Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Presidentinvaalit 2018

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja skärdis, 29.05.2017.

 1. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,041
  Tykkäykset:
  5,706
  Pisteet:
  1,286
  Nyt tp Niinistön kerrottua tähtäävänsä toisella kierrokselle lienee oikea hetki avata seurantaketju vuoden 2018 presidentinvaaleista.

  Ketju huipentuu kisastudioon 28.1.2018. Josko olisi yhdellä kierroksella taputeltu loppuun.
   
  ak.tied, PSB 5500 ja YliKoo tykkäsivät tästä.
 2. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,406
  Tykkäykset:
  1,037
  Pisteet:
  636
  Ketä muita on ehdokkaana ? Keskustelun aloittamiseksi vain...
   
 3. Mainos 4. Lunni

  Lunni Luutnantti

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  349
  Tykkäykset:
  464
  Pisteet:
  36
  PS:ltä Niinistö, ja Vihreiltä kanssa Niinistö. Saataisiin ainakin Niinistö. :D

  No joo... SDP taisi suutahtaa tuosta valitsijayhdistyksestä, kun ei voi oma ehdokas profiloitua "Kokoomuksen vastustajaksi". Mutta kuka on SDP:n ehdokas? Paavo jo mittautti kannatuksensa ja ei varmaan lähde enää, enkä usko don-Eeronkaan lähtevän Niinistön ilmoituksen jälkeen ottamaan turpaan. Tavja kyttää varmaan vieläkin YK pestiä. Rinne? LOL!

  Keskustallahan on Lautakasa-Matti, nyt polvien ollessa kunnossa voi polvistua kunnolla itään päin.

  Väyrynen varmaan joillain konstilla yrittää mukaan.
   
  STI_Tactical9mm, tulikomento ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 5. Kaira

  Kaira Majuri

  Liittynyt:
  09.02.2015
  Viestejä:
  1,268
  Tykkäykset:
  2,778
  Pisteet:
  156
  Ilmeisesti keskustalta Matti Vanhanen, vasemmistolta Merja Kyllönen ja vihreiltä Pekka Haavisto.

  Ei vaikuta tiukalta kisalta toistaiseksi. Ehkä niitä aviottomia lapsia ja muuta alkaa vielä löytymään.
   
 6. PJ85

  PJ85 Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.12.2011
  Viestejä:
  1,418
  Tykkäykset:
  1,219
  Pisteet:
  156
  Niinkin kokenut poliitikko kuin Matti Vanhanen lienee melko sekaisin kun pakko vielä tuonne tunkea. Ei tsäänssiä yhtään mihinkään, eikä kyllä mitään annettavaa. Mitä puolueeseen tulee niin tämän kevään alkoholilain vatulointi on viimeistään osoittanut sen miksi kepua pitää vihata kuin ruttoa. Saatanan saatana.

  Sale voittoon!
   
  Tupajumi, yrjö, ak.tied ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 7. Tyrsky

  Tyrsky Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2017
  Viestejä:
  851
  Tykkäykset:
  3,629
  Pisteet:
  76
  Alkusanat: Kaikilla Niinistön vastaehdokkailla tulee olemaan hyvin vaikea kampanja. Varsinkin tuon valitsijayhdistyksen perustamisen jälkeen, jolla presidentti Niinistö tekee selvästi lisää pesäeroa puoluepolitiikkaan ja tätä kautta hakee koko kansan presidentin titteliä. Tulipa mieleeni se kun herra presidentti soitti ja jonotti YLEn luonto-ohjelmaan ja esitteli itsensä ”Sauli Naantalista..”, tuostahan uutisoitiin isosti jopa maailmalla – tässä uutinen tähän juttuun: http://yle.fi/uutiset/3-8174818

  Niinistön nykyinen presidenttikausi, kun on ollut hyvinkin pidetty ja jopa syvimmältä vasemmistosta on oltu tyytyväisiä Niinistöön. Tästä esimerkkinä Suvi-Anne Siimeksen (Vasemmistoliiton ex-puheenjohtaja) twiittaus:
  Puolueet jotka eivät ole vielä nimenneet omaa ehdokasta:


  SDP. Toki esimerkiksi matkalaskujen erikoismies Antti Rinne (SDP) tuli julkisuuteen vakuuttamaan ettei demarit lähde tukemaan Niinistöä – vaikka heidän omista riveistään on jopa kuulunut aiemmin ehdotuksia että SDP:n pitäisi lähteä tukemaan Niinistöä jos Sauli lähtee hakemaan toista kautta. Demareiden kannalta edelliset presidentinvaalit olivat kyllä todellinen farssi, kun Paavo Lipponen lähinnä syötettiin susille. Saa kyllä Rinne pistää parastaan että Eero Heinäluoman ottamaan ruman tappion nimiinsä.

  PS. Uskoisin että perussuomalaisillakaan ei ole heittää tähän väliin ketään omaa vaihtoehtoa ja lienevät tyytyväisiä Niinistön edesottamuksiin ja siirtyvät tukemaan häntä. Tosin ainakin Jussi Niinistö on kyllä vastustanut tätä vaihtoehtoa.

  KD. Voisiko KD siirtyä myös suoraan tukemaan Niinistöä? Essayah ei ole vahvistanut ehdokkuuttaan vielä eikä puoluekaan ole päättänyt asiaa tietystikään vielä.

  RKP. Voisiko RKP siirtyä myös suoraan tukemaan Niinistöä? Torvalds on käsittääkseni lupautunut ehdokkaaksi mutta puolue itsessään ei ole tehnyt vielä päätöstään


  Nykyisistä kilpaan ilmoittautuneista:

  Vasemmistoliitto, Kyllönen: Haetaan näkyvyyttä ja tiedetään ettei nytkään ole mitään realistisia läpipääsemisen mahdollisuuksia.

  Keskusta, Vanhanen: Tulee tuppeensahattu kampanja koska uskoisin että keskustan väestä jopa iso osa on lähtökohtaisesti äänestämässä Niinistöä. Vanhanen joutuu tyytymään rökäletappion nieleskelyyn Coca-Cola Zeroa lipitellen

  Vihreät, Haavisto: tulee keräämään vakiovihreät äänet. Edelliset vaalit osoittivat että vaikka Haavisto sai hyvin näkyvän ja kuuluvan kampanjan niin ei ollut paljoakaan toivoa.


  Loppusanat: Vaalit on käytännössä jo taputeltu alkumetreillä, jopa vedonlyöntitoimistot antavat vain 1,10 kertoimen Niinistölle ja eivät edes nimeä ketään erillistä vastaehdokasta vaan niputettu ”joku muu”-vaihtoehdoksi joka saa yli vitosen kertoimen.
   
  Mustaruuti, tulikomento, ak.tied ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 8. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,057
  Tykkäykset:
  9,317
  Pisteet:
  1,286
  Mutta Suvi-Annehan nyt ei koskaan ole ollut mikään oikea vassari. Pikemmin kuuluiisi kokoomuksen vasemmistosiipeen Orpon kaveriksi.
   
  Mustaruuti, YliKoo ja PSS tykkäsivät tästä.
 9. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,041
  Tykkäykset:
  5,706
  Pisteet:
  1,286
  Niinistön valitsijayhdistys oli kyllä melkoinen pommi poliittisille broilereille. :salut: Eihän noin voi toimia, eihän?

  Saulihan ei ole millään muotoa broilerikasvattamon tulos ja tullut mukaan politiikkaan vasta aikamiehenä. Tienannut leipänsä pitkään ns. oikeista töistä. Siitä kansa pitää, eikä syyttä. Verrattuna väyrysiin, ahteisiin ja muihin teinipoliitikoihin verrattuna täysin taustainen.

  Toki valitsijayhdistyksessä on jonkinlaisia 70-luvun kaikuja, mutta eiköhän UKK:n kuolemasta ole jo riittävästi aikaa.


  Demareiden puoluetoimistossa on varmasti pidetty kriisipalaveria. :solthum: Eikä kepussakaan kyllä henkseleitä ole voitu paukutella. Lauta-Matilla ei ole mitään mahdollisuuksia..
   
  Mustaruuti, tulikomento, YliKoo ja 9 muuta jäsentä tykkää tästä.
 10. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,369
  Tykkäykset:
  12,038
  Pisteet:
  1,286
  Oliskohan Vanhanen lähtenyt ehdolle jonkinlaisena idänsuhteiden takuumiehenä suomettumisen ja Väyrysen hengessä? Silloin kun ehdolle asettuminen tapahtui ja tämä Matin suuntaviivoista kertovat kirjakin julkaistiin, niin Venäjä oli yllättänyt kaikki Ukrainassa ja hybridipainostus oli kuumimmillaan varmaankin myös Suomen suuntaan. Sittemminhän Sale on reivannut kurssia tavalla, jossa Vanhasella ei ole sanomista, mutta olisko hän sitä ennen nähnyt jonkinlaista YYA-ajan palaamista, ja siksi pelitilaa myös itselleen.
   
  tulikomento ja Panssari Salama tykkäsivät tästä.
 11. Tango-Mike-Heavy

  Tango-Mike-Heavy Luutnantti

  Liittynyt:
  26.11.2015
  Viestejä:
  497
  Tykkäykset:
  1,451
  Pisteet:
  36
  Kerrassaan hyvä uutinen ja loistavasti taktikoitu! Saulilla on juuri oikeassa suhteessa särmää, karismaa ja oikeudenmukaisuutta sekä juuri sellaista pitkäjänteistä ja kylmäpäistä otetta jota politiikassa tarvitaan. Uskallan väittää että myöskin luottamusta mieheen löytyy laidasta laitaan jopa yli puoluerajojen aina siinä määrin etteivät muut tule näkemään kisassa edes perävaloja joten eiköhän tämä ole taputeltu jo. Ei ole Ylipäällikön voittanutta. Missäs niitä kortteja oikein olikaan..?
   
 12. Panssari Salama

  Panssari Salama Majuri

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  1,174
  Tykkäykset:
  2,503
  Pisteet:
  156
  Vanhanen lähti kisaan Suomen Geopoliittisen Seuran (vai mikä sen nimi oli) mandaatilla, ajatuksella että voi julistaa YYA 2.0 sanomaa Keskustan virallisen presidenttiehdokkaan arvovallalla.
   
  tulikomento ja skärdis tykkäsivät tästä.
 13. ak.tied

  ak.tied Kenraali

  Liittynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  2,261
  Tykkäykset:
  4,175
  Pisteet:
  636
  SDP:lle luovuttaminen ilman yrittämistä olisi melkoinen arvovaltatappio. Urpilainen ei lähde ja jossain luki, että ei kelpuuttanut Rinnettäkään. Olisiko joku epätoivoinen stuntti tulossa? Ehdokas päivän politiikan ulkopuolelta, joka pystyy haastamaan Saulia asiakysymyksissä uskottavasti tai sitten joku etninen profiiliehdokas kuumottamaan maahanmuuttokysymyksissä.

  Vasemmistopuolueiden tuki Niinistölle on kyllä uskomatonta, koska Niinistön näkemykset ovat niin eri maata ulko ja turvallisuuspolitiikassa ja maahanmuuttoasioissa. No kaipa hekin pohjimmiltaan tietävät, mikä Suomelle on parhaaksi kunhan leikkivät puolueleikkejään muuten vaan :)

  PS kaivannee myös puolueen imagonkohottajaa, koska vaalitappio häämöttää seuraavissa eduskuntavaaleissa.
   
  tulikomento tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. Panssari Salama

  Panssari Salama Majuri

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  1,174
  Tykkäykset:
  2,503
  Pisteet:
  156
  Vihreiden ehdokas on Haavisto, kuten toisaalla todettiin. Sen sijaan en pitäisi ihmeenä, jos toinen kisaan lähtevä Niinistö olisi persujen J. Niinistö.
   
 16. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,369
  Tykkäykset:
  12,038
  Pisteet:
  1,286
  Muun muassa täällä.

  Niinistön kampanjakorttien keruu alkaa Hakaniemen torilta: ”Väkeä olisi kauheasti tulossa”
  Tasavallan presidentti Sauli Niinistön valitsijayhdistys aloittaa 20 000 kannattajakortin metsästyksen työväen perinteisiltä jalansijoilta.
  Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lähdössä presidentinvaaleihin valitsijayhdistyksen ehdokkaana.

  Valitsijayhdistyksen on ensin kerättävä 20 000 allekirjoitusta kannattajakortteihin. Valitsijayhdistyksen asiamiehenä on Niinistön hyvä ystävä, ex-kansanedustaja Heikki A. Ollila.

  Ollila ja Niinistö olivat pohtineet valitsijayhdistyksen ehdokkaaksi asettautumista jo viime kesänä.

  – Eri ihmiset yli puoluerajojen olivat kysyneet, mitä voisimme tehdä. Väkeä olisi kauheasti tulossa Niinistön taakse ja tulossa kampanjaan, Ollila kertoi.

  Ajatus muhi mielessä, suunnitelmat tehtiin ja eilen Niinistö julkisti asian.

  Ollilan tehtävänä on nyt organisoida kannattajakorttien painatus ja kerääminen. Kerääjiä on jo ilmoittautunut jonoksi asti.

  – En ole laskenut. Niitä on tullut vaikka kuinka paljon. Selvästi väkeä on liikkeellä, tuttuja ja paljon tuntemattomia. Pöhinää on, Ollila totesi

  IS:n tietojen mukaan Ollila tuli eilen Mäntyniemeen samaan aikaan kuin Niinistö piti omaa tiedotustilaisuuttaan ja kertoi lähtevänsä vaaleihin valitsijayhdistyksen ehdokkaana.

  ”Kyllä minullakin sellaista optimismia on”
  Kannattajakorttien painatusta ja keräystä nyt siis suunnitellaan parhaillaan. Varsinainen keräys turuilla ja toreilla on tarkoitus aloittaa viikon päästä sunnuntaina, työväenliikkeen perinteisiltä jalansijoilta, Hakaniemen torilta.

  – Hakaniemessä on toritapahtuma 4. kesäkuuta. Se on ensimmäinen isompi iskupäivä, Ollila totesi.

  Hakaniemessä, onko tässä symboliikkaa?

  – Sinullekin tuli tuo mieleen, kun minullekin tuli, Ollila vastasi.

  Hakaniemessä on markkinat joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

  Niinistön valitsijayhdistyksellä ei liene suuria ongelmia saada kerättyä kokoon vaadittavat kannattajakortit.

  – Kyllä minullakin sellaista optimismia on, Ollila letkautti.

  Niinistön kabinetin Pete Pokkinen siirtyy yhdistyksen leipiin
  Kun valitsijayhdistys on saanut kerättyä 20 000 korttia, presidentin tukijoukot perustavat Niinistön varsinaisen kampanjan vaaliyhdistyksen, nimeltään Suomi 2024.

  – Kunhan se saadaan nyt perustetuksi, Ollila sanoi.

  Tämän yhdistyksen leipiin on tehty yksi rekrytointi. Niinistön nykyinen erityisavustaja Pete Pokkinen siirtyy vaaliyhdistyksen leipiin heinäkuun alusta alkaen.

  [​IMG]
  Pete Pokkinen (vas.) siirtyy Niinistön valitsijayhdistyksen leipiin, kun se aikanaan perustetaan. (KUVA: Heidi Piiroinen)

  Kampanjaorganisaatio alkaa aikanaan suunnitella kampanjaa, kerätä varoja kampanjointiin ja palkata lisää väkeä kampanjatiimiin.

  Niinistön varsinainen vaalikampanja alkaa vasta itsenäisyyspäivän jälkeen, koska Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlat täyttävät sitä ennen istuvan presidentin kalenterin.

  Ollila ja Niinistö olivat Tupu-Hupu-Lupu-ketjun kantakaksikko, muut jäsenet olivat Kari Häkämies ja Anssi Rauramo.

  Ollila ja Niinistö tulivat kansanedustajiksi samaan aikaan, vuonna 1987.

  Ollila, 67, oli kansanedustajana 1987–1995 ja 2003–2011. Kokoomuksen puoluesihteerin tehtäviä Ollila hoiti 2002-2004.

  Presidentinvaalissa edellinen vaaliyhdistyksen ehdokas oli Arto Lahti vuoden 2006 vaaleissa.

  http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005232387.html
   
  tulikomento tykkäsi tästä.
 17. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,057
  Tykkäykset:
  9,317
  Pisteet:
  1,286
  Eikun persujen ehdokas on Soini.
   
 18. Panssari Salama

  Panssari Salama Majuri

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  1,174
  Tykkäykset:
  2,503
  Pisteet:
  156
  Onkko persuilla jo päätös, vai oliko tämä arvauksesi? En jotenkin jaksa uskoa, että Soinia kiinnostaisi lähteä häviämään Salelle.
   
 19. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Eversti

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,785
  Tykkäykset:
  3,345
  Pisteet:
  316
  Erittäin fiksu veto Salelta. SDP:ltä kukaan ei voi lähteä kuin keskustelemaan vaaliväittelyissä ja häviämään. Vanhanen on hyvä kontrasti Saulille. Hänen idän huoraaminen nostaa nykyisen presidentin reaalipolitiikan arvoa. Toivotaan vaan, ettei SDP ymmärrä lähteä mukaan Saulin valitsijayhdistykseen. Sillä tempulla välttäisivät munaamasta itseään väittelyissä ja estäisivät Kokoomusta saamasta täyttä hyötyä Saulin kannatuksella ratsastamisessa.

  Miten sitten yhdessä käytävät maakuntavaalit vaikuttavat asiaan. Nythän kuitenkin Saulikin vaikuttaa maakuntavaaleihin yhtäaikaisen äänestyksen vuoksi. Tätä moni ei ottanut huomioon kun Sauli veti yhdistyskortin hihasta - tuli samalla kampittaneeksi ainakin Kepua. Varmasti Vanhanen laski, että hyötyy maakuntavaaleista mutta Saulipa yllätti. Pressa ei sisäpolitiikkaan juuri sekoa mutta jos äänestysprosentti nousee niin keitä se tuo vaaliuurnille. Toivottavasti ero Saulin eroksi on niin suuri, että Kepu ja Sosialistit ei välitä lähteä uurnille. Saataisiin maakuntiinkin hieman isänmaallisempi äänestysjakauma.
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2017
  tulikomento, JR49 ja Panssari Salama tykkäsivät tästä.
 20. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,057
  Tykkäykset:
  9,317
  Pisteet:
  1,286
  Panssari Salama tykkäsi tästä.
 21. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,662
  Tykkäykset:
  23,290
  Pisteet:
  1,286
  Jahas, TP mod 2018 onkin jo tiedossa. :rolleyes:

  Muille ehdokkaille ja eritoten puolueille presidentinvaalit ovat julkisuutta koko rahan edestä. Se on pitkä ja möyhäkkä näkyvyyssouvvi, jonka metia tarjoilee päivittäin eteemme. Mikään puolue ei voi katsoa olevansa niin best, että voisi ilmoittaa: ei nappaa. Näkyvyyttä, uskottavuutta, mainosta, julkisuutta, märsteistä metiamehua kysta kyllin.

  Millähän kysymyksillä muut ehdokkaat aikovat haastaa istuvan presidentin? :D Hahhahhaa.
   
 22. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Eversti

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,785
  Tykkäykset:
  3,345
  Pisteet:
  316
  Homma meni kertaheitolla vaikeammaksi muille puolueille nyt. Kokoomus vain peesaa pressaa eikä nosta poliittisia kysymyksiä esiin. Muut puolueet joutuvat miettimään millä teemoilla haastavat istuvan presidentin ja etenkin kun takana on valitsijayhdistys joka vesittää puoluepoliittiset haastot. Voidaanko depatoida vain muita ehdokkaita ja jätetään sitten Sauli koskemattomaksi. Pienikin turhautuminen tässä sataa Saulin laariin - ja ehkä kokoomuksenkin.

  Samalla puolueet miettivät mitä merkitsee, että pressaehdokasta äänestävä äänestää myös maakuntaehdokkaita. Mitä merkitsee, että kokoomusta ei pressapelissä voi haastaa. Ja tuleeko kokoomukselle kavereita jonkun muunkin puolueen ilmoittaessa itsensä Saulin taakse.
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2017

Jaa tämä sivu