Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Pimeätähtäin reserviläiskivääriin

Viestiketju osiossa 'Aseet ja ampumatarvikkeet' , aloittaja KIM, 06.03.2017.

 1. KIM

  KIM Majuri

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  1,075
  Tykkäykset:
  1,330
  Pisteet:
  156
  Olisikohan jollakin kokemusta Veika:n maahantuomista Venäläisistä tai Valkovenäläisistä pimeätähtäimistä?

  Tuli tuosta toisesta ketjusta mieleen, että linkin valonvahvistin voisi olla kustannustehokas vehje jos vaan on kestävä:
  http://www.veika.fi/index_tiedostot/Page464.htm

  Tuo maksaa jalan ja lisä -ip:n kanssa n. 650€. Itselläni on lämpötähtäin, mutta ne on niin kalliita, ettei niitä voi kenellekään suositella. Tai oli tuossa Veikalla jotain halpoja lämpötähtäimiä, mutta en tiedä onko ne laadukkaita. Voisin ostaa johonkin 7,62*39 ritsaan tuon 650€:n Yokonin. Ei se varmaan paras ole, mutta jos olis kestävä ja metsässä vaikka 50 metriin toimiva.
   
  PekkaSavo tykkäsi tästä.
 2. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,656
  Tykkäykset:
  2,617
  Pisteet:
  1,286
  Vanhemmassa Yukonissa ongelmana on ollut ettei saa oikein kasaa aikaiseksi. Muutenkin enemmän sellainen semi-pimeätähtäin eli toimii aamu ja iltahämärässä, kuutamoyönä tai jos katuvalot heijastuvat pilvistä tai katsoo hankea vasten tai pimeässä lyhyemmille matkoille. Kertaalleen maaliosastossa vältetty paljastuminen tuon ansiosta.
  Mutta toisaalta ei voi hirveästi odottaakaan optiikasta joka maksaa vähemmän kuin vastaava tavallinen. Uudemmista ei ole kokemusta.
  Ottaisin ehkä ennemmin jonkun päähän tulevan ja aseeseen joku Eotech, Aimpoint tai muu tähtäin jossa asetus pimeänäölle. Tuo pimeänäkölisäke vaikuttaa mielenkiintoiselta.
   
 3. Mainos 4. KIM

  KIM Majuri

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  1,075
  Tykkäykset:
  1,330
  Pisteet:
  156
  Jos ajattelee jotain 50-100 metrin näköetäisyyttä niin riittäisköhän kasa siihen? Minähän mahtoi olla syynä, ettei saanut kasaa?

  Minulla taas on päähän tulevasta valonvahvistimesta vain huonoja kokemuksia. Ei soveltunut kyllä lainkaan ammuntaa sakolaisella tai kessillä. Ehkä niitäkin on nykyään parempia.
   
 5. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  9,891
  Tykkäykset:
  18,514
  Pisteet:
  1,286
  Tarvitsee myös IR-laserin aseeseen. Kallista lystiä.

  Esim:

  https://www.actinblack.com/faq/encyclopedia/how-to-shoot-with-night-vision/
   
  MeriTJ tykkäsi tästä.
 6. Stagideus

  Stagideus Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.10.2013
  Viestejä:
  939
  Tykkäykset:
  1,822
  Pisteet:
  76
  Odotelkaa tässä vuosi-pari jos tilanne ei tästä kehity pahempaan suuntaan. Lämpökamerateknologia kehittyy huimalla tahdilla ja ollaan siinä murroksessa, että n. tonnilla saa kohta jo oikeasti taistelutehtävissä käyttökelpoisia lämpötähtäimiä (käyttökelpoisia, ei kaikkein edistyksellisimpiä tietenkään). Kaikki alle tonnin valonvahvistimet on kauniisti sanottuna tyhjää parempi, mutta sen rahan voi sijoittaa huomattavasti paremminkin.
   
  MeriTJ tykkäsi tästä.
 7. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  418
  Tykkäykset:
  789
  Pisteet:
  36
  Mutta lienee kuitenkin se käytännöllisin tapa sotilaalle käyttää tulta lyhyillä matkoilla. Pelkän aseen päällä olevan valonvahvistimen ongelma on se, että 99% ajasta pimeässä joutuu edelleen kompuroimaan lähes sokeana (riippuen yön pimeydestä). Eli jos omistaa jo käyttökelpoisen kahden silmän valonvahvistimen niin sittenhän tuo IR laser on luonnollinen hankinta. Minusta aseen päällä oleva tähtäin tulee kyseeseen lähinnä, kun pitää ampua kauemmas mihin päässä olevan valonvahvistin ei riitä. Paremmilla kunnollisilla portaallisilla suurennuksilla toimivilla yökameroilla alkaa tosin olla painoa sen verran, että kovin usealle ryhmästä niitä ei kannata ottaa (eikä varmaan siviilinä olisi varaa tai edes mahdollisuutta ostaa, luulisin).

  edit: Aimpointin tai Eotechin yömoodilla voi myös ampua tuollaisen päässä olevan valovahvistimen kanssa, mutta silloin on syytä olla kunnollinen 3. gen valovahvistin tai muuten sen tähtäimen läpi ei saa mitään selvää mitä on ampumassa. IR laserin kanssa pärjää vanhemmallakin kalustolla...
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2017
  vastarannankiiski tykkäsi tästä.
 8. KIM

  KIM Majuri

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  1,075
  Tykkäykset:
  1,330
  Pisteet:
  156
  En tajunnut. Tarkoitatko, että päähän laitettavan nv:n kanssa tarvitsee ir-laserin vai myös tähtäinmallissakin? Mikä on kallista? Minusta 650€ ei ole kallis hinta pimeäammuntakyvystä. En vaan ole varma, että saavuttaako tuolla Yokonilla sen kyvyn. Ja onko kestävä laite.

  Jos tuo olis toimiva ja kestävä niin jokaisen maanpuolustusintoisen reserviläiskiväärin omistajan olisi suositeltavaa laittaa hankintalistalle. Valtiolla ei ole antaa pimeätoimintakykyä jokaiselle paikallisjoukkojen taistelijalle. Mielestäni jokaisessa ryhmässä tulisi olla vähintään yksi pimeätähtäin. Yksittäinen reserviläiskivääri ei tuo Lkp:ssä juurikaan lisäarvoa omaan ryhmään/joukkueeseen. Pimeätähtäimen lisäarvo on huomattava. Onhan meillä toki valopistooleita joka ryhmälle, mutta se ei kyllä ole ihan sama kuin pimeätoimintakyky.
   
  MeriTJ ja Fremen tykkäsivät tästä.
 9. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  418
  Tykkäykset:
  789
  Pisteet:
  36
  Vastaan Sardaukarin puolesta: tarkoitti että käytetään päähän laitettavan NV:n kanssa laseria tähtäämiseen ja unohdetaan aseen päällä olevat tähtäinlaitteet. Aseen päällä olevaa NV:tä käytettäessä laseria ei tarvitse.
   
  MeriTJ ja vastarannankiiski tykkäsivät tästä.
 10. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Majuri

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,449
  Tykkäykset:
  2,023
  Pisteet:
  156
  @KIM

  Hommaa, NVG:t ja laser kuten "wc-harjainmies" sekä sardaukar ehdottavat. Goggleseilla voit tähystellä vapaasti ja laserin kanssa sitten ammuskella kaikista asennoista ja otteista, myös huonoista sellaisista.

  Jos jotain tähtäintä halajat niin hyvälaatuinen punapiste NVG-asetuksilla. Toimii ilman goggleseja hämärätähtäimenä sekä päivätähtäimenä ja gogglesien kanssa sitten kombinaationa. Mutta puhtaasti pimeätoimintaan nuo gogglesit ja laser on yliveto!
   
  Fremen ja vessaharjamies tykkäsivät tästä.
 11. KIM

  KIM Majuri

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  1,075
  Tykkäykset:
  1,330
  Pisteet:
  156
  En halua päähän mitään härpättimiä. Intin päähän laitettavia olen pari yötä kokeillut. >migreeni, mustelmia ja paskahätä. Kuljin mieluummin sokkona ja pysähdyin tähystämään välillä.

  Mikähän mahtaa olla aseeseen tulevan laserin ja gogglesin hinta? Ton Yokonin saa edelleen 650€:n hintaan. Ja se käy myös modattuihin pv:n rynkkyihin.

  Itse en tarvitse mitään pimeäkykyä nykyisten lisäksi. Minulla on kuten alussa mainitsin lämpötähtäin jolla pärjään (ei kaivata tarkentavia kysymyksiä). Sotakelpoisia aseita on kuitenkin useampia, joten tuo Yokon kiinnostaa. Sen voisi ruuvata vaikka lähetin aseeseen tai pitää ylimääräisessä aseessa vartiopaikalla.
   
  vastarannankiiski tykkäsi tästä.
 12. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Majuri

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,449
  Tykkäykset:
  2,023
  Pisteet:
  156
  :D

  Valitettavasti en osaa arvioida laserin ja NVG:iden yhteishintaa muuten kun "viittä vaille vitusti".
   
 13. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  418
  Tykkäykset:
  789
  Pisteet:
  36
  Jotakinhan siitä hyvästä yönäkökyvystä on maksettava rahan lisäksi. Minulle ei ole koskaan tullut muuten päänsärkyä kahden silmän laitteilla. Hyvä kypärään kiinnitettävä kiinnityslaite tai paljaan pään "headsetti" yhdistettyän riittävän moderniin laitteeseen (eli ei mitään pitkulaisia aataminaikuisia 2kg mötiköitä joiden painopiste on vielä kaukana kasvoista) auttaa myös. Ainoa näiden kahden silmän laitteiden ongelma on ollut minulle niiden kanssa väsyneenä alkavat hallut. Tulevat siis paljon nopeammin kuin ilman laitteita. Silloin kun ne ovat kauniita naisia hallujen katselua toki jatkaa mielellään, mutta useimmiten niin ei ole ja siinä vaiheessa lasit on parempi nostaa päästä ylös ja lyödä vaikka päällä lähimpään puuhun (laseja särkemättä):D.
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. Vääpeli

  Vääpeli Kenraali

  Liittynyt:
  22.11.2012
  Viestejä:
  2,901
  Tykkäykset:
  5,583
  Pisteet:
  636
  Niiden päähärpäkkeiden suunittelijat pitäisi ampua maanpetoksellisesta toiminnasta. Mutta kypäräkinnitys remmistöt toimii.
  Tosin kun joku voisi (köh köh PV/Millog) alkaisi myymään VVlitelle yms suunniteltuja NVG mountteja. Niin voisi hommata omaan kypärään moisen, jos vanhingossa joskus saa käyttöönsä firman VV:n.
  Tosin jos käytössä on Nato standardi (lue muumaailma kuin Suomi), niin niihin löytyy mountteja.
  Sotilaskäyttöön olevat ir laser/valo ja näkyvä laser taitaa pyöriä jossain 900-1300$ luokissa.
  Tosin kiinan ir-lasereita saa paljon halvemmalla. Laatua halavalla...
   
 16. chigeen'a

  chigeen'a Kapteeni

  Liittynyt:
  04.05.2010
  Viestejä:
  670
  Tykkäykset:
  1,058
  Pisteet:
  76
  Koitettu on Yukon ja huonoksi todettu. Haaska oli reilun sadan metrin päässä ja kytis mökissä sisällä ikkunanraosta. Olihan tuo valko-venäjän ihme kompaktin kokoinen, halpa jne. mutta kun sillä ei nähnyt pimeässä niin....tähtäin laitteeksi vaihtui kaminan kokoinen 1pn58. Tuossa on se hirveä ryssäläinen tähtäinkuvio ja kuva on lumisadetta mutta sillä sentään näki kohteen ja jokunen osumakin saatiin aikaan.
   
  Stagideus tykkäsi tästä.
 17. Aquilifer

  Aquilifer Kapteeni

  Liittynyt:
  05.05.2010
  Viestejä:
  709
  Tykkäykset:
  2,738
  Pisteet:
  76
  Jos olet oikeakätinen ja oikeasilmäinen, niin vasemman silmän päälle NVG-laite ja aseeseen punapiste. Vasen silmä näkee pimeässä, ja oikea silmä näkee punapisteen avulla mihin ase tähtää, kun käyttää normia ampuma-asentoa. Aivot sitten hoitaa niiden kuvien yhdistämisen. Kuulostaa dorkalta mutta toimii.
  Tosin muutamaa minuuttia pidempää ajanjaksoa en ole tuota yhdistelmää käyttänyt, joten en osaa sanoa miten koko yön väijy voisi vaikuttaa...
   
 18. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  418
  Tykkäykset:
  789
  Pisteet:
  36
  http://www.qioptiq.com/lucie-2d-night

  En tiedä saisiko noita tilattua tuota kautta, mutta olettaen että ovat aitoa tavaraa niin riittävän hyviä "peruskäyttöön". Miinuksena mono-sisääntulo, josta ei ole muuten suurta haittaa paitsi hankalassa maastossa jalansijoja etsiessä. Amerikkalaisilla toki on paljon parempaa tavaraa, mutta parhaiden laitteiden hinnatkin lienevät jotain aivan käsittämätöntä...
   
 19. Stagideus

  Stagideus Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.10.2013
  Viestejä:
  939
  Tykkäykset:
  1,822
  Pisteet:
  76
  Öhm, epäilen noiden vaativan loppukäyttäjätodistuksen, tosin varma en ole. Tämän lisäksi kyse on ihan oikeasta sotilasvehkeestä, eli hinta on vähintään tuhansia euroja per. Kyseinen laite on yllättävän käyttökelpoinen, rakenteestaan johtuen se haittaa paljon vähemmän syvyysnäköä, kuin perinteisemmät linssi-putki-linssi-malliset tuubit (VV:t, jenkkivehkeet, Yukonit yms.)
   
 20. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Majuri

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,449
  Tykkäykset:
  2,023
  Pisteet:
  156
  Varmaan sama nyrkkisääntö kun kaiken muunkin optoelektroniikan kanssa. Halvat ja hyvät myydään erikseen. :rolleyes:
   
 21. KIM

  KIM Majuri

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  1,075
  Tykkäykset:
  1,330
  Pisteet:
  156
  Mitä pimeänäkökalustoa venäläiset käyttää? Ja saako sitä ostaa jostakin?
   
 22. KIM

  KIM Majuri

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  1,075
  Tykkäykset:
  1,330
  Pisteet:
  156
  Vierastan tuon ip-laserin käyttöä kun sehän näkyy vastustajalle jos niillä on lasit silmillä tai tähtäin käytössä. Ja jos taas hyväksyy sen laserin mahdollisen näkyvyyden niin miksei voisi hyväksyä ip-valaisun käyttöä Yokonin kanssa. Eikö sillä lisävalolla voisi ampua myös aivan pimeässä?

  Kai se pitää joskus ottaa/ostaa testiin tuo Yokon niin näkee miten paska se oikeasti on.
   
  Fremen tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu