Puolustusvoimat Pohjois-Koreaan ostoksille?

ajs178

Ylipäällikkö
Ei kannattaisi ostaa yhtään mitään. Armeijaa kehitetään länsimaiseen moderniin suuntaan, ei siihen että saadaan lisää Sergeitä joillekin 3:n linjan joukoille. Toki jos ilmaiseksi saa tai ihan hiton halvalla niin... Veikkaan vaan että tuolla lähellä on kyllä armeijoita joille kalut olisivat "sopivampia".
On varmasti ostajia kalustolle lähempänäkin, mutta eri asia, kenelle halutaan myydä. Tuskin Etelä-Korea haluaa aseistaa naapurimaitaan yhtään enempää kuin on pakko. Olisihan ne Suomen T-72M1:t ja MiG-21 bis -koneetkin saatu dumpattua jonnekin Afrikan maahan, Syyriaan tai Vietnam/Kamputsea/Laos-tyyppiseen hellholeen, mutta joku moraali siinäkin touhussa. Eikös Länsi-Saksalla ollut tämä sama ongelma eli kunniallisia, itäkalustosta kiinnostuneita ostajia ei montaa ollut. Siksi Suomi niin hyvin kamaa saikin
 
  • Tykkää
Reactions: PSS

KymJP2K

Kapteeni
Ei saatana.
Mielikuvitus laukkaa niin kovaa että harva enää pysyy perässä.
Ihan alkajaisiksi, kuinka happamassa kunnossa veikkaat kaluston olevan?
No aivan helvetin...
No tankeista on varmaan tiivisteet keitelty murkinaksi.
 

Shadowmon

Eversti
Suomen armeija on kuitenkin yhdysvaltojen maavoimien kokoinen, joten tuskin ihan länsimaiselle kalustotasolle tullaan ikinä pääsemään missään aselajissa. Toisekseen länsikamassa on vielä heikkojakin yksilöitä 12.7mm konekivääri karkeimpana esimerkkinä. Telatykitkin haettiin koreasta sopivamman puutteessa. MTO on Israelista, Laivaston IT ja RG-partioauto eteläafrikasta jne. Länsikama = ei venäläinen, suorituskykyinen, halpa.

Sieltä ostetaan mistä halvalla saadaan, kunhan suorituskyvystä ei tarvitse tinkiä. Esim mielelläni näkisin KVKK:n korvattavan ukrainalaisten varastoista kaivetuilla PKM:llä.
Länsimaa ei ole yhtä kuin USA, monella länsimaalla on jopa itäistäkin kalustoa. En itsekään vastusta sitä että muualtakin ostetaan jos se järkevää on. Sen sijaan joku "tyhjennetään P-korean varastoa" ei kuulosta kovin kutkuttavalta idealta.
 

KymJP2K

Kapteeni
Länsimaa ei ole yhtä kuin USA, monella länsimaalla on jopa itäistäkin kalustoa. En itsekään vastusta sitä että muualtakin ostetaan jos se järkevää on. Sen sijaan joku "tyhjennetään P-korean varastoa" ei kuulosta kovin kutkuttavalta idealta.
Riippuu aivan täysin mitä siellä on ja missä kunnossa. Tuskin kukaan ressu osasi Ällitällin käyttökelpoisuutta ennakoida ennen ostoksia.
 

J0h1F

Kenraali
Itse sanoisin, että RM-70:t voisivat olla mielenkiintoisia, kuten myös niiden ampumatarvikkeet, ja ainakin itse RM-70:iä voisi hankkia varaosiksi nykyisille, jos ovat riittävän hyvässä kunnossa. Myös tykistön ampumatarvikkeet, sikäli kun esim. 122 mm ampumatarvikkeet ovat riittävän tasalaatuisia.
1493008455_09e69cc122a27f184dfd585888d2ba21.jpg
Nämä Paremman Korean RM-70:t ovat toisaalta sitä panssaroitua mallia, kun meidän omamme ovat RM-70/85:ttä.

Itseäni kiinnostavat nuo 170 mm telatykit, niiden kantama toisi aivan uuden ulottuvuuden ylemmän johtoportaan tykistölle. Toisaalta niiden huoltojärjestelmä olisi varmasti raskas; tosin jos ne olisivat riittävän laadukkaita (mitä epäilen) ja niitä saisi riittävän suuren määrän varaosineen ja ampumatarvikkeineen, voisi se olla kustannustehokkaampaa. Käytännössä niillä olisi kyky haastaa Venäjän 2S7 Pion ja 2S7M Malka - käyttötapa varmasti muistuttaisi RSRAKH:ta, mutta toisaalta ampumatarvike olisi merkittävästi halvempaa.
1493008455_e87c4373dedeba92a87b974d37996293.jpg
Voi toki olla, että nämä ovat mm. paikannus- ja tulenjohtojärjestelmiensä puolesta aivan toivottoman vanhanaikaisia, merkittäviä muutoksia ainakin niihin pitäisi varmaan tehdä. Mutta yli 40 km kantama perusampumatarvikkeella ja 60 km kantama rakettiavusteisella ei ole naurun asia. Itse putkistahan liikkuu huhua, että ne olisivat III Valtakunnan perua, jotka Neuvostoliitto olisi lahjoittanut Pohjois-Korealle, mutta tiedä sitten, miten totta tuo on. Voi olla myös, että ne on tehty Neuvostoliiton Saksalta takavarikoimilla koneilla.
 
Viimeksi muokattu:
Top