä ns.  sukupuolineutraalista avioliittolaista v. 2016 ja Aito avioliitto -aloitteesta uuden lain kumoamiseksi tämän vuoden helmikuussa?

– Olisin äänestänyt esitystä vastaan eduskunnassa. Sen sijaan en kannata asiaan palaamista, koska uskon demokraattiseen päätöksentekoon, ja sukupuolineutraalilla avioliittolailla mitä ilmeisimmin on suomalaisten enemmistön tuki.

Hyväksyttekö aktiivisen eutanasian (tarkoituksella suoritettu toisen ihmisen kuoleman tuottaminen esim. parantumattomasti sairaan ihmisen kohdalla)?

– Hyväksyn.

Mitä ajattelette abortista?

Omat lapset ovat muuttaneet suhtautumistani aborttiin. En voi kuvitella montakaan tilannetta, jossa henkilökohtaisesti pitäisin aborttia oikeana ratkaisuna, mutta en liioin kannata aborttioikeuden rajaamista nykyisestä. Laillisen abortin takarajaa joudutaan varmasti pohtimaan, kun yhä pienempiä keskosia pystytään pelastamaan lääketieteen keinoin.

Kirkko on perinteisesti tarjonnut apua ja turvaa pakolaisille tai muussa hädänalaisessa asemassa oleville ihmisille. Kuinka mielestänne kirkon tulisi suhteuttaa perinteinen laupeudentyö tämänhetkiseen pakolaistilanteeseen ja mitä ajattelette ns. kirkkoturvakäytännöstä?

– Kirkon sisällä (tai ylimmällä huipulla) on vahva vasemmistohegemonia, ja ”suvaitsevaisuus” sekä ennen kaikkea islamin mielistely ovat korvanneet kristinuskon kirkon keskeisenä oppina. Olisi mukavaa, jos kirkolta löytyisi yhtä paljon empatiaa suomalaisille köyhille ja kodittomille kuin turvapaikkaturisteille. Olisi mielenkiintoista, jos esimerkiksi Kelan kielteisiä tukipäätöksiä luettaisiin kirkkojen saarnastuoleista.

Kristittyjä tulisi mielestänne suosia turvapaikanhakijoita valittaessa (3.9.2015 STT). Samaa esitti kristillisdemokraattien silloinen puheenjohtaja Päivi Räsänen jo syksyllä 2010 (30.10. HS). Perussuomalaisia ja kristillisdemokraatteja yhdistävät konservatiiviset arvot. Toisaalta puolueet ovat samankaltaisia myös sikäli, että niiden sisällä on suuria näkemyksellisiä eroja esimerkiksi talouspolitiikasta ja ulkopolitiikasta. Pidättekö mielekkäänä ja mahdollisena, että puolueet liittyisivät yhteen?

– Kristillisdemokraatit ovat hyvin jakautunut puolue. Itse en pidä vasemmistolaisesta suvaitsevaisuussiivestä, mutta en innostu myöskään konservatiivisesta laidasta, jota tuntuu kiinnostavan muiden elämän päsmäröinti (esim. alkoholilain tai kauppojen aukiolon tiimoilta) enemmän kuin yhteiskunnallisesti merkittävämmät kysymykset.

On esitetty ajatuksia vielä laajemmasta EU-kriittisestä konservatiivipuolueesta, joka kokoaisi perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien lisäksi perinteisiä arvoja kannattavia keskustapuolueesta, kokoomuksesta ja ns. väyrysläisistä. Pidättekö ajatusta realistisena ja kannatettavana?

– Se olisi epäilemättä järkevää, mutta en pidä sitä realistisena. Yksittäisiä ihmisiä toki voi liikkua puolueiden välillä.
 
Viimeksi muokattu:
omgonoz.gif%7Ec200




Kotimaa
Petteri Orpo PS:n johtajavalinnasta: Tämä on vakavan pohdinnan paikka


1 tunti ja 24 minuuttia sitten (päivitetty 1 tunti ja 21 minuuttia sitten)
Kokoomuksen puheenjohtajan mukaan perussuomalaiset ei ole sama puolue kuin ennen.

  • d03313fa8acab250debdcf94ca015f9cafa18c7c77a6ff33d99fd661aebb38f9

    Petteri Orpo.

    (Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto)
Jo puheenjohtajavalinta itsessään aiheuttaa vakavan pohdinnan. Pelkkä hallitusohjelmaan sitoutuminen ei enää riitä.

Näin kommentoi valtiovarainministeri ja kokoomusjohtaja Petteri Orpo kommentoi Verkkouutisille Jussi Halla-ahon valintaa hallituskumppani perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Petteri Orpon mukaan "tämä on vakavan pohdinnan paikka, koska johto on vaihtunut ja perussuomalaiset eivät ole sama puolue kuin ennen".

Timo Soinilla oli Petteri Orpon mukaan roolia takuumiehenä, jonka perusteella esimerkiksi hallitusohjelman kirjaus "Suomi on avoin ja kansainvälinen, kieliltään ja kulttuuriltaan rikas maa" on näkynyt hallituksen linjauksissa. Takuumiehen sanaan on voinut luottaa.

– Nyt tilanne on se, että emme tiedä, onko hallituksessa takuumiestä perussuomalaisten osalta esimerkiksi edellä mainitun kirjauksen osalta. Mielessäni on paljon avoimia kysymyksiä, joita on noussut esiin muun muassa perussuomalaisten puheenjohtajakamppailun aikana ja myös aiemmin, Petteri Orpo sanoo.

Siksi Halla-ahon valinta saa Orpon mukaan aikaan vakavaa pohdintaa.

Orpo myös toteaa, ettei kokoomuksessa tietenkään haluttu puuttua perussuomalaisten puheenjohtajakamppailuun sen ollessa käynnissä.

– Kokoomus voi olla vain sellaisessa hallituksessa, joka nojautuu kestäviin ja hyviin länsimaisiin arvoihin. Sellaisia ovat esimerkiksi jokaisen ihmisen luovuttamattomat ihmisoikeudet ja oikeusvaltioperiaate, hän linjaa.

Henkilökohtaisesti Orpo ei Halla-ahoa kertomansa mukaan juurikaan tunne.

– Joitain yksittäisiä politiikan asioita on hoidettu, ja eduskunnasta tunnen hänet etäisesti viime kaudelta, Orpo kuvailee.

Petteri Orpo sanoo odottavansa, minkälainen puolue perussuomalaisista Jyväskylän puoluekokouksessa kokonaisuudessaan "kuoriutuu ulos". Muut valinnat, puheet kokouksessa sekä tehtävät linjaukset kertovat, millainen puolue on muodostumassa.

– Lisäksi odotan uuden puheenjohtajan linjapuhetta sunnuntaina.

Peruslähtökohta Orpon mukaan on, että hallitusohjelmaa ei neuvotella uudelleen ja että siihen sitoudutaan edelleen.

– Uuden puheenjohtajan sunnuntain puheen jälkeen meidän on käytävä tarkentavia keskusteluja. Niitä pitää käydä sekä kokoomuksessa, jossa jo on keskusteluja käytykin, että pääministerin kanssa. Suomen tulevaisuudella ja vastuunkantamisella ei pidä leikkiä.

Hallituspuolueiden kolmen puheenjohtajan trio on koolla maanantaina aamupäivällä Kesärannassa.


latest
 
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706102200199420_pi.shtml


Kokoomusnuorten puheenjohtaja: Kokoomus ja Halla-aho eivät mahdu samaan hallitukseen

Lauantai 10.6.2017 klo 15.23



(ATTE KAJOVA)">
Jussi Halla-aho valittiin perussuomalaisten puheenjohtajaksi. (ATTE KAJOVA)
LUE MYÖS
Perussuomalaisten uusi Mestari - Tällainen on Jussi Halla-aho

Jussi Halla-aho on perussuomalaisten uusi puheenjohtaja: "Olen sanaton"

Jussi Halla-aho IL:lle: "Oletusarvo olisi, että perisin Soinin salkun ulkoministerinä"

Perussuomalaisten hallituskumppanien nuorisojärjestöt suhtautuivat nihkeästi Jussi Halla-ahon valintaan puoleen puheenjohtajaksi. Kokoomusnuorten puheenjohtaja sanoi suoraan, ettei kokoomus hänen mielestään voi istua samassa hallituksessa Halla-ahon johtaman perussuomalaisten kanssa.

Myös Suomen Keskustanuorten puheenjohtaja painotti, että pääministeripuolue keskustan on oltava valppaana sopiessaan hallitusyhteistyön jatkosta.

Kokoomusnuorten puheenjohtajan Daniel Sazonovin mukaan perussuomalaiset on nyt jyrkän maahanmuuttovastainen ja avoimen EU- ja globalisaatiokriittinen puolue.

- Halla-ahon johtamana puolue vertautuu Euroopan muihin rasistisiin puolueisiin, joiden kanssa vastuulliset eurooppalaiset puolueet ovat pidättäytyneet tekemästä hallitusyhteistyötä, Sazonov sanoi tiedotteessa.

- Kokoomus ja Halla-ahon johtamat perussuomalaiset eivät mahdu samaan hallitukseen, hän katsoo.

Suomen Keskustanuorten puheenjohtaaja Hilkka Kemppi ja Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Arttu Karila totesivat yhteistiedotteessaan, että keskustalla on vastuu toimia tinkimättömänä ihmisoikeuksien puolestapuhujana.

- Poikkeuksellisen vaikea hallitustaival on jo nyt vaatinut keskustaa joustamaan omista periaatteistaan esimerkiksi maahanmuuttopolitiikassa, koulutuspolitiikassa ja talouspolitiikassa. Alkuviikosta käytävissä minihallitusneuvotteluissa keskustalaisten arvojen on oltava paalutettuina Kesärannan peruskallioon, Kemppi ja Karila linjasivat.

Oppositiopuolueiden nuorisojärjestöistä Vasemmistonuoret katsoo, ettei hallituksella ole edellytyksiä jatkaa perussuomalaisten puheenjohtajavaihdoksen jälkeen. Järjestön mukaan Halla-ahon valinnan jälkeen hallitukselta on tiedossa rasismin tukemaa leikkauspolitiikkaa.

.............................................................................................


Otetaanpa malliksi kaksi esimerkkiä näistä eeyy arvomaailmoista, ensiksi selkäänpuukottajien eli keskustan kuten myös sekoomuslimien, vähemmistöliiton, desanttidemarien ja virheiden ihanoima "diversiteetti"-eurooppa joksi he haluavat koko continentaalin muuttaa:

1459490217-fa9e7c6073eddc00839363512dbe5e59-600x399.jpg


2483DCB400000578-2903114-Concerns_The_Mayor_of_London_Boris_Johnson_leaves_past_two_armed-a-73_1420801964940.jpg


scotland_armed_pol_3058600b.jpg




... ja sitten Halla-aholaisten "rasistinen" Eurooppa:

P1010596_%E2%80%93_kopie.JPG


warsaw-nightlife-tourist-place-f1hcjh.jpg
 
Tähän väliin Saimaan rannalta totean että onnea Suomi, saimme oikeasti valtamedian (jeps nämä pitävät valtaa kunnes väestö riittävän nuorta) vastaisen ja kansallismielisen ja oletettavasti suomalaisten puolta pitävän puolueen (nähäkseni ensimmäinen koskaan), oli kyllä aikakin, siis onnea!
 
Jussi haluaa, että hallitusohjelmaa noudatetaan. Sipilä jyrähtää:

Sipilä: Perussuomalaiset on nyt eri puolue – Hallitusohjelmaa ei muuteta
Tallinnassa vieraileva pääministeri Juha Sipilä onnittelee perussuomalaisten puheenjohtajaksi valittua Jussi Halla-ahoa.

Hallituspolitiikka
10.6.2017 klo 16:07päivitetty 10.6.2017 klo 16:17
 
Minulle ei (pääasiassa) Kokoomuksen äänestäjänä kumpikaan. Orpo on tyhjä takki ja Vapaavuoreen en luota yhteisten asioiden hoitajana.

Vapaavuori aloitti juuri Helsingin pormestarina, joten ei hoida enää yhteisiä asioitamme - vain hesalaisten asioita.

Persujen tilanne on nyt oikeastaan aika hyvä, koska vaaleihin on vielä lähes 2 vuotta aikaa. Nyt on aikaa pistää tuulemaan ja tekemään todellista politiikkaa. Ei tarvitse sitten vaaleissa liikaa lupailla, kun on näyttää tekoja. Toimii tietysti toisinpäinkin eli jos tekoja ei ole tehty, niin lupaukset on turhaa tynnyreiden kolinaa.
 
No, lausunnot ovat sen suuntaisia että vieläköhän Kok ja Kesk lähtevät kaatamaan hallitusta ja hakemaan vihervasemmiston (ml. RKP) suunnasta kalastamaan hallituskumppaneita. Siinä voikin sitten heittää samalla kaikki talouspuolen uudistukset jäihin, jos ja kun kerran tämä Irakista, Somaliasta ym tulleen turvapaikanhakijavirran vastaanotto kritiikittä on tärkeämpää.

Itse en ole kovin kiinnostuneena seurannut tätä pj-vaalia, koska asiakysymyksissä JHA ja ST ovat kohtuullisen lähellä, poislukien Terhon oudot heitot EU-erosta (ilmeisesti SE ei ole ongelma muille puolueille?). Nyt olisi PSssä aiemman vasemmistolaistendenssisen talousretoriikan sijaan tarjolla varsin järkiperäisesti talousasioihin suhtautuva Halla-Aho. En usko että tulen PSää äänestämään mutta seuraan mielenkiinnolla mihin Kok-johto puoluetta vie. Jos se lähtee vihervasemmiston kelkkaan ja osoittaa näin hallitsemattoman ja tehottoman turvapaikkamaahanmuuton olevan rakkaampaa kuin esim. talouden tervehdyttäminen, on aika vaikea Kokoomustakaan äänestää.

Yleisesti ottaen vastakkainasettelu JHA vs. Terho on suurelta osin median ja muiden puolueiden luomaa harhaa. Hyvin tuntuu menevän läpi "Yhden asian mies" vs. "Kansainvälisyyden" blaablaa edustaja (joka haluaa erota EU:sta). Täyttä skeidaa.
 
Back
Top