Presidentinvaalit 2018

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja skärdis
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Nyt
Asiaa Rufin ja Väyrysen yhteyksistä. Kuulemma on ollut pääosin vapaaehtoista käännösapua (Paavon teesit käännetty venäjäksi).

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005552437.html

Mutta sitten Daria Skippari-Smirnovilta kysytään Krimistä ja Ukrainasta. Paavollehan tämä ei ole mikään ongelma.

Kuinka tarkasti olette kertoneet Väyryselle, millaista toimintaa Rufi harjoittaa ja onko hän sen kuultuaan hyväksynyt tukenne? (Toimituksen lisäys: Rufi tarjoaa jäsenilleen muun muassa lomamatkaa Ukrainalta kaapatulle Krimille ja tukee Venäjän pyrkimyksiä niin sanotun Donetskin kansantasavallan perustamiseksi Itä-Ukrainaan).

– Kyllä hän tietää. Meidän toiminta on ihan avointa ja silloin kun tarjouduimme tukijoiksi, pistin kaikki meidän www-sivut ja Facebook-sivut heille. He olivat hyvin tietoisia, keiden kanssa ovat tekemisissä.
Hyvä että tämäkin tuli esiin vaikkakin viikon myöhässä.
 
Heippa,


Mielenkiintoiset ja tärkeät vaalit takana. Kansa on puhunut ja kansan ääni on ollut hyvin selkeä: kansa haluaa presidentin, joka käyttää valtaansa eikä huutele toreilla eikä alennu populismiin. Kun katsoo tilastoista seuraavan kolmen kärjen kannatusta, huomaa myös yllättäen, että heidän kannatuksensa edustamiensa puolueiden voimakkaimmilla kannatusalueilla ei päässyt lähellekkään oman puolueensa tasoa. Tämä onkin ehkä yksi niistä suurista muutoksista tulevaisuuden vaaleissa.

Euroopassa ja USA:ssa perinteisten puolueiden kyky mukautua megatrendeihin ja ihmisten käyttäytymisen muutoksiin ei ole ollut kovinkaan onnistunutta. Euroopassa jo nyt 50% väestöstä asuu kaupungeissa ja seuraavan sukupolven aikana luku näillä näkymin hipoo 70%:ia. Suomessa kaupungistuminen on jo nyt lähellä tuota korkeampaa prosenttia. Sosiaalisen median ansiosta ihmisten kiinnostus uutisoinnissa on entistä enemmän sen oman kaupungin asioissa ja vertailukohtaa haetaan toisista valtioista samantapaisista kaupungeista eikä niinkään oman valtion sisältä. Viestintä on entistä polarisoituneempaa ja väistämättäkin asiat, joita ei koeta tärkeiksi, sulkeutuvat suurelta osin pois. Jako perinteisiin puolueisiin, jotka ovat muotoutuneet teollisen ajan synnyn jälkeen ei enää päde, eivätkä ihmiset suurelta osin tunnista itseään minkään tietyn valtakunnallisen aatteellisen puolueen kannattajaksi. Sama koskee sekä oikeistoa, keskustaa että vasemmistoa.

Se miten tämä liittyy maanpuolustukseen on siinä, että uusia sotia ei ikinä käydä vanhoilla opeilla. Strategiat ammentavat siitä, miten yhteiskunta kehittyy. Kaupungistumisen edetessä se vääjäämättä vaikuttaa sodankäyntiin ja teknologioiden kehittymiseen. Ei voida enää olettaa, että uusia sotia käydään suurilla tankkiarmeijoilla tai laajoilla ”offensiiveilla” keväällä. Siihen ei ole tarvetta. Ihmisten hyväksyntä sodalle muuttuu ja sen hyväksymistä ja vastustusta käsitellään siinä vaikutuspiirissä, jossa henkilö muutenkin kommunikoi ja siinä polarisoituneessa sosiaalisessa mediassa, jota hän muutenkin seuraa ja missä hän vaikuttaa….. ja missä häneen vaikutetaan.

Politiikan johtohahmoiksi nousee henkilöitä perinteisten puolueiden ulkopuolelta. Pitkän poliittisen uran tekevien henkilöiden määrä vähenee. Tuo on näkyvissä jo useissa Euroopan valtioissa. Ja pompsahtihan se Ameriikan presidenttikin esiin kummankin puolueen ulkopuolelta. 2018 vuonna, ihmisten karsinointi sata vuotta vanhoihin aatteisiin, oikeistoon, vasemmistoon, liberaaleihin tai elinympäristöstään kiinnostuneisiin on sama kuin katsoisi maailmaa kahdeksanrenkaisen kaivon pohjalta. Näkyy sieltä valoa, mutta ei oikein erota onko se pilvi vaiko aurinko. Jokainen uusi sota on ollut erilainen jokaisen uuden sodan takana on ollut myös yhteiskunnan kehittyminen erilaiseen suuntaan.

Tuossa uudessa ympäristössä asioiden yksinkertaistaminen on entistä tärkeämpää, jotta hetken hurmos ja populismi eivät pääse nostamaan päätään. Tuossa kontekstissa vuosia jatkunut keskustelu sote -alueista tai aktiivimallista ovat täydellisiä fiaskoja, joilla ei saada muutakuin tuhoa aikaan ja valtio nitisemään. Uskoisin, että tämä presidentinvaali oli herätys myös perinteisille puolueille. Varsinkin kun katsoo, miten niiden kannatus oli heikkoa entisillä vahvoilla alueilla. Mutta mihin suuntaan, jää kysymykseksi.

Simpauttaja
 
"Pitkän poliittisen uran tekevien henkilöiden määrä vähenee."

Siinäpä oli ajattelemisen aihetta muutenkin ansiokkaassa kirjoituksessasi... ns. ammattipoliitikkojen poistuessa kuvioista, mitä on odotettavissa kun varakkaat ammattilaiset, tilapäistöinä, korvaavat vanhat karrieeristit.
Jotain hyvää, jos saan pyytää.
Ja laitoin varakkaat tohon koska pitää olla varaa irtisanoutua oikeista duuneista ja mennä Arkadianmäelle pelleilemään.
Mutta näen jo muutosta ilmassa, ja puoluekonoeistojen natisevan liitoksissaan, varsin vasemmalla ay-linkkiensäkin takia. Kommari ei pelkää mitään enemmän kuin vallankumousta...
 
Dosentti on käynyt aukomassa turpaansa Moskovassa. Selittää tässä mitenkä USA ja NATO eivät ole tyytyväisiä Niinistön ulkopolitiikkaan. Ne kun Bäckmanin mielestä haluaisivat Salen "salaiseksi asiamiehekseen." edistämään Venäjän vastaisia toimia.

 
Back
Top