Pikku-uutisia Suomesta

Talvela

Ylipäällikkö
Selvä...

Rahan arvopuolella on kaksi toisiaan puristavaa kättä, musta ja valkoinen. Tällä halusin kuvata sitä, että Suomi ei ole rasistinen maa. Jos joku ei vielä hyväksy sitä, että on erilaisia ihmisiä, niin nyt viimeistään hyväksyy, kun se on juhlarahaan lyöty, sanoo Tuomisto.
http://yle.fi/uutiset/3-9384797
Totaalinen kaappaus kyllä tämä juhlavuosi ollut tälle agendalle ja viiikkoakaan ei ole vielä takana.
 

Talvela

Ylipäällikkö
Mutta miten sitten kun joku ei hyväksy että ne erilaiset käyttäytyvät sikamaisesti ja rikollisesti suomalaisia kohtaan? Vai pitäisikö sekin hyväksyä?
Rikollisuus ja yleinen uhka turvallisuudelle on vain näkyvin ja akuutein asia, suurin ongelma on että enemmistö rasittaa taloutta miljardien arvosta.
 
Siinähän se RK:n tarina:

Sotilas piipahti kotonaan – rynnäkkökivääri jäi tunneiksi autoon ilman valvontaa
http://yle.fi/uutiset/sotilas_piipa...ksi_autoon_ilman_valvontaa/9040847?origin=rss
Poliisi löysi Puolustusvoimilta anastetun rynnäkkökiväärin
Lahdessa poliisi on löytänyt Puolustusvoimien ajoneuvosta anastetun rynnäkkökiväärin. Ajoneuvoon murtauduttiin noin viikko sitten, kun Kärpäsen kaupunginosassa tehtiin useita automurtoja.

Poliisi otti kiinni jo viime perjantaina kaksi automurrosta epäiltyä lahtelaista miestä. Rynnäkkökivääriä ei tuolloin kuitenkaan löydetty, vaikka miesten hallussa oli osa Puolustusvoimilta anastetusta omaisuudesta. Hämeen poliisi etsi rynnäkkökivääriä yhdessä Kaakkois-Suomen ja Lapin poliisien sekä Puolustusvoimien kanssa, ja ase löydettiin eilen.

Mitä mahtoi jäädä kateisiin, eivät viitse edes kertoa tarkemmin?
Konstit on monet.

"Hämeen poliisi sopi rynnäkkökiväärin palauttamisesta rikollisten kanssa
Lahdessa kesällä varastettu puolustusvoimien rynnäkkökivääri tuotiin poliisilaitoksen nurkille. Aseen palauttaja sai jatkaa matkaansa.
http://yle.fi/uutiset/3-9389160

5.1.2017 klo 13:43päivitetty 5.1.2017 klo 13:45


Hämeen poliisi on kertonut yksityiskohtia siitä, miten se sai kesällä varastetun puolustusvoimien rynnäkkökiväärin takaisin. Poliisi sai soiton tuntemattomalta henkilöltä, joka lupasi järjestää rynnäkkökiväärin poliisille sillä ehdolla, että hän saisi jatkaa vapaasti matkaansa eikä hänen henkilöllisyyttään yritettäisi selvittää. Rikoskomisario Ville Hahl antoi lupauksen.

Hahl kertoo Ilta-Sanomille (siirryt toiseen palveluun), ettei hänellä ollut muuta vaihtoehtoa kuin sopia.

– Vain pari viikkoa aiemmin vastaavalla aseella ammuttiin työssä oleva poliisi kuoliaaksi Vihdissä ja toinen haavoittui, sanoo Hahl Ilta-Sanomissa. (siirryt toiseen palveluun)

Poliisille ilmoitettiin aseen luovutusaika- ja paikka muutama minuutti ennen luovutusta. Ase luovutettiin poliisilaitoksen viereisellä kadulla sovitusti. Poliisi ei estänyt asekassin toimittaneen henkilön poistumista paikalta annetun lupauksen vuoksi. Poliisi halusi huomioida myös sivullisten ja oman turvallisuutensa. Aseen luovuttajan henkilöllisyys jäi tuntemattomaksi.

Rikoskomisario Ville Hahlin menettelystä on alkanut oma poliisitutkintansa.

Uhkaus "kadulle"
Jos asetta ei olisi löydetty, olisivat poliisi ja puolustusvoimat jatkaneet kotietsintöjä laajasti. Hahl oli pyytänyt välittämään "kadulle" sanaa, että poliisi ja puolustusvoimat jatkavat etsintöjä voimallisesti ja entistäkin laajemmin rynnäkkökiväärin löytämiseksi. Kun se löytyy, etsinnät loppuvat.

Poliisi oli jo tehnyt lukuisia kotietsintöjä, joissa se oli löytänyt laitonta omaisuutta tai etsintäkuulutettuja henkilöitä. Etsinnöissä löytyi muun muassa huumausaineita ja muita varastettuja aseita, varastettu moottoripyörä sekä kannabiskasvattamo.

Rynnäkkökivääri joutui vääriin käsiin, kun Lahdessa murtauduttiin puolustusvoimien käytössä olevaan autoon."
 
EDIT: Jos tuo on ainoa Suomen 100v juhlaraha niin saatana minä suutun ihan lopullisesti. Ei pahalla mutta siihen 100v mahtuisi niin paljon muutakin ja peräti mainitsemisen arvoista juttua..
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Ylipäällikkö
Perushyveet ovat katoamassa suomalaisilta, sanoo Paleface

Räpartistin mukaan sananvapaus ei tarkoita sitä, että jokainen saa sanoa mitä tahansa.


Paleface aloittaa Sunnuntaisuomalaisen uutena uutisrunoilijana. Kuva: Laura Oja

Räpartisti ja kulttuurivakuttaja Paleface tunnetaan yhteiskuntakriittisistä teksteistään, vaikka hän on tehnyt kulttuuririntamalla monenlaista. Kapea julkinen kuva ei ole hänen mielestään taakka.

– Ihmisen mielikuvista syntyy julkisuudessa hahmo, joka en ole minä. Olen kuitenkin pääosin tyytyväinen, että se hahmo on älykäs ja kriittinen tyyppi. Jaan mielipiteitä ja se on ok, ettei osa tykkää. Taiteen tehtävä on herättää reaktioita, Paleface eli Karri Miettinen sanoo.

Hän on huolissaan suomalaisten passivoitumisesta: ei osallistuta eikä näytetä aina välittävän ympärillä tapahtuvista asioista.

– On suvaittu tietynlaista puhetta, koska ajatellaan, että jokaisella on lupa ilmaista mielipiteensä. Se ei tarkoita, että saisi sanoa mitä tahansa. Vihapuhe ja MV-lehden raivo on osa Trump-ilmiötä, joka on päässyt valloilleen. Siinä hämärtyy arvostelukyky kokonaan.

Palefacen mukaan näyttää siltä, että perushyveet ovat katoamassa suomalaisesta yhteiskunnasta.

– Järkyttävä ajankuva on termi suvakki. Miten suvaitsevaisuudesta ja empatiasta voi tulla haukkumasana? Sosiaalinen media vääristää kokonaiskuvaa, mutta se on muuttunut, millaisista asioita ihmiset puhuvat julkisesti.

Paleface uskoo demokratiaan ja Ranskan vallankumouksen arvoihin: vapauteen, veljeyteen ja tasa-arvoon. Hän oli mukana myös Peli poikki -mielenilmauksessa viime syksynä.

– Me emme voi sanoutua irti monikulttuurisuudesta. Ei suomalainen kulttuuri ole mitenkään uhattuna, päinvastoin, tulee älyttömästi uutta, joka jalostaa Suomi-kuvaa.

Hänen mukaansa ei ole syytä kylpeä synkkyydessä, sillä suurin osa ihmisistä elää sosiaalisen median luomasta kuvasta huolimatta globaalissa tietoisuudessa.

– Lapsista en ole huolissani. Uudet sukupolvet värähtelevät korkeammilla taajuuksilla ja niillä on hallussa globaali ajattelu ja suvaitsevaisuus.

Kulttuurirahasto palkitsi Palefacen viime vuonna ansioistaan yhteiskunnan ja ihmisyyden alalla. Moderni runonlausuja pitää tunnustusta hienona, lähes epätodellisena saavutuksena.

Nyt Paleface aloittaa yhtenä Sunnuntaisuomalaisen uusista uutisrunoilijoista, jotka muotoilevat joka viikko tuoreita uutisaiheita runon muotoon. Palefacen lisäksi uutisrunoilijoina aloittavat Claes Andersson ja Heli Laaksonen. Runoilijana jatkaa Katriina Ranne.

Mia Rouvinen
http://www.ksml.fi/teemat/sunnuntai.../905489?pwbi=78961cf548207cbb252fd5bbb69e4363
 

Ottoville

Kenraali
Lahjoittaja
Jalkaväkimiinojen seuraaja muistuttaa hyppymiinaa, Suomessa kehitetty ase kiinnostaa ulkomailla

Suomen uusi, jalkaväkimiinojen tilalle kehitetty asejärjestelmä on osoittautunut koeammunnoissa tehokkaaksi tappomenetelmäksi. Lännen Median tietojen mukaan uusi ase on jalostettu vanhojen hyppymiinojen ideasta. Mukana on myös ripaus viuhkapanoksista tuttua toimintaperiaatetta, mutta huomattavasti tehokkaampana.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotima...a-kehitetty-ase-kiinnostaa-ulkomailla/748091/
 

aj77

Ylipäällikkö
Uutinen on britanniasta,mutta liittyy Suomeen..
Punainen risti varoittaa humanitaarisesta kriisistä. Joutuvat auttamaan jo sataa sairaalaa kotiuttamisissa ja kotihoidossa. Nyt jopa sairaankuljetuksessa.

Suomeen liittyy siten että sama on edessä noin vuoden tai kahden päästä. Ero on siinä,että punainen risti on jo valmiiksi sidottu noihin hommiin Suomessa. Tekevät kotihoitoa ja kotiutusta.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2017010822780932_ul.shtml
 
http://www.hs.fi/kotimaa/art-200000...p;share=842654b4c849ed2f0b6a08fd2e29c3c1&utm_

Puolustusvero, mitä mieltä?
Todennäköisesti ei kuitenkaan toteudu vaan on heitetty ilmoille.

Yleisesti ottaen pisteverot ovat huonoja ideoita: venevero, mp-vero, puolustusvero... Puolustusveroa voisi ajatella tuloveron osana niille, jotka eivät siihen osallistu. Haittaverot – alkoholi-, tupakka- ja energiaverot – sekä arvonlisä- ja tulovero riittävät.

Jos eivät riitä, sitten valtio ottaa velkaa. Ja nythän valtio lainaa 0-korolla. Voi vain kysyä, miksi se ei investoi ilmaiseksi. HX- ja Laivue 2020 -hankkeen rahoittamiseksi valtio voisi laskea liikkeelle esimerkiksi 100 vuoden ”itsenäisyysbondeja”.

Velka on nyt veljenpojanpoika maksettaessa. Ja miinuskoroilla velat ikäänkuin muuttuvat saataviksi.
 
Viimeksi muokattu:
Olihan tuossa uutisessa hieman avattu vaihtoehtoja.

Yhteisymmärrys puoluejohtajien kesken löytyi jo hankintojen tarpeellisuudesta sinänsä, mutta ei määristä tai kokonaissummista... Kaikilla on myös halu pitää hankinnat budjettikehysten ulkopuolella, jottei hävittäjien vuoksi jouduta leikkaamaan muualta.

Rahoituskeinojen valmistelu lähetettiin palaveristä valtiovarainministeriön (VM) selvitettäväksi. HS:n tietojen mukaan VM tutkii kolmea eri reittiä... Ensimmäinen vaihtoehto nojautuu siihen, että EU antaisi luvan kiertää EU:n vakaus- ja kasvusopimusta eikä puolustushankintoja laskettaisi mukaan velkaantumiseen... Toisessa vaihtoehdossa EU:n vastauksesta riippumatta puoluejohtajat sopisivat, ettei hankintoja lueta julkiseen velkaan... Kolmannessa vaihtoehdossa valtio ottaa velkaa kehyksen ulkopuolella ja maksatukset venytetään usealle kymmenelle vuodelle, koska hankinnan elinkaarikin on niin pitkä.

Rahoituskeinoksi on hallituspiireissä väläytetty myös puolustusveroa Suomen satavuotisen itsenäisyyden nimissä... Puolustusverolla voisi kerätä esimerkiksi 500 miljoonaa euroa vuodessa 10 vuoden aikana ja vivuttaa sillä velkarahaa. Myös puolustusobligaatiot voisivat olla keino rahoittaa hankintaa.


http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005037250.html
 

hansai

Ylipäällikkö
– Puolustusmenojen onkin kilpailtava sosiaaliturvan ja maataloustuen kanssa. Piilottaminen budjetin ulkopuolelle ei lisää reaalisia resursseja, kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen tviittaa.

Hän on jakanut myös vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin tviitin. Siinä hän toteaa, että "puolustusvero itsenäisyyden nimissä on aivan älytön idea".
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/vartiainen_puolustusmenot-59962
 

vlad

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
"Taiteen tehtävä on herättää reaktioita, Paleface eli Karri Miettinen sanoo."

Onko taide saareke yhteiskunnassa, jonka nimissä voi "herättää reaktiota" tavalla, joka on jonkun mielestä paheksuttavaa? Tämän Palefacen mukaan näin varmasti on, kunhan se "taide" kohdistuu johonkin muuhun kuin omaan viiteryhmään.

Kännykällä en viitsi tämän pidemmälti kirjoittaa, mutta kovin ristiriitaisia ajatuksia tämä räppärin haastatteluntapainen minussa herätti. Jotenkin uskallan epäillä, että räppäri-Palefacenkin maailmassa "toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset".

(Täsmennyksenä ettei joku ymmärrä minua väärin, kyllähän minä tiedän sen vallitsevan todellisuuden - ei Paleface siedä tippaakaan taidetta, jota hän ei hyväksy. Siinä on sitten turha höpistä mistään "reaktion herättämistä" - vihapuhettahan se olisi).

vlad
 

Juna112Porojetsiin

Kapteeni
Lahjoittaja
Turhaan sitten tupakoitsijat itkevät että niitä sorretaan joka paikassa. Sietääkin sortaa, kyllä 75% tupakoimattomien kansalaisten etu menee 15% tupakoitsijoiden edelle.
Komppaan. Kun en tupakoi. Ja savu, sekä tupakoinnin jälkinen löyhkä on erittäin epämiellyttävää. Tupakoivalle sitä on selkeästi aika vaikea hahmottaa. Varmaan tarkoitit 85% :) .. tai noista käppyröistä päätellä ehkä jako on 83% / 17%.

Hieman hassua tosin on verrata päivittäin tupakoivia ja kannabista joskus käyttäneitä (kokeilleita?). Pitäisi tietenkin olla kannabista päivittäin käyttäviä .. tai sitten verrata joskus käyttäneitä toisiinsa. Nyt tuo kuvaaja edustaa enempi venäläistä koulukuntaa faktatiedon jakamisesta.
 

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Olisi kiinnostavaa olla huomenna Kemissä. Merivesi aikoo nousta korkealle.
Viimeksi kun vesi oli noin korkealla (viime syksynä) oli lähellä ettei metsästysporukka hukkunut.
Olivat lintuja metsästämässä ja menivät yöpymään jonnekin matalalle luodolle Hailuodon lähistöllä. Yöllä vesi nousi ja miehet heräsivät siihen että vene poissa ja melkein koko luoto veden alla. Pelastus oli toimiva kännykkäyhteys jolla saivat apua merivartiostolta.

http://yle.fi/uutiset/3-9201429

Pelastettaessa luotoa oli näkyvissä vain muutaman jalansijan verran ja aallot löivät jatkuvasti yli kastellen miehiä. Pelastettujen miesten onni oli kuivana pidetty puhelin. Ilman sitä miehet olisivat todennäköisesti menehtyneet, merivartiostosta kerrotaan.
 
Viimeksi muokattu: