Presidentin muotokuvat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hansai
  • Aloitus PVM Aloitus PVM

Hyvä, keskinkertainen vai huono?

  • Hyvä

    Ääniä: 10 19.2%
  • Keskinkertainen

    Ääniä: 8 15.4%
  • Huono

    Ääniä: 34 65.4%

  • Äänestäjiä yhteensä
    52
Hesarissa on kuvat kaikkien presidenttiemme tauluista. Viimeinen laadukas perinteinen muotokuva on Kekkosesta. E. Järnefeltin Mannerheim on omalla tasolllaan. Koivistosta eteenpäin taso laskee, Ahtisaari ehkäpä onnettomin kaikista, mitähän siinä on yritetty?

Näihin verraten Niinistön muotokuva on yllättäen näistä neljästä viimeisestä vähiten ärsyttävä, jopa raikas. Jos kerran muotokuvamaalaajia ei enää ole, niin miksipä ei. Äänestin Hyvä :camo:
 
Ei se sinällään huono ole, jos aihe olisi joku muu kuin presidentti olisin äänestänyt hyvä. Mutta olen sen verran konservatiivi että presidentin potretti tulisi olla vanhaa perinteistä tyyliä eli fotograafinen. Joten nyt äänestin huono.
 
Ei se sinällään huono ole, jos aihe olisi joku muu kuin presidentti olisin äänestänyt hyvä. Mutta olen sen verran konservatiivi että presidentin potretti tulisi olla vanhaa perinteistä tyyliä eli fotograafinen. Joten nyt äänestin huono.
Ehdotan veronmaksajien varojen säästämiseksi, että jatkossa presidentistä otetaan muotokuva, siis valokuva, joka photoshopataan maalauksen kaltaiseksi, ja tulostetaan kankaalle. Hinta muutaman satasen, lopputulos erinomainen. Problem solved ;)
 
Hesarissa on kuvat kaikkien presidenttiemme tauluista. Viimeinen laadukas perinteinen muotokuva on Kekkosesta. E. Järnefeltin Mannerheim on omalla tasolllaan. Koivistosta eteenpäin taso laskee, Ahtisaari ehkäpä onnettomin kaikista, mitähän siinä on yritetty?

Näihin verraten Niinistön muotokuva on yllättäen näistä neljästä viimeisestä vähiten ärsyttävä, jopa raikas. Jos kerran muotokuvamaalaajia ei enää ole, niin miksipä ei. Äänestin Hyvä :camo:

Parempi tosiaan vaihtaa tyyliä kuin tyytyä heikkoon perinteisen tyylin maalaukseen.
 
Paavin ja kuningatar Silvian ikuistanut muotokuvamaalari on maalannut jo 50 vuotta – "Tuntui kuin olisimme olleet läheisiäkin ystäviä"

Harva taiteilija on päässyt tapaamaan ja maalaamaan paavia Vatikaaniin tai kuningatar Silviaa Drottningholmin linnaan. Vaasalaistaiteilija Fritz Jakobsson on, mutta menestys taiteen parissa ei ole tullut helpolla.

https://yle.fi/uutiset/3-9990676

13-3-9991812.jpg
 
Se mällilasti olkapäällä käsiteltiin hyvin mediassa.
Toimittaja toteaa kysyen taiteilijalta: Näyttää kyllä ihan kondomilta?
"Ei se on ureataania"
Että sellaista. Moniko olisi uskonut, että vuonna 18 presidentin muotokuvassa on vempattu täysi lasti olkapäälle.,


Niinistön olalla roikkuu valkoista mönjää, poliisi ottaa yhteen anarkistin kanssa – tuottaja: Nämä asiat löytyvät virallisesta muotokuvasta

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005668333.html


ed5e3a5bca2b4a4e884f08b107f9a580.jpg
 
Lainauksia Halla-aholta:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/22...alouspolitiikkaansa-en-kannata-kokoomuslaista

Halla-ahon talouspoliittinen linja on jäänyt usein hänen maahanmuuttoa käsittelevien kommenttiensa jalkoihin. Hän ei kannata ”kokoomuslaista markkinataloutta”.

–En voi sanoa olevani samoilla linjoilla hallituksen kanssa esimerkiksi sotesta ja tällaisesta kokoomuksen näkemyksestä markkinataloudesta, jonka ydin tuntuu olevan se, että siirretään julkista rahaa yksityisille toimijoille. En minä tällaista markkinataloutta kannata.

Kun puhutaan julkisen rahan käytöstä, niin pitäisi pystyä priorisoimaan niitä toimintoja, joita yhteiskunnalla on. Ne kaikkein syvimmällä olevat toiminnot ovat ulkoisen ja sisäisen turvallisuuden takaaminen. Se on valtion ydinvelvollisuus kansalaisiaan kohtaan.

–Sen jälkeen rahoitetaan siinä määrin kuin kukkaron nyörit antavat myöden. Sosiaaliedut kuuluvat tähän kategoriaan.
 
Mun mielestä tuollaisilla töherryksillä saadaan rapautettua entisestää presidentti instituutiota. Muotokuva on muotokuva ja tuo on jotain aivan muuta.
 
Viimeksi muokattu:
Presidentti Niinistön muotokuvasta löytyy palanen turvapaikanhakijan kasvoja: "Toivoisin, että me suomalaiset näkisimme turvapaikanhakijat mahdollisuutena, ei uhkana"
Sadan taiteilijan tekemästä muotokuvasta löytyy ainakin yksi piilotettu viesti.
Sauli Niinistö
22.5.2018 klo 21:04
13-3-10218573.jpg



13-3-7504162.jpg

Jussi Mankkinen

Jaa artikkeli Facebookissa29
Jaa artikkeli Twitterissä
Jaa artikkeli Whatsapissa

Päivi Koskinen on parhaillaan työskentelemässä uuden projektin parissa Singaporessa, josta käsin hän vastaa Ylen kysymyksiin. Koskinen nousi tänään tiistaina keskustelujen keskipisteeseen, koska hän on ujuttanut Sauli Niinistön tuoreeseen muotokuvaan yllättävän detaljin, eli palasen afganistanilaisen turvapaikanhakijan Sadiq Bahroozin kasvoja.
Koskinen tutustui Bahrooziin vuosi sitten.
– Järkytyin huomattuani, kuinka paljon vihapuhetta turvapaikanhakijat joutuivat kohtaamaan Suomessa ja kuinka nöyränä esimerkiksi Sadiq tämän vihamielisyyden on kohdannut.
Bahrooz työskentelee tällä hetkellä Sellon kirjastossa. Hän oli myös organisoimassa turvapaikanhakijoiden mielenosoituksia keväällä 2017 Rautatientorilla Helsingissä. Lisäksi Bahrooz on järjestänyt Sellon ja Espoon kaupungin kanssa tilaisuuksia, joissa Afganistanin Ruotsin-suurlähettiläs on saapunut Tukholmasta Suomeen, jotta Suomessa olevat turvapaikanhakijat ovat voineet hakea itselleen entisen kotimaansa passia.
– Minut Sadiq pyysi paikalle kuvaamaan ilmaiseksi passikuvia. Toki osallistuin mielelläni voidakseni tehdä jotakin konkreettista turvapaikanhakijoiden hyväksi. Tapasin kuvauspäivien aikana todella miellyttäviä turvapaikanhakijoita ja perheitä, Päivi Koskinen muistelee.
Viittaus Vuorisaarnaan
Kun Koskinen kuvasi kesällä 2017 osapalaa Niinistön muotokuvaa varten, Sadiq Bahrooz ei vielä tiennyt, saako hän jäädä Suomeen. Bahrooz oli saanut kaksi kielteistä turvapaikkapäätöstä ja oli menossa kolmanteen haastatteluun, joka oli viimeinen mahdollisuus valittaa päätöksestä.
– Sadiqilla oli kuitenkin jo työ- ja opiskelupaikat Suomessa. Hän oli opetellut kielen ja teki palkatonta työtä yhteisen hyvän puolesta, enemmän kuin moni meistä suomalaisista. Se kouraisi sydäntäni, koska en voinut tehdä mitään auttaakseni häntä. Samaan aikaan minua pyydettiin tekemään osateos Niinistön muotokuvaan. Sain sattumalta osakseni poskipalan, joka tietysti muistuttaa toisen posken kääntämisestä Vuorisaarnassa.
Niinistön muotokuvamosaiikista tehtiin yksi versio jo vuonna 2012. Alkuperäisen teoksen tarkoituksena oli vedota Lahden taideinstituutin säilyttämisen ja taiteen monimuotoisuuden puolesta. Siinä epäonnistuttiin, koska taidekoulu lakkautettiin.
Presidentti Niinistä tahtoi toteuttaa virallisen muotokuvan samalla tekniikalla, mutta tällä kertaa sadan taiteilijan voimin, satavuotisen Suomen kunniaksi.
– Itse halusin muistuttaa presidenttiä siitä, että hänen kansallisena esikuvana tulisi toimia monikulttuurisemman ja suvaitsevaisemman Suomen puolesta, Koskinen sanoo.
Viesti presidentille
Koskinen kertoi osateoksen taustoista tuottajille vasta presidentin virallisen muotokuvan julkaisun jälkeen.
– Varmasti monella muullakin osateoksella on harkittu viesti, joka selviäisi lähestymällä taiteilijoita. Valitettavasti Niinistöllä itsellään ei ole ollut aikaa tavata taiteilijoita ja tutustua muotokuvan taustoihin, joten se on valitettavasti jäänyt pinnallisemmaksi teokseksi.
Koskisen mukaan Bahrooz itse oli otettu, kun häntä pyydettiin muotokuvaan malliksi.
– Sadiq toivoisi presidentti Niinistön puhuvan ylpeänä siitä, että muotokuvassa on mukana juuri turvapaikanhakija. Ja että kyseinen turvapaikanhakija haluaa tuntea Suomen kodikseen. Presidentin muotokuva on historiallinen teos ja turvapaikanhakijat ovat ehdottomasti olleet näkyvä osa viime vuosien tapahtumia, Koskinen toteaa.
Tähän mennessä Koskinen on saanut asiasta positiivista palautetta. Hän toivoo, että Sadiq Bahroozin poski presidentti Niinistön muotokuvassa herättäisi keskustelua turvapaikanhakijoiden asemasta.
– Toivoisin, että me suomalaiset näkisimme turvapaikanhakijat mahdollisuutena, ei uhkana. He ovat jo täällä, rakentamassa tulevaisuuden Suomea kanssamme. Turvapaikanhakijoilla on oikeus unelmiinsa siinä missä meilläkin ja paljon potentiaalista osaamista annettavanaan, Koskinen toteaa.
Muotokuvaan piilotetusta turvapaikanhakijasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat(siirryt toiseen palveluun)
https://yle.fi/uutiset/3-10218569?origin=rss
 
:ROFLMAO:

https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/382272/3d6a627e72
MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA
Niinistö närkästyi muotokuvansa taustoista: ”Olisi hyvä olla varma, että perustelut pitävät paikkansa”
Mediassa on käynyt ilmi, että muotokuvan kaikki palaset eivät esitä presidenttiä itseään
STT6.6.2018 15:38
Muokattu
6.6.2018 15:42


Presidentti Presidentti Sauli Niinistö ilmaisi keskiviikkona politiikan toimittajien lounastilaisuudessa olevansa närkästynyt muotokuvansa taustoista ja taiteilijan perusteluista.
Mediassa on käynyt ilmi, että muotokuvan kaikki palaset eivät esitä presidenttiä itseään vaan mukana on afganistanilaisen turvapaikanhakijan poski.
Taiteilija Päivi Koskinen perusteli ratkaisua mediassa muun muassa sanomalla, että hän halusi muistuttaa presidenttiä siitä, että tämän tulisi kansallisena esikuvana toimia monikulttuurisemman ja suvaitsevamman Suomen puolesta.
NIINISTÖ ei ollut taiteilijan perusteluihin ja taustatöihin aivan tyytyväinen.
– Minusta tämän tekijän perustelut olivat luvalla sanoen vähän oudot, ja ihmettelen myös vähän mediaa tässä yhteydessä. Ensimmäinen perustelu oli ensimmäisessä mediassa, että koska Daily Mailin mukaan Niinistö on näin sanonut, niin hän päätti noin menetellä. Se jättää hieman oudon tunteen sille Niinistölle, että olisikohan ollut kiva kysyä Niinistöltä itseltään, mitä hän on sanonut eikä toimia ja tehdä juttua sillä perusteella, mitä Daily Mail hänen väittää sanoneen, Niinistö sanoi.
Niinistö ei vakuuttunut myöskään taiteilijan perusteluista toisessa mediassa.
– Toiselle medialle tämä tekijä perusteli, paitsi Daily Maililla, että eipä ole Niinistö ottanut kantaa näihin rasismikysymyksiin. Tätäkin olisi ollut kiva kysyä minulta, olisi aika nippu tullut sitten kyllä kannanottoja samassa mediassakin julkaistuna. Ei muuta, mutta silloin jos toimii jollain perusteilla, olisi tietysti hyvä olla varma, että ne perustelut pitävät paikkansa, presidentti sanoi.
 
Makuasioitahan nämä ovat ja taiteesta ymmärrän varsin vähän.

Pidin kuitenkin mosaiikkityylistä. Ei tuo mikään perinteikäs muotokuva ole, mutta toisaalta sopii TP:n tyyliin, että annetaan useiden eri tekijöiden osallistua yhteisen asian rakentamiseen.

Tietty cool -tekijä oli, kun aukeni että jokaisella kuvalla oli oma taiteilijalle ominainen tekniikkansa ja tyylinsä.
Harvinaisesti siteeraan omaa taidearviotani.
Kyllä taas näkee, miksi pitäisi vaan pitää pää kiinni kun asiantuntemus ei riitä pätemiseen.

Lupaan jatkossa pitää pääni kiinni makuasioista ja keskittyä alan keskusteluun... :D
 
Back
Top