Puheloinen saanut puolustusvoimilta vuokratukea yli ohjeistuksen

Tvälups

Ylipäällikkö
Puheloinen saanut puolustusvoimilta vuokratukea yli ohjeistuksen
Joel Maisalmi - Aamulehden arkisto
Satellite

Ari Puheloinen.

Kotimaa | 14.2.2014 | 17:48 | Päivitetty 17:5066
Taneli Koponen, Aamulehti

Puolustusvoimien komentaja Ari Puheloinen on hyötynyt vuosien ajan ohjeistuksen ylittävästä vuokratuesta, ilmenee Aamulehden selvityksestä. Lisäksi muille kenraaleille on järjestetty huipputason vuokratukia, jotka on todettu kohtuuttomiksi

Puolustusvoimat tiedotti perjantaina komentajan asumisjärjestelyistä sen jälkeen, kun Aamulehti pyysi Puheloiselta vastauksia vuokratukeen liittyen. Vuokratuen taustalla on järjestely, jossa Puheloinen asuu yhdessä puolisonsa kanssa vuonna 1913 rakennetussa arvokiinteistössä Helsingissä. Puolustusvoimat maksaa 145 neliön kokoisesta asunnosta 3354 euron kuukausivuokraa. Vuonna 2012 Armeija päätti tukea komentajan asumista 1771 euron vuokratuella kuukausittain. Näin Puheloiselle jäi vuokraa maksettavaksi 1583 euroa kuukaudessa. Tällä hetkellä Puheloinen maksaa asunnosta 1744 euron kuukausivuokraa. Puolustusvoimista ei perjantaina kerrottu Aamulehdelle, kuinka paljon vuokratuki on tällä hetkellä. Koska vuokra on verotusarvon suuruinen, niin asunto ei ole Puheloiselle verotettava asuntoetu.

Kenraalin omat säännöt Puolustusministeriön ohjeessa ja Puolustusvoimien omissa määräyksissä vuokratuelle on tarkat kriteerit, jotka koskevat ministeriön mukaan myös armeijan ylintä johtoa. Kahdelle henkilölle tukea voidaan maksaa enintään 57 neliön määrälle asuntoa kohden. Vuokratuki saa olla määräysten mukaan maksimissaan 35 prosenttia ensivuokrasta. Se tarkoittaa, että Puolustusvoimat vuokraa asunnon ja maksaa tukea enintään 35 prosenttia asunnon vuokrasta. Loppuosa laskutetaan vuokralaiselta. Tyypillisesti vuokratuen suuruus on muutamia satoja euroja. Pienimmillään tuki saattaa olla vain kymmenen prosenttia ensivuokrasta. Puolustusministeriö asiakirjojen mukaan Puheloisen tuesta päätettiin viimeksi 16. toukokuuta vuonna 2012, jolloin 35 prosentin tukikatto oli voimassa. Tukikatto on päätökseen liittyvässä asiakirjassa. Tuolloin päätetty Puheloisen asunnon 1771 euron vuokratuki ylittää ohjeistetun maksimitason. Tuki on suuruudeltaan lähes 53 prosenttia ensivuokrasta. Armeija selittää vuokratuen ylitystä ”erityisvaatimuksilla”.

Rannikko esitti tukea Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää perehtyi Aamulehden pyynnöstä ohjeistukseen vuokratuesta. – Tekstissä on selvästi erillään maksimivuokratuen määrittely. Ohje ei anna mahdollisuutta joustaa ylöspäin 35 prosentista.– Ministeriön ja puolustusvoimien pitäisi noudattaa omia ohjeitaan, Mäenpää sanoo.Asiakirjojen perusteella Puheloisen vuokratukea järjestelivät keskeisissä rooleissa Puheloisen alainen, vara-amiraali Juha Rannikko, sekä puolustusministeriön kansliapäällikkö Arto Räty. Molemmat ovat Aamulehden tietojen mukaan kärkiehdokkaita, kun Puolustusvoimille valitaan uutta komentajaa. Pääesikunnan esityksessä Puheloisen tuettua asuntoa perustellaan muun muassa runsailla edustustilaisuuksilla, jotka edellyttävät työpäivän päätyttyä kotona käyntiä. Komentajan kerrotaan myös altistuvan muun muassa liikenteen riskeille, mikäli hän joutuisi kulkemaan tukiasuntoa pidempää työmatkaa. Puheloinen ei ole ainoa huipputukia saanut kenraalikunnan jäsen. Puolustusministeriö selvitti kaikessa hiljaisuudessa jo vuonna 2009 useiden kenraalien vuokratukia. Tuolloin muun muassa merivoimien sekä pääesikunnan päällikön vuokratukien todettiin olevan kohtuuttomalla korkeita. Pian selvityksen jälkeen useita vuokrasopimuksia purettiin. Komentajan asunnon vuokrasopimus on määräykset ylittävästä vuokratuesta huolimatta edelleen voimassa.
 
Armeija Puheloisen kalusteiden veroista: ”Emme kommentoi”
Kotimaa | 14.2.2014 | 17:45 | Päivitetty 17:5012
Taneli Koponen, Aamulehti

Puolustusministeriön asiakirjojen mukaan Ari Puheloisen vuokra-asuntoon on siirretty useita armeijan kustannuksella hankittuja kalusteita. Mukana on ollut muun muassa 14 hengelle sopiva ruokapöytä tuoleineen, 14 hengen astiasto, mattoja, televisio- ja dvd-laitteisto, peilejä sekä useita valaisimia. Ainakin osa kalusteista on asunnossa edelleen. Vaikka asunto ei olekaan Puheloiselle verotettava luontoisetu, niin kalusteet sen sijaan yleensä ovat. Verohallinnon mukaan työnantajan tarjoamista kalusteista syntyy erillinen veronalainen etu, jonka arvo on edun käypä arvo. Kalusteiden arvosta tai niiden verotuksellisesta asemasta ei kuitenkaan löydy lainkaan mainintaa asiakirjasta, jossa Puheloisen asunnosta on viimeksi päätetty vuonna 2012. Puolustusvoimien mukaan kalusteiden verotusarvo ei ole tiedossa. Armeija ei halua kommentoida, onko kalusteet ilmoitettu verottajalle asianmukaisesti.

Onko kalusteista tehty ilmoitus verottajalle luontoisetuna ja onko kalusteet ilmoitettu Puheloisen verotuksessa veronalaisena tulona?
 
– Yksityishenkilöiden verotusasioita emme kommentoi, vastaa Mika Kalliomaa Puolustusvoimien viestinnästä sähköpostitse.
 
Ihan kohtuullinen neliömäärä Herra Kenraalilla jos ajattelee minkäkokoisia Helsingissä olevat asunnot yleisesti ottaen ovat...145 neliötä varmasti riittää kahdelle hengelle ihan kivasti.

Mielestäni tälläisten penkominen on asiatonta ja tarkoitushakuista. Eihän kyse ole kuin runsaan 20 000 euron verottomasta edusta! Uutisjuttu pyrkii luomaan kuvan rakenteellisesta korruptiosta myös Puolustusvoimissa, jossa Norsunluutornin Kalibit jakavat hyvää hyville veljille ja saavat itse jotain takaisin. Eihän se noin voi olla! Ei meillä Suomessa ole korruptiota.
 
Menettelyt ovat asia erikseen, mutta tässäkin kohtaa pitäisi ottaa arkijärki käyttöön. PVKOM ja tietty määrä muita johtavia virkamiehiä on siinä määrin kokoaikatöissä, että heidän arkensa täysimääräinen helpottaminen on työtehtävissä menestymisen välttämätön edellytys. Ei varmasti tule yllätyksenä, että 24/7 työaika tulee voimaan jo tuota alemmillakin portailla. Valmiuteen liittyvissä tehtävissä ei myöskään ole millään muotoa mahdollista, että se oma "tosi kiva ja boheemi loft" jossain Kutostien varrella toimisi edelleen asuntona. Asiaa voi kysyä vaikkapa henkilösuojauksesta vastaavalta henkilöstöltä.

Jotta kantani tulee varmasti selväksi, niin: valtionhallinnossa tosiasiallisten avainhenkilöiden luontaisetuohjeistusta tulee muuttaa niin, että "aina töissä" on inhimillisesti mahdollista. Vaikkapa PVKOM kohdalla olen oikein valmis siihen että jonninjoutoesikunnan henkilöstöosaston vanhempi varamajuri laitetaan etsimään oikeita töitä vaikkapa huomenna, jotta mahdollinen lisäkustannus tulee kompensoiduksi. Ja toisaalta: julkishallinnon ei-suorittavia tehtäviä pitää keventää todella kovalla kädellä, jotta syömävelan otto ja korjausvelan kasvu loppuvat kertakaikkisesti. Tasajako ei ole taktiikkaa.
 
Maan tapa eli vallitseva kulttuuri näiden valtion ylimpien palkkausluokkien loisten toiminnassa.

On se mukava maksella veroja kun tietää ettei meillä ole vallan väärinkäyttöä eli rakenteellista korruptiota kuin VAiN Valko-Venäjän mittakaavassa.

Tapaus Ailus oli vain pintaraapaisu: Alkaa selittyä tämä kestävyysvaje ja se mistä päästä niitä säästöjä on syytä tehdä.
 
Puheenjohtajan blogi

15.2.2014 8.36
Kenraalien vuokratuki
Asiat ovat niin, kuin ne näyttävän olevan.
Aamun lehdet kertoivat puolustusvoimain komentajan kenraali Puheloisen ja joidenkin muiden kenraalien saaneen ohjeistusta suurempaa vuokratukea. Asiasta kertoi Aamulehti verkkosivuillaan jo perjantai (14.2.2014) kahdella artikkelilla – ensimmäisellä komentajan asunnon vuokrasta toisella sen kalustehankinnoista.

Ensimmäinen kysymykseni oli: Miksi fiksut ihmiset kompastuvat tällaisiin asioihin yhä uudelleen ja uudelleen? Yön yli nukuttuani en edelleenkään löydä vastausta.

Ymmärrän, että puolustusvoimain komentajalla ja muilla kenraaleilla on virka-asunto, jota tarpeen mukaan käytetään myös virkatehtäviin liittyviin edustamisiin. Siinä ei ole mitään merkillistä. Sitä vastoin en ymmärrä sitä, että hierarkian yläpäässä olevilla – niillä joiden palkkataso on organisaation huippuluokkaa – työnantajan vuokratuki on suhteessa suurempaa kuin organisaation alimmilla palkkatasoilla olevilla. Ymmärrykseni ei taivu lainkaan siihen, että hierarkian ylätasolla olevien vuokratuki voisi olla enemmän kuin voimassa oleva ohjeistus mahdollistaa.

Puolustusvoimilla on nykyisin tarjolla hieman yli tuhat työsuhdeasuntoa, joissa työnantajan vuokratuki vaihtelee kymmenestä kolmeenkymmeneen prosenttiin. Voimassa olevien ohjeiden mukaan vuokratuki voi olla enintään 35 prosenttia. Aamulehden tietojen mukaan puolustusvoimain komentajan vuokratuki on ollut 53 prosenttia eli 1 771 euroa.

Parikymmentä vuotta sitten puolustusvoimilla oli yli kymmenkertainen määrä palvelussuhdeasuntoja. Tuolloin niiden vuokrataso oli selvästi siviilimarkkinoiden alapuolella ja henkilöstölle oli etua asua firman asunnoissa. 1990-luvun alusta lähtien palvelussuhdeasuntojen määrää on järjestelmällisesti vähennetty. Sen seurauksena jäljelle jäävien asuntojen vuokrataso on lähentynyt normaalia markkinatasoa. Todellisuudessa nykyisin erotuksen määrittää enää työnantajan vuokratuki.

Uutisointi ylimmän johdon ohjeistuksen ylittävästä vuokratuesta herättää moraalisia kysymyksiä. Onko oikein samojen henkilöiden, joiden tieten puolustusvoimien palvelussuhdeasuntokantaa on pienennetty tai vuokratukea vähennetty tavallisilta kuolevaisilta, saavan itse merkittävästi suurempaa vuokratukea? Onko mahdollista, että pienehkö piiri keskenään vaikuttaa toistensa palvelussuhteen etuihin? Miksi kenraalien virka-asunnot hankitaan siviilimarkkinoilta? Voiko kenraali itse päättää, mikä asunto vuokrataan hänelle virka-asunnoksi?

Olen tietoinen, että tästäkin blogista eräät vetävät aamukahvinsa väärään kurkkuun. Siitäkin huolimatta ikävistä ja vaikeista asioista on käytävä julkista keskustelua. Lienee viisainta, että puolustusvoimat tai puolustusministeriö kertoo mahdollisimman nopeasti julkisuuteen, mikä tässä asiassa on totuus ja firman tapa.

Petteri Leino
 
Maan tapa eli vallitseva kulttuuri näiden valtion ylimpien palkkausluokkien loisten toiminnassa.

On se mukava maksella veroja kun tietää ettei meillä ole vallan väärinkäyttöä eli rakenteellista korruptiota kuin VAiN Valko-Venäjän mittakaavassa.

Tapaus Ailus oli vain pintaraapaisu: Alkaa selittyä tämä kestävyysvaje ja se mistä päästä niitä säästöjä on syytä tehdä.
Maan tapa eli vallitseva kulttuuri näiden valtion ylimpien palkkausluokkien loisten toiminnassa.

On se mukava maksella veroja kun tietää ettei meillä ole vallan väärinkäyttöä eli rakenteellista korruptiota kuin VAiN Valko-Venäjän mittakaavassa.

Tapaus Ailus oli vain pintaraapaisu: Alkaa selittyä tämä kestävyysvaje ja se mistä päästä niitä säästöjä on syytä tehdä.

En ota kantaa summiin, vaan tuohon itse temppuun. Miksi kerrasta toiseen nämä temput ovat sitä rataa, että on järjestelmä, jota pitäisi noudattaa, mutta sitä ei noudateta, vaan ylitetään asetettu normi?

Se on sentään lohdullista, että armeija maksaa sosiaalitukea päälliköilleen, kelasta ei ehkä irtoa noilla tuloilla.

Viheliäisin pultsari yrittää kusta systeemiä silmään, sen tekee yh-äiti pentukatraansa kanssa, on huojentavaa huomata, ettei tästä jää osattomaksi myöskään kansakunnan kaapinpäällysväki, alempi kasti tekee sen tullakseen toimeen edes jotenkin, ylempi kasti silkkaa ahneuttaan. Siinä välissä sitten me, jotka koitamme itse maksaa kulumme, kouluttaa pentumme jne. ilman että siihen tarvitsisi yhteiskunnan paljonkaan heittää rahoitusta. En tiedä, on tämä yhtä perkeleen Linnaleiriä vaan, ei asiat Suomessa muutu.
 
Noita palvelussuhdeasuntoja on Helsingissä muuallakin kuin Santahaminassa ja edustustehtäviä varten löytyy huomattavasti parempiakin tiloja kuin ilmeisen ”normaali”, joskin Helsingin mittakaavassa todella iso asunto.
 
Noita palvelussuhdeasuntoja on Helsingissä muuallakin kuin Santahaminassa ja edustustehtäviä varten löytyy huomattavasti parempiakin tiloja kuin ilmeisen ”normaali”, joskin Helsingin mittakaavassa todella iso asunto.

Huomaa, kyse ei ole asunnon koosta vaan siitä sosiaalituen tasosta, joka on maksettu. Ohje on 35 pros. ja on maksettu 53, ohhoh, numerot vaihtaa paikkansa, ei tässä ole megakusetus, mutta kertoo siitä asenteesta, joka on pesiytynyt yhteiskunnan ala- ja yläpäähän. Koko ajan kaventuva keskiluokka on täydessä kusessa näiden laitojen kanssa. Linnaleiri kannattaa googlata.
 
Kyllähän tämä(kin) tarina tuo perspektiiviä siihen keskusteluun, jonka mukaan taloutta voidaan oikoa vain ruokaa rajummin verottamalla, sairaalapaikkoja leikkaamalla ja koululuokkia kasvattamalla.

Kyllähän ihan ensimmäinen temppu olisi kaikkien ylilyöntien poisto ja menetettyjen varojen takaisiperintä. Ja näin ihan siitä riippumatta ovatko asiat rahallisesti merkittäviä, joskus periaatteellakin on merkitystä. Ei löydy kuitenkaan tahoa, joka moiseen projektiin haluaisi ryhtyä. Ei tietenkään, koska Suomi on todellisuudessa läpeensä korruptoitunut banaanivaltio.

Kyllähän tästä päästään eteenpäin, mutta ensin on koettava herätys konkurssin muodossa. Kun talouslukuja ja korjaaviksi ajateltuja toimia katsoo, niin se ei välttämättä ole edes kaukana. Ruotsin tie ei olekaan meidän tiemme, vaan Kreikan.
 
Huomaa, kyse ei ole asunnon koosta vaan siitä sosiaalituen tasosta, joka on maksettu. Ohje on 35 pros. ja on maksettu 53, ohhoh, numerot vaihtaa paikkansa, ei tässä ole megakusetus, mutta kertoo siitä asenteesta, joka on pesiytynyt yhteiskunnan ala- ja yläpäähän. Koko ajan kaventuva keskiluokka on täydessä kusessa näiden laitojen kanssa. Linnaleiri kannattaa googlata.

Herra Kenraali vaimoineen kuitenkin asuu käytännössä noin kaksi kertaa isommassa asunnossa kuin keskimääräinen helsinkiläinen lapsiperhe.... Toki tuo prosenttijuttu on se olennainen, mutta ehkäpä kämpän koko on jokatapauksessa yläkanttiin ja raja tukien kanssa asumiselle tulisi vetää huomattavasti pienemmälle neliömäärälle jos kerran asukkejakin on vain 2 hlö.
 
Tässä eniten herättää kysymyksiä järjestelyn mielekkyys. Miksi yhä useammin julkiselle puolelle tehdään hankintoja ylihintaisina yksityiseltä puolelta? Ensin myydään halvalla valtion ja kunnan omistamat rakennukset tai laitokset. Hetken päästä vuokrataan tai ostetaan niiden palveluja takaisin huomattavan kovaan hintaan. Puolustusvoimat ei ole ainoa näin toimiva organisaatio.

Moraali lähtee yhteiskunnassa ylhäältä. Sieltä se valu alaspäin koko organisaation läpi. Yläpään mädäntyessä se tulee näkymään koko organisaatiossa.
 
Maan tapa eli vallitseva kulttuuri näiden valtion ylimpien palkkausluokkien loisten toiminnassa.

On se mukava maksella veroja kun tietää ettei meillä ole vallan väärinkäyttöä eli rakenteellista korruptiota kuin VAiN Valko-Venäjän mittakaavassa.

Tapaus Ailus oli vain pintaraapaisu: Alkaa selittyä tämä kestävyysvaje ja se mistä päästä niitä säästöjä on syytä tehdä.

Itse en ainakaan pysty näkemään, että Puheloisen etuudet olisivat asemaan nähden mitenkään kohtuuttomia. 145 neliön kämppä ei mielstäni ole kohtuutonta.

Perisuomalainen kateus nostaa taas päätään.
 
Kyllähän tämä(kin) tarina tuo perspektiiviä siihen keskusteluun, jonka mukaan taloutta voidaan oikoa vain ruokaa rajummin verottamalla, sairaalapaikkoja leikkaamalla ja koululuokkia kasvattamalla.

Kyllähän ihan ensimmäinen temppu olisi kaikkien ylilyöntien poisto ja menetettyjen varojen takaisiperintä. Ja näin ihan siitä riippumatta ovatko asiat rahallisesti merkittäviä, joskus periaatteellakin on merkitystä. Ei löydy kuitenkaan tahoa, joka moiseen projektiin haluaisi ryhtyä. Ei tietenkään, koska Suomi on todellisuudessa läpeensä korruptoitunut banaanivaltio.

Kyllähän tästä päästään eteenpäin, mutta ensin on koettava herätys konkurssin muodossa. Kun talouslukuja ja korjaaviksi ajateltuja toimia katsoo, niin se ei välttämättä ole edes kaukana. Ruotsin tie ei olekaan meidän tiemme, vaan Kreikan.

Ikävä kyllä tämä systeemi ajaa seinään ja sitten asioita korjataan....jos korjataan. Korostan: tässäkään casessa kyseessä ei ole sinänsä raha, vaan se näköjään pirullisesti erilaisten tukien varassa elävien ihmisten asenne. Ja järjestelmä sallii tämän, ei tosin alaluokissa, mutta yläluokissa kyllä. Tämä on yksi perhanan linnaleiri niille, jotka yrittävät pärjätä omillaan. On elätettävä sos. alaluokat ja on elätettävä vielä se yläluokkakin. Perhananmoista touhua.
 
Itse en ainakaan pysty näkemään, että Puheloisen etuudet olisivat asemaan nähden mitenkään kohtuuttomia. 145 neliön kämppä ei mielstäni ole kohtuutonta.

Perisuomalainen kateus nostaa taas päätään.

Etkö tosiaan huomaa tuota väärinkäytöstä tuossa kohtaa: järjestelmä on luvannut kenraalille köyhäinapua asunnon hinnasta 35 pros. mutta sitä maksetaankin 53 pros. Etkö tosiaan näe tuossa mitään olevan perseellään?
 
Itse en ainakaan pysty näkemään, että Puheloisen etuudet olisivat asemaan nähden mitenkään kohtuuttomia. 145 neliön kämppä ei mielstäni ole kohtuutonta.

Perisuomalainen kateus nostaa taas päätään.


Kyse ei ole kateudesta tai asunnon neliöistä. Noiden neliöiden nyt pitäisi olla ihan minimi kaikille kansalaisille ja voisi kuvitella kenraalin asuvan väljemminkin.

Vitutuksen aiheen, ja yhteiskunnallisen ongelman muodostavat ne poliittiset järjestelyt, joilla näihin tilanteisiin päädytään. Kaavoituspäätöksillä, rakennusmääräyksillä, liikennejärjestelyillä ja virastojen sijoituksella saadaan aikaan kohtuuton hintakupla kaikkien suunnilleen järkevällä matkalla olevien asuntojen osalta. Pieni piiri yksityisiä vuokranantajia korjaa tämän järjestelyn hyödyt. Kaikki muut häviävät. Paitsi tietysti huipulla olevat hyvä veli -kerhon jäsenet, jotka kompensoivat tekemiensä päätösten vahingolliset seuraukset syömällä kuormasta.

Suomen mielettömän hintainen asuminen on kiistämättä ongelma. Sitä ongelmaa ei kuitenkaan pidä korjata lapioimalla palveluihin ja eläkkeisiin tarkoitettuja verovaroja suurituloisimpien ihmisten asumistukiin.
 
Eihän tuo hyvältä näytä, mutta entäs jos Puheloislla ei ole valinnan varaa? Kalustoihin liittyvä 14 hengen ruokapöytä muine tilpehööreineen ja iso olohuone hienoinen kalusteineen sekä toimiva keittiö selittävät osan totuudesta, Puheloisella on velvollisuus edustaa myös kotonaan, jolloin hänen asunnoltaan ja sen kalustolta edellytetään määrättyä tasoa. Puheloisen tietäen saatan hyvin uskoa, että yksityishenkilö Puheloinen tyytyisi vähempään. Työläistaustainen sotias ei ehdi virkauransa aikana rikastua, ei vaikka ylenisi täydeksi kenraaliksi. Puheloisen kuukausipalkka lienee 12000 - 13000 euron luokkaa ja siitä puolet veroa, käteen jää rapiat 6000 euroa. Jos tuosta vielä pitäisi maksaa vuokraa käyvän arvon mukaisesti, olisi kohtuutonta pakottaa virkamies asumaan hänelle henkilönä ylisuuressa asunnossa.

Ylläkirjoitetulla en tarkoita, etteikö määräyksiä, sääntöjä ja ohjeita olisi noudatettava, mutta uskoisin että culpa tässä tapauksessa lankeaa puolustusministeriö, ei Puheloisen, päälle.
 
Punaniskat rinkirunkkaa ja taputtaa toisiaan selkään kun kerrankin löytynyt aidosti yhteinen vihollinen eli suomalainen herra.:rolleyes:
 
Punaniskat rinkirunkkaa ja taputtaa toisiaan selkään kun kerrankin löytynyt aidosti yhteinen vihollinen eli suomalainen herra.:rolleyes:

On tässä eräs anteeksiannettava piirre kuitenkin: Puheloinen on aito suomalainen, eikä hmmmm. ns. :rolleyes:
 
Etkö tosiaan huomaa tuota väärinkäytöstä tuossa kohtaa: järjestelmä on luvannut kenraalille köyhäinapua asunnon hinnasta 35 pros. mutta sitä maksetaankin 53 pros. Etkö tosiaan näe tuossa mitään olevan perseellään?

Median etsiessä sopivia maaleja itselleen, on hyvä muistaa pieni yksityiskohta tässä tapauksessa.
Päätös komentajan tuesta tehtiin hetkellä jolloin nyt mainittua ohjetta ei ollut vielä annettu.

Moraalisesti olisi tietysti ollut oikein muuttaa tukea ohjeen myötä, mutta Suomessa on hyvin voimakas "saavutetuista eduista ei tingitä" kulttuuri. Tämä ajatus myös nauttii voimakasta tukea kansalaisten keskuudessa.

Silti olen tyytyväinen median penkoessa väärinkäytöksiä, sen vain soisi olevan rehellinen ajojahdissaan.
 
Back
Top