Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Pohjois-Karjalan kylille perustetaan turvallisuusryhmiä

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 04.12.2012.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Kotimaa 4.12.2012 klo 6:01
  Pohjois-Karjalan kylille perustetaan turvallisuusryhmiä

  Harvaan asutulle seudulle perustetaan kyläläisten omia turvallisuusryhmiä. Kesälahdella on jo pilotoitu hanketta, jonka tavoitteena on parantaa kyläyhteisöjen omatoimista varautumista. Hanke laajenee ensi vuonna Kontiolahdelle.

  Mistä on kyse?

  Pohjois-Karjalaan on perusteilla kyläyhteisöjen turvallisuusryhmiä
  Tavoitteena on parantaa kyläläisten varautumista ja turvallisuutta onnettomuus- ja kriisitilanteissa.
  Noin 10 hengen asukasryhmät täydentävät pelastustoimen organisaatiota
  Kyläläiset voivat toimia apuna ja yhteyshenkilöinä esimerkiksi laajojen myrskytuhojen ja sähkökatkojen sattuessa

  Pohjois-Karjalan kylille perustetaan asukkaiden omia turvallisuusryhmiä. Pelastuslaitos, Maanpuolustuskoulutusyhdistys, Pohjois-Karjalan kylät -yhdistys sekä Kesälahti ja Kontiolahti käynnistävät alkuvuodesta hankkeen, jonka tavoitteena on parantaa kyläläisten varautumista ja turvallisuutta onnettomuus- ja kriisitilanteissa.

  - Noin 10 hengen asukasryhmät täydentävät pelastustoimen organisaatiota tilanteissa, joissa viranomaisten resurssit eivät riitä. Vapaaehtoiset kyläläiset voivat toimia apuna ja yhteyshenkilöinä esimerkiksi laajojen myrskytuhojen ja sähkökatkojen sattuessa, valmiuspäällikkö Markus ViitaniemI Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksesta kertoo.

  Viitaniemen mukaan kylien vapaaehtoisia olisi tarvittu esimerkiksi Veera-myrskyn riehuttua Pohjois-Karjalassa vuonna 2010. Kyläläisten turvallisuusryhmiä on tarkoitus perustaa koko maakuntaan. Viitaniemi uskoo, että kiinnostusta hankkeeseen on myös muissa harvaan asutuissa maakunnissa, lähinnä Lapissa ja Kainuussa.

  Vapaaehtoiset kyläläiset voivat toimia apuna ja yhteyshenkilöinä esimerkiksi laajojen myrskytuhojen ja sähkökatkojen sattuessa.

  - Markus Viitaniemi

  - Vapaaehtoisille annetaan peruskoulutus ja heille opetetaan esimerkiksi miten pelastuslaitos toimii ja miten työturvallisuusasiat otetaan huomioon. He suorittavat yksinkertaisia toimenpiteitä eli käyvät esimerkiksi taloissa tarkastamassa tilanteita. Kuka tahansa pääsee mukaan, jos innokkuutta löytyy. Lähtökohta on se, että kaikki otetaan toimintaan mukaan, Viitaniemi toteaa.

  Pohjois-Karjalassa tavoitteena on saada kokoon yhteensä useampi sata kyläläistä. Hanketta on pilotoitu vuoden 2012 aikana Kesälahdella. Aloite turvallisuusryhmien perustamiseen on tullut pohjoiskarjalaisilta kyläyhteisöiltä.
   
 2. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Pitääkö jälleen perustaa uusi yhdistys vpk:n, spr:n, vapepan, metsästysseuran, reserviläisten ja marttojen rinnalle? Tietysti napamiehet saavat komealta kalskahtavat tittelit ja kun itse perustajäsen, niin nauttii suurinta kunnioitusta. Muiden kanssa onkin jos sukset ristissä..
   
 3. Mainos 4. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Aiemmin kyläyhteisöllisyys huolehti asiasta. Urbanisoituneelle nykyihmiselle on tärkeämpää seurata kuka voittaa tanssii tähteiden kanssa ja talentin. Kun vihdoin asiaan herätään pitää siihenkin saada sotkettua byrokratiaa ja ylhäältä päin ohjeistettu järjestelmä. Sitetn ihmetellään miten SUomessa on niin raskas julkinen sektori. Aikanaan vpk:t perustettiin tarpeeseen talkoovoimin suuremmin kyselemättä. Yhtenäistetyt koulutusmenetelmät, ammattimaiset kalustot yms tuli sitten vasta ajan myötä. Hommissa oli tekemisen meininki ja tarpeet täytettiin ja puutteita poistettiin sekä ongelmia ratkottiin sitä mukaa kun niitä tuli vastaan. SInänsä hienoa, että edes jotain tehdään. SUrkeeta vaan ettei moista ole saatu oma-aloitteisesti aikaiseksi aiemmin (tai oikeammin että moisen toiminnan annettu kuolla aikojen saatossa).
   
 5. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Viranomaiset saavat tämän avulla päästettyä turhautuneiden kansalaisten liikoja höyryjä. Ollaan kovasti tekevinään, rakennetaan organisaatiota, pidetään kokousta, järjestetään lehdistötilaisuutta, jne.

  Lopputulos on tosin sama, kuin aina ennekkin. Jutusta tulee niin byrokraattinen, ettei siinä pysy mukana yksikään tekijämies. Mikään ei todellisuudessa muutu ja mitään ei tapahdu. Kun kylältä menee sähköt poikki tai murtovarkaat juoksevat taloissa, niin apua on turha pyytää ennen virka-ajan alkamista. Silloinkaan ei juuri mitään pystytä tekemään, kun kunnan rahat ovat palaneet komeaan kunnataloon ja kunnanjohtajan uuteen mersuun.

  Tuhtaa.
   
 6. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  68
  Pisteet:
  636
  Tuota, ei kait kunnanjohtajilla työsuhdeautoja taida paljon olla? Vai onko?
   
 7. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Off topicia jatkaen, monella kunnanjohtajalla todellakin on vapaa autoetu. Ovat yksi niitä harvoja virkamiehiä, joilla on yleisesti johtajasopimuksen myötä työsuhdeautoja. Esimerkiksi Espoon kaupunginjohtajan työsuhde auto esitellään oikein kaupungin nettisivuilla: http://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Espoon_kaupunginjohtaja_ajaa_sahkoautoll%2813959%29 Joskus takavuosina Lohjan kaupunginjohtajan lapsi kolaroi johtajan työsuhde-Volvon perjantai-iltana toria kiertäessään ja kun kaupungin politiikkana oli, ettei se vakuuta omaisuuttaan, niin budjetista kaivettiin rahat uuden Volvon ostamiseen..

  Kannattaa huomata perustavanlaatuinen ero virka-auton ja autoetuna vapaaseen käyttöön annetun työsuhdeauton suhteen.
   
 8. Peiper

  Peiper Kapteeni

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  814
  Tykkäykset:
  254
  Pisteet:
  76
  Mitäs ihmeellistä tuossa edes on?
   
 9. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Ai turvallisuusryhmissä vaiko kunnanjohtajien autoedussa?

  Ensimmmäisessä on ainakin se ihmeellistä, ettei jo olemassa olevia järjestöjä voida tai haluta käyttää. Miksei esim. reserviläiset ota tuollaista hoidettavakseen ja johdettavakseen? Kyse on kokonaismaanpuolustuksesta ja muutoinkin suoraselkäisestä toiminnasta.

  Vai siitäkö kenkä puristaa, ettei siellä myrskymetsässä jaeta aseita?
   
 10. akealik

  akealik Luutnantti

  Liittynyt:
  17.11.2010
  Viestejä:
  315
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  36
  Eiköhän pointtina ole antaa asukkaille sellaisia valmiuksia, että kykenevät ihan ad hoc-toimintaan ongelmatilanteissa ilman, että tarvitsee kysellä sotilasläänin esikunnasta reserviläisten liikekannallepanoa. Tuskin tuosta mitään järjestöä polkaistaan pystyyn ja ruveta mitaleita ja arvomerkkejä jakamaan.
   
 11. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Ei kai kukaan liikekannallepanosta puhunutkaan vaan paikallisten reserviläisten ottautumisesta asialle aivan siviilihenkilöinä.

  Jos sotavaltion apua tarvitaan, niin virka-apuun lähtee varusveijarit, ei ressut.
   
 12. akealik

  akealik Luutnantti

  Liittynyt:
  17.11.2010
  Viestejä:
  315
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  36
  Ehkä ymmärsin väärin ajattelemasi organisaation muodollisuuden tason. Mutta onko tavan ressulla erityisen hyvää osaamista varautumisessa tai vaikka myrskytuhoista selviytymisestä? Vaikka asenne olisi oikea, eikö silti tarvittaisi tällaista koulutusta?
   
 13. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,347
  Tykkäykset:
  8,381
  Pisteet:
  1,286
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288526974853.html?ref=rss
  http://poliisi.fi/poliisi/blog_mp.nsf

   
 14. Mainos 15. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,657
  Tykkäykset:
  5,089
  Pisteet:
  636
  Vaihtoehto Maakuntajoukoille. Miltä tuntuu... kumpi olisi tarpeellisempi? Itse omakohtaisten kokemusteni puolesta kääntyisin jo tuohon Paateron esityksen puoleen...
   
 16. Creidiki

  Creidiki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  2,101
  Tykkäykset:
  1,557
  Pisteet:
  636
  Hyvä idea, tarve on olemassa, kansalaiset ovat jo asian suhteen liikkeellä omaehtoisesti. Ainoa mikä tämän voi ryssiä totaalisesti on sisäministeriön työryhmä.
   
 17. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Jos pitää valita maakuntajoukkojen ja Paateron-järjestyspataljoonan väliltä, niin Paateron ehdottomat joukot ovat paljon tarpeellisimpia. Sotaa ei näy eikä kuulu, mutta poliisilla on koko ajan tilanne päällä.

  Eikä hyväksi treenattu VPJ (vapaaehtoinen poliisijoukko) ole sotatilanteessakaan mikään huono asia. Ei ainakaan puolivillaista maakuntajoukkoa huonompi.

  Valitettavasti ongelma tiivistyy tuohon samaan asiaan eli haluammeko todellakin päästää tuollaiset Paateron jengit yöhön partioimaan aseistettuina ja arvaamattomina? Niihin kuitenkin hakeutuisi sellaista sakkia, jolle ei olisi syytä uskoa yhtään minkäänlaista voimankäyttövälinettä, käskyvallasta puhumattakaan. Ei hyvä..
   
 18. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Jos sotaa ei näy niin selvästi voimme siis PV:sta leikata lisää ellei kokonaan lopettaa niitä?

  Treenattuja kuten valmiuspoliisit? :D Se naapustokyttääjät Britanniasta josta Paatero hakee mallia eivät ole mitään poliiseja eivätkä treenattuja. Ne ovat ihmisiä, jotka haluavat päteä, verrattavissa parikymppiseen hentoon vartijanaisen stereotypiaan. :D

  Aika heikko luottamus sinulla kansalaisiin jos aseistautuminen on noin suuri mörkö. Mutta huoli pois Paateron malli tulee Paska-Britanniasta eli siellä ei aseita suvaita eikä myöskään itsepuolustus ole ihmisoikeus. Samalla tavalla naapustovahteiden ajautuu epäsopivaa porukkaa kuin Poliisiin, Puolustusvoimiin, rauhanturvajoukkoihin, Valtion virkamieheksi jne. Tietty osa haluaa päteä ja alistaa. Ei mitään uutta.
   
 19. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Sittenhän ne ovat kuin maakuntajoukot.
   
 20. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Lisää uusia organisaatioita, lisää uusia virkoja, lisää rahanhaaskuuta...

  Byrokratia kasvaa kunnes se on kuristanut maksajansa hengiltä.
   
 21. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  No ainakin siinä mielessä etteivät ole juurikaan treenattuja (ellei itse ole aktiivinen MPK:n, budosalin ja ampumaradan suhteen) tai aseita ei ole uskallettu jakaa. Onneksi kunto- ja osallistusvaatimukset tiputtivat porukkaa pois. Jos halutaan ilmaispoliisivoimia niin pitäisi ehkä Paateron käydä ottamassa mallia amerikkalaisten erilaisista apulaispoliisijärjestelmistä.
   
 22. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,657
  Tykkäykset:
  5,089
  Pisteet:
  636
  Täytyyhän "näennäis-saneeratulle" poliisin johdolle luoda uusia projekteja, ennen eläke-ikää. Tulee muuten aika konttorilla pitkäksi.

  Toivottavasti ei uutta täydennyspoliisia, se ryssittiin huolella. Alunperin PV:hän pisti vastaan, koska he olivat huolissaan omasta reservistä. Ja täydennyspoliisiin kävi vain sijoittamaton tai yli-ikäinen.

  Nythän luulisi sitä vapautuvaa reserviä riittävän pv:n puolelta. Säästöt hoitaa sen puolen.
   

Jaa tämä sivu