Kyseisen kilpailun kielto koski kaikkia koteloita joihin sama erityisriski liittyy. Eli kaikkia koteloita joissa on liipaisinsormella tehtävä jotain, että aseen saa ulos kotelosta. Samalla tavalla kielto on muotoiltu muissakin kilpailuissa.
Mahdollista lienee, että jollain pistoolikurssilla on kielletty pelkästään Serpat tai kielto on ainakin ilmaistu käyttäen kyseisen kotelomallin nimeä, vaikka tarkoituksena on ollut kieltää kaikki samalla tavalla toimivat kotelot merkkiin ja malliin katsomatta.
Itseäni useita erilaisia kotelotyyppejä käyttäneenä on aina ihmetyttänyt mikä on se lisäarvo, joka saavutetaan nimen omaan liipaisinsormella avattavasta lukituksesta? Kukaan ei ole minulle osannut sellaista perustella. Kyseisten kotelojen kannattajat tuntuvat olevan vaan enemmän riskihakuisia ja heillä se näkyy myös väljemmissä aseenkäsittelysäännöissä (ns. isojen poikien säännöt eli aina patruunoilla ladatut aseet tai ainakin että urheiluammunnan käsittelysääntöjä venytetään pukemisen/riisumisen, pakkaamisen, kuljettamisen jne. suhteen). Asian voisi tiivistää siten, että ”tosimies” käyttää liipaisinsormikoteloa, koska se on tacticool.
Jostain kumman syystä samat jantterit harvemmin kantavat pistoolia suoliluun etupuolella (ns. kello 1 -paikassa), koska näemmä varpaiden ampumisen riski voidaan hölmöllä kotelolla ottaa, mutta kulkusia eivät rohdi laittaa samanlaiseen vaaraan. Ja joo, vyön sisäpuolelle tulevissa koteloissa ei luonnollisesti ole liipaisinsormella avattavia, mutta periaatteellinen kummallisuus tuossa ajattelutavassa on.