Aivan samaa mieltä. Jotenkin nämä pitäisi saada sopimuspapereihin kirjattua siten, ettei annettua kustannusarviota voi ylittää enempää kuin 10%.
Ihmeellisesti useimmissa länsimaissa nämä saadaan natsaamaan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Aivan samaa mieltä. Jotenkin nämä pitäisi saada sopimuspapereihin kirjattua siten, ettei annettua kustannusarviota voi ylittää enempää kuin 10%.
Oli rikoksista suurin jättää risuja metsään. Mokoma hylkiö ansaitsee rajatonta paheksuntaa kaikilla yhteiskunnan tasoilla.
Sankaripyöräilijä joka huudatti vanhaa miestä saa varmaankin pullaa ja paijausta raastuvasta. Onnetonta osapuolta on syytä ruimia vielä lisää, koska ilkeää elää ja kuluttaa yhteiskunnan varoja vielä sairastumalla ennen kuolemaansa.
Voihan vattu mitä touhua.
http://m.iltalehti.fi/uutiset/201703132200084878_uu.shtml
Siellä on taas "ammattilainen" ollu asialla
Jep. Samaa mieltä. Tämän yksittäisen tapauksen perusteella tulee tehdä syvällisiä johtopäätöksiä asetta kantavien viranomaisten osaamisesta aseiden saralla. Aivan samalla tavalla, kuin yksittäisen aseharrastajan pölhöilyn perusteella tulisi heti kerätä kaikilta siviileiltä aseet pois. Eikö...?Tätä tuli myös ihmeteltyä. Luulisi poliisin hallitsevan turvallisen aseenkäsittelyn perusteet, mutta ilmeisesti asia ei kaikkien kohdalla ole niin. Tämä ei ole edes ensimmäinen kerta, vaan taisihan tälla samalla tavalla kuolla joku joitakin vuosia sitten.
Ei nämä tälläiset tapaukset mitenkään hirveästi vala luottoa siihenkään, että herra tai rouva poliisimies tai -nainen osaa käyttää sitä palvelusasettaan tiukan paikan tullen.
Vaikka niitä poliiseja olisi 700 000 niin tällaista ei pitäisi tapahtua ammattilaiselle koskaan. Se nyt vaan yksinkertaisesti ei ole mahdollista, jos asetta käsittelee oikein. Tällaisen lopputulokseen pitää jotakuinkin rikkoa kaikkia turvallisen aseenkäsittelyn perussääntöjä.Jep. Samaa mieltä. Tämän yksittäisen tapauksen perusteella tulee tehdä syvällisiä johtopäätöksiä asetta kantavien viranomaisten osaamisesta aseiden saralla. Aivan samalla tavalla, kuin yksittäisen aseharrastajan pölhöilyn perusteella tulisi heti kerätä kaikilta siviileiltä aseet pois. Eikö...?
Selvähän se, että jokainen vahinko on liikaa. Onneksi tässä ei kaiketi käynyt kovin pahasti. Muistetaan nyt kuitenkin, että Suomessa on se rapiat 7000 pollaria, joista melkoinen osa kantaa töissä asetta sekä käsittelee sitä ja harjoittelee sillä. Siihen nähden vahingot ovat todella harvinaisia ja hyvä niin.
Niin. Moni muukin vahinko on mahdoton, jos toimitaan aina oikein eikä koskaan tapahdu virheen virhettä. Vessaharjamies ilmeisesti on kone, jolle ei voi sattua vahinkoa? Tosin koneisiinkin tulee häiriöitä.Vaikka niitä poliiseja olisi 700 000 niin tällaista ei pitäisi tapahtua ammattilaiselle koskaan. Se nyt vaan yksinkertaisesti ei ole mahdollista, jos asetta käsittelee oikein. Tällaisen lopputulokseen pitää jotakuinkin rikkoa kaikkia turvallisen aseenkäsittelyn perussääntöjä.
Niin. Moni muukin vahinko on mahdoton, jos toimitaan aina oikein eikä koskaan tapahdu virheen virhettä.
Hyvä kirjoitus. Tuossahan heti ensimmäisessä lauseessa todetaan, että on aika turha puhua vahinkolaukauksesta ("accidental discharge") vaan pitäisi käyttää termiä "negligent discharge" eli leväperäinen/piittaamaton/huolimaton laukaus. Harvemminhanhan se ase ampuu itsestään (tosin itselle näin on käynyt mekaanisten seikkojen takia eli sellaisen aseen kanssa touhutessa joka on ladattu lukko auki, varmistus- ja liipaisinmekanismi oli mekaanisesti väsynyt ja liikkuvat lähtivät kolautuksen seurauksena eteenpäin. Onneksi ase oli suunnattu turvallisuusohjeiden mukaan vaarattomaan suuntaan ja kukaan ei kuollut. Toinen tapa joka aiheuttaa joskus tahattoman laukauksen on suljetulta lukolta ampuvien erittäin kuumien aseiden kanssa patruuna patruunapesässä touhuaminen...).
Joo...mekaanisia vikoja voi ehken kutsua nimellä "accidental dischage", muut ovat sitten "negligent discharge". Itse näin aikoinaan Suomi-konepistoolilla tehdyissä ammunnoissa kun Suomi KP "ryntää", eli vaikka tarkoituksena oli kertalaukaus, niin ase sylkee sarjana koko lippaan. Aivan mekaanisesta kulumisesta johtunut asia. Onneksi kaveri pitä päänsä kylmänä ja asessa oli vain tankolipas.
Erikoisempia tapauksia ovat sitten ne, joissa pistooli laukeaa kotelossa. Senhän ei pitäisi olla mahdollista, mutta niitäkin on sattunut. Ilmeisesti yleensä liipasin tarttuu johonkin juostessa tms. Tai ase laukeaa huolimattomuuden takia sitä koteloon laitettaessa.
Miksi itse liioittelet tapahtunutta?Miksi yrität valkopestä tapahtunutta?
Miksi itse liioittelet tapahtunutta?
Ei kritiikissäni ollut kyse asekäsittelyopeista tai siitä, onko jotain sääntöjä tai 'sääntöjä' rikottu, vaan siitä, että sinä halusit alunperin yksittäisen vahingon perusteella kyseenalaistaa poliisien kyvyn käsitellä virka-asetta mahdollisessa aseenkäyttötilanteessa. Sen jälkeen aloit rakentaa olkiukkoa asekäsittelysäännöistä.
Kukaan ei kai edelleenkään kiistä sitä, etteikö suurin osa erilaisista turmista olisi vältettävissä noudattamalla annettuja varo- ym. ohjeita tai määräyksiä/sääntöjä. Vaan, kun kaikkeen silti jää se inhimillinen tekijä. Eiköhän taannoinen ranskalainen tarkka-ampujakin mahtanut olla pitkältu koulutettu ammattilainen. Silti tapahtui jotain, kenties hetkellinen herpaantuminen juuri väärään aikaan. Vahinkoja sattuu vaikkei pitäisi. Ei niiden merkitystä tulisi silti liioitella ja vielä vähemmän yleistää.
No ok, rupesin just miettimään kuinka monta matkustajaa, jopa koululaista on kuollut taksin kyytiin Suomessakin, ja onhan noita ollut. Ammattimiehet asialla, joilla yli 100 000 käynnistystä duunihommiin, silti voi tapahtua. Mutta ympäristötekijöillä on mahdollisesti enemmän vaikutusta noissa tilanteissa (jotka tosin kokeneen käyttäjän pitäisi kyetä nollaamaan ihan samoin kuin väsymys, turtumus, vitutus jne.), verrattuna siihen että ammut Helsingissä päävartioston vartio-/ taukotuvan televisioon (olen nähnyt luodinreiän sekä telkkarissa että iskemän tiiliseinässä), tai partiokaveria pohkeeseen poliisilaitoksen sisällä hiekkatynnyrin ohituksen jälkeen.Tämä kirjoitus liittyy hyvin tuohon asiaan:
That’s all it takes: a momentary lapse in attention, failing to do what we’ve done hundreds, even thousands of times, handling a gun when we’re tired, when we’re upset, when our minds are elsewhere, thinking about anything else but containing the enormous power we hold in our distracted hands. We–for the most part–know better. Yet we do it anyway.
The truth is, if we are to live in an advanced, technological society, we must accept some degree of risk. We must acknowledge that due to negligence, which is a part of human nature, some people will be injured and some will die. We must always do whatever we reasonably can to minimize such consequences, but they are inevitable.
Tosin raudoitin Haminassa RUK:n aikana"vartiopäällikkönä" itseni toisesta ranteesta käsiraudoilla kun halusin kokeilla niitä... Sitten vasta tuli mieleen, että "missähän näiden avain on..." Onneksi en nyt sentään raudoittanut itseäni mihinkään kiinni, toinen lenkki vain oli ranteessa. Sitten muutama minuutti paniikinomaista avaimen etsintää... Onneks kukaan vartiokavereista ei herännyt..
Menee nyt vähän jankkaamiseksi mutta jatkan silläkin uhalla vielä viestin verran. Aloitit uutisoidun tapahtuman kommentoinnin sillä, että "Ei nämä tälläiset tapaukset mitenkään hirveästi vala luottoa siihenkään, että herra tai rouva poliisimies tai -nainen osaa käyttää sitä palvelusasettaan tiukan paikan tullen." Jos tuo ei ole mielestäsi yleistystä ja liioittelua yksittäisen tapahtuman perusteella, niin tuskin sitten mikään. Tämän jälkeen käänsit keskustelun asekäsittelyyn ja siihen, onko jotain sääntöä rikottu. Keskustelu johtaa huonosti mihinkään, jos ei haluta puhua edes samasta asiasta.En mielestäni liioitellut mitään vaan totesin, että kyseistä tapahtumaa ei lähtökohtaisesti pitäisi käsitellä vahinkona varsinkaan, kun aseen käyttäjänä on tapauksessa ammattilainen, tai pitäisi olla. Perustuina käytin aseenkäsittelyn sääntöjä. Jos tämä on mielestäsi turhaa olkiukkoilua niin kai sitten.
Vastaus inhimilliseen tekijään on selkeä:Menee nyt vähän jankkaamiseksi mutta jatkan silläkin uhalla vielä viestin verran. Aloitit uutisoidun tapahtuman kommentoinnin sillä, että "Ei nämä tälläiset tapaukset mitenkään hirveästi vala luottoa siihenkään, että herra tai rouva poliisimies tai -nainen osaa käyttää sitä palvelusasettaan tiukan paikan tullen." Jos tuo ei ole mielestäsi yleistystä ja liioittelua yksittäisen tapahtuman perusteella, niin tuskin sitten mikään. Tämän jälkeen käänsit keskustelun asekäsittelyyn ja siihen, onko jotain sääntöä rikottu. Keskustelu johtaa huonosti mihinkään, jos ei haluta puhua edes samasta asiasta.
Kuten herrat Sardaukar ja Fremen totesivat, myös ammattilaisille sattuu vahinkoja vaikka ei pitäisi. Ammattiautoilijat ajavat myös itse aiheuttamiaan kolareita, lentäjät aiheuttavat lento-onnettomuuksia ja voimankäytön ammattilaiselle tapahtuu vakavan vaaratilanteen aiheuttava moka. Se ei ole hyvä asia mutta inhimillisen tekijän täydellinen poistaminen ihmisten tekemisistä on nähdäkseni täysin mahdotonta. Koulutuksella ja harjoittelulla voidaan moneen asiaan vaikuttaa. Samoin tapahtuneista vaaratilanteista/vast. voidaan ottaa opiksi. Veikkaisin, että pääosa PV:n varomääräyksistäkin on saanut alkunsa tapahtuneista onnettomuuksista ja/tai vaaratilanteista.
Edelleenkään ei silti tule yleistää. Kuten aiemmin sarkastisesti kirjoitin, ei yksittäisen aseharrastajan hölmöilyn jälkeen kerätä kaikkia aseita pois siviileiltä. Mittasuhteet kohdilleen.