Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

TomiDude

Kersantti
Muinaiset roomalaiset kutsuivat Välimerta sanaparilla Mare Nostrum, Meidän meremme, sillä olivathan he lopulta valloittaneet sen kauttaaltaan. Italian 1800-luvun lopun kansallisintoilijat nostivat termin taas pinnalle ja Mussolinin fasistit puolestaan ihailivat antiikin Roomaa, joten he halusivat vallata oman lebensrauminsa Välimeren ympärille. Mutta ossobucoksi meni, koska Italia.

Nämä Suomen nuoret vaskistit voisivat ottaa yhden tärkeän asian työnsä alle, tätä ei voi enää viivästyttää: miten vuonna 2020 Suomesta länteen olevaa merta voidaan yhä kutsua ”Itämereksi”?!! Suomen kansallinen kunnia on palautettava ruotsinvallanajan ikeestä sille kuuluvalle sijalleen nimeämällä tuo vesialue välittömästi Länsimereksi!

”Mielummin päivä Estonian viimeisellä matkalla, kuin tuhat Itämeren laivalla!”

- Tuntematon
 

ajs178

Ylipäällikkö
Holin leiriltä voisi löytyä maksavia asiakkaita orpojen perheeseen: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/318058e2-ce53-4dba-bd97-62dca6b7473a Miten voi tuollainen kekkuli olla puoluejohtajana.
Petteri Orpon ja Kai Mykkäsen viimeaikaiset ulostulot on ymmärrettävä henkilökohtaisena eloonjäämiskamppailuna. Halla-aho on tehnyt niin selväksi kuin voi, että vuoden 2017 suhmurointiin osallistuneiden Kokoomus-johtajien kanssa ei tehdä yhteistyötä. Tämä tarkoittaa erityisesti Orpoa ja Mykkästä. Tilanteesta syntyy painetta vaihtaa Kokoomuksen puheenjohtajaa, jos halutaan muodostaa PS/KOK-hallitus. Tästä henkilökohtaisen edun tavoitteluun liittyvästä syystä Orpo näyttää nyt hylänneen ajatuksen PS/KOK-hallituksesta (koska ei itse saisi olla siinä mukana) ja on aloittanut hyökkäyksen PS:ää vastaan. Ennustan että nämä hyökkäykset tulevat voimistamaan vaalien lähteestä, ja Orpo tulee näkemään suuresti vaivaa, jotta saa kaikki vakuuttuneeksi, että PS:n kanssa ei kannata lähteä hallitukseen.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Kumma juttu että Kokoomusta pitäisi mielellään puolueena syyttää siitä kun Orpolla yksistään ei ollut tilannetajua vuonna 2015 ??
Tottakai Orpo moittii perussuomalaisia jotta voisi ohjata huomiota pois puolueensa sisällä olevasta ristivedosta.
Mutta ainakaan Perussuomalaista puoluetta ei voi syyttää siitä Orpon tilannetajun puuttumisesta. Se nyt ainakin on selvää.
.
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Orpo toimii niinkuin muutkin poliitikot.Yritä sytytellä tulipaloja PS takapihalle ja nostaa omaa suosiota sormella osoitellen naapurin kyteviä nurkkia.Omat kytevät pesäkkeet koitetaan hiljaisuudessa tukahduttaa kiinnittämällä huutohuomio naapuriin.
Ihan normaalia politikointia ja persut(kin) ovat tuossa pelissä todella taitavia.

Mielenkiintoista tässä on vain se että Orpo ja Halla-aho ovat suorastaan verivihollisia ja se aktiivisempi paskan heittäjä on lähes poikkeuksetta Orpo. Kokoomus voi päästä hallitukseen ilman Persuja, mutta Persut sinne tuskin pääsevät ilman Kokoomusta.

Toinen Halla-ahon ongelma on siinä että miten olla radikaali ja joiltakin osin jopa vallankumouksellinen puolue olematta liian radikaali ja liian vallankumouksellinen :ROFLMAO: Tämä tuorein kohu on hyvä esimerkki siitä että tasapainottelu ei ole aina helppoa. Nuoriso laitetaan nyt kuriin ja mussoliinit komeroon, mutta ei se tasapainottelu siihen lopu.
 

tulikomento

Greatest Leader
Kokoomuksen äänenkannattajan tietojen mukaan Persu-Jugendin tuleva sääntömuutosäänestys uhkaa hajottaa koko porukan. Emopuolueen ajaman uusitun linjauksen hyväksyminen vaatii äänestyksessä 2/3 enemmistön hyväksynnän. Verkkouutisten mukaan kokoukseen tulijoista n. 50 kannattaa ja n. 30 vastustaa.

 

Tetra

Respected Leader

Nhhk

Eversti
Mielenkiintoista tässä on vain se että Orpo ja Halla-aho ovat suorastaan verivihollisia ja se aktiivisempi paskan heittäjä on lähes poikkeuksetta Orpo.
Ei kyllä yllätä yhtään. Orpo nyt vain sattuu olemaan melko varmasti idiootti joka on päässyt puolueen johtoasemaan sullemulle politikoinnilla.
 

Tetra

Respected Leader

Väärinajattelija

Alikersantti
Olisi kannattanut demareiden puhua sovinnollisempaan sävyyn jo hallitusneuvottelujen aikana. Tuskin yhteinen hallitus persujen kanssa olisi syntynyt, mutta nyt demareista jäi äänestäjille pikkumainen ja ylimielinen kuva, kun persut piti oikein erikseen sulkea yhteistyön ulkopuolelle.

Vaikea on nähdä noita puolueita samassa hallituksessa, mutta kyllä Itävallassakin vihreät ja oikeisto istuvat samassa hallituksessa tekemässä tiukkaa raja- ja ilmastopolitiikkaa, joten ehkä se ei ihan mahdotonta olisi.
 
Viimeksi muokattu:

Tetra

Respected Leader
Vaikea on nähdä noita puolueita samassa hallituksessa, mutta kyllä Itävallassakin vihreät ja oikeisto istuvat samassa hallituksessa tekemässä tiukkaa raja. ja ilmastopolitiikkaa, joten ehkä se ei ihan mahdotonta olisi.
Näin tosiaan Itävallassa on. Lähtökohtaisesti hieno hallitus onkin, mutta yksityiskohdista en tietenkään ole tietoinen, sillä en seuraa Itävallan politiikkaa.

Minun ei ole vaikea nähdä persuja ja demareita samassa hallituksessa, vaikka se nyt voikin tuntua etäiseltä ajatukselta. En lähde laajemmin spekuloimaan mahdollista näiden kahden puolueen varaan rakentuvan hallituksen koostumusta, mutta lähtökohtaisesti persujen ja demareiden hallitusyhteistyö ei välttämättä ole niin vaikea asia kuin miltä se saattaa nyt kuulostaa. Persut asettuvat talouspoliittisesti keskustaan eli kokoomuksesta vasemmalle ja demareista oikealle. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että talouspoliittinen yhteistyö persujen ja demarien välillä voi olla helpompaa kuin demarien ja kokoomuksen. Mehän tiedämme, että talouspolitiikka oli se asia mikä johti kokoomuksen päätymiseen oppositioon vastoin omia odotuksiaan. Toisaalta olen myös melko vakuuttunut siitä, että hyvin monelle demarien duunarikannattajille perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikka ei olisi mikään ongelma, vaan saattavat jopa kannattaakin sitä (näistähän on ollut lukuisia kyselytutkimuksia, mitkä kertovat että enemmistö suomalaisista suhtautuu kriittisesti tiettyihin maahanmuuttopolitiikan aspekteihin). Tällöin siis demarit voisivat tehdä talouspolitiikkaa joka on helpompaa heille kuin kokoomuksen kanssa, ja toisaalta kiristyvä maahanmuuttopolitiikkakaan ei olisi mikään mahdoton ongelma. Nykyhallituksesta tiedämme myös sen, että demarit eivät ole ilmastopolitiikan suhteen yhtä innokkaita kuin vihreät ja vasemmistoliitto, joten etäisyys persujen ilmastopoliittisiin näkemyksiin ei ole niin suuri kuin mitä äkkiseltään voisi kuvitella.

Onkohan siitä edes kuukautta aikaa kun kerrottiin, että persujen kannatus duunarien joukossa on yli 40 prosenttia. Se on aika suuri prosenttiluku se, ja saattaa herättää ajatuksia demarileirissä.

Ei joku PS + SDP + Kesk (+KD? +RKP? +Liike Nyt?) mikään mahdoton ajatus ole.

Ja Tanskan demarien menon me kaikki tiedämme.
 

Herman30

Greatest Leader
Itävalta on katolinen ja konservatiivinen maa. Se varmaan vaikuttaa myös sikäläisiin vihreisiin vaikka vihreät muualla ovat "kevytmielisempiä" ja haluavat haalia mahdollisimman paljon pakolaisia.
 
Itse en pitäisi demareiden ja persujen välistä yhteistyötä tulevaisuudessa välttämättä minään utopiana. Aika paljonhan persuista löytyy esim vanhoja demareita ja duunarikannattajiahan molemmissa piisaa. Jos molemmat pistävät "ääripäitään" kuriin, niin jonkinlainen konsensus saattaisi joskus löytyäkin. Marin vaikuttaa lisäksi sellaiselta tyypiltä, että saattaa tarpeen tullen kaitsea porukkaansa kovallakin otteella haluamaansa suuntaan. Mikä se sitten onkin.
 

Tetra

Respected Leader
Itävalta on katolinen ja konservatiivinen maa. Se varmaan vaikuttaa myös sikäläisiin vihreisiin vaikka vihreät muualla ovat "kevytmielisempiä" ja haluavat haalia mahdollisimman paljon pakolaisia.
Käsittääkseni Itävallassa vaan todettiin, että konservatiivit hoitaa maahanmuuttopolitiikan ja vihreät ilmastopolitiikan. Kummalekkin jotain ja ihan fiksu kombo.
 

STURM.AUSF.G

Luutnantti
Jussia harjataan . "
Ruben Stiller: Fasisti ratsastaa jälleen.
Perussuomalaisten nuorten varapuheenjohtajat Toni Jalonen ja Tomer Souranto erosivat tällä viikolla tehtävistään. Onko fasismin varjo väistynyt, kun fasistiksi itseään kutsunut Jalonen häipyy näyttämöltä? Vieraina ovat fasismin historiaa ja äärioikeistoa tutkineet Oula Silvennoinen ja Tommi Kotonen ja perussuomalaisista kirjan kirjoittanut toimittaja Lauri Nurmi. 60 min
Ohjelman sivulle
Yle areenassa
 

Tetra

Respected Leader
Hauska kirjoitus. Saskalla on ajoittain ihan fiksuja mielipiteitä, vaikka paljon korjattavaakin hänen näkemyksissään on.

 
  • Tykkää
Reactions: e7i

Coffee Man

Ylipäällikkö
Tuossa on hyviä pointteja, kuten esimerkiksi tämä...

Politiikassa eletään hurjaa, upeaa aikaa. Sikarinsavuisten takahuoneiden ovet on tempaistu ammolleen, kun valtaa jaetaan mediassa ja sosiaalisessa mediassa.

Ja aivan erityisesti tämä...

Hallitukseen päästyään perussuomalaiset tuskin lysähtäisivät ministeriauton takapenkille kuten Timo Soini ja kumppanit. Sen sijaan puolue toimisi hallituksessa niin kuin nytkin: haastaisi, melskaisi ja hallitsisi julkisuutta – ison ministerimegafonin avulla.

Maailma on muuttumassa mutta vanhat puolueet eivät ole sitä vieläkään riittävän hyvin ymmärtäneet, eivät edes persujen mahdolliset yhteistyökumppanit. Halla-ahon johtamat perussuomalaiset eivät ole se puolue joka tulee käyttäytymistään ja kantojaan muuttamaan. Vanhat puolueet elävät menneisyydessä ja aivan erityisesti tämä pätee demareihin ja kepuun.

Vanhat puolueet joutuvat mukautumaan uusiin tuuliin ja ne tulevat myös radikalisoitumaan kukin omalla tavallaan, sillä muuta vaihtoehtoa ei ole mikäli itsetuhoa ei lasketa mukaan. Muutospainetta on ollut jo muutaman vuosikymmenen, mutta vasta perussuomalaiset laittoivat rattaat liikeelle. Liike on edelleenkin jähmeää ja hidasta, mutta se kulkee jo omalla painollaan ja liike nopeutuu vuosi vuodelta.

Elämme mielenkiintoisia aikoja, eikä tämä todellakaan ole mikään suomalainen ilmiö. Eurooppa kuten myös USA ovat muuttumassa ja muotoutumassa uudelleen nopeammin, kun hitaimmat ehtivät huomaamaan.

Konsensuksessa ja kabinettipolitikoinnissa on hyvätkin puolensa, mutta ne ovat pohjimmiltaan demokratian vastaisia ilmiöitä. Ei tosin sillä että haistattelu ja nyrkkitappelukaan olisi aina se paras vaihtoehto :ROFLMAO:
 
Top