Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kulttuurimarxistit onnistuivat sotkemaan presidentin muotokuvankin.
Tähän maahan tarvittaisiin Kekkonen.
Tasavallan presidentin kansliasta pyydettiin viime keväänä nuoria taiteilijoita tekemään Niinistön virallinen muotokuva samalla metodilla.
Niinistöstä otettiin nyt ensin valokuva, valokuva jaettiin sataan ruutuun, jokaiselle sadalle taiteilijalle arvottiin oma ruutunsa ja jokainen taiteilija sai toteuttaa oman näkemyksensä – kunhan se ei ole loukkaava.
Niinistö siis osasi odottaa, minkälainen virallisesta muotokuvasta tulee.
– Osapuilleen. Tiesin, että se on sadan palan mosaiikki, jolloin siitä voi olla sata mielikuvaa, Niinistö sanoi.
Kulttuurimarxistit onnistuivat sotkemaan presidentin muotokuvankin. Tähän maahan tarvittaisiin Kekkonen.
Postmodernia paskaa.
Minä taas ymmärsin että hän piti siitä taulusta, poislukien se että yksi taiteilija salasijoitti pakolaisen siihen.
Niinistö taisi hyväksyä etukäteen että siitä tulee mosaiikki.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005667401.html
Mutta se siis tuli yllätyksenä että yksi taiteilijoista teki ruman tempun ja laittoi palan pakolaisen kasvoista tauluun. Semmoinen temppu kun ei sisältynyt tilaukseen.
Minä taas ymmärsin että hän piti siitä taulusta, poislukien se että yksi taiteilija salasijoitti pakolaisen siihen.
Urho Kekkosen muistomerkki (Kajaani)
Jump to navigationJump to search
Suuri Aika
Suuri aika eli Urho Kekkosen muistomerkki on Kajaanissa sijaitseva muistomerkki, joka on omistettu kaupungissa kasvaneelle tasavallan presidentti Urho Kekkoselle. Se on ensimmäinen Suomen presidentille pystytetty valtakunnallinen muistomerkki, joka sijaitsee pääkaupungin ulkopuolella, joskin on menettänyt asemansa Kekkosen valtakunnallisena muistomerkkinä kymmenen vuotta myöhemmin Helsinkiin valmistuneelle muistomerkille.
Muistomerkin on veistänyt espoolainen kuvanveistäjä Pekka Kauhanen ja se paljastettiin 3. syyskuuta 1990, jolloin Kekkosen syntymästä oli kulunut tasan 90 vuotta. Abstrakti veistos on 8 metriä korkea.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/201806082200998606_pi.shtmlTurvapaikanhakijan posken presidentin muotokuvaan taiteillut Päivi Koskinen pitää keskustelua absurdina: ”Niinistö olisi voinut ottaa asian positiivisesti”
Tänään klo 9:33
Valokuvataiteilija korostaa, että kyseessä ei ole hyökkäys Niinistön persoonaa kohtaan.
- Koskinen pitää keskustelua absurdina
- Taiteellisen valinnan oli tarkoitus viestittää suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta
- Taiteilija korostaa projektin tuottajien vastuuta
Afganistanilaisen turvapaikanhakijan valokuvattu poski on sijoitettu vastaamaan Niinistön oikeanpuoleista poskea. HANNA GRÅSTEN
Presidentti Sauli Niinistö kommentoi keskiviikkona hänen muotokuvaansa päätynyttä afganistanilaisen turvapaikanhakijan poskea.
Niinistö piti valokuvataiteilija Päivi Koskisen perusteita taiteelliselle valinnalleen erikoisina.
- Minusta tekijän perustelut olivat luvalla sanoen oudot, Niinistö totesi politiikan toimittajien yhdistyksen lounaalla.
Iltalehti tavoitti Koskisen puhelimitse Singaporesta kommentoimaan presidentin sanomisia.
Koskinen on jo ehtinyt saada vihaisia sähköposteja asian tiimoilta, ja hän kokee kohun kohtuuttomaksi.
- Keskustelu on saanut absurdeja mittasuhteita. Tässä ei ole nyt kyse siitä, että asettuisin jotenkin herra presidenttiä vastaan.
Taustalla monikulttuurisuuden viesti
Koskinen kertoo, että hänen valokuvaamansa muotokuvan palasen tarkoituksena ei ollut kritisoida presidentti Niinistön persoonaa. Ideana oli sen sijaan herättää keskustelua siitä, onko Suomi suvaitsevainen paikka.
- Halusin nostaa afgaanimiehen posken Niinistön posken paikalle, sillä olen sitä mieltä, että pakolaiset ovat ihan yhtä arvokkaita kuin Suomen presidentti, Koskinen kertoo.
- Teokseni on kritiikki sitä kohtaan, että mielestäni turvapaikanhakijoita ei kohdella niin hyvin kuin he ansaitsisivat.
Koskinen nostaa näkemyksensä tueksi turvapaikanhakijoista tehdyt karkotuspäätökset, joista monien hän katsoo olevan liian hätäisesti tehtyjä.
Niinistön keskiviikon kommenttien mukaan perusteettomilta taas vaikuttivat taiteilijan selitykset toiminnalleen.
- Hän perusteli sillä, että eipä ole Niinistö ottanut kantaa näihin rasismikysymyksiin. Tätäkin olisi ollut kiva kysyä minulta, niin olisi tullut aika nippu kannanottoja, Niinistö totesi.
Koskinen ei kommentoi perusteita, joita hän on aiemmin esittänyt.
Hän kuittaa, että hänen nettisivultaan voi käydä lukemassa taustat hänen työlleen.
Koskisen verkkosivuilla lukee: "Halusin sisällyttää tämän kuvan Sauli Niinistön viralliseen muotokuvaan muistutuksena siitä, että Suomen tulisi olla avoin kaikille ja meidän täytyisi tehdä töitä kohti monikulttuurista ja suvaitsevaista maata".
"Niinistö olisi voinut ottaa tämän asian positiivisesti"
Niinistön vaalikausilla pakolaiset ja turvapaikanhakijat ovat olleet ajankohtainen aihe. Koski olisi toivonut, että Niinistö ottaa aktiivisemmin kantaa maahanmuuttopoliittisiin kysymyksiin.
Hän väläyttää, että Niinistö olisi voinut käyttää muotokuvakohussa tilaisuutta hyväkseen.
- Niinistö voisi ottaa tämän asian positiivisesti. Jos hänellä kerran on niin paljon mielipiteitä liittyen pakolaisiin ja maahanmuuttoon, hän olisi voinut niitä kommentoida, Koskinen sanoo.
Presidentti Niinistö tuomitsi julkisesti rasistiset teot syyskuussa 2016 New Yorkissa YK:n pakolaiskokouksen yhteydessä pidetyssä tiedotustilaisuudessa.Koskinen selittää, että kyse ei ole siitä, etteikö hän olisi törmännyt Niinistön kannanottoihin.
- Tällaisia nimenomaan toivoisin lisää.
Koskinen peräänkuuluttaa myös muotokuvan tuottajien vastuuta. Presidentti valitsi tuottajat, jotka taas valitsivat taiteilijat työhön.
Tuottajilla oli Koskisen mukaan oikeus jättää kelpuuttamatta pala, joka ei sovi teokseen. Vastalauseita ei kuitenkaan kuulunut.
Niinistö näki oman muotokuvansa ensimmäisen kerran marraskuussa 2017.
- Hänellä, samoin kuin tuottajilla, on ollut monta kuukautta aikaa kysyä, kenen poski muotokuvassa on, Koskinen muistuttaa.
Koskinen keskustelisi osateoksesta mieluiten Niinistön kanssa ilman median välikäsiä, mutta tilaisuutta ei ole vielä tullut. Koskinen kertoo olleensa asiasta yhteydessä presidentin kansliaan, mutta asia ei vielä ole edennyt.
Tasavallan presidentin Sauli Niinistön muotokuva paljastettiin huhtikuussa. Teos on 100 taiteilijan koostama moderni mosaiikki. SILJA VIITALA/AL
Salvador Dali oli ihan nynny.....
Ajattelin laittaa tähän viestiin kannanoton taiteilijan perusteluihin ja sanomisiin. Se olisi kuitenkin mennyt varmasti sinne vihapuheen puolelle niin jätän laittamatta. Sen laitan kuintekin, että tuollaiset ihmiset tuollaisella ajatusmaailmalla tulevat tekemään maalle ja kansalle peruuttamatonta vahinkoa. Vähän kuten Stalin, Hitler ja muutama muukin. Onneksi ei ole päässyt päättävään asemaan.
Eihän tuollainen muotokuva arvosta presidenttiä henkilönä eikä instituutiona. Mosaiikki on mosaiikkia mutta tuo vähän samanlaista taidetta kun lyötäisiin kissan kusta ja koiran paskaa kankaalle ja kerrottaisiin sen olevan taidetta.Tarkoitus oli vissiin maalata Tasavallan Presidentin muotokuva, ei varmaankaan sotkea jotain afgaaninpalasia kuvaan ja purukumia tai mitä lie mönjää olkapäälle. Oisivat vielä laittaneet kuvan Kauppatorille päiväksi niin olisi voinut lokit paskoa ja ihmiset räkiä siihen päälle, niin oltasiiin saatu tosi taidetta, joka välittää kaikki mahdolliset terveiset ihmisiä ja luontoa myöten.
Lisäksi oikeassa reunassa Niinistö on mielestäni kuvattu aasina
Katso liite: 22040
Minusta yksinkertaisesti epäkunnioittavaa toimeksiantoon kuulumattomia erivapauksia ottaneilta taitelijoilta. Sinänsä mosaiikki ei välttämättä ollut huono idea.
Eihän tuollainen muotokuva arvosta presidenttiä henkilönä eikä instituutiona. Mosaiikki on mosaiikkia mutta tuo vähän samanlaista taidetta kun lyötäisiin kissan kusta ja koiran paskaa kankaalle ja kerrottaisiin sen olevan taidetta.
Tai Tasavallan Presidentin muotokuva.