Pikku-uutisia Suomesta

Komppaan kanssa, ehdottomasti kannattaa lukea. Ja ei, ei kuulu minunkaan normaaliin lukemistoon. Ja ei, en hyysää vihreitä. :rolleyes: Mutta tuo artikkeli = kannattaa lukea.
Mielenkiintoinen artikkeli monellakin tapaa. Toisaalta hellyttävää ja toisaalta tuskattuttavaa tekstiä, mutta ilmiselvästi kertoo sen että nuo kurssit on ammattimaisesti järjestettyjä koska saavat aikaan tuommoisen vaikutuksen ihmisessä joka suhtautuu noinkin negatiivisesti sotilaalliseen maanpuolustukseen. Kova täti kilauttelemaan kavereille tuo kirjoittaja. Hupaisinta oli kun hänen piti kysyä sosiaalipsykologian dosentilta mitä hänelle kurssilla tapahtui...
 

MeriTJ

Majuri
Lahjoittaja
Mielenkiintoinen artikkeli monellakin tapaa. Toisaalta hellyttävää ja toisaalta tuskattuttavaa tekstiä, mutta ilmiselvästi kertoo sen että nuo kurssit on ammattimaisesti järjestettyjä koska saavat aikaan tuommoisen vaikutuksen ihmisessä joka suhtautuu noinkin negatiivisesti sotilaalliseen maanpuolustukseen. Kova täti kilauttelemaan kavereille tuo kirjoittaja. Hupaisinta oli kun hänen piti kysyä sosiaalipsykologian dosentilta mitä hänelle kurssilla tapahtui...
Ainakin itselle oli kovin avartavaa nähdä mitä tuollaisen täysin vastakkaisen maailmankuvan omaavan mietteet on asian ympärillä. Todella kova suoritus kurssilta että kyennyt noin hyvään vaikutukseen noin epäotolliseen maaperään.
 

JR49

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Tuohan oli hyvä artikkeli. Antaa toivoa siitä, että normaalijärkinen ihminen voi tosiaan ymmärtää puolustusvoimien faktoja ja toimia kriisitilanteessa yhteisen hyvän eteen. Kuten kirjoittaja toteaa, nuo kukkahattutäti-arvot jaetaan kaikkialla kirjoittajan omassa arjessa, mutta silti vaikutus on tuollainen. Tällainen vihreä henkilö kun taitaa arvoineen olla lähinnä kirosanaa vastaava tällä saitilla.
Miettikääpä, mikä vaikutus kursseilla mahtaakaan olla siihen keskivertoporukkaan, joka kuitenkin edustaa suurta enemmistöä. Tai jo valmiiksi maanpuolustukseen myönteisesti suhtautuviin.
Muuten, alueelliset maanpuolustuskurssit ovat sitten vielä erikseen. Niihin kutsutaan muun muassa kunnallispoliitikkoja.
Nosto:
...jotkut vahvatahtoiset vasemmistolaiset pasifistitkin ovat olleet kurssista myytyjä.
 
Viimeksi muokattu:

Talvela

Ylipäällikkö
Kirjoittaja myönsi suoraan että hänen puhtaasti tunteeseen perustuvia arvoja järkytettiin kylmillä tosiasioilla jotka hän oleellisiilta osin hyväksyikin mutta päätti palata omaan kuplaansa elämään unelmaansa.

Nämä ihmiset ovat vapaamatkustajia jotka pakenevat infantiiliin mielikuvitusmaailmaansa koska yhteiskuntamme sen mahdollistaa.
 

JR49

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Halpa on ihmishenki Suomessa. Mitäs luulette, kuristaako jo 2017 aikana? Aivan varmasti.
Ajatelkaa nyt, tappanut kolme ihmistä plus muuta väkivaltaista käytöstä, ja taas vapaalla jalalla. Tuskin löytyy Suomesta ihmistä, jonka oikeustajuun tämä mahtuu. Ai niin, oikeuslaitos ja Rise!

Kaleva: Sarjakuristaja vapautui vankilasta

Kalevan mukaan sarjakuristaja on suorittanut viimeisimmän vankeusrangaistuksensa kokonaan loppuun.

Michael Penttilä -nimeä viimeksi käyttänyt mies on istunut henki- ja väkivaltarikoksista parikymmentä vuotta vankilassa ja häntä on pidetty yhtenä Suomen vaarallisimmista rikollisista.

Penttilä on kuristanut oman äitinsä, 12-vuotiaan tytön ja 42-vuotiaan naisen kuoliaaksi. Lisäksi hän on törkeästi pahoinpidellyt kuristamalla useita naisia. Viimeisin tuomio naisiin kohdistuneista hyökkäyksistä tuli vuonna 2012.

Penttilälle on tehty peräti kolme mielentilatutkimusta, joista tuoreimmassa hänet todettiin erittäin vaaralliseksi toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle. Penttilä nousi otsikoihin syksyllä 2015, kun hän karkasi Laukaan avovankilasta. Poliisi luonnehti tuolloin karkuteillä ollutta Penttilää vaaralliseksi.

Helsingin hovioikeus hylkäsi kesäkuussa 2016 Penttilän hakemuksen ehdolliseen vapauteen pääsystä.FBI on katsonut Michael Penttilän täyttävän sarjamurhaajan määritelmän, vaikka hänet on tuomittu tapoista.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612272200046004_uu.shtml
 

hansai

Ylipäällikkö
Rauhalahti ei näköjään halua suomalais asiakkaita? On saattanut tulla "painavaa" kommenttia...

Rauhalahti oli mainostanut uuttavuotta tangokuningatar Erika Vikmanin iltana.
Kuopiossa sijaitsevan Kylpylähotelli Rauhalahden asiakkaista osa yllättyi uudenvuodenaattona. Ravintolan iltaohjelma pistettiin tauolle Venäjän presidentin Vladimir Putinin uudenvuodenpuheen vuoksi.

Kuopiolaisen Tuomon mukaan ohjelma keskeytyi hieman kymmenen jälkeen.

– Yhtäkkiä ohjelma iskettiin seis ja ilmoitettiin, että nyt on Putinin tunnin kestävän puheen aika. Sitten Venäjän kansallislaulu tuli joka paikasta.

Tuomon mukaan tapahtuman mainoksissa ei kerrottu, että illan ohjelmaan kuuluisi Putin-spesiaali.

– Ei mitään tietoa ollut tällaisesta venäläisestä illasta.

Tuomo kertoo pyytäneensä monen muun asiakkaan kanssa hyvitystä lipuista, mutta siihen ei hänen mukaansa hotellilla suostuttu. Tuomon seurue vaihtoi paikkaa.

– Meille vaan sanottiin, että ottakaa maanantaina yhteyttä. Aika kovia äänenpainojakin siellä oli: minun käsittääkseni joitakin ihmisiä sieltä ajettiin myös pois.

Ilta-Sanomien saamalla videolla on nähtävissä erikoinen hetki kuopiolaisravintolassa. Video päättyy riemulliseen ”Svoboda!” (suom. vapaus) -huudahdukseen.
 

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Ne venäläiset jotka tulevat tänne niin olen ymmärtänyt heidän olevan maksukykyisiä eivätkä pihtaile. Joten ymmärrettävää että heitä palvellaan viimeisen päälle.
 

JR49

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Ne venäläiset jotka tulevat tänne niin olen ymmärtänyt heidän olevan maksukykyisiä eivätkä pihtaile. Joten ymmärrettävää että heitä palvellaan viimeisen päälle.
Toivottavasti myös läsnä olleet suomalaiset kokivat saaneensa palvelua viimeisen päälle. Putinin uudenvuodenpuheesta voisi kertoa etukäteen, jotta jokainen voisi tehdä valintansa.

Minulla olisi nimittäin verisuonet pullistuneet päästä ja naama muuttunut punaiseksi, tuossa tilanteessa. Mutta minä nyt olenkin tällainen Putin-vastainen kaikessa tilanteessa.
Kyllä Suomessa kylpylöitä ja hotelleita uima-altaalla riittää. Nyt voi viedä perheensä vaikka teille Haminaan. :)
 

JR49

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Vapaamuotoista :rolleyes: palautetta lähetetty Rauhalahteen.
Kuten todettu, kun kerran valinnanvaraa kylpylöissä on, niin joillakin perusteillahan sitä on päätettävä, minne perheensä vie. Tässä yksi peruste.
Me käymme vuodessa useamman kertaa kylpylöissä.
 
Kauppoihinkin ilmestyy yleensä uudenvuoden aikaan Venäjän kielisiä kuulutuksia ja joskus seurasin lelukaupassa vierestä kun lelutukkuri kaupitteli kauppiaalle kallista autorataa myyntipuheella "paikalliset eivät ehkä autorataa osta, mutta venäläisille saattaa mennä kyllä kaupaksi.
 

hansai

Ylipäällikkö
Noh, venäläinen ei pihtaile (osaavat myös reilusti antaa tippiä) kuten suomalainen kun juhlimaan mennään. Ei ole tosin omakohtaista kokemusta mutta näin olen ymmärtänyt.
Mitä tekemistä venäläisten tipeillä on sen kanssa, että yleinen tilaisuus (mainostettu tangolaulajattaren keikalla)keskeytetään Putinin uuden vuoden puheen vuoksi?
 

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Lehtijutusta saa käsityksen että ohjelma meni kuten oli suunniteltu, oli vain unohdettu kertoa suomalaisille asiakkaille että se ohjelma menee venäläisten kaavan mukaan.
 

hansai

Ylipäällikkö
Selvä...

Koululaiset suunnittelivat itsenäisyyden juhlarahan

Suomi on tänään julkaissut kultaisen ja hopeisen juhlarahan satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi. Hopearahan ovat suunnitelleet peruskoululaiset.Suomi on tänään julkaissut kaksi Suomi 100 vuotta -juhlarahaa. Sadan euron nimellisarvoisen kultarahan on suunnitellut helsinkiläinen Simon Örnberg.

Hopearahan ovat suunnitelleet peruskoululaiset Saara Peltomäki Jyväskylästä ja Jennifer Tuomisto Turusta. Tunnuspuoli on Peltomäen käsialaa, ja arvopuoli Tuomiston.

Suunnittelijat valittiin kilpailun perusteella.

Jyväskylän Kilpisen yhtenäiskoulua käyvä Peltomäki kertoo, että juhlarahaa suunniteltiin kuvaamataidon tunnilla.

– Suunnitelmani keskellä on Suomi, jota ympäröivät puun vuosirenkaat. Ne symboloivat itsenäisyyden vuosia, hän sanoo.

Peltomäki suunnitteli ensin arvopuolen. Siinä oli männynoksa.

– Halusin, että tunnuspuoli liittyy arvopuoleen, joten tein siihen ne vuosirenkaat, hän sanoo.

Valinta rahan suunnittelijaksi tuli Peltomäelle yllätyksenä.

– Onhan tämä nyt siistiä päästä osaksi jotain sellaista, joka säilyy. En oikein osaa edes kuvailla, miltä se tuntuu, hän sanoo.

Jennifer Tuomisto puolestaan halusi työllään välittää erilaisuuden arvoa.

Rahan arvopuolella on kaksi toisiaan puristavaa kättä, musta ja valkoinen. Tällä halusin kuvata sitä, että Suomi ei ole rasistinen maa. Jos joku ei vielä hyväksy sitä, että on erilaisia ihmisiä, niin nyt viimeistään hyväksyy, kun se on juhlarahaan lyöty, sanoo Tuomisto.

Kultaisia Suomi 100 vuotta -juhlarahoja lyödään korkeintaan 3 000 kappaletta, ja hopeisia 10 000.
http://yle.fi/uutiset/3-9384797