Pikku-uutisia Suomesta

SJ

Greatest Leader
Lahjoittaja
Paikalla käydessäni ihmettelin miksei ainoastaan kaadettu mäeltä puita pois, jolloin olisi syntynyt riittävä ampuma-ala.
Se löytyy tuosta HS:n artikkelista. Mutta lyhyesti: Mäen ympäristössä oli herroilla asuntoja. Lähettyvillä oleva mäki oltiin kyllä parturoitu, mutta tuo mäki säästettiin.
 

Vaultboy

Kersantti
Taksikuski kertoo kummallisesta tilanteesta: aseet putosivat poliisiautosta keskelle tietä – kyseessä poliisikoiralaitoksen oppilaat

Poliisikoiralaitoksen johtajan Joni Tonterin mukaan kyseessä oli vanha poliisiauto, joka on poistettu jo käytöstä.

Hämeenlinnalainen taksiyrittäjä kertoo joutuneensa erikoiseen tilanteeseen aiemmin tänä kesänä, kun edellä ajaneesta poliisiautosta putosi tielle aseita ja koiranruokaa.

Kuljettaja oli vienyt asiakkaan Hämeenlinnan Katiskoskelle ja oli paluumatkalla kaupungin keskustaa kohti, kun hän pysähtyi tien sivuun ottamaan vastaan uutta kyytiä. Katiskoskentietä pitkin ajanut poliisiauto tuli takaa hänen ohitseen ja kääntyi valtatielle 10 Hämeenlinnan suuntaan.

Taksiyrittäjä jatkoi matkaansa poliisiauton perässä, kun yllättäen poliisiauton takaovet levähtivät auki kiihdytyksen voimasta, ja tielle lensi tavaroita.

– Ajoin taksin tien sivuun ja menin katsomaan, mitä sieltä tuli. Siinä oli kahden poliisin asevyöt aseineen ja lippaineen päivineen. Kaikki, mitä siihen taisteluvyöhön kuuluu, hän kuvailee.

Lisäksi autosta tippui muovilaatikko, jonka sisällä oli muun muassa koiranruokaa. Taksiyrittäjä nosti tavarat kyytiinsä ja ajoi seuraavalle linja-autopysäkille.

– Soittelin sitten hätäkeskukseen, että jos sieltä pojilta puuttuu työkaluja. Sanoin, että kymmenen minuuttia ehdin odottaa, jos tulevat hakemaan, taksiyrittäjä kertoo.

Ei mennyt kauaakaan, kun poliisipartio saapui paikalle hakemaan kadonneita työvälineitään.

– Toinen oli lähes sanaton ja kauhuissaan, ja toinen olisi tehnyt varmaan ihan mitä vaan, kun olisin sanonut, taksiyrittäjä kuvailee poliisien reaktioita.

Poliisit olivat olleet hyvin kiitollisia. He olivat pyytäneet taksiyrittäjän yhteystietoja muistaakseen häntä jälkeenpäin, mutta vaatimaton mies totesi vain tehneensä velvollisuutensa.

– Olivat tyytyväisiä, että löytyi rehellinen ihminen, joka otti ne talteen. Sehän oli vain onnenkauppaa. Jos olisi osunut väärä henkilö kohdalle, niin ne laitteet olisivat pian olleet ihan väärillä teillä.

Taksiyrittäjä kertoo jo melkein unohtaneensa tapauksen. Hän kertoo sen muistuneen mieleen, kun hän luki elokuussa Postille sattuneesta vastaavanlaisesta tapauksesta.

– Meinasi unohtua jo koko asia. Taksimaailmassa kun näkee kaikenlaista, hän sanoo.

Hämeen poliisilaitokselta kerrotaan, että tapaus on todennäköisesti sattunut Poliisiammattikorkeakouluun kuuluvan poliisikoiralaitoksen henkilöstölle. Poliisikoiralaitos sijaitsee Hämeenlinnassa.

Poliisikoiralaitoksen johtaja Joni Tonteri vahvistaa tiedon Ilta-Sanomille. Tonterin mukaan heillä oli ollut harjoitus Hämeenlinnan Katiskoskella. Harjoitusten luonne oli hänen mukaansa sellainen, että varusteet oli laitettu auton takatilaan.

– Harjoituksesta poistuttaessa on laitettu auton takaovet kiinni, ja jostain syystä möykkyisellä tiellä takaovet ovat auenneet, ja sieltä on pudonnut varusteita. Sivullinen löysi ne ja muutaman minuutin päästä meidän oppilaat tulivat paikan päälle ja saivat varusteensa takaisin, Tonteri kertoo.

Tonterin käsityksen mukaan tavarat ovat pudonneet Katiskoskentielle ojaan. Taksiyrittäjä taas kertoo poimineensa ne talteen valtatieltä 10.

Tonterin mukaan kyseessä oli vanha poliisiauto, joka on poistettu jo käytöstä.

– Kurssilaiset ovat laittaneet ovet kiinni ja lähteneet ajamaan. Syystä tai toisesta ne ovat auenneet. On hyvä asia, että varusteet löytyivät eikä mitään jäänyt kateisiin, Tonteri sanoo.

Juttua muokattu 28.8.2019 kello 10:18. Lisätty tieto, että tapauksessa oli osallisena Hämeen poliisilaitoksen henkilöstön sijaan poliisikoiralaitoksen oppilaita ja lisätty Joni Tonterin kommentit.

On se hyvä että on vielä rehellisiä ihmisiä. Ja taksikuskeja.
 

miheikki

Respected Leader
Lahjoittaja
#korruptio #reilukerho

 

miheikki

Respected Leader
Lahjoittaja
Oksettaa, mutta meno on ollut sama hyvin kauan ajan. Näin suomessa duunatessa tätä ihan tarpeeksi. Luulin että siitä on päästy eroon. Pahoinvointi pahenee kun ajattelen että postin TJtä pitäisi jollain tavalla suojella kriisiaikana, koska "tärkeä henkilö."
Viina ei mene kaupaksi eikä posti kulje ilman parhaiten palkattua johtoa.

Vuodelta 2016.

Alkon johtaja tienasi kolme kertaa enemmän kuin pääministeri – tulot yli 36 000 € / kk

Vuonna 2015 Alkon toimitusjohtaja Hille Korhosen tulot olivat yhteensä 432 088 euroa. (KUVA: AKU HÄYRYNEN)
Julkaistu: 19.3.2016 7:00
VALTIONYHTIÖ
Alkon toimitusjohtaja Hille Korhosen viime vuoden tulot olivat yli 400 000 euroa. Yksinoikeudella Suomessa alkoholia myyvän yhtiön hallituksen puheenjohtajalle Harri Sailakselle tilitettiin palkkioita 43 800 euron edestä.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001141403.html
 

Passi

Ylipäällikkö
Yksi vastaus on ettei tällaisia ollut enää edes 1930-luvun lopulla saatavissa tai ainakin ne olivat liian kalliita hankkia. Olisiko niin, etteivät it-upseerit muistaneet kertoa teollisuudelle kevyiden it-aseiden ominaisuuksista.
Vaasaan tuli myös sodan aikana boforseja. Oliko nämä sitten kaupungin omaisuutta?

Muistelmien mukaan näillä estettiin pommitukset.?

Sotilaspojan muistelmia

"Helmikuun 17. päivänä venäläiset pommikoneet iskivät Vaasaan 31:n lentokoneen voimin.

- Silloin Vaasan kaupunki syttyi palamaan, muistelee Koivula.

- Saimme tuolloin apua Ruotsista, kun se toimitti avuksemme Boforsin kenttätykkejä. Ne asetettiin kuoppiin Hietalahden mäen alle. Kun kolmas pommitusaalto tuli, tykeillä ammuttiin 700 laukausta kohti venäläiskoneita. Siitä venäläiset pelästyivät sillä seurauksella, että Vaasan pommitukset loppuivat.


https://www.pohjalainen.fi/vaasan-sotilaspojat-toimivat-aktiivisesti-kotirintamalla-1.129129
 

hansai

Supreme Leader
Toivottavasti on vaan puntiksella eikä mitään pahempaa...

Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä: Porin prikaatissa varusmiespalvelusta suorittanut nainen ollut kateissa jo yli kuukauden
Kadonnut on nähty viimeksi Somerolla kesäkuun alkupuolella.
IL: Varusmies Milla Arosen taposta epäilty on ex-poikaystävä

 

Sardaukar

Greatest Leader
Lahjoittaja

hansai

Supreme Leader
MT: Postin Toimitusjohtaja arvioi, että kirjeliiketoiminnassa lähivuodet ovat todella vaikeita – Posti voi lopettaa lehtien jakelun jo vuonna 2025

 

hansai

Supreme Leader

Burkini penkillä Espoonlahden uimahallissa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Viranomainen: burkinit pitää sallia uimahalleissa
KASPERI SUMMANEN | 04.09.2019 | 10:50- päivitetty04.09.2019 | 11:10

Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan kaikkien uimahallien tulisi sallia burkinien käyttö.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu suosittelee, että kaikki uimahallit sallivat burkinien käytön.

Valtuutettu suosittelee myös erilaisten yksityisten peseytymistilojen rakentamista kaikkien ihmisten ja ihmisryhmien yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun tiedotteessa todetaan, että on tärkeää, että kaikilla ihmisillä on mahdollisuus päästä yhdenvertaisesti uimahalleihin.
Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan burkinin käytön sallittavuus uima-asuna eri uimahalleissa vaihtelee. Yhdenvertaisuusvaltuutetun tietoon on tullut useita tapauksia uimahalleista, joissa ei ole sallittu uimista burkinia käyttävälle naiselle.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto, Suomen Uimaliitto ja Uimahalli- ja kylpylätekninen yhdistys ovat jo vuonna 2017 suositelleet, että burkinien ja uimashortsien käyttö uima-asuna sallittaisiin kaikissa uimahalleissa.

Burkinin kieltäminen uima-asuna voi valtuutetun mukaan olla syrjintää.
”Koska burkinia käyttävät henkilöt ovat naisia, mahdollinen syrjintä liittyy uskonnon lisäksi myös sukupuoleen. Kyse voi siis olla moniperustaisesta syrjinnästä, jossa syrjintä ei perustu vain yhteen kiellettyyn syrjintäperusteeseen, vaan useampaan yhtäaikaisesti”, tiedotteessa todetaan.
– Yhdenvertaisuuslain näkökulmasta on ongelmallista, että kaikissa uimahalleissa ei sallita uimista joidenkin musliminaisten käyttämässä uima-asussa burkinissa. Tällainen kielto voi tarkoittaa syrjintää, joka perustuu henkilön uskontoon ja sukupuoleen, yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä sanoo.

Burkinikieltoa on perusteltu muun muassa turvallisuudella.

Valtuutettu katsoo, että hyväksyttyä burkinin mallia voidaan turvallisuussyistä rajoittaa siten, ettei siinä ole esimerkiksi liian lepattavia osia, jotka voisivat jäädä kiinni johonkin. Mahdolliset rajoitukset sallittaviin uima-asuihin tulee Pimiän mukaan kuitenkin tehdä tavalla, joka rajoittaa yhdenvertaisuutta mahdollisimman vähän.

Kunnallisten liikuntapaikkojen sekä perusopetukseen kuuluvan uimaopetuksen osalta on huomioitava, että viranomaisella sekä koulutuksen järjestäjällä on velvollisuus edistää yhdenvertaisuutta.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu suosittelee myös erilaisten yksityisten peseytymistilojen rakentamista uimahalleihin kaikkien ihmisten ja ihmisryhmien yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Yksityiset suihkutilat edistäisivät erilaisten ihmisten ja ihmisryhmien yhdenvertaisuuden toteutumista, kuten erilaisista kulttuurisista tai uskonnollisista taustoista tulevia ihmisiä, joilla on jokin vamma tai sairaus, tai jotka ovat sukupuolivähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

 

MeriTJ

Eversti
Lahjoittaja
Kohtalaisen pimeää "huumoria", melkein toivoisi että sattuisi peloittelemaan jotakin ihan väärää ihmistä mikä kääntäisi asetelman nopeasti päälaelleen. Tämäkin taitaa olla suoraan maailmalta apinoitu ilmiö nämä pellepukupeloittelijat.

Lähde: https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/bd833d43-d13d-4c62-ab55-399d8b574b35?fbclid=IwAR0dCYxUCZ7zcCBd8-LZv9ywL6jQdKEIGRPrPNdkIX0oO9dDBwcFdL8wLBo

"Pellepukuinen henkilö pelästytti ja uhkasi tappaa imatralaisen Samu Kempin Vuoksenniskalla — Poliisi tutkii tiistai-illan tapausta laittomana uhkauksena
Edellisen kerran pellepukuinen henkilö pelotteli Vuoksenniskalla lokakuussa 2017. Tällä kertaa pellepukuinen henkilö kantoi keittiöveistä, ja uhkasi tappaa.

Santeri Tynkkynen

Samu Kemppi tuli Vuoksenniskan suunnasta alikulkutunnelin läpi, kun henkilö hyppäsi rinteestä (kuvassa Kempin takana) hänen eteensä.
Samu Kemppi tuli Vuoksenniskan suunnasta alikulkutunnelin läpi, kun henkilö hyppäsi rinteestä (kuvassa Kempin takana) hänen eteensä.
Imatralainen Samu Kemppi, 17, koki kauhun hetkiä tiistai-iltana puoli yhdeksän jälkeen.
Kemppi kertoo olleensa pyöräilemässä Vuoksenniskalla kohti Saimaanhovintien alittavaa alikulkutunnelia, kun rinteestä hänen eteensä hyppäsi pellen pukuun sonnustautunut henkilö.
Kemppi lähti juoksemaan karkuun. Hän soitti hätäkeskukseen, ja jäi maahan istumaan. Tämän jälkeen pellen pukuun pukeutunut henkilö palasi keittiöveitsi kädessään. Kempin mukaan henkilö uhkasi tappaa.
Kemppi lähti uudestaan juoksemaan karkuun, jonka jälkeen pellepukuinen henkilö lähti seuraamaan häntä. Kemppi kertoi soittaneensa paikalle poliisit, jonka jälkeen pelle pakeni paikalta.
Kempin mukaan henkilö oli pukeutunut keltapunaiseen pellevaatteeseen ja naamariin, missä näkyi hampaat ja veriset ikenet.
Kemppi pitää Apua Nuorille -tiimiä Instagram -sovelluksessa, ja kertoo saaneensa aikaisemminkin uhkauksia internetin välityksellä. Kasvotusten häntä ei ole aikaisemmin uhattu.
— Olen järkyttynyt, kun uhkailija hyppää lähes iholle. Se on aika eri asia kuin että netissä uhkailisi. Tällä hetkellä ei tee hirveästi mieli ulkona liikkua, ja se varmaa vie muutaman päivän, ennen kuin uskaltaa normaalisti ilta-aikaan pyöräillä, Kemppi toteaa.
Poliisi tutkii laittomana uhkauksena
Poliisi tutkii tiistain tapausta laittomana uhkauksena, kertoo tutkinnanjohtajana toimiva rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka Kaakkois-Suomen poliisista. Poliisi kävi eilen tapauksen jälkeen paikan päällä etsimässä tekijää.
— Muutaman partion voimin etsimme rikoksesta epäiltyä eilen. Se ei vielä johtanut tuloksiin, mutta tutkinta jatkuu, hän toteaa.
Pellepukuinen henkilö nousi otsikoihin lokakuussa 2017, kun henkilö pelotteli Vuoksenniskalla nuorta tyttöä. Tuolloin poliisi ei tavoittanut tekijää.
Vainikka ei osaa arvioida, onko tekijänä tällä kertaa sama henkilö kuin edellisellä kerralla. Hänen mukaansa poliisilla on kuitenkin pieni vihi siitä, kuka tekijä voisi olla.
Juttua muokattu 4.9.2019 kello 13.06. Lisätty Kempin kuvaus tapahtuneesta."
 

Tumppi

Luutnantti

Burkini penkillä Espoonlahden uimahallissa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Viranomainen: burkinit pitää sallia uimahalleissa
KASPERI SUMMANEN | 04.09.2019 | 10:50- päivitetty04.09.2019 | 11:10

Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan kaikkien uimahallien tulisi sallia burkinien käyttö.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu suosittelee, että kaikki uimahallit sallivat burkinien käytön.

Valtuutettu suosittelee myös erilaisten yksityisten peseytymistilojen rakentamista kaikkien ihmisten ja ihmisryhmien yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun tiedotteessa todetaan, että on tärkeää, että kaikilla ihmisillä on mahdollisuus päästä yhdenvertaisesti uimahalleihin.
Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan burkinin käytön sallittavuus uima-asuna eri uimahalleissa vaihtelee. Yhdenvertaisuusvaltuutetun tietoon on tullut useita tapauksia uimahalleista, joissa ei ole sallittu uimista burkinia käyttävälle naiselle.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto, Suomen Uimaliitto ja Uimahalli- ja kylpylätekninen yhdistys ovat jo vuonna 2017 suositelleet, että burkinien ja uimashortsien käyttö uima-asuna sallittaisiin kaikissa uimahalleissa.

Burkinin kieltäminen uima-asuna voi valtuutetun mukaan olla syrjintää.
”Koska burkinia käyttävät henkilöt ovat naisia, mahdollinen syrjintä liittyy uskonnon lisäksi myös sukupuoleen. Kyse voi siis olla moniperustaisesta syrjinnästä, jossa syrjintä ei perustu vain yhteen kiellettyyn syrjintäperusteeseen, vaan useampaan yhtäaikaisesti”, tiedotteessa todetaan.
– Yhdenvertaisuuslain näkökulmasta on ongelmallista, että kaikissa uimahalleissa ei sallita uimista joidenkin musliminaisten käyttämässä uima-asussa burkinissa. Tällainen kielto voi tarkoittaa syrjintää, joka perustuu henkilön uskontoon ja sukupuoleen, yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä sanoo.

Burkinikieltoa on perusteltu muun muassa turvallisuudella.

Valtuutettu katsoo, että hyväksyttyä burkinin mallia voidaan turvallisuussyistä rajoittaa siten, ettei siinä ole esimerkiksi liian lepattavia osia, jotka voisivat jäädä kiinni johonkin. Mahdolliset rajoitukset sallittaviin uima-asuihin tulee Pimiän mukaan kuitenkin tehdä tavalla, joka rajoittaa yhdenvertaisuutta mahdollisimman vähän.

Kunnallisten liikuntapaikkojen sekä perusopetukseen kuuluvan uimaopetuksen osalta on huomioitava, että viranomaisella sekä koulutuksen järjestäjällä on velvollisuus edistää yhdenvertaisuutta.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu suosittelee myös erilaisten yksityisten peseytymistilojen rakentamista uimahalleihin kaikkien ihmisten ja ihmisryhmien yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Yksityiset suihkutilat edistäisivät erilaisten ihmisten ja ihmisryhmien yhdenvertaisuuden toteutumista, kuten erilaisista kulttuurisista tai uskonnollisista taustoista tulevia ihmisiä, joilla on jokin vamma tai sairaus, tai jotka ovat sukupuolivähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Tässä postayksessa rajoituksiin sovitettu burkinimalli.
Jennyäkin on vuodet ja lääkärit kohdelleet hyvin.
View attachment 32504
 

Sardaukar

Greatest Leader
Lahjoittaja
Kohtalaisen pimeää "huumoria", melkein toivoisi että sattuisi peloittelemaan jotakin ihan väärää ihmistä mikä kääntäisi asetelman nopeasti päälaelleen. Tämäkin taitaa olla suoraan maailmalta apinoitu ilmiö nämä pellepukupeloittelijat.

Lähde: https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/bd833d43-d13d-4c62-ab55-399d8b574b35?fbclid=IwAR0dCYxUCZ7zcCBd8-LZv9ywL6jQdKEIGRPrPNdkIX0oO9dDBwcFdL8wLBo

"Pellepukuinen henkilö pelästytti ja uhkasi tappaa imatralaisen Samu Kempin Vuoksenniskalla — Poliisi tutkii tiistai-illan tapausta laittomana uhkauksena
Edellisen kerran pellepukuinen henkilö pelotteli Vuoksenniskalla lokakuussa 2017. Tällä kertaa pellepukuinen henkilö kantoi keittiöveistä, ja uhkasi tappaa.

Santeri Tynkkynen

Samu Kemppi tuli Vuoksenniskan suunnasta alikulkutunnelin läpi, kun henkilö hyppäsi rinteestä (kuvassa Kempin takana) hänen eteensä.
Samu Kemppi tuli Vuoksenniskan suunnasta alikulkutunnelin läpi, kun henkilö hyppäsi rinteestä (kuvassa Kempin takana) hänen eteensä.
Imatralainen Samu Kemppi, 17, koki kauhun hetkiä tiistai-iltana puoli yhdeksän jälkeen.
Kemppi kertoo olleensa pyöräilemässä Vuoksenniskalla kohti Saimaanhovintien alittavaa alikulkutunnelia, kun rinteestä hänen eteensä hyppäsi pellen pukuun sonnustautunut henkilö.
Kemppi lähti juoksemaan karkuun. Hän soitti hätäkeskukseen, ja jäi maahan istumaan. Tämän jälkeen pellen pukuun pukeutunut henkilö palasi keittiöveitsi kädessään. Kempin mukaan henkilö uhkasi tappaa.
Kemppi lähti uudestaan juoksemaan karkuun, jonka jälkeen pellepukuinen henkilö lähti seuraamaan häntä. Kemppi kertoi soittaneensa paikalle poliisit, jonka jälkeen pelle pakeni paikalta.
Kempin mukaan henkilö oli pukeutunut keltapunaiseen pellevaatteeseen ja naamariin, missä näkyi hampaat ja veriset ikenet.
Kemppi pitää Apua Nuorille -tiimiä Instagram -sovelluksessa, ja kertoo saaneensa aikaisemminkin uhkauksia internetin välityksellä. Kasvotusten häntä ei ole aikaisemmin uhattu.
— Olen järkyttynyt, kun uhkailija hyppää lähes iholle. Se on aika eri asia kuin että netissä uhkailisi. Tällä hetkellä ei tee hirveästi mieli ulkona liikkua, ja se varmaa vie muutaman päivän, ennen kuin uskaltaa normaalisti ilta-aikaan pyöräillä, Kemppi toteaa.
Poliisi tutkii laittomana uhkauksena
Poliisi tutkii tiistain tapausta laittomana uhkauksena, kertoo tutkinnanjohtajana toimiva rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka Kaakkois-Suomen poliisista. Poliisi kävi eilen tapauksen jälkeen paikan päällä etsimässä tekijää.
— Muutaman partion voimin etsimme rikoksesta epäiltyä eilen. Se ei vielä johtanut tuloksiin, mutta tutkinta jatkuu, hän toteaa.
Pellepukuinen henkilö nousi otsikoihin lokakuussa 2017, kun henkilö pelotteli Vuoksenniskalla nuorta tyttöä. Tuolloin poliisi ei tavoittanut tekijää.
Vainikka ei osaa arvioida, onko tekijänä tällä kertaa sama henkilö kuin edellisellä kerralla. Hänen mukaansa poliisilla on kuitenkin pieni vihi siitä, kuka tekijä voisi olla.
Juttua muokattu 4.9.2019 kello 13.06. Lisätty Kempin kuvaus tapahtuneesta."

Meniköhän ihan putkeen...

 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Lahjoittaja

SJ

Greatest Leader
Lahjoittaja
Maavoimat julkaisi harvinaisia kuvia pioneereista, jotka miinoittavat käytöstä poistettua asvalttitietä https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006227671.html?share=6137d461f57e9a88b6b7737513220b3a
Jälleen uusi jyrsin malli testeissä ja näyttäisi kovasti siltä, että homman juoni on tosiaankin se, että saataisiin mahdollisimman paljon otto-kalustoa käyttöön. Tai siis mahdollisimman suuri osa siviililaitteista soveltuisi, joten olisi mistä valita.
 
Top