Pikku-uutisia Suomesta

Käy hyvin nykylinjaan..:mad:

Suomalaiset yritykset hävisivät Alkon tarjouskilpailun: Suomen 100-vuotisjuhlavuoden likööri on virolainen

2016-12-01-photo-00000597.jpg


"Suomen juhlavuoden kunniaksi", lukee virolaisen Vana Tallinn -liköörin etiketissä. Juoman valmistaa virolainen yritys Liviko. Se voitti Alkon järjestämän tarjouskilpailun, johon osallistui suomalaisia liköörejä tuottavia yrityksiä sekä virolainen Liviko. Tarjouskilpailussa yritykset tarjosivat Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Alkon hyllyihin toimitettavaa likööriä.

Suomen alkoholin kokonaiskulutuksesta Eestin matkustajatuonti on noin kaksi kertaa suurempi kuin koko HoReCa (hotel, restaurant, catering) -sektorin myynti. Toisin sanoen suomalaiset kantavat verorahoja Viroon enemmän kuin kuluttavat ravintoloissa Suomessa.

Päätöksellään veronmaksajien omistama monopoliyhtiö Alko päätti valita Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi eestiläisen alkoholivalmistajan tuotteen hyllyyn, vaikka kotimaisiakin vaihtoehtoja olisi ollut.

Alkon hyllyissä on myös kirkkaita Suomen juhlavuoden kunniaksi valmistettuja juomia, joita valmistaa suomalainen yritys.
Iltamakasiinin tietojen mukaan päätöstä hämmästellään tietyissä alkoholialan yrityksissä.

2016-12-01-photo-00000598.jpg
http://www.iltamakasiini.fi/artikke...tarjouskilpailun-suomen-100-vuotisjuhlavuoden
 

On tämä mallissaan. Verorahoilla jaetaan puhdasta p**kaa.:mad:
Onneksi täyspäisiäkin opettajia vielä löytyy.

Historian ja yhteiskuntaopin
lehtori Juho Mäenpää kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivulla keskiviikkona, että hän ei aio jakaa kirjaa oppilailleen, kun se tulee kouluun.

– En voi kuin ihmetellä, mihin verorahoja tärvätään. Missään tapauksessa kaikkien ei pitäisi olla feministejä. Kuvittelin, että luokkakantaisuutta 1970-luvulla oppilaille syöttänyt niin sanottu Pirkkalan moniste olisi opettanut jotakin, jos ei oppilaille, niin ainakin viranomaisille, Mäenpää kirjoittaa.
http://www.uusimaa.fi/artikkeli/461...ettaneen-jotain-opettaja-kieltaytyy-jakamasta
 
Autojen määrä Suomessa voi vähentyä jopa kymmenesosaan nykyisestä – TM: ”Hyvin mukautuvaa kansaa”

ITS Finlandin syysseminaarissa pohdittiin mm. sitä, miten liikenne Suomessa tullaan tulevaisuudessa toteuttamaan, kirjoittaa Tekniikan Maailma.

Seminaarissa aiheesta puhuneen Helsingin yliopiston dosentti ja Metropolian yliopettaja, dosentti, KT Arto O. Salosen mukaan itseajavien autojen yhteiskäytön ja sujuvan joukkoliikenteen yhdistelmällä on mahdollista vähentää autojen määrä kymmenesosaan nykyisestä, TM kertoo.

Salosen käsityksen mukaan Suomessa ollaan siirtymässä materialistisesta hyvinvoinnista aineettoman hyvinvoinnin yhteiskunnaksi.

– Arvomaailman muutos on keskeisessä asemassa myös älyliikenteen kohdalla. Suomalaiset ovat hyvin mukautuvaa kansaa ja alkushokin jälkeen uudistukset mielletään lopulta usein positiivisiksi. Kun suhtautuminen kansan riveissä muuttuu positiiviseksi, muutos voi olla todella nopea, Salonen totesi TM:lle.

Oletko jo varautunut tilanteeseen jossa yksityiskäytössä olevien autojen määrä vähenee ja sitä vähennetään esimerkiki valtiovallan toimesta radikaalisti? Kommentoi alla.
http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000004890438.html?ref=rss
 
Mustan Barbaarin perheeseen liittyvästä jupakasta syyteharkinta
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612012200034708_uu.shtml

"tapaus nousi julkisuuteen, kun Nikander arvosteli poliisin toimintaa sosiaalisessa mediassa ja vaati anteeksipyyntöä ja korvauksia poliisilta.
Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto ilmoitti kuitenkin syyskuussa, että ulkomaalaispoliisin toiminnasta ei aloiteta esitutkintaa. Sen sijaan Itä-Uudenmaan poliisi kertoi aloittaneensa tutkinnan kahdesta naisesta"

Vai että anteeksi pitäisi pyydellä. Ei muuta kun luu kurkkuun.

I am the Law - you will fuck around no more!

 
Tuttu teki vantaan kaupungille "korjauksia" ja remontteja kymmeniä vuosia. Uus-suomalaisten jäljiltä ei riitä ruuvimeisseli vaan parhaimpiin kämppiin tehtiin täysi remontti vuosittain.. Värikästä tarinaa oli muutenkin...

Huoltomiehet yllättyivät suomalaisten nuorten aikuisten uusavuttomuudesta – eivät omista edes ruuvimeisseliä

-
Tuntuu siltä, että nuorten, hyvin toimeentulevien ihmisten asuttamilla asuinalueilla on enemmän sitä avuttomuutta. Siellä on semmoisen käytännönläheisen tekemisen taidon puutetta.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000004891762.html?ref=rss
 
Autojen määrä Suomessa voi vähentyä jopa kymmenesosaan nykyisestä – TM: ”Hyvin mukautuvaa kansaa”

http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000004890438.html?ref=rss

Suomalaiset ovat liian mukautuvaa ja alistuvaa lammaskansaa. Tämänkin vision mukainen "uudistus" vastaa käytännössä Neuvostoliiton kolhoosijärjestelmän perustamista.

Jos suomalaiset eivät olisi mukautuvaa kansaa, vaan reagoisivat herkemmin ja vaalisivat aktiivisesti etujaan, niin tällaiset visiot jäisivät itsesensuurin filtteriin tulematta koskaan päivänvaloon edes alustavan suunnitelman asteella.

Yksityisautoilu on tietyissä piireissä suuri paholainen, koska se mahdollistaa ihmisille liikkumisen vapautta ja riippumattomuutta yhteiskunnasta. Tämä on voimakkaassa ristiriidassa kollektiivisuutta korostavien poliittisten ideologioiden kanssa ja sen vuoksi niiden kannattajat pyrkivät yksityisautoilua joka käänteessä kampittamaan.
 
On tämä mallissaan. Verorahoilla jaetaan puhdasta p**kaa.:mad:
Onneksi täyspäisiäkin opettajia vielä löytyy.

Historian ja yhteiskuntaopin
lehtori Juho Mäenpää kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivulla keskiviikkona, että hän ei aio jakaa kirjaa oppilailleen, kun se tulee kouluun.

– En voi kuin ihmetellä, mihin verorahoja tärvätään. Missään tapauksessa kaikkien ei pitäisi olla feministejä. Kuvittelin, että luokkakantaisuutta 1970-luvulla oppilaille syöttänyt niin sanottu Pirkkalan moniste olisi opettanut jotakin, jos ei oppilaille, niin ainakin viranomaisille, Mäenpää kirjoittaa.
http://www.uusimaa.fi/artikkeli/461...ettaneen-jotain-opettaja-kieltaytyy-jakamasta

Siis koulumaailmasta löytyy vielä miehiä joilla on pallit tallessa. :salut:
 
Itsenäisyydessä ei ole mitään hauskaa

Suomessa voi vitsailla seksistä, rasismista ja vammaisuudesta, mutta Suomen leijona ja talvisota ovat vaikeampia aiheita.

Ylihuomenna, jos Jumala suo, Suomi juhlii itsenäisyyttä totutun riehakkaasti. Nauru raikaa, eikä kenelläkään valtakunnassa ole tylsää.

Niin. Onko itsenäisyyspäivässä mitään hauskaa?

Itsenäisyyspäivässä on jotain hengästyttävän vakavaa – jopa pyhää, sanoo koomikko Iikka Kivi.

Ehkä siksi, että paljon muuta pyhää suomalaisilla ei enää olekaan. ”Kirkko on jäänyt suomalaisten elämässä taka-alalle”, Kivi sanoo.

Tilalle on tullut nationalismi. Ja se on vakava asia.

Itsenäisyydestä vitsaileminen saa ihmiset helposti suuttumaan.

”Tämä on pieni kansa. Tuleeko siitä sellainen olo, että eikö tässä ollakaan samalla puolella”, Kivi pohtii.

Itsenäisyys on toki vaikea aihe. Sitä ei voi nähdä, eikä siihen voi tökätä sormella. Kun toimittaja kysyy, mitä itsenäisyys Teille merkitsee, nokkelampikin alkaa soperrella veteraaneista.

Samasta syystä itsenäisyydestä on vaikea vitsailla. Kivi on vääntänyt juttua suomalaisuuden symboleista, esimerkiksi leijonariipuksesta.

Leijona on tietysti outo valinta pohjoisen maan vaakunaeläimeksi. Leijona on muutenkin vähän vähemmän vaakunallinen. ”Nehän eivät ole biologisesti kovin ylväitä eläimiä”, Kivi sanoo.

Leijonan ei ajattelisi olevan isänmaallisten tunteiden ytimessä. Mutta tämäkin vitsi saa yleisön epämukavaksi, Kivi sanoo.

Kansalliset tunteet ovat herkempi asia kuin moni myöntää. Suomessa ihmeteltiin, kuinka muslimit voivat suuttua Tanskan pilakuvakohuista. ”Ja sitten kaikki raivostuivat, kun Aku Hirviniemi teki televisiossa sketsin, jossa oli kusevinaan Suomen lipun päälle.”

Viime vuosina huumori onkin politisoitunut. Yksi tutuksi tullut populismin peruskikka on laukoa rasismin rajamaille tai yli ja sitten perustella sitä läpällä.

Ja näin kommentoi itsenäisyyspäivää koomikko Joni Koivuniemi: ”Itsenäisyyspäivän paras puoli on, että kerrankin kaikki persut ovat linnassa”, Koivuniemi kirjoittaa sähköpostissa.

Koivuniemi toivoisi, että itsenäisyyspäivänä ihmiset osaisivat katsoa kansallisten symbolien yli.

”Ihmisten pitäis kokea itsenäisyyttä eli vapautta mielensä kautta. Entinen puolustusministeri Yrjö Kallinen kertoi olevansa täysin vapaa vankilassa poliittisena vankina. Itsenäisyys on siis jotain paljon syvällisempää kuin kansallinen itsetunto”, Koivuniemi sanoo.

Ilmapiiri ei viime vuosina ole muuttunut itsenäisyysvitseille ainakaan otollisemmaksi, sanoo käsikirjoittaja ja koomikko Kaisa Pylkkänen.

Hänellä on ainakin yksi itsenäisyyttä liippaava numero. Kun puhumme itsenäisyydestä, ajattelemme tietenkin talvisotaa. ”Vaikka itsenäisyyshän tuli jo 20 vuotta sotia aikaisemmin.”

Pylkkänen alkaa kehitellä juttuaan sanojen merkitystä miettimällä. ”Miksi talvisota on ainoa suomen kielen sana, joka on aina positiivinen?” Pylkkänen aloittaa.

Niin kuin talvisotahiihto. ”Että nyt muksupuksut sukset jalkaan, lähdetään Raatteentielle katsomaan, mitä ilo on.”

Niin – tämä ei nyt ole vitsi. Talvella 2014–2015 Suomessa todella järjestettiin talvisotahiihtojen sarja talvisodan päättymisen muistoksi. Tapahtumien suojelijana toimi eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma, ja yhtenä yhteistyökumppanina oli Koululiikuntaliitto.

Mitä syvemmälle talvisodan hankeen Pylkkäsen juttu etenee, sitä jähmeämmäksi yleisön hymy hyytyy.

”Että mihin se nyt on tätä vitsiä viemässä. Yleisö miettii, uskaltaako antaa itselleen luvan nauraa.”

Tarkoitus ei tietenkään ole loukata vaan olla hauska. Jos jutun onnistuu viemään onnellisesti maaliin, se on vapauttavaa ja hysteerisen hauskaa, Pylkkänen sanoo.

Ja sitä se on yleensä ollutkin. Mutta nyt ilmapiiri Suomessa on niin kireä, että Pylkkänen jättää usein sotajuttunsa kokonaan kertomatta.

Tietysti Pylkkänen arvostaa itsenäisyyttä, ja tietysti hän kunnioittaa sotaveteraaneja. Itsenäisyyspäivä on vain kovin totinen. ”Kun 1 800 ihmistä kättelee, se on maan suosituin tv-ohjelma.”

Mutta sellainen kansa täällä asustaa. ”On siinä jotain suloistakin. Mutta jos saisi vaikka hymyillä.”

Koomikon keikkakalenterissa ei itsenäisyyspäivänä ole ruuhkaa. Vitsit purivat kuitenkin myös silloin, kun koomikko Anders Helenius ja hänen ryhmänsä Paukutusjengi järjestivät pari vuotta sitten itsenäisyyspäivänä komediaillan.

”Se nyt oli lauantai, ja meillä oli klubi lauantaisin. Puolet ihmisistä katsoo Linnan juhlia televisiosta, mutta puolet ei katso.”

Toisin kuin Pylkkänen, Helenius ei ole huomannut, että ilmapiiri olisi jäätynyt. Kyllä hänkin tosin vaikeat aiheet tunnistaa. ”Jos koomikko sanoo ’veteraani’, yleisöstä kuuluu kauhistunut ’uuu’”.

No, miksi sitten sodat ovat niin vaikea...

”Piti puhua itsenäisyyspäivästä, mutta nyt puhutaankin sodasta”, Helenius keskeyttää.

Niinpä niin, tässä sitä taas ollaan. Mutta ehkä pitää ollakin.

Huumori on usein tapa käsitellä vaikeita asioita, ja koomikko Anitta Ahonen on erikoistunut todella vaikeisiin aiheisiin. Hän vitsailee kuolemasta, syövästä ja kehitysvammaisesta sisarestaan.

Yhteiskunnallisiin aiheisiin hän ei yleensä koske, mutta se ei johdu kunnioituksesta.

”Minusta henkilökohtainen on poliittista”, Ahonen sanoo.

Nyt hänellä on erinomainen tilaisuus vallata uutta alaa: itsenäisyyspäivän aattona hänellä on keikka, jonka yleisössä on ”nuoria isänmaallisia miehiä”. Kuulostaapa jännittävältä!

”No, se on yrittäjätilaisuus, ja päättelin, että siellä on luultavasti isänmaallinen yleisö”, Ahonen tarkentaa.

Valmista vitsiä hänellä ei vielä ole. Onneksi on yksi asia, joka itsenäisyyspäivänä yhdistää meitä suomalaisia.

”Mannerheim. Taidan ratsastaa Mannerheimilla”, hän sanoo.
http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000004891663.html?ref=rss
 
Henkilökohtaisesti olen kyllä sitä mieltä että olisi jo aika päästä irti tuosta itsenäisyyspäivänvieton sotateema-synkistelystä ja keksiä jotain muuta iloisempa tilalle.
 
Onhan siinä hyvä ajatus taustalla. Vaakunaleijona kuuluu meille kaikille. Vaan enpä minäkään oikein sitä missään kehtaisi kantaa, kun siitä leimautuu heti tiettyyn junttiporukkaan.
 
Back
Top