Puolustusministeri Haglund USA:ssa

crane

Kenraali
Ainoa vaihtoehto lienee F-15 Silent Eagle jos menee sarjatuotantoon mutta montako konetyyppiä haluamme? Useampi ilmavoima on jo päättänyt käyttää muita koneita F-35:n lisäksi.
JOS menee tuotantoon! Ei meidän kannata alkaa uhraamaan vähiä voimavaroja usean konetyypin hankkimiseen,siinä ei ole mitään järkeä
 

Raveni

Respected Leader
Meinasin vaan että vaatii varmaan tietynlaista liittolaisuutta sekä ystävyys ja avunanto sopimusta että saa F15 tai F22 ostettua... Samaan kategoriaanhan nuo menevät...
 

ajs178

Ylipäällikkö
F-15 sarja, F-16 sarja, F-18 sarja ja F-35 sarja.

Itse uskon, että elinkaarituki F-15, F-16, ja F-18 sarjassa loppuu aiemmin kuin Ilmavoimien viimeinen käyttöpäivä. Seuraava kone lentänee kuitenkin vuoteen 2060 asti. Kellä muulla asiakkaalla on noista koneista mikään käytössä silloin, kun F-35:ta saa jo sarjatuotantohintaan?

Luulen, että valinta on F-35:n ja Gripen NG:n välillä ja ratkaiseva tekijä on hinta. Jos taas mennään kahteen konetyyppiin, kuten Ilmavoimien komentaja, kenraalimajuri Lauri Puranen, spekuloi, niin silloin luulisin valinnan olevan 20 kpl F-35 ja 40 kpl Gripen NG. Silti uskon, että pysytään yhdessä konetyypissä.
 
Top