Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

Paikkakuntakohtaisia eroja. On paljon pitäjiä, joissa annetaan osoitus Kirpputorille ja se ei ole mikään vitsi. Ja mitäs väärää siinäkään on.....moni työssä käyväkin ostaa kamppeitaan kirppiksiltä.

Istuin 8 vuotta pitäjäelimessä, jossa nämä asiat tulivat tutuiksi. Ja on sanottava, että ns. kansan suussa elää niin paljon virheellistä tietoa ja luulottelua, että ei uskoisi. Ja monta kertaa myös metiat jättävät faktantarkistukset joutavuuksina väliin, kun tehdä kohkaavat juttujaan.

Kansalaispalkka, kuten @YJT aiemmin mainitsi olisi parannus koko soppaan. Jokainen kansalainen saisi sen perusosan käteen, verotus leikkaisi tulojen mukaan kunkin saamaa rahaa. Ja sillä kansalaispalkalla sitten kukin järkkäisi elämänsä sellaiseksi, kun pystyy. Joku sairauksiin liittyvä lisäjärjestely on varmasti sen päälle ihan ok.

Järjestelmä kannustaisi ottamaan vastaan osa-aikatyötä ja ns. paskaduuniakin. Hlökoht. vastuu kasvaisi ja seuraava sukupolvi kasvaisi jo toisenlaisessa hengessä peliin.

Kansalaispalkka toisi automaattisesti myös vuokra-asuntomarkkinoille markkinaehtoisen pelin hengen. Suomen oloissa tämä tarkoittaisi toimiakseen ehdoitta vuokra-asuntorakentamisen lisäämisen tarpeen, ehdoitta.

Kiinteistö-auto- ym. joppareille on ollut huitsin halpaa -tukea poliitikkoja tai jopa puolueita-.....ja kas, on tieten tahtoen kasvatettu asumistukisysteemi poikimaan massia......kun tähän lisää rakennusliikkeiden edut ja tsadaa: puolueiden omat bisnekset ja ay-liikkeen toiminnot, niin soppa on valmis. Veronmaksajien iloinen ja karttuisa kopra jakaa hilloa välikäden kautta sijoittajille ja puhtaaseen keinotteluun. Kaikki tienaa, niihän?

Terveellä pohjalla ei sosiaaliturva ole ollut pitkään aikaan, mutta eipä ole ollut sen kummemmin mikään muukaan toiminta tässä ihmeellisessä sekatalousjärjestelmässä, jota Suomi edustaa. Veronmaksajain rahaa sullotaan sosiaalitarkoituksiin, yritystukiin, hallintohimmeleihin, rinnakkaisjärjestelmiin, kuntarakentamiseen......ikäänkuin julkisen sektorin pitäisi maksaa kaikki valmiiksi, jotta kaikilla olisi kiva. Ja nokkelimmat osaavat sitten kastaa nokkaansa paremmin kuin toiset.

Uudistukset tapahtuvat vasta pakon edessä, se on ehdoton vakaumukseni.

Kiitos ja anteeksi.

Ainoa asia, josta olemme eri mieltä on vuokra-asuntojen tarve. Suomi ei tarvitse yhtään uutta vuokra-asuntoa.

Olkaa hyvä ja no worries.
 
Ainoa asia, josta olemme eri mieltä on vuokra-asuntojen tarve. Suomi ei tarvitse yhtään uutta vuokra-asuntoa.

Ai. Asuntorakentamisen a ja o on rakentamisen tasainen jatkumo. Kun wanhimmasta päästä röttelöt ajetaan pulverikoneen läpi niin uutta pitää olla jo valmiina. Eikä niin wanhaakaan pureta, kasarin alun suomalaista huippurakentamislaatua puretaan jo täyttä päätä.

Minäkin voin vuokrata ylim. asuntoa tasan niin kauan, kun siitä saa 700e kk:ssa tuloa. Jos siitä saisi 400 e, niin tasan varmasti sitä ei vuokrata. Eli yksityiset omistajat vuokraavat asuntoja tasan niin kauan, kun niistä saa ruhtinaalliset hillot. Jos mahdollisuus saalistaa puuttuu, vuokraajat vähenevät radikaalisti.

Siksi tarvitaan asuntorakentamista. Mutta miten kukaan voi rakentaa asunnon, jota vuokrataan 400 e kk:ssa suomalaisessa todellisuudessa? Aivan.

Työvoiman liikkuvuus. Ehdoton edellytys aidolle liikkuvuudelle on -varma asuntojen- saatavuus. Tätä ei valtion perusjargon halua myöntää millään. Koska ratkaisu vaatii osallistumista, osaamista hitusen ja auts: rahaa.

Ja uusrakentamisen käynnistysongelma johtuu siitä, että poliitikon ja puolueen voi ostaa niin halvalla. Kiinteimmistöjoppaus elää siitä, että ihmiset muuttavat työn perässä ja ensi töiksi ottavat asuntolainaa ja ostavat jonkun remonttikypsän torpan kasvukeskuksesta. Näin kiinteistömassan hinta pysyy korkealla jne.jne. Tähän kuvioon asuntorakentaminen sopii hävittömän huonosti.

No, asiat ovat jo siinä pisteessä, että mitään ei enää tehdä oikeastaan minkään asian eteen.

Luin tuossa kirjasta, jossa kerrottiin, miten vuonna 1905 Suomen suuntaa pohdittiin ja ajettiin -pienessä piirissä-. Asioita suunniteltiin ja vietiin eteenpäin. Yhtään alle tohtoria ei tuossa joukossa ollut ja nimiluettelo oli kuitenkin jonkinlainen. Professoria ja tohtoria yliopistoista jne. teollisuuden patruunoita ja joku taidepuolen viisaskin.

No, se oli silloin. Nythän tämän maan asioita voidaan hoidella ihan fiilispohjalta....tai mitä puolueet nyt kykenevät aina kulloinkin tuottamaan. Ja me vaalikarja äänestämme näitä silmät vesissä ja tappelemme somessa näiden päältä.....ei ole sen väärti.
 
Minäkin voin vuokrata ylim. asuntoa tasan niin kauan, kun siitä saa 700e kk:ssa tuloa. Jos siitä saisi 400 e, niin tasan varmasti sitä ei vuokrata. Eli yksityiset omistajat vuokraavat asuntoja tasan niin kauan, kun niistä saa ruhtinaalliset hillot. Jos mahdollisuus saalistaa puuttuu, vuokraajat vähenevät radikaalisti..

Alkaisi olemaan tuolla 400€:llä aikalailla "rakkaudesta lajiin" touhua. Parisatkua vastikkeeseen, jäljelle jääneestä kolmasosa veroon ja tuleva julkisivu-/putki-/kylpyhuoneremontti nollaa kertyneet tulot aina kerran vuosikymmenessä. Vielä jos pankkikin haluaisi siitä omansa niin...

Onnistuu kyllä muuttotappioalueilla, mutta ei siellä hinnat muutenkaan päätähuimaavia ole joten vähänkään pysyvämpää asuntoa haluavat ostavat oman ja vuokralle saadaan vain luottotiedottomia tai pitkäaikaistyöttömiä...
 

Alan itse hahmottaa, että rakenteilla on seuraavien eduskuntavaalien jälkeiselle ajalle Kokoomuksen ja Perussuomalaisten yhdessä muodostama hallitus, mikä vaatii sen, että jompi kumpi puolue peittoaa demarit paikkamäärissä.

Hyvä tavoite. Näen Kokoomuslaisena, että PerSujen kanssa yhteinen sävel löytyy paljon helpommin kuin demarien kanssa. Varsinkin talousasioissa.
 
Hyvä tavoite. Näen Kokoomuslaisena, että PerSujen kanssa yhteinen sävel löytyy paljon helpommin kuin demarien kanssa. Varsinkin talousasioissa.

Juurikin noin. Ja tuo nähdäkseni pätee vaikka SDP otettaisiin kolmanneksi puolueeksi mukaan. Keskusta voitaisiin jättää kokonaan ulos, jos nyt edes eduskuntaan pääsee seuraavissa eduskuntavaaleissa.
 
Ps+kok+kristilliset ovat varmasti samassa hallituksessa jos pääsevät hallitusta muodostamaan. Keskusta jos on hallituksessa mukana niin heille ei sovi antaa yhtäkään oleellista ministerinsalkkua. Vihreät, vasurit ja sdp pitää jäädä laiturille. Hjallis ja Liike nyt voi olla hyvä yllätys.
 
Kokoomuksessakin on herätty ilmeisesti siihen todellisuuteen, että jos mielii hallitukseen niin kaverit on vähissä. Keskusta on miltei tuhonnut itsensä vasemmistolaisessa hallituksessa ja se muu vasemmisto (demarit, vihreät ja vasemmistoliitto) on sitten taloudellisilta näkemyksiltään niin kaukana kokoomuksesta ja yrittäjistä, että jos kokoomus lähtisi tuohon kelkkaan vaikkapa keskustan paikalle niin lopputulos olisi aika samanlainen. Suomen poliittinen kenttä on polarisoitunut muutamassa vuodessa aika tavalla. Kokoomuksen täytyy nähdä olevansa todella yksin. Perussuomalaiset ovat sitä olleet aina. En siis yhtään ihmettele, että hallitukseen meno JOPA perussuomalaisten kanssa on alkanut "kelpaamaan".

Meille on syntynyt siis suhteellisen vahva oikeisto - vasemmisto vastakkainasettelu. Näen tuon sinänsä hyvänä kehityssuuntana vaikka se tarkoittaakin hallituksen muodostamisessa suhteellisen vaikeita aikoja tai sitten ei. Vasemmistokaan ei ole täysin yhtenäinen. Se mikä on mielenkiintoista mielestäni huomata on se kuinka vasemmistolaista porukkaa suomalaiset ovat. Tämä on sinänsä jännää koska olemme suuren osan itsenäisyydestä enemmän ja vähemmän asustaneet sekä taistelleet kommunismiä vastaan. Nyt kun sitä osaltaan toteutetaan ihan kotikutoisen hallituksen toimesta niin se tuntuu kansalle kelpaavan. Toki lautanen jolla sitä tarjoilaan on kaunis. Meillä on naisviisikko jotka toteuttavat omaa agendaansa ja kansa hurraa kuin Rooman coloseumilla aikoinaan.

No se kylmä kylpy on vielä edessä ja ilmastokommunismin maksajaksi päätyy iso osa suomalaisista. Samoin kuin iso osa pääsee maksamaan tämän hallituksen harjoittamaa erittäin kyvytöntä talouspolitiikkaa. Ihminen on siitä jännä, että hallitushan käytännössä siirsi vaikeat päätökset sekä maan talouden korjaamisen tuleville hallituksille. Kansalle tämä tottakai kelpaa koska kukaan ei oikeastaa menetä mitään hyvinä aikoina ansaittuja etuja.. Toki polttoaineen hinnan korotukset yms. rävähtävät lähinnä keskustan sekä opposition kannattajien niskaan. Demareiden kannattajat ovat eläkkeellä ja kahden muun vasemmistopuolueen kannattajat asuvat hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella.
 
Tuossahan otsikko väärä. Ei Orpo sano että on valmis H-a;n johtamaan hallitukseen. Hän sanoo että on valmis neuvottelemaan, se on ihan eri asia.
Voihan sitä näennäisesti neuvotella vaikka tietää jo etukäteen ettei Kok ja Pers sovi yhteen. Ovat liian kaukana toisistaan pakolaisasiassa ja pakolaisasia on Persuille se kaikkein tärkein aihen joista eivät tingi. Ja jos tinkivät niin äänestäjät repivät pelihousunsa. Ja Orpo ei suostu mihinkään pakolaisten rajoittamiseen, hän on liian mokutukseen suuntautunut koska Kokkarien mielestä pitää saada halpaa työvoimaa maahan jotka polkevat palkkoja.
 
Tuossahan otsikko väärä. Ei Orpo sano että on valmis H-a;n johtamaan hallitukseen. Hän sanoo että on valmis neuvottelemaan, se on ihan eri asia.
Voihan sitä näennäisesti neuvotella vaikka tietää jo etukäteen ettei Kok ja Pers sovi yhteen. Ovat liian kaukana toisistaan pakolaisasiassa ja pakolaisasia on Persuille se kaikkein tärkein aihen joista eivät tingi. Ja jos tinkivät niin äänestäjät repivät pelihousunsa. Ja Orpo ei suostu mihinkään pakolaisten rajoittamiseen, hän on liian mokutukseen suuntautunut koska Kokkarien mielestä pitää saada halpaa työvoimaa maahan jotka polkevat palkkoja.
Toisaalta kenen kanssa kokoomus sopisi yhteen? Demareiden kanssa? Mahdollisesti mutta ei Sanna Marinin johtamien demareiden kanssa. Vihreiden? Todennäköisesti olisi mahdollista sovittaa asioita yhteen. Vihreätkin ovat vain siirtyneet luonnonsuojelusta muutaman askeleen kommunismin suuntaa. Vasemmiston kanssa? Ei helvetissä. Keskustan kanssa? Todennäköisesti mutta keskustan ongelmat ovat aika syvällä. Olisi aika epävarmaa että keskusta hallitukseen lähtisi. Perussuomalaisten kanssa? Ehkä, jos kynnyskysymyksistä päästään sopuun. EU politiikka ei ole ongelma, maahanmuutto saattaa olla. Talouspolitiikassa on vain vähän kipukohtia. Se mikä voi närästää on juurikin suhtautuminen rajattomaan maahanmuuttoon. Kokoomus haluaa kyllästää yhteiskunnan halpatyövoimalla koska tämä on tiettyjen tahojen etu. Palkat pysyvät alhaalla kun työvoiman ylitarjonta turvataan. Perussuomalaiset eivät vastusta maahanmuuttoa vaan enemminkin sosiaalista siirtolaisuutta. Tämäkin monesti halutaan uutisoida kaiken maahanmuuton vastustamiseksi joka on väärä tulkinta.
 
Se mikä on mielenkiintoista mielestäni huomata on se kuinka vasemmistolaista porukkaa suomalaiset ovat. Tämä on sinänsä jännää koska olemme suuren osan itsenäisyydestä enemmän ja vähemmän asustaneet sekä taistelleet kommunismiä vastaan.
Eikö tämä nyt ole aika selvää? Mitä se oikeisto minullekkaa tarjoaa kuin pidempää työpäivää pienemmällä palkalla.
 
Eikö tämä nyt ole aika selvää? Mitä se oikeisto minullekkaa tarjoaa kuin pidempää työpäivää pienemmällä palkalla.
Mitä vasemmisto tarjoaa? Korkeampia veroja, enemmän maksuja ja heikkenevää hyvinvointivaltiota... :D
 
Jos persut menevät kokoomuksen kanssa hallitukseen tekemään kovaa, pienituloisia kurittavaa talouspolitiikkaa, niin kohta kannatus huitelee taas siellä kahdeksassa prosentissa. Persujen äänestäjissä on paljon pienituloisia duunareita, työttömiä ja pienyrittäjiä. Tälle porukalle oikeistolaisella talouspolitiikalla on tarjolla vain ruoskaniskuja selkään ja sylkemistä kasvoille.
 
Jos persut menevät kokoomuksen kanssa hallitukseen tekemään kovaa, pienituloisia kurittavaa talouspolitiikkaa, niin kohta kannatus huitelee taas siellä kahdeksassa prosentissa. Persujen äänestäjissä on paljon pienituloisia duunareita, työttömiä ja pienyrittäjiä. Tälle porukalle oikeistolaisella talouspolitiikalla on tarjolla vain ruoskaniskuja selkään ja sylkemistä kasvoille.
Eihän tuon pidä olla joko tai politiikkaa vaan järkipolitiikkaa. Ei kokoomus varmastikaan pääse sanelemaan hallitusohjelmaa yksin. Perussuomalaiset on Suomessa tällä hetkellä tasan tarkaan ainut puolue joka ajattelee vähän pidemmällä tähtäimellä asioita. Jokaisen suomalaisen etu on se, että työnteko on kannattavaa ja se, että meillä on verotulot ja verotus terveellä pohjalla. Vasemmisto on toki keksinyt velkajalan jolla voidaan vielä ainakin toistaiseksi tarjota kansalle kymmenen hyvää ja yksitoista kaunista ilman, että kenenkään mieltä täytyy pahoittaa. Tosiasia on kuitenkin se, että rikkailta et enempää saa, eikä myöskään yrityksiltä. Keskituloisten verotus alkaa olemaan nyt jo tapissa ja pienituloisten verotus on negatiivinen. Alkaa maksajata loppumaan hyvinvointiyhteiskunnasta.
 
On tässä kuitenkin onnistuttu luomaan aika hieno valtio vaikka onkin jouduttu köyhiä kuuntelemaan.
Toki on. Valitettavasti se kulkee tänä päivänä niin vahvasti velkavankkureilla, että hirvittää ajatella tilannetta jossa joudutaan pohtimaan velanotolle vaihtoehtoja. Ellei sitten kylmästi päätetä, että tulevat sukupolvet saavat hoitaa tai hallitukset kuten Marin jo työllisyystoimien kohdalla päätti. Ei oma osaaminen ja rohkeus riittänyt siihen, että joudutaan viemään lapselta tikkari jotta saadaan perheiden pöytään tulevaisuudessakin ruokaa. Toki ääniähän vappusatasilla ja rahaa jakamalla saa. Jos Marin alkaisi tekemään sitä työtään jota hallituksen pitäisi tehdä niin kyllä se kannatus tippumaan alkaisi.
 
Eihän tuon pidä olla joko tai politiikkaa vaan järkipolitiikkaa. Ei kokoomus varmastikaan pääse sanelemaan hallitusohjelmaa yksin. Perussuomalaiset on Suomessa tällä hetkellä tasan tarkaan ainut puolue joka ajattelee vähän pidemmällä tähtäimellä asioita. Jokaisen suomalaisen etu on se, että työnteko on kannattavaa ja se, että meillä on verotulot ja verotus terveellä pohjalla. Vasemmisto on toki keksinyt velkajalan jolla voidaan vielä ainakin toistaiseksi tarjota kansalle kymmenen hyvää ja yksitoista kaunista ilman, että kenenkään mieltä täytyy pahoittaa. Tosiasia on kuitenkin se, että rikkailta et enempää saa, eikä myöskään yrityksiltä. Keskituloisten verotus alkaa olemaan nyt jo tapissa ja pienituloisten verotus on negatiivinen. Alkaa maksajata loppumaan hyvinvointiyhteiskunnasta.
Työnteon kannattavuus siis lähtee nousuun massiivisilla palkanleikauksilla, joita kokoomus on himoinnut koko olemassaolonsa aikana. Kannattavuutta lisäävät tietysti kaikenlaiset nollatuntisopimukset, joilla ei saa edes vuokrarahoja kasaan. Velanotto tietysti loppuu, kun valtion tuloja kutistetaan mahdollisimman paljon. Samaan tapaan jos itse haluan enemmän käyttörahaa, niin pyydän roimaa palkanalennusta. Yhdysvalloissa on pitkään tehty tätä "järkevää" veropolitiikkaa. Velkaa on BKT:hn suhteutettuna valtavasti Suomea enemmän. Velka ei muutenkaan ole mikään vasemmiston keksintö, eikä valtioiden velanottoa voi verrata yksityistalouden velanottoon.

Sen oikeiston nerokkaan talouspolitiikan olen kokenut ja sen näytöt nähnyt, ei vakuuttanut. Jos nyt lähdetään koronakriisin aikana leikkauspolitiikan linjalle, niin sitä laskua maksetaan vielä sadan vuoden kuluttuakin. Lähes mikään muu maa Euroopassa ei ole sille tielle lähdössä. Taantuman aikana leikkaaminen on sama kuin suoneniskentä hoitona verenvuodosta kärsivälle.

Persuihin en luota, heidän näyttönsä näin edellisessä hallituksessa. Paljon puhutaan, miten nyt on uusi porukka johdossa ja ihan uudet aatteet. Epäilen vahvasti. En luottanut Soiniin, mies puhi kovaan ääneen "rötösherroista," mutta samalla istui itse hallituksessa, joka oli nepotismin ja korruption huipentuma (hallintarekisteri, chempolis, Ylen hiljentäminen, yritystukien "leikkaus" jne.). Ajattelin sentään, että maahanmuuttoon saadaan sentään ryhtiä ja kuria. Mitä vielä, väkeä lappaa rajan yli enemmän kuin koskaan. Nyt sanotaan, että kaikki on muuttunut. En usko, en nää mitään uskottavaa linjaa taloudessa, maahanmuutossa, veropolitiikassa, kouluväkivallan kitkemisessä, koronastrategiassa, ympäristöpolitiikassa tai sotepolitiikassa. On vain irrallisia heittoja ja erilaisia tyhjiä iskulauseita. Lisäksi kaikkia muita puolueita jatkuvasti solvataan törkein sanankääntein. Vaikea on kokoomuslaistenkin istua samassa pöydässä persujen kanssa, kun Huhtasaari on heitäkin haukkunut "kommunisteiksi."

Toivon, että persut löytävät selkeämmän suunnan ja linjan. Eduskuntavaaleihin on kuitenkin aikaa, joten ehkä silloin voisin äänestääkkin persuja. Nykytila vaan ei vakuuta.
 
Orpo ei suostu mihinkään pakolaisten rajoittamiseen, hän on liian mokutukseen suuntautunut koska Kokkarien mielestä pitää saada halpaa työvoimaa maahan jotka polkevat palkkoja.
EK:n äänitorvena toimivan Kokoomuksen tahtotila kulttuuriperäisten maahanmuuttajien haalimiseen on varsin ihmeellinen, koska on päivänselvää ettei luku- ja kirjoitustaidon ole mitään kantasuomalaisen korvaavaa halpatyövoimaa, muualla kuin autotehtaalla. Kulttuuriperäisiltä muuttajilla ei ole edes palkkatyönteon kulttuuria. Autotehtaalla lomautusten alkaessa, kulttuuri-ihmiset mielsivät lomautuksen potkuiksi ja lähtivät viidakkoon. Ainoa ala johon kulttuuritaustaiset kelpaavat on palveluala, jossa palkat ovat jo valmiiksi kehitysmaatasolla. EK harvemmin on ollut huolissaan palvelualoista. Yleensä se on teknologiateollisuus, jossa pitäisi tehdä ilmaistöitä, tai mieluummin vähän taksvärkkiäkin. Palvelutyötä on hankalampi tehdä vientiä varten.
 
EK:n äänitorvena toimivan Kokoomuksen tahtotila kulttuuriperäisten maahanmuuttajien haalimiseen on varsin ihmeellinen, koska on päivänselvää ettei luku- ja kirjoitustaidon ole mitään kantasuomalaisen korvaavaa halpatyövoimaa, muualla kuin autotehtaalla. Kulttuuriperäisiltä muuttajilla ei ole edes palkkatyönteon kulttuuria. Autotehtaalla lomautusten alkaessa, kulttuuri-ihmiset mielsivät lomautuksen potkuiksi ja lähtivät viidakkoon. Ainoa ala johon kulttuuritaustaiset kelpaavat on palveluala, jossa palkat ovat jo valmiiksi kehitysmaatasolla. EK harvemmin on ollut huolissaan palvelualoista. Yleensä se on teknologiateollisuus, jossa pitäisi tehdä ilmaistöitä, tai mieluummin vähän taksvärkkiäkin. Palvelutyötä on hankalampi tehdä vientiä varten.
Siellä missä on valtion löysää rahaa tarjolla, on aina myös erilaisia yhtiövirityksiä sitä rahaa hyödyntämässä. Vastaanottokeskukset ja niiden ympärillä pyörivät palvelut ovat iso bisnes, jossa voi tehdä nopeaa ja likaista tiliä. Mtv:llä oli joskus dokumentti "Holmlundit -bisnestä pakolaisilla" jossa käytiin läpi tähän touhuun liittyvää kähmintää.

Toinen iso juttu on myös EU:n ulkopuolelta tulevan työvoiman tarveharkinnan poisto, joka on EK:lle iso juttu. Se mahdollistaisi todellisen halpatyövoiman tuomisen Suomeen massiivisessa mitassa. Tätä tuodaan yhdessä humanitäärisen maahanmuuton kanssa samalla hämärtäen käsitteitä. Halla-Aho on tätä kuviota mielestäni kritisoinut aika hyvin.
 
Toinen iso juttu on myös EU:n ulkopuolelta tulevan työvoiman tarveharkinnan poisto, joka on EK:lle iso juttu. Se mahdollistaisi todellisen halpatyövoiman tuomisen Suomeen massiivisessa mitassa. Tätä tuodaan yhdessä humanitäärisen maahanmuuton kanssa samalla hämärtäen käsitteitä. Halla-Aho on tätä kuviota mielestäni kritisoinut aika hyvin.
Mihin se EK halpatyövoiman käyttäisi, jos saisi vapaat kädet tuotattaa satoja tuhansia tai miljoonia neandertalilaisia? Nobinalla on rajallinen määrä busseja. Tulin maininneeksi autotehtaan. Kummalliselta tuntuu, että kaikki halukkaat ja asiansa hoitaneet kantasuomalaiset eivät ole kelvanneet tehtaalle työvoimaksi, mutta kehitysmaataustalta on kelvattu. Kaitpa niissä Afrikan tähdissä on sitten jotain enempää ja parempaa suomalaisen työnantajan mielestä.
 
Mihin se EK halpatyövoiman käyttäisi, jos saisi vapaat kädet tuotattaa satoja tuhansia tai miljoonia neandertalilaisia?
Siivousala, muu kiinteistönhuolto, maatalouden kausityöt, yksinkertainen teollisuustyö, varastotyöt jne. Eikä tämä porukka tulisi Afrikasta tai Lähi-idästä vaan myäs Ukrainasta, Valko-Venäjältä tai Aasiasta.
 
Back
Top