Presidentin muotokuvat

Hyvä, keskinkertainen vai huono?

 • Hyvä

  Ääniä: 10 19.2%
 • Keskinkertainen

  Ääniä: 8 15.4%
 • Huono

  Ääniä: 34 65.4%

 • Äänestäjiä yhteensä
  52

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Kulttuurimarxistit onnistuivat sotkemaan presidentin muotokuvankin.

Tähän maahan tarvittaisiin Kekkonen.
 
Viimeksi muokattu:

vlad

Respected Leader
Kulttuurimarxistit onnistuivat sotkemaan presidentin muotokuvankin.

Tähän maahan tarvittaisiin Kekkonen.
Tässä kohdin osoittaisin syyttävällä sormella kylläkin tilaajaa/maksajaa kuin kulttuurimarxisteja, jollei TP sitten itsekin kuulu näiden kulttuurimarxistien joukkoon. Taiteessa, ja erityisesti taiteessa, maksajalla on huomattavan suuri valta käytössään, jos hän vaan haluaa sitä käyttää. Paljon siis riippuu maksajasta mitä tilaa ja keneltä tilaa, jos tilaa "kommuunilta" taulun niin sitä tulee saamaan "kommuunilta" taulun. Tässä tapauksessa "miljoona apinaa" ei onnistunut maalaamaan "mona lisaa".
 

Herman30

Greatest Leader
Niinistö taisi hyväksyä etukäteen että siitä tulee mosaiikki.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005667401.html
Tasavallan presidentin kansliasta pyydettiin viime keväänä nuoria taiteilijoita tekemään Niinistön virallinen muotokuva samalla metodilla.
Niinistöstä otettiin nyt ensin valokuva, valokuva jaettiin sataan ruutuun, jokaiselle sadalle taiteilijalle arvottiin oma ruutunsa ja jokainen taiteilija sai toteuttaa oman näkemyksensä – kunhan se ei ole loukkaava.

Niinistö siis osasi odottaa, minkälainen virallisesta muotokuvasta tulee.
– Osapuilleen. Tiesin, että se on sadan palan mosaiikki, jolloin siitä voi olla sata mielikuvaa, Niinistö sanoi.
Mutta se siis tuli yllätyksenä että yksi taiteilijoista teki ruman tempun ja laittoi palan pakolaisen kasvoista tauluun. Semmoinen temppu kun ei sisältynyt tilaukseen.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Presidentillä on aika vahva veto-oikeus omaan kuvaansa. Sanoisi vaan reilusti, että nyt tuli paskaa ja tehdään uusi joka on enemmän näköinen.
Tää olis näin helppo rasti hoitaa kuntoon. Go for it Sale!
.
 

PSS

Ylipäällikkö
Minun mielipiteeni teoksesta on se, että hyväksyn idean, mutta toteutus meni "liian pitkälle".
Saulihan oli aiemmin nähnyt jonkin vastaavan mosaiikin ja siitä se idea lähti.
 

min3mat

Majuri
Minä taas ymmärsin että hän piti siitä taulusta, poislukien se että yksi taiteilija salasijoitti pakolaisen siihen.
Mielestäni tuo taulu on erinomaisen hyvä. Sauli on kyllä heti ja selvästi tunnistettavissa verrattuna vaikka tuohon kekkoslapioon tai Halosen kuvaan, minkä lisäksi tuo mosaiikki sopii mielestäni täydellisesti tähän tikiajan henkeen.

Siitä olen kuitenkin samaa mieltä että tämän maahanmuuttotematiikan pakkotunkeminen (tai ehkä enemmänkin sen esilletuonti, artistin ollessa hiljaa ei varmaan kukaan olisi tajunnut) mukaan ei välttämättä ollut se fiksuin idea, mutta toisaalta jos sitä ei tietäisi niin en ainakaan itse olisi sitä voinut erottaa onko se vaikka otettu jostain saulin vanhemmasta kuvasta. Ja vaikka siellä nyt yksittäinen pakolaisposki sadan kuvan seassa on ollut niin 99% tekijöistä on silti keskittynyt itse aiheeseen ja silti täälläkin itketään kuinka se 1% punakommarivihermarksistiglobalistipasifistimafian enemmistö hallitsee ja vallitsee kaikkea;)

Suomi 200- juhlassa voi jälkikasvu sitten ihastella tätäkin taulua ja kuunnella kuraattorin kertovan kuinka sen ajan ehkä tärkeimmän poliittisen kysymyksen sisällyttäminen muotokuvaan aiheutti hetkellisen kohun,järkytyksen, mielien järkkymisen sekä pöyristyksen
 

yrjö

Ylipäällikkö
Sanonpahan esteetikkona vaan, että muotokuvasta tuli mieleen 90-luvun CD-levyn kansitaide. Sinänsä olen modernin kannattaja ja mosaiikki-idea on hyvä.

Sauli Än ja valtioneuvoston virkaheitot kukkopojat - Kamreerin yöjuoksu
sis. hittikappaleen "Röökiä ja Rullaluistelua"

Nyt vain 19,90 mk Essolta
 

Mustaruuti

Ylipäällikkö
BAN
RÖLLIKKÄ
En osallistu taiteen arviointiin, mutta korjataan kuitenkin faktat :)

Niinistö taisi hyväksyä etukäteen että siitä tulee mosaiikki.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005667401.html

Mutta se siis tuli yllätyksenä että yksi taiteilijoista teki ruman tempun ja laittoi palan pakolaisen kasvoista tauluun. Semmoinen temppu kun ei sisältynyt tilaukseen.
Minä taas ymmärsin että hän piti siitä taulusta, poislukien se että yksi taiteilija salasijoitti pakolaisen siihen.
Tässä alla käy ihan selkeästi ilmi, että työ on hyvä, mutta närkästyi siitä, että taiteilija oli toiminut väärän tiedon ja väärien käsitysten varassa.

---

Presidentti Presidentti Sauli Niinistö ilmaisi keskiviikkona politiikan toimittajien lounastilaisuudessa olevansa närkästynyt muotokuvansa taustoista ja taiteilijan perusteluista.
Mediassa on käynyt ilmi, että muotokuvan kaikki palaset eivät esitä presidenttiä itseään vaan mukana on afganistanilaisen turvapaikanhakijan poski.
Taiteilija Päivi Koskinen perusteli ratkaisua mediassa muun muassa sanomalla, että hän halusi muistuttaa presidenttiä siitä, että tämän tulisi kansallisena esikuvana toimia monikulttuurisemman ja suvaitsevamman Suomen puolesta.
NIINISTÖ ei ollut taiteilijan perusteluihin ja taustatöihin aivan tyytyväinen.
– Minusta tämän tekijän perustelut olivat luvalla sanoen vähän oudot, ja ihmettelen myös vähän mediaa tässä yhteydessä. Ensimmäinen perustelu oli ensimmäisessä mediassa, että koska Daily Mailin mukaan Niinistö on näin sanonut, niin hän päätti noin menetellä. Se jättää hieman oudon tunteen sille Niinistölle, että olisikohan ollut kiva kysyä Niinistöltä itseltään, mitä hän on sanonut eikä toimia ja tehdä juttua sillä perusteella, mitä Daily Mail hänen väittää sanoneen, Niinistö sanoi.
Niinistö ei vakuuttunut myöskään taiteilijan perusteluista toisessa mediassa.
– Toiselle medialle tämä tekijä perusteli, paitsi Daily Maililla, että eipä ole Niinistö ottanut kantaa näihin rasismikysymyksiin. Tätäkin olisi ollut kiva kysyä minulta, olisi aika nippu tullut sitten kyllä kannanottoja samassa mediassakin julkaistuna. Ei muuta, mutta silloin jos toimii jollain perusteilla, olisi tietysti hyvä olla varma, että ne perustelut pitävät paikkansa, presidentti sanoi.
 

miheikki

Respected Leader
Tuli mieleen debatti, mitä käytiin kotikunnailla viime vuosituhannella.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Urho_Kekkosen_muistomerkki_(Kajaani)
Urho Kekkosen muistomerkki (Kajaani)
Jump to navigationJump to search
Suuri Aika
Suuri aika eli Urho Kekkosen muistomerkki on Kajaanissa sijaitseva muistomerkki, joka on omistettu kaupungissa kasvaneelle tasavallan presidentti Urho Kekkoselle. Se on ensimmäinen Suomen presidentille pystytetty valtakunnallinen muistomerkki, joka sijaitsee pääkaupungin ulkopuolella, joskin on menettänyt asemansa Kekkosen valtakunnallisena muistomerkkinä kymmenen vuotta myöhemmin Helsinkiin valmistuneelle muistomerkille.
Muistomerkin on veistänyt espoolainen kuvanveistäjä Pekka Kauhanen ja se paljastettiin 3. syyskuuta 1990, jolloin Kekkosen syntymästä oli kulunut tasan 90 vuotta. Abstrakti veistos on 8 metriä korkea.


 

hansai

Supreme Leader
Turvapaikanhakijan posken presidentin muotokuvaan taiteillut Päivi Koskinen pitää keskustelua absurdina: ”Niinistö olisi voinut ottaa asian positiivisesti”
Tänään klo 9:33
Valokuvataiteilija korostaa, että kyseessä ei ole hyökkäys Niinistön persoonaa kohtaan.

 • Koskinen pitää keskustelua absurdina
 • Taiteellisen valinnan oli tarkoitus viestittää suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta
 • Taiteilija korostaa projektin tuottajien vastuuta


Afganistanilaisen turvapaikanhakijan valokuvattu poski on sijoitettu vastaamaan Niinistön oikeanpuoleista poskea. HANNA GRÅSTEN
Presidentti Sauli Niinistö kommentoi keskiviikkona hänen muotokuvaansa päätynyttä afganistanilaisen turvapaikanhakijan poskea.
Niinistö piti valokuvataiteilija Päivi Koskisen perusteita taiteelliselle valinnalleen erikoisina.
- Minusta tekijän perustelut olivat luvalla sanoen oudot, Niinistö totesi politiikan toimittajien yhdistyksen lounaalla.
Iltalehti tavoitti Koskisen puhelimitse Singaporesta kommentoimaan presidentin sanomisia.
Koskinen on jo ehtinyt saada vihaisia sähköposteja asian tiimoilta, ja hän kokee kohun kohtuuttomaksi.
- Keskustelu on saanut absurdeja mittasuhteita. Tässä ei ole nyt kyse siitä, että asettuisin jotenkin herra presidenttiä vastaan.
Taustalla monikulttuurisuuden viesti
Koskinen kertoo, että hänen valokuvaamansa muotokuvan palasen tarkoituksena ei ollut kritisoida presidentti Niinistön persoonaa. Ideana oli sen sijaan herättää keskustelua siitä, onko Suomi suvaitsevainen paikka.
- Halusin nostaa afgaanimiehen posken Niinistön posken paikalle, sillä olen sitä mieltä, että pakolaiset ovat ihan yhtä arvokkaita kuin Suomen presidentti, Koskinen kertoo.
- Teokseni on kritiikki sitä kohtaan, että mielestäni turvapaikanhakijoita ei kohdella niin hyvin kuin he ansaitsisivat.
Koskinen nostaa näkemyksensä tueksi turvapaikanhakijoista tehdyt karkotuspäätökset, joista monien hän katsoo olevan liian hätäisesti tehtyjä.
Niinistön keskiviikon kommenttien mukaan perusteettomilta taas vaikuttivat taiteilijan selitykset toiminnalleen.
- Hän perusteli sillä, että eipä ole Niinistö ottanut kantaa näihin rasismikysymyksiin. Tätäkin olisi ollut kiva kysyä minulta, niin olisi tullut aika nippu kannanottoja, Niinistö totesi.

Koskinen ei kommentoi perusteita, joita hän on aiemmin esittänyt.
Hän kuittaa, että hänen nettisivultaan voi käydä lukemassa taustat hänen työlleen.
Koskisen verkkosivuilla lukee: "Halusin sisällyttää tämän kuvan Sauli Niinistön viralliseen muotokuvaan muistutuksena siitä, että Suomen tulisi olla avoin kaikille ja meidän täytyisi tehdä töitä kohti monikulttuurista ja suvaitsevaista maata".
"Niinistö olisi voinut ottaa tämän asian positiivisesti"
Niinistön vaalikausilla pakolaiset ja turvapaikanhakijat ovat olleet ajankohtainen aihe. Koski olisi toivonut, että Niinistö ottaa aktiivisemmin kantaa maahanmuuttopoliittisiin kysymyksiin.
Hän väläyttää, että Niinistö olisi voinut käyttää muotokuvakohussa tilaisuutta hyväkseen.
- Niinistö voisi ottaa tämän asian positiivisesti. Jos hänellä kerran on niin paljon mielipiteitä liittyen pakolaisiin ja maahanmuuttoon, hän olisi voinut niitä kommentoida, Koskinen sanoo.
Presidentti Niinistö tuomitsi julkisesti rasistiset teot syyskuussa 2016 New Yorkissa YK:n pakolaiskokouksen yhteydessä pidetyssä tiedotustilaisuudessa.Koskinen selittää, että kyse ei ole siitä, etteikö hän olisi törmännyt Niinistön kannanottoihin.
- Tällaisia nimenomaan toivoisin lisää.
Koskinen peräänkuuluttaa myös muotokuvan tuottajien vastuuta. Presidentti valitsi tuottajat, jotka taas valitsivat taiteilijat työhön.
Tuottajilla oli Koskisen mukaan oikeus jättää kelpuuttamatta pala, joka ei sovi teokseen. Vastalauseita ei kuitenkaan kuulunut.
Niinistö näki oman muotokuvansa ensimmäisen kerran marraskuussa 2017.
- Hänellä, samoin kuin tuottajilla, on ollut monta kuukautta aikaa kysyä, kenen poski muotokuvassa on, Koskinen muistuttaa.
Koskinen keskustelisi osateoksesta mieluiten Niinistön kanssa ilman median välikäsiä, mutta tilaisuutta ei ole vielä tullut. Koskinen kertoo olleensa asiasta yhteydessä presidentin kansliaan, mutta asia ei vielä ole edennyt.


Tasavallan presidentin Sauli Niinistön muotokuva paljastettiin huhtikuussa. Teos on 100 taiteilijan koostama moderni mosaiikki. SILJA VIITALA/AL
https://www.iltalehti.fi/politiikka/201806082200998606_pi.shtml
 

ak.tied

Ylipäällikkö
Tarkoitus oli vissiin maalata Tasavallan Presidentin muotokuva, ei varmaankaan sotkea jotain afgaaninpalasia kuvaan ja purukumia tai mitä lie mönjää olkapäälle. Oisivat vielä laittaneet kuvan Kauppatorille päiväksi niin olisi voinut lokit paskoa ja ihmiset räkiä siihen päälle, niin oltasiiin saatu tosi taidetta, joka välittää kaikki mahdolliset terveiset ihmisiä ja luontoa myöten. :rolleyes:

Lisäksi oikeassa reunassa Niinistö on mielestäni kuvattu aasina

1528444206879.png

Minusta yksinkertaisesti epäkunnioittavaa toimeksiantoon kuulumattomia erivapauksia ottaneilta taitelijoilta. Sinänsä mosaiikki ei välttämättä ollut huono idea.
 

Raveni

Respected Leader
Ajattelin laittaa tähän viestiin kannanoton taiteilijan perusteluihin ja sanomisiin. Se olisi kuitenkin mennyt varmasti sinne vihapuheen puolelle niin jätän laittamatta. Sen laitan kuintekin, että tuollaiset ihmiset tuollaisella ajatusmaailmalla tulevat tekemään maalle ja kansalle peruuttamatonta vahinkoa. Vähän kuten Stalin, Hitler ja muutama muukin. Onneksi ei ole päässyt päättävään asemaan.
 

Raveni

Respected Leader
Tarkoitus oli vissiin maalata Tasavallan Presidentin muotokuva, ei varmaankaan sotkea jotain afgaaninpalasia kuvaan ja purukumia tai mitä lie mönjää olkapäälle. Oisivat vielä laittaneet kuvan Kauppatorille päiväksi niin olisi voinut lokit paskoa ja ihmiset räkiä siihen päälle, niin oltasiiin saatu tosi taidetta, joka välittää kaikki mahdolliset terveiset ihmisiä ja luontoa myöten. :rolleyes:

Lisäksi oikeassa reunassa Niinistö on mielestäni kuvattu aasina

View attachment 22040

Minusta yksinkertaisesti epäkunnioittavaa toimeksiantoon kuulumattomia erivapauksia ottaneilta taitelijoilta. Sinänsä mosaiikki ei välttämättä ollut huono idea.
Eihän tuollainen muotokuva arvosta presidenttiä henkilönä eikä instituutiona. Mosaiikki on mosaiikkia mutta tuo vähän samanlaista taidetta kun lyötäisiin kissan kusta ja koiran paskaa kankaalle ja kerrottaisiin sen olevan taidetta.
 
Top