Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

Minusta ikävä kyllä J Niinistö hyppäs väärään leiriin, jos ajattelee äänestäjiä. Järkimies joka olisi voinut Persuissa olla se ns. "Järjenääni". Mutta tämän loikkauksen jäkeen luottamus on mennyt. Ehkä pääsee kansaedustajaksi, ehkä vaankieli puolueena hallitukseen, mutta aika heikot on mahdollisuudet.
Tosin vituiksi PLM/Erityisavustajat veti yhden PV:tä koskevan hankkeen aika tärkeän hankkeen....
 
Ruotsissa sitä paitsi ero noissa hairahduksissa. TV-luvan maksamatta jättäminen ja 0,2 promillea (rattiin raja Ruotsissa) on riittänyt ministerieroihin.

Kun syyllinen tiedetään riskoskin keksitään. Maksoiko Sahlin mitään pitkään jatkuneista kavalluksistaan?
 
Jaahas, huomenna on koulutustilaisuus.

Jos on jotain asiaa, niin täytyy nostaa vasen käsi, ettei luulla hailaamiseksi.
 
Suomessa on onnistuttu aika hyvin parlamentarisoimaan protestimeininki....tähän saakka. Jos lähdetään sille tielle, että parlamentarismi ei pysty imemään protesteja, niin tuo toiminta siirtyy kaduille, ennen pitkää ja tavalla tai toisella. Ja niin, se kasakka, sillä on himostia aina napata kiinni siitä, mikä näyttäisi olevan löysällä.

Viime päivien tapahtumiin liittyy todennäköisesti taustoja, joita ei paljasteta. En lähde osoittelemaan, mikään ei ole suurempaa typeryyttä pitkän päälle kuin heitellä todistamattomia väitteitä tai vihjeitä. TP oli aika nopea ja ketterä kommentoimaan julkisesti heti tuoreeltaan ja se viittaa siihen, että TP haluaa pitää ulkopolitiikan tiukassa unilukkarin kourassa, eikä siinä ole minusta mitään moitittavaa, päinvastoin.

Nopeita peliliikkeitä ja TP:n reaktioiden valossa epäilisin, että liittyy ulkopolitiikkaan. Ylensä kun TP ei nykyisin kauheasti sisäpolitiikkaan puutu.

Jos liittyi missä määrin nykyisen turpo -linjan jatkuvuuden turvaamiseen, niin mitenkähän paljon henkilökemiat ja pärstäkertoimet vaikuttivat ? Heti viime vaalien ja hallitusneuvottelujen jälkeen Soini vaihtoi lennosta räksyttävän oppositiojohtajan roolinsa valtiomiesmäisen ulkoministerin rooliin. J. Niinistö oli puolestaan katsottu sopivaksi hommaansa, kun oli ennen ministeripestiä toiminut puolustusvaliokunnassa puheenjohtajana.
 
Tämä kaveri kirjoitti PS:n jakautumisesta jo 3.6., ja väittää että hallituksen sisäpiiri oli tietoinen asiasta. Ei myöskään usko Halla-ahon olleen niin tietämätön kuin esittää olevansa.

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005254580.html

Uskokaa pois, että tämä kaikki on suurta teatteria. Meitä vedätetään nyt joka suunnasta.

Soinilaiset saivat pitää hallituspaikkansa ja pystyvät ajamaan siellä omaa politiikkaansa. Samalla Halla-ahon persut pääsevät oppositioon keräämään kannatusta. Win-win.

Hallitus ei hajonnut. Sipilä pysyy pm:nä ja saa maakuntauudistuksen. Kokoomus saa soten. Ei imagotappiota Halla-ahosta. Win-win.

Muoks: yllä faktat, alla spekulaatiota

UV lopetetaan ennen eduskuntavaaleja ja suuri(n) osa loikkareista palaa nöyrinä kotiin persuihin. Win-win.

Siksi PS hajosi niin kätevästi melkein puoliksi, ja siksi UV:ssa on mukana nuivia.

Meillä on kentän johtajissa ainakin sitten paljon tietämättömiä tästä, suuri osa ihmisistä ei suostu edes puhuttelemaan tai kättelemään loikkareita mitä tänään juttelin.
Välit ikuisesti poikki ja anteeksiantoa ei ole luvassa.
 
Ota varman päälle ja nouse seisomaan :D

Niin varmaan se vasemmalla kädellä viittoilukin katsotaan vittuiluksi vähemmistöille. Ananasleivoksen syönti tauolla on tietenkin ranskan äärioikeiston tukemista. Kahvikin pitää varmaan juoda mustana, ettei tule syytöksiä "valkoisen ylivallan symboloinnista".
 
Kuka olisi arvannut, mitä tapahtuu perussuomalaisille? Toimittaja Lauri Nurmi tiesi ja nyt hän kertoo miksi

Politiikka on raadollista. Olen pitänyt puheita hallituksen tärkeydestä, mikä on minulle ykkösasia. Koska huomaan, että täällä on päästy myös politiikan raatoon, voin arvella jotain siitäkin.

Lauri Nurmi... Niin pieni piiri ja silti jotkut lörpöttelivät? Kun Nurmi liikkuu eduskunnassa, voi joko koventaa ääntään, kun haluaa vaikuttaa huhuilla tai madaltaa sitä, jos haluaa suunnitella rauhassa.

Hallituksen sisällä on toki lörpöttelijöitä. Tämä oli vain persukeissi, mutta samat tyypit lörpöttelevät kyllä vaikka valtakunnansalaisuuksia. Poliitikot myös yleensä tietävät sen. Nyt oli Nurmen mukaan "useampia lähteitä".

Soini on sen sortin luu, ettei hän luota kehenkään politiikassa. Simon Eloon hän luottaa. Toimittajaan hän luottaa. Elo ei milloinkaan voisi pettää hänen luottamustaan, koska häikäilemättömällä opportunistilla sitä ei lainkaan ole. "Kerran huora, aina huora", sanoo sananlasku. Toimittaja taas tekee työtään eli julkistaa maukkaan jutun - jos se on huono perussuomalaisille, kummalle hyvänsä. Julkistaisiko hän, jos hallitus aikoisi allekirjoittaa jotain, jota kansa ei halua?

Totta kai Soini on tiennyt agitoinnista. Kauan. Se hänen mahtava ärähdyksensä Hesarin Parkkolalle, joka siteerasi Nurmea. "Minä en ole Juudas!"

No, nyt on sitten koossa kekkeruusi, joka pysyy koossa, koska siellä on porukka, joka luottaa ihan oikeaan omaantuntoonsa ja myös Soiniin, joka on päässyt pitkälle, koska ei luota kehenkään. Ja Simon Elo. Halla-Aholaisilla taas on Kankaanniemi. Molemmat varsin moraalinen KD:n lahja perussuomalaisille.

Soini nosti Halmeen. Hän on kuollut. Hän otti Halla-Ahon ja antoi Halla-Ahon kerätä ääniä jytkyyn. Hän antoi kerätä laarin pohjat ja hän antoi mahdollisuuden vihalle, jota välillä kauniisti perusteltiin avoimuudella ja oikealla sananvapaudella, demokratialla.

Hänen luomuksensa pääsi irti ja nousi valtaan, puolueen omien sääntöjen mukaan ja modernimmin, verkkovaikuttamisen ja sielujen ostamisen voimin.

Perkele, olen nähnyt nuorena miehenä, kun suuren puolueen miehiä haki peiteyhdistyksen autolla palvelutalosta mummoja uurnille "hyväntekeväisyyden nimissä". Mummoja, jotka kyselivät, että onhan Paasikivi ehdokkaana. Juu juu, laitat vain sataneljä tms. Olipas tässä tosiaan jotain uutta.

Olen itse aikanaan ammattiliiton kabinettityössä junaillut kiristämällä ja sopivan huhun sopivaan aikaan laskemalla mojovan palkankorotuksen liittokierroksella. Enkä kadu. Tein väelleni oikein. Sellaista myös ammattiyhdistyspeli on. Huhun annoin tietenkin kirkkain silmin luotettavalle oikeana salaisuutena. Nyt ne aikovat lakkoon ja Vonka on Etelä-Suomen lakkovastaava, rahaa on varattu viideksi kuukaudeksi! Apua!

Ilmankos minulla oli niihin aikoihin usein jano.

Minulla on sielu ja myös moraali. Lindströmillä on moraali. Sillä Tiinalla on moraali. Ja paljon oppimista vielä. Toivottavasti Soini tuki häntä, kun hän astui yksin kanjoniin hermostuneen Simon Elon kanssa.

Tietyntyyppinen poliitikko on amoraalinen. Soini ei olisi päässyt ministeriksi 4% kannatuksella. Se huvi on ruotsalaisille. Nyt hän on ministeri ja pääsi samalla irti rasittavasta porukasta, joka vei hänen elämätyönsä, josta hän ei voinut luopua. Terho olisi ollut vain kuin Medvedev Putinille.

Silti toivon, että väki ymmärtäisi välttämättömyyden. Kaikessa turpotoiminnassa nämä pelimiehet osaavat juonia Suomelle parhaat edut. Tässä tilanteessa ei kyse ole oikeasta ja väärästä, vaan politiikasta. Tässä ei tarvita selkärankaisia tai selkärangattomia vaan valtiomiehiä. Edes yksi ja riittävän korkealle.

Jos siellä olisi Li ja Ville ja Antti, meille tulee niin naiivi "integraatio" ja niin kamalan huonoin ehdoin, että meidän suuresta korvestamme tehdään koko Euroopan maahanmuuttoväistöalue, jota lämmitetään bioenergialla ja duunarille maksetaan EU-tuella ja velkarahalla kuin millekin Turkille. Pikkaisen kärjistetysti mutta näin.

Siksi roistomaisimmaltakin näyttävä temppu on se hyvin kyseenalainen hyvä teko. Siksi moukat uhrataan kuin sotamies yksinäiseen monttuun.

(en jaksanut laitta siihen toisen ketjuun, vaan palaan Halla-Ahoon yön selkään tähän samaan paikkaan)
 
Viimeksi muokattu:
Liikaa vallan himoa. Jos puheenjohtajaehdokas olisi ollut Jussi Niinistö, tätä soppaa ei olisi koskaan syntynyt, mutta ei. Piti valita Terho. Ja vielä väsätä ministerin pesti.
 
Ainakaan he eivät ole sitä olleet mitenkään suitsimassa.

Mieleen jäi tapaus, jossa muistaakseni "Mooses" Lipponen kaunaisena mölisi siitä, miten "Timo soinin leveiden hartioiden takana on eduskuntaan tullut rasisteja kuten Jussi Niinistö ja Jussi Halla-Aho".

Soinin reaktio oli räyhäkäs: JUSSI NIINISTÖ ei ole rasisti! Halla-Ahosta ei sanaakaan. Jos Timo on sitä mieltä että Halla-Aho on rasisti, miksi hän kelpasi puolueeseen? Ilmeisesti Tony Halme ei ollut liian rasisti.

Voitte uskoa että tuo tapaus on jäänyt myös Halla-Ahon mieleen. Onko kiva olla puolueen enemmistön suosikki johtoon, mutta sellaisessa asemassa että "vanha isäntä" kyykyttää joka käänteessä...vuosia. No ei ole.

Varmasti Jussi Halla-Ahon mieleen on jäänyt sekin että Jussi Niinistö ja Soini estivät H-A:n pääsyn EU-vaaleihin (muistaakseni 2009). Syynä oli ilmiselvästi se että Timo Soini oli itse päättänyt lähteä EU-ehdokkaaksi. Ymmärrettävästi suuri vaara olisi ollut siinä että Halla-Aho olisi saanut jo silloin suuremman äänimäärän PS:en listalta kuin Soini.
Jussi Halla-Aho hoiti asian tyylikkäästi jättäytymällä puolueen ehdokasasettelusta. Mutta varmasti tilanne oli hänen kannaltaan piinallinen. Hänen ehdokkuutensa tueksi oli kerätty jopa tuhansittain kannatuskortteja jne. Eikä hänen kannattajansa ole vieläkään kadonneet minnekään. Sistä osoittaa Jussin saamat äänimäärät kaikissa käymissään vaaleissa.

Nyt tuli uusi tilanne vastaan.
- Soini oli päättänyt (varmasti useita syitä joista ehkä kuulemme myöhemmin) jättää puheenjohtajuuden.
- persujen kannatus oli syöksynyt puoleen vaalikauden alun luvuista.

Pidän täysin luonnollisena että Jussi valittiin puheenjohtajaksi jo vaalien ensimmäisellä kierroksella. Missä tahansa puolueessa olisi käynyt vastaavasti samanlaisessa tilanteessa.

En myöskään erityisemmin moiti Halla-ahoa jos/kun hän ei ryhtynyt esittämään Jussi Niinistöä puolueen II-varapuheenjohtajaksi..Siihen oli varmasti ymmärrettävät syynsä.

Tapahtuneiden muutoksien jälkeen persujen tilanne on hyvä. Puolue lienee paljon aikaisempaa yhtenäisempi.
Seuraaviin eduskuntavaaleihin on vajaat pari vuotta..Se on juuri sopivasti että saadaan puolueorganisaatio iskukuntoon loikkareiden jäljiltä.

P.S.
Jos persut ovat fiksuja he eivät nosta EU-jäsenyyttä pintaan seuraavien eduskuntavaalien edellä (pari kuukautta myöhemmin pidetään EU-parlamentin vaalit (6/2019). Suomen EU-jäsenyys on niin vahvoissa kantimissa ettei kannattaisi lähteä taistelemaan tuulimyllyjä vastaan. Rikollisessa elintasopakolaisuudessa sekä kotimaan yleispoliittisissa asioissa tulee olemaan riittävästi raskaan sarjan teemoja joilla 2019 huhtikuun vaalit voitetaan.
 
Pahin JHa:n virhe kyllä oli ajatus PS:n johtaminen Brysselistä ja pari loistavaa yksilöä varapuheenjohtajiksi....
 
Pahin JHa:n virhe kyllä oli ajatus PS:n johtaminen Brysselistä ja pari loistavaa yksilöä varapuheenjohtajiksi....

Ellei sitten taka-ajatus ollut tuo mitä sanoin aiemmin - sai Soinin opetuslapsista vapaan puolueen jolla on rahaa ja valmiit koneistot. Ja valmis kannattajakunta josta (ehkä?) valtaosa enemmän Halla-Ahon kuin Soinin linjoilla.

Se on sitten ollut varmasti yllätys, että miten paljon eduskuntaryhmän sakkia Soini otti mukaansa. Toivottavasti nyt tosiaan ymmärtää millaisen uhrauksen nämä tekivät sekä hänen kostonsa että toimintakykyisen hallituksen edestä. Olisi hauska tietää kumpi näistä oli tärkeämpi motivaattori Soinille, tietääköhän mies itsekään.
 
Mä uskon että J Niinistö vaihtaa takaisin PS:ille sitten kun on vaalit. Hän tykkää että PV ministeri homma on tärkeä niin siksi hän on mukana siinä uudessa vaihtoehdossa
 
Ellei sitten taka-ajatus ollut tuo mitä sanoin aiemmin - sai Soinin opetuslapsista vapaan puolueen jolla on rahaa ja valmiit koneistot. Ja valmis kannattajakunta josta (ehkä?) valtaosa enemmän Halla-Ahon kuin Soinin linjoilla.

Se on sitten ollut varmasti yllätys, että miten paljon eduskuntaryhmän sakkia Soini otti mukaansa. Toivottavasti nyt tosiaan ymmärtää millaisen uhrauksen nämä tekivät sekä hänen kostonsa että toimintakykyisen hallituksen edestä. Olisi hauska tietää kumpi näistä oli tärkeämpi motivaattori Soinille, tietääköhän mies itsekään.

Epäilen pahasti, että salonkikelpoisuus katosi kuten lapsi pesuveden mukana. Toisaalta, 2019 vaaleihin on vielä aikaa ja voimasuhteet (sekä väki kaikilla) voi vielä voimakkaasti vaihtua.

Oma kutina on (ja se ei ole sukupuolielimessä), että tämä jako oli pakkoliike jonkin turpo-ulkopolitiikan takia.
 
Politiikka on raadollista.....
...Silti toivon, että väki ymmärtäisi välttämättömyyden. Kaikessa turpotoiminnassa nämä pelimiehet osaavat juonia Suomelle parhaat edut. Tässä tilanteessa ei kyse ole oikeasta ja väärästä, vaan politiikasta. Tässä ei tarvita selkärankaisia tai selkärangattomia vaan valtiomiehiä. Edes yksi ja riittävän korkealle....

Kyllä tässä samalla juonitaan myös KEPU:n ruohonjuuritoiminnalle välttämätön maakuntarakenne, alueellista päätösvaltaa ja virkamiespaikkoja jne. Kokoomukselle samoin hieman erilaisille painotuksilla.. Demareita ja muita vasemmistolaisia körmyytetään oppositiolla. Siinäpä ne päälinjat.

Soinilainen ministeriryhmä päätyi Kepun ja kokkareiden avustajiksi vielä vaalikauden lopun ajaksi..tuskinpa siitä nousee sen jälkeen kovin kummoista puoluetta varsinkin kun Soini itse siirtyy päivänpolitiikan ulkopuolelle ministerikautensa jälkeen.

Seuraavien vuosien ja erityisesti 2019 eduskuntavaalien mielenkiitoisin aihe tulee olemaan persujen menestyminen..
 
Oma kutina on (ja se ei ole sukupuolielimessä), että tämä jako oli pakkoliike jonkin turpo-ulkopolitiikan takia.
Varsin hyvä haku. Sauli Niinistöllä on vahva näkemys EU-pilarin vahvistamisesta puolustuksessa.
Siitähän olisi saatettu möyrytä entisen persuryhmän kesken vaikka kuinka loppukaudella. Viikonlopun lisäykset kansanäänestyttäjien tai suoranaisten ei-EU:lle joukkoon oli soraa rattaisiin.
 
Epäilen pahasti, että salonkikelpoisuus katosi kuten lapsi pesuveden mukana. Toisaalta, 2019 vaaleihin on vielä aikaa ja voimasuhteet (sekä väki kaikilla) voi vielä voimakkaasti vaihtua.

Oma kutina on (ja se ei ole sukupuolielimessä), että tämä jako oli pakkoliike jonkin turpo-ulkopolitiikan takia.

Samaa mieltä...

Siinä saattaa Soini ministerikavereineen joutua nielaisemaan ikävän pakolaisvyöryn hallitusohjelmasta huolimatta.. Erityisesti senkin vuoksi että oppositioon jääneet persut tulevat kommentoimaan ohjelmasta luistamista melko hapokkaasti.

Näistä saatetaan nähdä vielä monta hauskaa episodia..ja mitä lähemmäksi vaalit tulevat sitä tiukemmaksi muuttuu myös opposition kommentit.
 
Back
Top