Pikku-uutisia Suomesta

Nhhk

Luutnantti
Jep. Samaa mieltä. Tämän yksittäisen tapauksen perusteella tulee tehdä syvällisiä johtopäätöksiä asetta kantavien viranomaisten osaamisesta aseiden saralla. Aivan samalla tavalla, kuin yksittäisen aseharrastajan pölhöilyn perusteella tulisi heti kerätä kaikilta siviileiltä aseet pois. Eikö...? ;)

Selvähän se, että jokainen vahinko on liikaa. Onneksi tässä ei kaiketi käynyt kovin pahasti. Muistetaan nyt kuitenkin, että Suomessa on se rapiat 7000 pollaria, joista melkoinen osa kantaa töissä asetta sekä käsittelee sitä ja harjoittelee sillä. Siihen nähden vahingot ovat todella harvinaisia ja hyvä niin.
No valitettavasti ei täysin yksittäinen tapaus.

Ja itse en vielä tämänkään tapauksen jälkeen ole sillä kannalla että kerätään poliiseilta aseita/syyllistäisi poliiseja vaan näkisin tämänkin resurssi kysymyksenä.

Kun henkilö valmistuu ns. Rivipoliisiksi niin tällä henkilöllä on täysin liian vähän asekoulutusta suhteutettuna siihen että hän tulee sitä kantamaan joka päivä työssään.
Ja PAHIMMILLAAN valmistumisen jälkeen on lähestulkoon poliisin oman vapaa ajan ja henkilökohtaisen kiinnostuksen piirissä kuinka hyvä aseenkäsittelijä henkilöstä tulee, jos kerran-kaksi vuodessa pitää saavuttaa tietty taso testeissä niin tämä nyt ei vain riitä takaamaan riittävää taitoa/rutiinia henkilölle joka käsittelee sitä pistoleeria joka päivä työssään.

Mutta jos jatketaan nykyisellä meiningillä ja tuumataan vain että onneksi ei kenellekkään sattunut pahasti niin voin kertoa että nämä tapaukset tulee lisääntymään.
 
Viimeksi muokattu:
Menee nyt vähän jankkaamiseksi mutta jatkan silläkin uhalla vielä viestin verran. Aloitit uutisoidun tapahtuman kommentoinnin sillä, että "Ei nämä tälläiset tapaukset mitenkään hirveästi vala luottoa siihenkään, että herra tai rouva poliisimies tai -nainen osaa käyttää sitä palvelusasettaan tiukan paikan tullen." Jos tuo ei ole mielestäsi yleistystä ja liioittelua yksittäisen tapahtuman perusteella, niin tuskin sitten mikään. Tämän jälkeen käänsit keskustelun asekäsittelyyn ja siihen, onko jotain sääntöä rikottu. Keskustelu johtaa huonosti mihinkään, jos ei haluta puhua edes samasta asiasta.
Kuten herrat Sardaukar ja Fremen totesivat, myös ammattilaisille sattuu vahinkoja vaikka ei pitäisi. Ammattiautoilijat ajavat myös itse aiheuttamiaan kolareita, lentäjät aiheuttavat lento-onnettomuuksia ja voimankäytön ammattilaiselle tapahtuu vakavan vaaratilanteen aiheuttava moka. Se ei ole hyvä asia mutta inhimillisen tekijän täydellinen poistaminen ihmisten tekemisistä on nähdäkseni täysin mahdotonta. Koulutuksella ja harjoittelulla voidaan moneen asiaan vaikuttaa. Samoin tapahtuneista vaaratilanteista/vast. voidaan ottaa opiksi. Veikkaisin, että pääosa PV:n varomääräyksistäkin on saanut alkunsa tapahtuneista onnettomuuksista ja/tai vaaratilanteista.

Edelleenkään ei silti tule yleistää. Kuten aiemmin sarkastisesti kirjoitin, ei yksittäisen aseharrastajan hölmöilyn jälkeen kerätä kaikkia aseita pois siviileiltä. Mittasuhteet kohdilleen.
Yksittäiset teot vaikuttavat laajemmassa mittakaavassa tekijöistä välittyvään kuvaan ja luottamukseen. Kuten eräs viisas mies totesi aivan äskettäin: On tärkeää miltä asiat näyttävät. Ja tällaiset epäonnistumiset eivät näytä koskaan hyvältä. Sinun mielestäsi tapahtunut oli vahinko - minun mielestäni ammattilaisten kohdalla ei tällaisia tapahtumia voi pitää vahinkoina. We just have to agree to disagree....
 

hansai

Ylipäällikkö
Tolkun ihminen, Jyri Paretskoin kommentti Kalevassa..

Politiikka ei kuulu jumalanpalvelukseen

Kymmenkunta seurakuntaa Suomessa on ilmoittanut lukevansa jumalanpalveluksissa ääneen turvapaikanhakijoiden kielteisiä turvapaikkapäätöksiä.

Alun perin päätösten ääneen lukeminen oli teattereiden performanssi, mutta nyt tämän saman teatraalisen tempauksen on keksinyt tuoda jumalanpalveluksiin Olarin seurakunnan diakoni Kristiina Huotari, joka Aamulehden haastattelussa (5.3.) kertoi turvapaikanhakijoiden tarinoiden olevan pöyristyttäviä ja että Suomessa ei vielä koskaan aiemmin ole koettu yhtä laajamittaista ihmisarvon loukkausta kuin turvapaikanhakijoiden saamat kielteiset turvapaikkapäätökset.

Joko Huotarilta puuttuu täysin Suomen historian tuntemus tai suhteellisuudentaju tai sitten hänen lausuntonsa on pelkkää tarkoitushakuista propagandaa. Poliitikoksi Huotari sopisi varmasti hyvin, mutta kirkon työntekijälle tällaiset poliittiset ulostulot, agitoinnit ja agendat koko seurakunnan nimissä eivät sovi.

Lukemalla tarkkaan valittuja kielteisiä turvapaikkapäätöksiä pyritään kuulijoille epäilemättä luomaan mielikuvaa epäinhimillisistä ja ilkeistä virkailijoista, jotka ymmärtämättömyyttään tai ilkeyttään tekevät vääriä ja huonoja päätöksiä, joiden seurauksena turvapaikanhakijat lähetetään varmaan kuolemaan.

Mielikuvilla pelaaminen ja osatotuuksien kertominen on varmasti harkittua. Luettavaksi valikoituneet päätökset ovat jo valinta itsessään, samoin päätös siitä, mitkä kielteiset tai myönteiset päätökset jätetään lukematta.

Toivottavasti ääneen luettuja turvapaikkapäätöksiä kuunteleva yleisö on tietoinen faktoista, joita Maahanmuuttovirasto lehdistötiedotteessaan (9.3.) kertoo. Ensimmäiseksi päätöksessä kerrataan, mitä turvapaikanhakija itse on tilanteestaan kertonut. Sen jälkeen arvioidaan hakijan kertomuksen uskottavuutta sen valossa, mitä maan tilanteesta tiedetään, ja kerrotaan ne seikat, joiden perusteella oikeudellinen arviointi on tehty. Hakijalle selvitetään myös kansainvälisen suojelun kriteerit sekä se, täyttyvätkö nuo kriteerit hakijan kohdalla. Lisäksi arvioidaan, uhkaako hakijaa tulevaisuudessa vaino kaikkialla hänen kotimaassaan.

On selvää, että turvapaikkahakemuksia käsittelevät virkailijat ovat olleet kiireisiä ja kovan paineen alaisina. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että he olisivat hutiloineet tai jättäneet perehtymättä turvapaikanhakijan kokemuksiin tai tämän kotimaan turvallisuustilanteeseen perusteellisesti.

Tietenkin virheitä voi sattua kaikille, se on inhimillistä. Meillä Suomessa paljon parjattu byrokratiamme ja lakeihin ja asetuksiin perustuva yhteiskuntajärjestyksemme kuitenkin takaavat sen, että virheet on mahdollista korjata. Mikäli turvapaikkapäätöksessä on virheitä, niistä voi valittaa, ensin hallinto-oikeuteen ja vielä senkin jälkeen korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Järjestelmä toimii. Oikeus toteutuu, eikä mielivaltaisuudelle jää sijaa. Meidän pitäisi olla ylpeitä laeistamme, järjestelmästämme, oikeusturvastamme ja virkailijoistamme eikä halveksia ja vastustaa niitä, kuten jotkut seurakunnat nyt tekevät.

Seurakuntien alentuminen politiikan pelinappulaksi on vastenmielinen ilmiö. On hienoa, että jumalanpalveluksissa rukoillaan vähäosaisten ja heikkojen puolesta. On kunnioitettavaa, että seurakuntien työssä ja arjessa muun muassa syötetään, puetaan, majoitetaan ja autetaan niitä, jotka apua tarvitsevat. Harkintakyvyn puutetta sen sijaan osoittaa kääntyminen yhteiskuntaamme ja sen lakeja ja niitä noudattavia virkailijoita vastaan.

Joidenkin seurakuntien työntekijöiden keinovalikoimaan kuuluu myös julistaa syntisiksi ihmiset, jotka eivät heidän ideoilleen tai toimintatavoilleen lämpiä. Näin luodaan vastakkainasettelua: te huonot, me hyvät. On surullista, jos tällainen toimintapa seurakunnissa leviää vielä nykyistäkin laajemmalti. Mutta kuten sanottua, virheitä sattuu kaikille.

Toivottavasti hairahtuneissa seurakunnissa ymmärretään tehdyt virheet, myönnetään ne, korjataan tilanne, otetaan opiksi tehdyistä virheistä eikä tehdä niitä enää uudelleen. Varmuuden ja selvyyden vuoksi on vielä todettava, että tämä virhe on siis ollut tiettyjen seurakuntien ja niiden työntekijöiden politikointi jumalanpalveluksissa.

Turvapaikanhakijoille kuuluu kiistatta inhimillinen ja ihmisarvoa kunnioittava kohtelu, olivatpa he siten turvapaikkaan oikeutettuja tai eivät, ja heillä on oikeus oikeudenmukaiseen ja huolelliseen turvapaikkahakemuksen käsittelyyn. Heillä on myös velvollisuus noudattaa mahdollisen kielteisen päätöksen edellyttämiä seuraamuksia ja siten toimia maamme lakien ja asetusten mukaisesti.

Turvapaikkapolitiikasta on hyvä käydä keskustelua ja sitä voi kritisoida, vastustaa tai puolustaa, mutta samalla on syytä muistaa myös se, että kaikelle on paikkansa.

Politiikka ei kuulu jumalanpalvelukseen.
http://www.kaleva.fi/mielipide/vieras/politiikka-ei-kuulu-jumalanpalvelukseen/754263/

kaikille ei näy uppoavan..

https://m.facebook.com/groups/11431...331035220:tl_objid.1423093331035220&__tn__=*s
 

YliKoo

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Oli rikoksista suurin jättää risuja metsään. Mokoma hylkiö ansaitsee rajatonta paheksuntaa kaikilla yhteiskunnan tasoilla.

Sankaripyöräilijä joka huudatti vanhaa miestä saa varmaankin pullaa ja paijausta raastuvasta. Onnetonta osapuolta on syytä ruimia vielä lisää, koska ilkeää elää ja kuluttaa yhteiskunnan varoja vielä sairastumalla ennen kuolemaansa.

Voihan vattu mitä touhua.
Ei elä vanha kapiukko enää. Typerää pätemistä tuolta kuvaajalta.
Risunjemmaaja-videolle kuvattu kouvolalainen mies menehtyi sairaalassa
15.3.2017 14:31 | Päivitetty: 15.3.2017 15:40

Sosiaalisessa mediassa Risumieheksi nimetty kouvolalainen 72-vuotias mies menehtyi maanantaina 13. maaliskuuta sairaalassa. Hän joutui hoitoon 23. helmikuuta.

Asiaan saatiin vahvistus miehen läheiseltä sukulaiselta.

Kouvolan Sanomat uutisoi poikkeuksellisesti kuolemantapauksesta, koska menehtyneen miehen omainen toivoi uutisen julkaisua huhujen lopettamiseksi. Aiheesta on liikkunut arvailuja verkon keskustelupalstoilla.

Kymenlaakson käräjäoikeuden piti alustavan aikataulun mukaan käsitellä Raivokas risunjemmaaja -videoon liittyvää oikeusjuttua huhtikuussa. Vielä ei ole varmaa, jatkuuko oikeusprosessi videon kuvaajaa vastaan.

Aapo Mentula
http://www.kouvolansanomat.fi/Onlin...nen mies menehtyi sairaalassa/2017222017316/4

 
Länsiväylä kirjoitti:
Sotaveteraanien järjestöt lakkautetaan vuonna 2020 – KS: "Syöksykierre on alkanut"

Suomen sotaveteraanijärjestöjen tie nykyisessä muodossaan on tullut tiensä päähän. Veteraanijärjestöjen siirtymävaihe kohti perinnejärjestöjä on jo nyt täydessä vauhdissa. Asiasta kertoo Kainuun Sanomat. Veteraanijärjestöjen Kainuun yhdysmies Juhani Mantsinen kertoo, että perinnejärjestöihin siirtymisen on tarkoitus tapahtua kolmen vuoden kuluttua eli vuonna 2020. Tuolloin Suomeen on rakennettu yhteensä 59 veteraanien perinneyhdistystä.

– Eri veteraanijärjestöjen kyky istua saman pöydän ääreen neuvottelemaan on Kainuussa paljon parempi kuin monin paikoin Etelä-Suomessa, Mantsinen arvioi.

Suomen Sotaveteraaniliiton mukaan maassamme oli vuonna 2016 vielä noin 22 000 veteraania, joiden keski-ikä on kivunnut jo miltei 92 vuoteen. Vuoteen 2020 ja täten perinnejärjestöihin siirtymiseen mennessä veteraaneja arvioidaan olevan enää 6500 ja vuoden 2025 loppuun mennessä noin 1200. Liitto on aiemmin arvioinut, että viimeinen suomalainen sotaveteraani kuolee vuonna 2031. Nuorin suuressa mittakaavassa sotiin osallistunut ikäluokka on syntynyt vuonna 1926.

– Vastuu sotaveteraanien perinteiden vaalimisesta on siirtymässä muiden käsiin. Veteraanien määrässä on luvassa valtava syöksykierre, Mantsinen toteaa.
http://www.lansivayla.fi/artikkeli/...tetaan-vuonna-2020-ks-syoksykierre-on-alkanut
 

Huhta

Ylipäällikkö
ELSO 2.0
Surullinen kohtalo Jorma Hirvosella, mutta liekö oikeusprosessi olisi tuottanut sen parempaa. Maine oli syntynyt, halusi sitä tai ei, eikä mikään rahasumma olisi asiaa muuttanut. Mahdollisesti olisi vain mennyt videon kuvaajankin elämä vituiksi rikostuomio ja korvausvelka niskassa.
 

YliKoo

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Surullinen kohtalo Jorma Hirvosella, mutta liekö oikeusprosessi olisi tuottanut sen parempaa. Maine oli syntynyt, halusi sitä tai ei, eikä mikään rahasumma olisi asiaa muuttanut. Mahdollisesti olisi vain mennyt videon kuvaajankin elämä vituiksi rikostuomio ja korvausvelka niskassa.
Videon kuvaaja sietääkin saada vähän kintuilleen. Jättää risukuorma metsään hiton ison kasan luo, onko se yhtä huomautusta kummempi rikos. Jätkä huudatti vanhaa miestä ihan kympillä, olisi mielenkiintoista nähdä minkä verran irtoaa tasavertaiselle vastustajalle.

En tiedä mikä tilanne mutta toivon että prosessi jatkuu kuvaajan suhteen ja mahdolliset lieventävät putoavat pois,
 
Olisikohan ollut oikea upseeri, reserviupseeri vaiko peräti aktiiviresserviläinen? ;)

Upseeri säikähti hiirtä niin pahasti, että hälytti apua – huoltomies avautuu uskomattomasta tapauksesta

Julkaistu: 18.3. 8:02

Huoltomiehet ovat huomanneet huolestuttavan ilmiön.
Maailma monimutkaistuu ja ihmisten osaaminen sirpaloituu. Samalla arjen perustaidot tuntuvat olevan hukassa yhä useammalta.

Tämän ovat huomanneet taloyhtiöille töitä tekevät huoltomiehet.

Kerrostaloihin muuttaa nuoria, jotka eivät ole koskaan vaihtaneet sähkölamppua. Samalla ikähaitarin toisessa päässä teknisen kehityksen kanssa tuskailevat vanhukset eivät saa tv-kanavia viritettyä.

– Joidenkin asukkaiden luona saa käydä monta kertaa hoitamassa jotain asiaa, mutta vuoden päästä he soittavat ja tarvitsevat apua samasta syystä. Kiitosta harvoin saa, eräs IS:n haastattelema huoltomies kertoo.


Jos tv-kuva ei näy, mutta kaikilla naapureilla näkyy, vika on tosi harvoin talon laitteissa.

Valtakunnallisen Isännöintiliiton johtaja Marjut Joensuu tunnistaa ilmiön.

– Isännöitsijöiltä ympäri maan kantautuu samanlaista viestiä. Ehkä kuitenkin kyse on vielä enemmän yksittäisistä ihmisistä, jotka ongelmia aiheuttavat, Joensuu miettii.

– Tämä on ajankuvaa, ja siihen kuuluvat erilaiset palvelutarpeet. Jos ihmisen omasta sosiaalisesta verkostosta ei löydy apua, silloin on meidän tehtävämme auttaa asukasta, Krister Ilvonen vantaalaisesta MTR-Isännöinnistä linjaa.

Lampunvaihdosta voi tulla satasen lasku
Huoltomiehille uusavuttomuus tietää töitä. Mutta monesti huoltomiehiäkin tuskastuttaa, kun kiireen keskellä joutuu putsaamaan ilmanvaihtoventtiiliä.

– Siihenkään ei ole kaikilla osaamista, uskallusta eikä hoksaamista, Tuomo Nenonen Myyrmäen Huollosta tietää.

Ammattilaisen kutsuminen paikalle maksaa, tietysti. Useat vuokrataloja isännöivät huoltofirmat laskuttavat lähellä tehtävistä lyhyistä operaatioista vain 20–30 euron pienpalvelumaksun.

Sen sijaan omistusasunnoissa lasku lampunvaihdosta saattaa kilometrikorvauksineen nousta yli satasen. Öisin ja viikonloppuisin lasku helposti tuplaantuu.


Alle 30-vuotias naisihminen soitti ja kertoi, että palovaroitin ärsyttää, kun se piippaa.

Mika Valkeapää jyväskyläläisestä Sulun Kiinteistönhoidosta kertoo, että vuokrataloihin kutsuja tulee helpommin. Osakkailla kynnys on korkeampi – varsinkin, jos lasku on maksettava itse.

– Nykyisin on harvinaista, että taloyhtiöt maksavat yksittäisten asukkaiden laskuja. Isännöitsijä katsoo tarkkaan sisääntulevat laskut, Ilvonen uskoo.


Mies sai avattua lattiakaivon kantta ja huomasi, että siellä oli tukkeena hiuksia, joihin hän ei voinut koskea.

Ovenia Isännöinnin yksikön päällikkö Anssi Aittasalmi näkee asian hieman toisin. Hänen mukaansa paljon maksuista jää yhä yhtiön kontolle – ainakin jos asukas mokaa yksinkertaisessa asiassa ensimmäistä kertaa.

– Jotkin taloyhtiöt antavat ekan kerran mennä läpi, Aittasalmi tietää.

Huoltolaskut, jotka menevät yhteiseen piikkiin, näkyvät myöhemmin yhtiövastikkeessa tai vuokrassa. Turhan työn välttämiseksi isännöintifirmat satsaavatkin usein opastukseen ja neuvontaan.

– Jos tv-kuva ei näy, mutta kaikilla naapureilla näkyy, vika on tosi harvoin talon laitteissa, Aittasalmi muistuttaa.

Ohessa tapauksia, joihin huoltomiehet ovat työssään törmänneet.

Upseeri pelästyi hiirtä – kutsui apua
Kerran soitti mies ja kertoi, että hänen rivitaloasunnossaan on hiiri, eikä hän uskalla koskea siihen. Paikalla kävi ilmi, että hiiri oli terassin kulmassa eikä päässyt sieltä liikkumaan. Harjanvarrella tökkäsin hiirtä, ja se taittui siihen. Hävitin hiiren pois. Erikoisinta oli se, että mies kertoi olevansa upseeri! Hiireen koskeminen oli kuitenkin hänelle mahdotonta!

Mikä on lattiakaivo?
Nuori mies valitti, että kylpyhuoneen lattialla on vettä. Selvisi, ettei hänellä ole mitään tietoa siitä, mikä on lattiakaivo tai hajulukko. Mies sai avattua lattiakaivon kantta ja huomasi, että siellä oli tukkeena hiuksia, joihin hän ei voinut koskea. Kun hän yritti, tuli pahoinvointikohtaus. Lopulta kaivo meni täysin tukkoon, ja huoltomiehen piti lähteä paikalle.

Liesituulettimen lampun vaihto hämmästytti
30–40-vuotias perheellinen pariskunta ilmoitti, ettei liesituulettimen lamppu toimi. Menin paikalle ja sanoin, ettei tässä mene kuin muutama minuutti. Pariskunta ihmetteli, että niinkö vähän.


Pariskunta seurasi toimenpidettä ja vaimo sanoi, että voi, ehkä tuo olisi voinut onnistua meiltäkin.

Kerroin, että muovi siirretään sivuun kiskoja pitkin, otetaan lamppu pois ja laitetaan uusi tilalle. Pariskunta seurasi toimenpidettä ja vaimo sanoi, että voi, ehkä tuo olisi voinut onnistua meiltäkin.

Sulakkeet tuntuvat mystisiltä
Asukkaat soittavat usein ja ilmoittavat, ettei esimerkiksi jääkaappi toimi. Kysyn, että oletteko tarkistaneet sulakkeet. Usein vastataan, että mitkä? Sitten pitää neuvoa soittajaa eteiseen ja avaamaan luukku. Kysyn sitten, ovatko esimerkiksi automaattisulakkeet menneet alas: jos on punainen väri, niin virta on poissa. Asukas voi sanoa, että kaikki ovat vihreinä.

Kun menen paikan päälle, niin siellä onkin sulakkeita alhaalla. Sulakkeita pidetään tosi mystisinä ja kysytään, että saako näihin koskea.”

Vuotava hana toi mieleen vesivahingon
Joskus asukkaat ylitulkitsevat. Kerran yksi nainen kertoi pelkäävänsä vesivahinkoa, kun keittiön hana vuoti. Vuoto tuli juoksuputken huulitiivisteistä vain silloin, kun hana oli päällä ja silloinkin vain pisaroittain tiskipöydälle.

Rauhoittelin, ettei tässä ole kyseessä mikään ruiskuava vesivuoto. Tuntuu, että ihmiset ovat entistä kärsimättömämpiä ja haluavat joskus nopeuttaa käyntejä liioittelemalla.

Vasta jouluksi kuntoon
On tapauksia, joissa huoltomies halutaan kotiin korjaamaan rikki mennyt väliovi juuri ennen joulua. Perillä selviää, että ovi on ollut rikki jo puoli vuotta, muttei se ole paljoa haitannut. Mutta jouluksi ovi pitää saada kuntoon, kun sukulaisia on tulossa kylään.

Palovaroittimen piippaaminen ärsytti
Alle 30-vuotias naisihminen soitti ja kertoi, että palovaroitin ärsyttää, kun se piippaa. Kerroin, että pariston vaihtaminen kuuluu asukkaalle, ja että huoltomiehen tekemänä se maksaa. Ehdotin, että jos vaan kiipeät jakkaralle, mutta nainen vaati edelleen, että huoltomiehen pitää tulla paikalle. Omasta mielestään nainen ei vaan voinut nousta jakkaralle.

Nuotio parvekkeelle
Erään kerrostalon parvekkeelle yritettiin tehdä nuotiota. Teon taustalla olivat kulttuurierot. Mutta äärimmäisen vakavia tapauksiahan tuollaiset ovat.
  • Oheisella videolla kerrotaan lisää tapauksia, joihin huoltomiehet ovat törmänneet.
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005131394.html
 
Jaa, tuanoi, niinku...mitenkähän tämä uutinen ja siinä käytetyt otsikot + sanamuodot nyt oikein tulisi tulkita..?

Karjalainen kirjoitti:
Kotimaa 19.3.2017 18:33
Nuori nainen joutui pahoinpidellyksi omassa kodissaan – tekijä oli tullut kaukaa

20-vuotias nainen joutui pahoinpitelyn uhriksi omassa kodissaan lauantai-iltana Kemissä. Keskustassa sijaitsevassa kerrostalohuoneistossa vierailulla ollut lahtelainen 22-vuotias mies pahoinpiteli 20-vuotiasta asunnon omistavaa naista. Paikalle mennyt poliisipartio otti miehen kiinni ja toimitti hänet Kemin poliisivankilaan.
http://www.karjalainen.fi/uutiset/u...ksi-omassa-kodissaan-tekija-oli-tullut-kaukaa

Olisiko otsikossa kenties jonkinlainen piiloitettu viesti? Eikö? Tai no, oikeastaan...huugivsöfak..? Thought so...

Edit. tv. nimim. "Näinkö näitä lehtiä nykyään luetaan?"
 
Viimeksi muokattu:
Ei no olihan se tekijä melko kaukaa tullut, Lahdesta Kemiin.
Ööhh...no joo. Välimatkat ovat toki sangen suhteellisia.
 

hansai

Ylipäällikkö
Ryöstöistä Helsingin yössä epäilty kolmikko vangittiin

Epäillyt rikokset tapahtuivat lauantaina aamuyöllä Helsingin keskustassa.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi tiistaina kolme nuorta miestä, joita epäillään useista törkeistä ryöstöistä. Ainakin osa ryöstöistä tehtiin poliisin mukaan teräasetta käyttäen.

Epäillyt rikokset tapahtuivat lauantaina aamuyöllä Helsingin keskustassa. Poliisi otti epäillyt kiinni lauantaina.

– Heidät vangittiin epäiltyinä neljästä törkeästä ryöstöstä. Tutkittavana on kuitenkin tämänhetkisen tiedon mukaan seitsemän törkeää ryöstöä, sanoo tutkintaa johtava komisario Outi Petterson-Järvinen.

Epäillyt ovat vuonna 1996 syntyneitä miehiä, jotka asuvat pääkaupunkiseudulla.
http://www.ksml.fi/kotimaa/Ryöstöis.../952194?pwbi=7500d0089fc64387f1a791a00f046f80
 

hansai

Ylipäällikkö
Onneksi "pilailija" ei laittanut valkoista lakanaa parilla reiällä ja ja pahvikartiota Minnan päälle...

Miksi Minna Canthin patsas hunnutettiin Kirkkopuistossa?Keskisuomalainen sai tietoonsa, että Minna Canthin patsasta kohtaan on tehty ilkivaltaa. Keskiviikkoaamuna napatussa valokuvassa näkyy, että Canthia esittävä patsas kirkkopuistossa on hunnutettu muslimien käyttämällä burkhalla.

Sisä-Suomen poliisin ylikomisario Jari Lindholm kertoo, että poliisille ei ole tehty rikosilmoitusta asiasta. Ylikomisarion mukaan hunnun levittäminen ei vielä täytä rikoksen merkistöä, mikäli patsasta ei ole töhritty tai rikottu.

– Mikäli patsasta olisi turmeltu esimerkiksi kirjoittamalla siihen jotain, kyseessä voisi olla vahingonteko tai kunnianloukkaus. Kyse olisi tuolloin omaisuuden vahingoittamisesta, Lindholm kertoo.

Sisä-Suomen poliisin viestintäpäällikkönä toimiva ylikonstaapeli Nina Juurakko-Vesikko sanoo, että hunnutus ei täytä rikoksen tunnusmerkistöä. Hän kertoo, että Tampereella Hämeensillalla oli vedetty Tapparan ja ilveksen paidat patsaiden päälle.

– Minusta näitä tapauksia voi verrata toisiinsa. Kyseessä on lähinnä harmiton pila. Joku varmasti osoittaa mieltään. Lähtisin siitä, että näin harmiton toiminta ei kuulu poliisille, ellei sitä rupea tapahtumaan jatkuvasti, hän sanoo.


Juurakko-Vesikko neuvoo kansalaisia tai kaupungin ylläpitoa ottamaan patsaalta hunnun pois, mikäli se häiritsee. Hän ymmärtää, että patsaan tekijää tällainen toiminta voi mahdollisesti loukata.

Jyväskylän kaupungin viestintäjohtaja Helinä Mäenpää kertoo, että kaupungille ei ole tullut myöskään ilmoitusta tai tietoa asiasta.

Katupäällikkö Tuula Smolander kertoo, että kyseessä on ilkivalta. Kaupungin taholta ei ole hunnutusta järjestetty.
http://www.ksml.fi/kotimaa/Miksi-Mi.../953243?pwbi=17012e35fc6750b6ba5c731c484ccf66
 

tulikomento

Ylipäällikkö
Mielenkiintoinen uutinen jos sattuu pitämään paikkansa.

https://seura.fi/asiat/vakoilija-vilho-pentikainen/

Vakooja ja maanpetturi Vilho Pentikäisen mysteeriksi jäänyt kohtalo on ilmeisesti ratkennut. Kohtalo oli suorastaan ironinen. Sukulaismies pyysi Venäjän FSB:ltä tietoja Vilho Pentikäisen kohtalosta. Vastauksessa todettiin Pentikäisen kuolleen 1942 vankileirillä nälkään. Sinne hänet oli tuomittu vakoilusta Suomen hyväksi.

No, jos jutussa on mitään perää, niin eipä voisi oikeudenmukaisempaa kohtaloa tuolle petturille toivoa. Mies palveli Neuvostoliittoa ja aiheutti Suomen puolustukselle suuret vahingot. Ja neuvostoisännät sitten lopulta lähettivät tämän leirille suomalaisena vakoojana.
 

kimmo.j

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Mielenkiintoinen uutinen jos sattuu pitämään paikkansa.

https://seura.fi/asiat/vakoilija-vilho-pentikainen/

Vakooja ja maanpetturi Vilho Pentikäisen mysteeriksi jäänyt kohtalo on ilmeisesti ratkennut. Kohtalo oli suorastaan ironinen. Sukulaismies pyysi Venäjän FSB:ltä tietoja Vilho Pentikäisen kohtalosta. Vastauksessa todettiin Pentikäisen kuolleen 1942 vankileirillä nälkään. Sinne hänet oli tuomittu vakoilusta Suomen hyväksi.

No, jos jutussa on mitään perää, niin eipä voisi oikeudenmukaisempaa kohtaloa tuolle petturille toivoa. Mies palveli Neuvostoliittoa ja aiheutti Suomen puolustukselle suuret vahingot. Ja neuvostoisännät sitten lopulta lähettivät tämän leirille suomalaisena vakoojana.
Samaa mieltä.
Jos väite kuolemasta vankileirillä pitää paikkaansa,pitää lähettää kiitolliset terveiset helvettiin NKVD:n äijille. Tekivät jotain oikein.
 

hansai

Ylipäällikkö
Onneksi "pilailija" ei laittanut valkoista lakanaa parilla reiällä ja ja pahvikartiota Minnan päälle...


http://www.ksml.fi/kotimaa/Miksi-Mi.../953243?pwbi=17012e35fc6750b6ba5c731c484ccf66

Jännitys on lauennut ja äänensävy muuttunee kun tekijät ilmoittautuvat..

Vastarintaliike hunnutti Minna Canthin patsaan Jyväskylässä

Kyse on ilkivallasta, Jyväskylän kaupungin katupäällikkö kertoo.

Kansallinen Vastarintaliike kertoo verkkosivuillaan hunnuttaneensa Minna Canthin patsaan Jyväskylässä.

Jyväskyläläisessä Kirkkopuistossa sijaitseva patsas oli torstaina puettu huntuun. Huntu ihmetytti ohikulkevia kaupunkilaisia.

Vastarintaliike paljasti perjantaina sivuillaan, että liikkeen jäsenet pukivat patsaan. Tekstissä patsaalle puettua huntua kuvaillaan burkaksi.

Poliisi ei ole saanut rikosilmoitusta asiasta. Jyväskylän kaupungin katupäällikkö Tuula Smolander arvioi torstaina, että kyseessä oli ilkivaltainen teko.
http://www.ksml.fi/kotimaa/Vastarintaliike-hunnutti-Minna-Canthin-patsaan-Jyväskylässä/954201?pwbi=c0e4aef82358aad20d96380c12001a18