Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

Nykyinen hallitus aikoo palauttaa keskeisen fascistisen rakenteen eli korporaation kolmikannan muodossa. Tai siis kaksikannan, koska se jättää työnantajapuolen pois.

Jotta historia ja termit eivät unohtuisi, kuten täälläkin tuntuu monella käyvän muutamassa minuutissa (tai sitten tulkinnat on samat kuin punaisella sosiologialla, Uola Silvennoinen hyvänä edustajana), niin Lapuan liike oli ensin kommunisminvastainen kansanliike, mutta muuttui sitten ikävä kyllä maltillisen sosiaalidemokratiankin ja parlamentarismin vastustajaksi. Sillä ei ollut MITÄÄN tekemistä Italian fascismin kanssa, puhumattakaan saksalaisesta kansallissosialismista.

Sillä oli joka tapauksessa ainakin yksi ansio, nimittäin suojelulain läpiajaminen, joka poisti kommunistit julkisesta toiminnasta. Ja vielä parempi juttu oli, että Lapuan liike itse kiellettiin saman lain nojalla sen muututtua demokratian vastustajaksi.

Isänmaallisella kansanliikkellä olikin sitten jo paljon enemmän tekemistä fascismin kanssa, omaksuen sieltä suoraan korporatismin. Kansakokonaisuus ja johtajaperiaate otettiin nimien osalta kansallissosialisteilta, mutta esikuvana kuitenkin enemmän fascistit. Juutalaisvastaisuus ei kuulunut viralliseen politiikkaan, mutta nykyajasta tarkasteltuna jotkin iikooälläläisten ulostulot varmasti sellaiselta vaikuttavat juutalaisten kommunismiin - eli perivihollisen harjoittaman aatteen - liittämisen takia.

Usko ei myöskään sinänsä ollut osana virallista politiikkaa, mutta koska monet Isänmaallisen kansanliikkeen aktiiveista olivat hartaita ukkoja, vieläpä kirkon ensimmäisiä jäseniäkin, niin kristinusko oli vahvasti esillä. Parhaimpina esimerkkeinä tietysti Simojoki ja Kares.
Elias Simojoki reagoi erittäin kielteisesti siihen, että kristityksi kastetut, mutta syntyperältään juutalaiset erotettiin saksalaisesta kirkosta.

Johtajaperiaate oli kuollut kirjain, koska vaikka Kosola oli nimellisesti johdossa, niin käytännössä IKL:ää johti Annala, Salmiala ja Helanen, joista kaksi ensimmäistä eivät olleet mukana Lapuan liikkeessä, eivätkä edes sen kannattajia.

IKL ajoi ensimmäisenä Suomessa minimipalkkalakia, joka meillä ikävä kyllä nykyään toteutuu typerästi ja epädemokraattisesti liittojen työehtosopimusten yleissitovuuden takia, eikä lakina. Ja koska kolmikanta on aivan vastaava kuin syndikaattien muodostama korporaatio, niin esikuvana se on ollut siinäkin ja sen voidaan sanoa Suomessa toimineen ihan hyvin - toisin kuin Italiassa.
 
Viimeksi muokattu:
Jussi Halla-aho ei vastaa kannattajiensa vihapuheista verkossa eikä siitä, että Anders Behring Breivik mainitsi hänet manifestissaan. Suurimman gallup-puolueen analyyttinen johtaja voisi kuitenkin nykyistä selkeämmin tuomita vihan lietsonnan.

 
Jussi Halla-aho ei vastaa kannattajiensa vihapuheista verkossa eikä siitä, että Anders Behring Breivik mainitsi hänet manifestissaan. Suurimman gallup-puolueen analyyttinen johtaja voisi kuitenkin nykyistä selkeämmin tuomita vihan lietsonnan.

Minutkin on julistettu natsiksi, sori kun en ole vielä kerinnyt hakemaan SS-uniformua ja alkanut hakemaan epätoivottua ainesta uuneille.
 
IKL ajoi ensimmäisenä Suomessa minimipalkkalakia, joka meillä ikävä kyllä nykyään toteutuu typerästi ja epädemokraattisesti liittojen työehtosopimusten yleissitovuuden takia, eikä lakina

Monet IKL-n ajamat asiat ja hankkeet ovat saaneet runsaasti mustaa muraa ylleen sodan jälkeisenä aikana. Pitkälti samaan päämaaliin IKL pelasi kuin demari-maalaisliittokin. Pitkässä juoksussa lopputulos olisi ollut suunnilleen sama kuin mikä toteutui.

Mutta tuo oli sitä aikakautta, kun puolueet pelasivat vielä valtion ja kansan -puolesta-.....sotien jälkeen homma karkasi vähän -korporaatioiden- käsiin liikaa, kuten lukkarinapulainen tuossa paljasti. Huomattava on sekin, että monet IKL-ihmiset istuivat sotien jälkeen merkittävillä pääkallonpaikoilla yhteiskunnan kaikilla tasoilla. Virkamiehinä, kuntapäättäjinä, yritysjohtajina, järjestötoiminnassa, jopa edarissakin, opettajina, kappareina jne.jne.
 
Tammikuussa vuonna -16 avatun ketjun otsikko oli euforinen, mutta kuten niin usein, tulevaisuuden arvaaminen on arvaamista. Puolue on kolme vuotta myöhemmin kuihtunut Suomen suurimmaksi kannatukseltaan. :cool:

Tässä kohtaa on sanottava, että kyllähän metia on tehnyt työtä Persun edistämiseksi hirmuisella volyymilla. Samoin kilpailijapuolueet. Somessa Persua on ryöpytetty armotta.....ja kas, kuis noin niinkuin meni?
 
Somessa Persua on ryöpytetty armotta.....ja kas, kuis noin niinkuin meni?
Ne jotka somessa ovat tähän ryöpyttämiseen aikanaan ryhtyneet, ovat urallaan tod näk aina valinneet jonkun valituksen kohteen.
Mahtuu joukkoon aivan selviä koulukiusaajiakin. Itseasiassa niistähän just pitäisikin päästä eroon yleisen hyvinvoinnin kannalta.
.
 
Monet IKL-n ajamat asiat ja hankkeet ovat saaneet runsaasti mustaa muraa ylleen sodan jälkeisenä aikana. Pitkälti samaan päämaaliin IKL pelasi kuin demari-maalaisliittokin. Pitkässä juoksussa lopputulos olisi ollut suunnilleen sama kuin mikä toteutui.

Mutta tuo oli sitä aikakautta, kun puolueet pelasivat vielä valtion ja kansan -puolesta-.....sotien jälkeen homma karkasi vähän -korporaatioiden- käsiin liikaa, kuten lukkarinapulainen tuossa paljasti. Huomattava on sekin, että monet IKL-ihmiset istuivat sotien jälkeen merkittävillä pääkallonpaikoilla yhteiskunnan kaikilla tasoilla. Virkamiehinä, kuntapäättäjinä, yritysjohtajina, järjestötoiminnassa, jopa edarissakin, opettajina, kappareina jne.jne.

Toisaalta punakaartikaan ei saa synninpäästöä ( ei ainakaan minulta ) sillä että sen taustajoukoissa ajettiin hyviäkin asioita jotka sittemmin myös toteutuivat ja ovat nyt yhteisestikin tunnustettuja yhteiskuntamme peruskiviä. Asiat eivät ole mustavalkoisia. Hyviä asioita voi edistää huonoilla keinoilla ja päinvastoin.

En lähtisi korporaatioitakaan lkovin isoon ääneen moittimaan. On ihan luonnollistakin että Sipilän hallitus otti vahvasti tulikomentoja EK:n sekä yrittäjien suunnasta ja vasemmistopuolueet vastaavasti ay-liikkeeltä. Hallituksen pitää tietenkin sanoa viimeinen sana mutta vaikuttamista olisi joka tapauksessa. Ei tilanne sillä parane että väitetään muuta.
 
Heittäisin Kivelle kysymyksen, että onko se nyt ollut kannattavaa vasemmistolle tehdä maahanmuutosta se pyhä lehmä, jonka kritisoijat on sovittu median kanssa automaattisesti leimattaviksi rasistiäärioikeistoksi. Ehkä tähän tilanteeseen ei oltaisi tultu, jos vasemmisto olisi joustanut ja suostunut keskustelemaan mm. maahanmuuttajien määristä, maahanmuuttopolitiikan tiukentamisesta, jne... avoimesti eikä käyttämällä mediaa maahanmuuttokriittisyyden leimaamkseksi rasismiksi. Tässä vasemmisto saa nyt nauttia oman joustamattomuutensa hedelmistä. Kun vasemmisto on päättänyt että maahanmuutto on pyhä lehmä, jota ei saa kritisoida ja lisää maahanmuuttoa saa vain tukea ilman että vasemmistolaista mediaa käytetään aseena maalaamaan maahanmuuttokriittiset rasisteiksi fasistinatseiksi, niin ei ole ihme, että tilanne on päässyt kärjistymään näin. Vasemmistolta puuttuu vaan se kyky katsoa peiliin. Aina löydetään jostakin tonkimalla se fasismi, rasismi, seksismi, mikä käy ilmi nykyisestä sisäministeristä, joka mieltää itsensä Kapteeni Feministiksi, joka taistelee natseja ja seksistejä vastaan uljaasti kuin mikäkin supersankari.
 

Peukut taas kerran Jessika Arolle, kun ei suostu kaiken maailman trollien maalitauluksi, tällä kertaa Halla-ahon.

Hyvä Jussi: mitä jos keskittyisit ihan harjaamaan oman puolueesi wannabe-Putinisteja kuriin ja nuhteeseen? Niitähän löytyy.

Ja ehkä minulla meni ohi, mitä persut tekivät Putinin vierailun protestoinniksi? Niinpä.

Jessika Aro sen sijaan kritisoinut molempia, mikä varmasti harmittaa niin ikään. Eipä taida Trumpin kritisoijiakaan löytyä riveistänne, Jussi? Toki Trump kaiken kritiikin yläpuolella, juutalaisen Jumalan toinen tuleminen, kuitenkin.

Olipa Halla-aholta halpa heitto.
 
Minulla meni ohi myös se, että mitä kaikki muutkin puolueet tekivät Putinin vierailun protestoinniksi? Niinpä.

Harjataan vaan, mutta ei harjata kaksilla harjoilla.
Totta tuokin.

Se yksi asia erityisesti josta tarkkailen persuja on tämä Putinin ymmärtäjien asema puolueessa.

Esimerkiksi Skripalin myrkytysten yhteydessä nämä packalenit ja muut kirjoittivat avoimesti, miten Venäjää ja Putinia ei pidä hutkia, ennen kuin on lopullisesti tutkittu ja tuomittu. Muitakin Putin-fanittajia löytyy.

Toimittaja Aho taas tunnetusti erityisesti kunnostautui Pietarin trollitehtaan paljastamisessa, ja onkin erikoista miten Halla-aho nostaa tämän tikun nokkaan, vaikka olisi omien kaitsemisessa tekemistä. Toivottavasti halua myös.

Kun Ahon vastinetta lukee, niin yksityishenkilönä voisin itse puolestani nostaa hänet tikun nokkaan erityisenä esimerkkinä työstä Suomen hyväksi. Mutta yleisemminkin Aho on ilmeisesti persujen inhokki, mitä en ole ymmärtänyt. Koska paha media, ilmeisesti,

Tällaisena viiskytplus vanhan liiton ihmisenä muistan ajan, kun kansanedustajalta toivottiin erityisen arvokasta käyttäytymistä. Saati sitten puolueen puheenjohtajalta. Pidän Halla-ahoa erityisen harkitsevana ja älykkäänä ihmisenä, ja on ollut ikävä seurata näitä hänen poliisin maalaamisia ja muita populismin pelikirjan vetoja.

Nythän meillä on sitten pääministeri, joka kertoo (kertoi) olevansa huolestunut niskalaukauksista työläisille saunan takana, ja pääoppositiopuolueen johtaja joka maalittaa toimittajia ja poliisia.

O tempora o mores
 
Ööh, mitä se Mestari Tohtori nyt on loihe lausunut?

Never mind, löysin sen.
Jes, tuossa samassa vitjassa se on mistä kaikki alkoi, mutta nostetaan esille niin ei tarvitse etsiä:


"Toivottavasti media seuraa silmä kovana, ketkä suomalaiset poliitikot hymyilevät Putinin vierellä ja puhuvat myötäsukaisia"

Mitä tarkoittaa? Koska persujen myötäsukailu on nostettu esille silloin, kun sitä on esiintynyt?

"Jessika Arokaan ei taida vaivautua sohvan pohjalta mieltään osoittamaan, kun ei ole Trump paikalla"

Siis mitä ihmettä? Jonkinlaista henkilökohtaista v*ttuilua puoluejohtajalta, cc. koko maailma?
 
Mitä tarkoitat, Mestari itsehän han nämä halusi nyt nostaa puheenaiheeksi?

Vai tarkoitatko, että Halla-aholla itsellään pyörii tässä sama levy?

Toki molempi ylläoleva voi olla totta samaan aikaan :unsure:
Sinulta unohtui Huhtasaaren "päivässä ohi" vertaus :)
 
Back
Top