Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

No tämä on osin myös protestikannatusta. Kun vastustetaan hallitusta ja nykymenoa & politiikkaa yleensä. Mutta ei tämä eduskunnan jakoa miksikään muuta. Oikeampi puoli jätti tilaisuutensa hallitusneuvotteluissa käyttämättä ja keskusta kun pettää aina niin tässä sitä ollaan. Persujenkin pitää jo osata jotain kun seuraavat vaalikeskustelut alkavat - mm yhteistyön. Ei riitä enää hallitukseen menoon, että mitään ei tehdä, muutetaan Brysselin lihapatojen ääreen ja pidetään maahanmuutto framilla.
Niinpä. Tuo edellinen hallitus kokoonpanoltaan taisi olla suunnilleen Suomen historian ensimmäinen "porvarihallitus", jos ne itsenäisyyden ihan ensimmäiset pari hallitusta jätetään huomioimatta. Uutta yritystä vaan.
 
23% on kyllä hemmetin kova kannatus yhdelle puolueelle monipuoluejärjestelmässämme. Olin itse päissäni arvellut sen edellisen 21% alkavan olla kannatuskatto, mutta eipä ollut, nousu jatkuu.

Olisi mielenkiintoista saada kyselyissä tietoa myös siitä, mikä on "independent" äänestäjien määrä, jotka hakevat ja odottavat vielä ennen päätöksen tekoa. Itse en näistä omaa nyt tällä hetkellä löydä. Mutta aina olen äänestänyt.
Se olsisikon jo mielenkiintoinen näin ihan mitä jos - tyylisen pohdinnan pohjalta että miten kävisi jos PerSut yltäisivät SDPn suurimman vaalivoiton (88 paikkaa eduskunnassa) tasolle.
 
Imperiumin vastaisku on alkanut :ROFLMAO:

Jussi Halla-ahon jytkypommin voi estää vain kokoomus – Mutta tuskin Petteri Orpon johdolla

7.11.201910:35päivitetty 7.11.201910:35

Oppositiossa vain perussuomalaiset nostaa kannatustaan. Kokoomus laahaa kaukana perässä.

Mielipidemittausten ykkösenä kuukausia kiitänyt perussuomalaiset ylsi tuoreimmassa Ylen kyselyssä peräti 23 prosentin kannatukseen. Se on lähes kuusi prosenttiyksikköä suositumpi kuin kakkosena oleva kokoomus.

7ecab7e0-d220-59c4-826a-b1091a437fa9

KUVA: LAURI OLANDER

Muut tulevat kaukana vihreiden ja pääministeripuolue sdp:n ollessa peräti yhdeksän prosenttiyksikköä gallupjohtajaa perässä.

Keskustan takamatka perussuomalaisiin on Ylen mittauksessa kymmenen prosenttiyksikköä. Sitä alakuloa ei riitä enää kuvaamaan oikein mikään.

Jussi Halla-ahon johtama puolue oli jo viime kevään eduskuntavaaleissa hyvin lähellä sekoittaa koko suomalaisen politiikan pakan, sillä sen eduskuntaryhmä jäi vain yhden kansanedustajan verran pienemmäksi kuin sdp. Kokoomus jäi puolestaan perussuomalaisista yhden edustajan verran.

Se oli yllätys, sillä kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon piti kilvoitella tasapäisesti sdp:n Antti Rinteen kanssa pääministeriydestä. Kokoomus hyytyi kuitenkin, mistä seurasi vahvasti vasemmalle kallellaan oleva Rinteen hallitus. Hyytymisen taustalla olivat muun muassa hieman hahmottomat ympäristö- ja hoivalinjaukset.

Ennen tämän päivän mittauksen julkaisua Taloustutkimuksen mielipidetutkija Juho Rahkonen on ennakoinut 25 prosentin kannatuksen ylittävän Halla-ahon ”jytkypommin” mahdollisuutta tulevissa vaaleissa.

Nyt kokoomuksessa kuten myös muissa puolueissa on mietinnän paikka. Niin demareiden, keskustan kuin kokoomuksenkin kannattajakunnasta on ilmeisesti vuotanut kannatusta perussuomalaisiin.

Ainoa, mistä joku voi kokoomuksessa tuntea tyytyväisyyttä on, että kannatus on pysynyt 17 prosentin maailmassa. Sillä se ei kuitenkaan rajussa nosteessa olevia Halla-ahon perussuomalaisia haasta. Tosiasia on, että puheenjohtaja Petteri Orpo ei näytä saavan käyriä puolueen osalta nousuun, eikä hänestä ole ollut Halla-ahon haastajaksi.

Levottomuus kokoomuksessa onkin levinnyt samaan aikaan, kun se valmistautuu ensi kesäkuussa Porissa pidettävään puoluekokoukseensa. Petteri Orpo on ilmoittanut halukkuudestaan jatkaa puheenjohtajana, mutta se ei välttämättä ole hänen haluistaan kiinni.

Saattaa olla, että joku nuoremman polven kokoomuslaisista kuten Antti Häkkänen, Elina Lepomäki tai Kai Mykkänen haastaa hänet, jos kentän paine käy kovaksi. Voi haastajia olla useampiakin.

Uuden Suomen tietojen mukaan kokoomuksen kentältä on kyselty ainakin Lepomäkeä puheenjohtajataistoon. Hänen tiedetään pitävän ratkaisuaan avoimena, kuten hän myös sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa viime kuussa.

 
Tämä ei varmasti ole suosittu selitys vasemmalla, mutta identiteettipolitiikka ja kulttuurisodat vaikuttavat taustalla yhtä lailla ja nyt ehkä enemmän. Kun puhutaan lentoverosta, polttoaineiden hinnankorotuksista ja lihansyönnin ongelmista ilmastonmuutoksen takia, niin monia ihan tavallisia työssä käyviä maija ja matti meikäläisiä ärsyttää – ja paljon. Minunko pitäisi luopua kerran vuodessa tekemästäni lomasta Kanariansaarilla, kun todellisia suursaastuttajia ei saada kuriin? Ja kukaan ei tule määräämään, mitä lautaseltani syön.
Tämä kiteyttää asian aika hyvin. Elitistiset vihervasemmistolaiset haluavat normaalilta työssä käyvältä suomalaiselta ilmastohihhuloinnin nimissä riistää ja evätä elämästä näitä viimeisiä nautintoja ja luksuksia kun samalla Kiinaan pistetään pari tehdasta lisää ja Suomen ilmastoteot kumoutuu tai Saksa tekopyhästi paskat mitään välittää ja jatkaa hiilen käyttöä.
 
Vassareita närästää vielä kauheammin... :D

Nämä ja uuden suomen Huuskon alahuuli väpättäen kirjoitetut ulostulot ovat mukavaa luettavaa :LOL: (y)
 
Vain yksi pikku juttu. Kyseinen diplomaatti oli tehtävässä ollessaan Aron mukaan "yhteydessä Valko-Venäjän silloin heikkoon oppositioon" ja "neuvoi heitä" ja "auttoi heitä vastustamaan diktatorista presidenttiä" haluten "auttaa kansaa".

En tiedä muista, mutta minusta tuollainen toiminta kuulostaa hiukan puuttumiselta toisen maan sisäisiin asioihin ja sisäpolitiikkaan. Noin yleensä suurlähettiläiden ei oleteta kauheasti "auttavan" joitain poliittisia toimijoita asemamaassaan. Siitä joutuu yleensä aika nopeasti Persona Non Grataksi ihan sääntöjenkin mukaan.

Kun suurlähettiläs toimii asemapaikassaan tuota rataa, niin onhan sillä toiminnalla myös suomalaiskansallisessa kielessämme määritelmä. :cool: Ilman muuta tuon laatuisesta toiminnasta tulee seurauksia, olipa se oikein tai väärin.

Ja näinköhän ne taloussotkutkaan ihan -vihavenäläisten- aikaansaannosta olivat liettualaisessa todellisuudessa, tiedä häntä.

Informaatiovaikuttamisesta kertovaa kirjallisuutta leimaa minusta annin ohuus. Käteen jää ohut määrä varmaa faktaa. Uskon varaan jää yhtä paljon kuin Raamattua lukiessakin. Eli varmasti -uskonvahvistuksena- menee tuo kirjallisuuden laji ihan täytenään, mutta tarkoin makustellessa joutuu imemään sisu-pastilleja, miksi, jääköön sanomatta.

Ehkä sitä odottaa jotain periaatteellista yhteiskuntavastuuta aasta ööhön ja kun huomaa, että SE ei suinkaan ole kirjallisuuden a et o niin helposti teokset lojuvat samassa pinossa Tex Willereiden kanssa, painonsa takia pinon päällä, että Willerit pysyvät siististi suorina. :cool:

Sekin kiusaa hieman, että näitä asioita esitellään laajasti -uusina asioina-, mitä ne eivät ole kyllä varmasti. Jo Tsaarin Venäjällä osattiin informaatiosotia ja NL vei sen omaan luokkaansa. NLn erikoisalaa olivat peilioperaatiot: eli jotain esitettiin ja näytettiin ja kas, SE jäi piiloon. Kun nyt merkittävän määrän vuosia Tsaarina on istunut ent. tiedustelumies, niin olisipa kummallista, jos esim. hänen taustastaan ei jotain irtoaisi nykyvenäjän meininkiin, totta kai irtoaa.

Peilioperaatioiden kontekstissa määritelmät ovat vaikeita ja lopultakaan yleisö ei tiedä, kuka tai ketkä ovat oikeasti hyödyllisiä idiootteja.
 
Nämä ja uuden suomen Huuskon alahuuli väpättäen kirjoitetut ulostulot ovat mukavaa luettavaa :LOL: (y)
Happamia... :ROFLMAO:

Puoluelehti voi olla menestys

Tätä ei ehkä ole täysin ymmärretty, millainen menestystarina verkkolehti Suomen Uutiset on. Sen jutut ovat usein luetuimpia käytännössä kaikki Suomessa ilmestyvät uutisotsikot julkaisevassa Ampparit-palvelussa. Lehden jutuissa ei näy häivääkään journalistista kunnianhimoa, vaan se toistaa Halla-ahon ja muiden perussuomalaisten sanomaa sellaisenaan, mutta uutisiksi naamioituna.

Ja se toimii. Muut poliitikot voivat vain haaveilla perussuomalaisten saamasta näkyvyydestä neutraalilta näyttävässä julkisuudessa. Siellä jopa koulukiusaajan metodeja oikeassa elämässä käyttävä kansanedustaja Jani Mäkelä on oikea poliitikko.

Perussuomalaisten yksinkertainen taktiikka on olla kaikissa asioissa eri mieltä kuin kaikki muut ”vastuulliset” puolueet. Omaa realistista vaihtoehtoa sillä ei tarvitse olla. Kun puolue ainoan kerran joutui puheistaan myös vastuuseen, kannatus romahti ja se hajosi.

Vasemmistoliitolle Ylen gallup näyttää samaa 7,9 prosentin lukemaa kuin viime kuussa. Viime vuonna kuudessa Ylen mittauksessa vasemmistoliiton kannatusprosentti alkoi 9:llä, tänä vuonna enää yhdessä.
 
Informaatiovaikuttamisesta kertovaa kirjallisuutta leimaa minusta annin ohuus. Käteen jää ohut määrä varmaa faktaa. Uskon varaan jää yhtä paljon kuin Raamattua lukiessakin. Eli varmasti -uskonvahvistuksena- menee tuo kirjallisuuden laji ihan täytenään, mutta tarkoin makustellessa joutuu imemään sisu-pastilleja, miksi, jääköön sanomatta.

Jotenkin tuntuu, että Venäjää ei todellakaan nähdä vihollisena, ei ainakaan sieltä suunnalta, mistä kovin infovaikuttamismetakka kuuluu.

Infovaikuttamismetakka on niin kovaa, että maalaisjärjellä meidän pitäisi olla Venäjän kanssa sotatilassa. Lähinnä suuhun on jäänyt maku, että Venäjän kanssa vehtaaminen on ok, kunhan se "ajaa asioita siihen suuntaan, minne se olisi kiva muutenkin mennä".

Kansalaisten käteen jää sitten puolivillaista kirjallisuutta, missä on totuutta, mutta samalla tuntuu, että jotain on jäänyt kirjoittamatta.

Entinen CIA:n johtaja Brennan kertoili muutama päivä sitten, että Venäjä voi tukea rahallisesti jotain poliittista tahoa myös sen takia, että se hyödyntää reaktiota, kun se tulee ilmi. Sen rahoituksen estäminen on hankalaa, koska Igor Paskaloiski voi perustaa yrityksen länsimaihin, vaikka tyyliin Suomen Tuulipuistot OY ja antaa vaalirahaa siitä etiäpäin.

Nurinkurisesti, Brennan kuitenkin oli itsekin edistämässä sitä, mitä jälkeenpäin voidaan hyvällä syyllä nimittää Venäjän infosotaoperaatioksi. Brennanilta pitäisi kysyä, että onko Venäjän vaikuttaminen ok, jos se edistää jotain kivaksi ajateltua länsimaissa. Sama kysymys pitäisi kysyä kaikilta alan kirjailijoilta ja toimittajilta.

---

Kirjoitin venäjän vahingossa isolla, pahoittelut.

Edit: Selvenyksen vuoksi, itse olen sitä mieltä, että länsimaiden pitäisi katkaista kaikki diplomaattisuhteet venäjään. Asettaa toimintakielto sellaisille yrityksille länsimaissa, jotka tekevät bisnestä venäjällä ja sen hallinnon kanssa. Plus ym. pikkukivat.

Mut se ei käy, koska eihän ny venäjjöö sua tuolleen. Pittää pittee hyvät suhveet, kato.
 
Back
Top