Pikku-uutisia Suomesta

Patu

Majuri
Lahjoittaja
Aino- ja Reino-tossujen tehdas saa uuden yrittäjän – suomalainen valmistaja siirtää tuotannon Aasiasta Lieksaan
Tämä on hieno uutinen. Ainoja tai Reinoja en ostaisi, ovat niin helevetin rumia, mutta täytyypä tutkia löytyisikö tuolta Feelmaxin puolelta jotain ostettavaa. (y)
 

Carnicero

Korpraali
Lahjoittaja
Tämä on hieno uutinen. Ainoja tai Reinoja en ostaisi, ovat niin helevetin rumia, mutta täytyypä tutkia löytyisikö tuolta Feelmaxin puolelta jotain ostettavaa. (y)
Mulla on ollut useemman vuoden käytössä Feelmaxin Kuuva (samanlaiset kuin kuvassa) kengät ja olen tykännyt kovasti. Varsinkin metsässä on mukava liikkua kun kengät on oikeastaan äänettömät liikkua, eikä pehmeäänkään alustaan jää juuri minkäänlaisia jälkiä tassuttelusta. Valitettavasti tänä keväänä kengillä tuli kyllä mailit täyteen kun pohjat irtosi. :D
Täytynee odottaa uusien hankkimista sen aikaa että saa Suomessa valmistetut kappaleet työntää jalkaan.
1565858992132.png
 

Kyrätulli

Kersantti
Tykkään Kuuvista myös, ainoa miinus on että niiden väitettiin olevan vedenpitävät. No ei minun ollut ainakaan.
 

Umkhonto

Kenraali
Ja kohta taas johtokone lentää kahdeksikkoa Laatokan päällä.


Putinin turvakoneiston salainen operaatio alkoi Helsingissä jo monta päivää sitten


Putinin vierailuun on valmistauduttu mittavin turvallisuustoimin. Helsingin Kauppatorin rantaan ilmestyi tiistai-illalla Puolustusvoimien vene ja sukeltajia. Myöhemmin samana iltana operoitiin myös Suomenlinnassa. (KUVA: Sari Gustafsson, Terhi Ylimäinen / IS, Joonas Salo / IS)

Julkaistu: 21.8. 6:05
1566358470895.png

Turva-armeija seuraa Vladimir Putinia herkeämättä. Presidentin lähellä olevat GPS-laitteetkin saattavat seota.

Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu Helsinkiin keskiviikkona presidentti Sauli Niinistön vieraaksi. Työvierailu kestää vain päivän, mutta turvatoimet ovat jälleen kerran massiiviset.

Yksityiskohdat ovat luonnollisesti salaisia, mutta esimerkiksi heinäkuisella Rooman-vierailulla Putinin turvallisuudesta huolehti tuhat poliisia. Lisäksi presidentin oma turvallisuuskoneisto varmistaa ja seuraa hänen jokaista askeltaan – ja ennakoi seuraavaa.

Putinin turvaajien joukkoon kuuluu satoja turvallisuustyöntekijöitä. Silmiinpistävimmät heistä ovat riuskanoloisia pukumiehiä mustissa laseissa kulkemassa presidentin ympärillä koko ajan.

Vähemmän meteliä pidetään esimerkiksi tarkka-ampujista, joita saattaa levittäytyä helsinkiläistenkin talojen katoille ja terasseille vierailun ajaksi.Vieraillessaan Australian Brisbanessa G20-kokouksessa vajaat viisi vuotta sitten Putin sai jäätävän vastaanoton. Venäläisellä Buk-ohjuksella pudotetun Malaysia Airlinesin MH17 -lennon matkustajista 27 oli ollut australialaisia. Tuolloin Putinin turvaksi hotelliin majoittui yli kolmesataa ihmistä.

1566358503208.png

Putinin turvamiehiä Savonlinnassa 2017. (KUVA: Juha Metso)

1566358530603.png
Venäjän presidentin mukana saapuu turvamiesten armeija. Kuva presidentti Vladimir Putinin vierailulta Savonlinnassa kesällä 2017. (KUVA: Joonas Salo / IS)

Putinin oma henkilökunta valvoo matkoilla myös kohdekaupungin ilmatilaa niin miehittämättömillä lennokeilla kuin helikoptereillakin. Lisäksi taivasta vartioivat myös paikallisten viranomaisten kopterit. Helsingin poliisi tiedotti jo perjantaina, että lentokieltoalue kattaa liki koko Uudenmaan maakunnan.

Laajin rajoitusalue ulottuu pohjoisessa Riihimäen pohjoispuolelle, idässä Loviisan länsipuolelle, lännessä Lohjan länsipuolelle ja etelässä useiden kilometrien päähän Suomenlahdelle. Erilliset kieltoalueet kattavat vielä Helsingin keskustan, kaupungin eteläpuolisen merialueen sekä Malmin lentokentän alueen.

Salaiset valmistelut käynnissä jo pitkään
Ylikomisario Heikki Porola Helsingin poliisista kertoo, että venäläisiä turvallisuustyöntekijöitä ja muuta henkilökuntaa on saapunut Suomeen hyvissä ajoin tekemään erilaisia valmisteluita.

– Päiväkausia he yleensä ovat etukäteen. Lähetystöissä on tietysti ollut valmistelut meneillään siitä lähtien, kun tieto vierailusta on tullut.

Porola ei paljasta tarkempia tietoja kotimaisten poliisivoimien vahvuuksista vierailupäivänä.

– Perinteisesti me emme ole niitä lukuja antaneet. Sillon kun tuolla liikutaan ja varmistetaan reittejä, on lukumäärä hieman enemmän, Porola sanoo viitaten Putinin saapumiseen ja paikasta toiseen siirtymiseen.

– Sitten kun vieraat eivät liiku, saattaa olla hieman vähemmän käsipareja.

"Ei ole lainkaan tavatonta, että virvoitusjuomia vaihdetaan uusiin hetkeä ennen kuin presidentit saapuvat."
Presidentti Niinistö ja presidentti Putin käyvät viralliset keskustelut Presidentinlinnassa. Koko Kauppatorin alue on suljettu normikansalaisilta puolesta päivästä eteenpäin. Lisäksi useat keskustan kadut ovat kiinni. Saattueiden liikkuessa mitään muuta liikennettä ei sallita lähimaillakaan.

Yhteisen lehdistötilaisuuden jälkeen presidentit siirtyvät Suomenlinnaan päivälliselle. Matka ei luonnollisestikaan taitu HSL:n lautalla. Porola myöntää, että merimatka asettaa omat vaatimuksensa.

– Sen tietenkin, että vesitse päästään menemään. Ei se kuitenkaan mitään mahdottomuuksia järjestelyissä vaadi, hän sanoo.

Maistaako joku Putinin ruuat?
Oma turvallisuusnäkökulmansa liittyy vierailun aikana tarjottaviin ruokiin ja juomiin. Ei ole lainkaan tavatonta, että vaikkapa virvoitusjuomia vaihdetaan uusiin hetkeä ennen kuin presidentit saapuvat esimerkiksi neuvotteluhuoneeseen.

Putinin on kerrottu olevan huolissaan mahdollisten myrkytysten varalta. Hänelle tuodaankin yleensä omat ruoat Venäjältä riippumatta siitä, missä päin hän kulloinkin matkustaa.

Brittiläinen Independent kirjoitti 2014, että Putinin henkilökuntaan kuuluu silti myös ruoanmaistaja, joka tutkii ateriat vielä etukäteen. Lehden mukaan Putin tuo mukanaan jopa omat lautasliinat.

"Putinin vierailu saattaa sekoittaa myös suomalaisten GPS-paikannuslaitteita."
Erilaisten huipputapaamisten yhteydessä on ollut myös normaalia sinetöidä vessoja, joita valtionpäämiehet käyttävät. Tietyn maan presidentti saattaa vierailun aikana käyttää vain sellaisia mukavuustiloja, joihin muilla ei ole asiaa.


Yksityiskohdat ovat salaisia, mutta turvamiesten suuri määrä Putinin ympärillä on silmiinpistävä. (KUVA: Juha Metso)

Putinin vierailu saattaa sekoittaa myös suomalaisten GPS-paikannuslaitteita. CBS News -uutissivusto kertoi, että jotain kummaa tapahtui Putinin avatessa lähes 20 kilometriä pitkän Kertshinsalmen sillan näytöstyyliin toukokuussa 2018.

Kertshinsalmen rannalle ankkuroitujen laivojen satelliittipaikannusjärjestelmä ilmoitti yhtäkkiä laivojen sijaitsevan 65 kilometrin päässä Kertshinsalmelta. Osa laivoista oli GPS:n mukaan keskellä kuivaa maata, osa läheisellä lentokentällä.

CBS:n mukaan kyse on Kremlin keinoista hämätä maailmanlaajuista paikallistamisjärjestelmää ja luoda Putinin ympärille ”turvallisuuskupla”.

Niinistö ja Putin tapasivat edellisen kerran huhtikuussa Arktisen foorumin yhteydessä Pietarissa. Viime vuoden heinäkuussa Putin tapasi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin Helsingin huipputapaamisessa.


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006210584.html
 

AKE-ukki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Taitaa Putlerin turvallisuus-organisatio Suomen reissulla käsittää pelkästään turvamiehiä. Muut turvatoimet hoitaa Suomen poliisi. Ajatus, että FSB laittaa tarkka-ampujat Helsingin katoille... kylmää...

Toimittaja on ollut taas oikea "asiantuntija"
 
Viimeksi muokattu:

Kent Uranium

Kapteeni
Kunnon Iltapulupaska uutinen. Vai että Putinin helikopterit, dronet ja tarkka-ampujat ois Helsingissä vahtimassa :poop:
Heh. Päästetään vihreät miehet sisään paraatipaikalle. ;) Venäläiset tarkka-ampujat katoille ja venäläiset tiedusteluviranomaiset lennättelemään dronejaan Helsingissä. Ja venäläiset sotkemassa GPS-signaaleja Helsingissä. No ehkäpä ei.
 
Viimeksi muokattu:

Herman30

Greatest Leader
Lahjoittaja
Hallelujaa!

Troitski myös neuvoo, miten ison ”huijarinaapurin” kanssa pitää toimia.

–Ensiksi teidän suomalaisten pitäisi olla täysin itsenäisiä eikä tehdä mitään häpeällisiä kompromisseja Venäjän kanssa esimerkiksi taloudellisten hyötyjen saavuttamiseksi, koska teitä huijataan joka tapauksessa, ja huijatuksi tulemisen lisäksi joudutte muiden silmissä häpeään, koska teette yhteistyötä semifasistisen maan kanssa.
Troitskin mukaan Suomen pitää myös lopettaa Venäjän nöyristely.

Suomi näyttää nyt aivan kuin kesytetyltä eläimeltä, vaikka sen pitäisi olla itsenäinen ja rohkea aikuinen ihminen, varsinkin kun Suomi on teknologisesti ja taloudellisesti niin paljon Venäjää edellä.

Troitskin mukaan Venäjän rangaistusta on turha pelätä.

–En keksi mitään rangaistusta, mitä Venäjä voisi tehdä, jos Suomi alkaisi käyttäytyä itsenäisemmin, teidän pitää vaan olla yhtä rohkeita kuin sotilaanne talvi- ja jatkosodassa, kun taistelitte itsenäisyydestä, eikä teistä tullut Neuvostoliiton miehittämä maa, Troitski päättää.
Milloin Suomesta on tullut tämmäöinen seetanan pelkurivaltio. Virollakin on enemmän munaa kuin meidän valtiolla.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Lahjoittaja
Taitaa Putlerin turvallisuus-organisatio Suomen reissulla käsittää pelkästään turvamiehiä. Muut turvatoimet hoitaa Suomen poliisi. Ajatus, että FSB laittaa tarkka-ampujat Helsingin katoille... kylmää...

Toimittaja on ollut taas oikea "asiantuntija"
Trumpilla ainakin on Salaisen Palvelun swat teami mukana letkassa. Ihmettelisin jos Putinilla ei olisi.
 

Vääpeli

Respected Leader
Trumpilla ainakin on Salaisen Palvelun swat teami mukana letkassa. Ihmettelisin jos Putinilla ei olisi. Laitoin tämän Putin ketjuun.
Tottakai niillä on omat turvatiimit mukana, mutta se mitä ne saa tehdä ja millä varustuksella määrittelee isäntämaa.
Coffee Man said:
Älypuhelimet sekosivat Helsingissä keskiviikkona, kun Putin saapui kaupunkiin. Iso osa C4ADS:n löytämistä tapauksista Venäjällä ja sen lähialueilla liittyy niin ikään presidentti Putinin läsnäoloon.

– GNSS-huijaus on osunut yksiin Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailujen kanssa.

www.is.fi

Putinin saapuminen sekoitti suomalaisten puhelimet – näin toimii Venäjän ”GPS-surma”
Presidentti Putinin saapuminen sekoitti älypuhelimet. Tutkimuksen mukaan Kreml on tehnyt GPS-huijauksista arkipäivää.
www.is.fi

Click to expand...
Voi hyvä luoja mikä ripulispaskauutinen. Vaikka en mikään elso-mies... korjaan henkilö olekaan. Ni onhan aivan älyttömiä yhteyksiä, olettamuksia yms vedetty, kun jopa yhdellä (1) henkilöllä on kännyt sekoillu.
Ei varmasti ajele Putinin poppoo GNSS jammerit päällä Helsingissä. Jos häirintää on tapahtunut, se on kotimaista alkuperää ja sen olisi huomannut kaikki GNSS järjestelmiä käyttävät 1-2km säteellä. Myöskin kaikki ISM:i taajuudet olisi ollut pois pelistä, koska ei ole mitään järkeä vain häiritä GNSS:ää jos GSM, Wifit, Bluetooth, UHF yms muut toimisi...
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Lahjoittaja
Mä kyllä olen sitä mieltä että suurvaltojen hallitukset tuovat tänne juuri ne resurssit mitä haluavat. Suomipoika sitten kiltisti merkkaa ne tänne tuoduiksi sikäli mikäli niitä viitsitään edes kertoa.
 

Loyd

Majuri
Lahjoittaja
Muistakaa että suomi on sotilaallinen suurvalta. Ei ole euroopassa montaa tämän tasoista valtiota.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Lahjoittaja
Muistakaa että suomi on sotilaallinen suurvalta. Ei ole euroopassa montaa tämän tasoista valtiota.
Juu jos katsotaan paljonko ukkoa on reservissä, DDR sekä Kiinan rynkkyä varastorasvoissa tai vedettäviä kanuunoita halleissa.’
 

SJ

Greatest Leader
Lahjoittaja
Alko päätti aseistautua – Keskellä nurmijärveläistä metsää seisoo viinamonopolin kenties erikoisin investointi https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006215576.html?share=d8b3665bfc3264ddd9f0d0594568b88b
Soveltuisikohan nuo tornit Sentinell -tutkan sijoituspaikoiksi sodan aikana? Nostaisi sen tutkan tuonne vaikka helikopterilla. Toki suunta Helsingistä ei taida olla optimaalinen ja etäisyyttäkin on yli 40 kilsaa, riippuen siitä mistä mitataan. Mutta Helsinki-Vantaalta on alle 30 kilsaa.
 

Old Boy

Ylipäällikkö
Alko päätti aseistautua – Keskellä nurmijärveläistä metsää seisoo viinamonopolin kenties erikoisin investointi
Tietämys sotahistoriasta sekä it-aseistuksen suorituskyvystä ei olisi ollut pahitteeksi artikkelia laadittaessa. Toimittaja ei tietysti ole kaikkitietävä mutta lisäinfoa olisi löytynyt vaikkapa It-museosta. Hyvää artikkelissa oli että nyt esitettiin teoria miksi tornit ylipäänsä rakennettiin. Paikalla käydessäni ihmettelin miksei ainoastaan kaadettu mäeltä puita pois, jolloin olisi syntynyt riittävä ampuma-ala.

Myös muut teollisuuslaitokset sekä isoimmat kaupungit hankkivat 1930-luvun lopulla ja Välirauhan aikana it-aseita. Täälläkin on ollut esillä Tampellan it-jaos Tampereella. Toinen historian arvoitus on vielä ratkaisematta: Miksi teollisuus ja kaupungit hankkivat kevyitä it-aseita, joilla ei kuitenkaan ollut mitään käyttöarvoa kaupungin/tehtaan suojaamisessa. Ennen Talvisotaa raja oli Narvassa sekä Rajajoella josta ei
Rajamäelle ylettyny lentämään kun raskaat pommikoneet. Ne taas lensi niin korkealla ettei 40 mm aseet sinne kantanu. Olisi tarvittu raskas it-patteri.

Yksi vastaus on ettei tällaisia ollut enää edes 1930-luvun lopulla saatavissa tai ainakin ne olivat liian kalliita hankkia. Olisiko niin, etteivät it-upseerit muistaneet kertoa teollisuudelle kevyiden it-aseiden ominaisuuksista. Heidän kannaltaan oli tietysti hyvä juttu jos maahan saadaan moderneja it-tykkejä. Voidaanhan niitä aina jossain käyttää. Näin sitten kävikin eli Rajamäenkin aseet siirrettiin jatkosodan alussa mualle.
 
Viimeksi muokattu:

Herman30

Greatest Leader
Lahjoittaja
Paikalla käydessäni ihmettelin miksei ainoastaan kaadettu mäeltä puita pois, jolloin olisi syntynyt riittävä ampuma-ala.
Tuollainen torni on turvallisempi tykin miehistölle. Lähellekin pudonnut pommi ei heitä haittaa koska ovat korkealla jolloin sirpaleet ja paine ei heitä tavoita, toisin kuin maassa oleva tykki jos lähelle putoaa pommi. Ainoastaan suora osuma tornin huipulle hiljentäisi tykin ja se on aika pieni maali.
 

Old Boy

Ylipäällikkö
Tuollainen torni on turvallisempi tykin miehistölle. Lähellekin pudonnut pommi ei heitä haittaa koska ovat korkealla jolloin sirpaleet ja paine ei heitä tavoita
Ei kelpaa syyksi. Sota on aina vaarallista eikä pommeja tähdätä it-tykkejä vaan sitä pommituskohdetta vastaan. Helsingin suurpommituksissa ei ollut ainuttakaan it-tornia mutta silti it-miehistöjen henkilötappiot olivat pienet. Berliinissä ja Hampurissä (sekä Wienissä) tornit rakennettiin kivikaupunkiin kerrostalojen väliin jolloin niihin sijoiteut tykit pystyivät ampumaan kattojen yläpuolelta. Lisäksi tornin alaosa toimi väestösuojana. Rajamäellä ei ole tällaistakaan käyttöä sillä ihmiset ei olisi niihin ehtineet.

Tässä vielä kuva paikan päältä vuodelta 2015.

IMG_0971 – kopio.JPG
 
Viimeksi muokattu:
Top