Puolustusvoimat uuteen asentoon 2016

vehamala

Kenraali
juhapar kirjoitti:
Kummaa hokema tuo ikäluokkien pieneneminen... Käyhän siinä jonkun vuoden päästä pienoinen notkahdus, mutta sitten taas näyttäisi nousua olevan. Eli jotenkin tarkoitushakuiselta kuulostaa.

Tätä minäkin olen aika-ajoin ihmetellyt. Poliitikkojen puheet ovat hyvin tarkoitushakuisia :confused:
 

koponen

Kenraali
No, jos on punkista pula, niin pieni tarkastus palveluskelpoisuusluokkiin ja lääkärintarkastusohjeeseen säätää ensimmäisen ja kolmannen palvelusviikon aloittavien määrää sadoilla tai tuhansilla tarpeen mukaan. Ja kaikki tämä ihan ilman poliitikkoja...
 
Sodan syttymistä odoteltaessa ei sitten ehditä ajamaan sitä 4 tunnin ajomatkaa Kajaanista Sodankylään?

Käsittääkseni harmaan vaiheen on määrä kestää viikkoja ellei kuukausiakin. Kyllä siinä ajassa ehditään Kajaanista Utsjoelle.

Jonkin yht'äkkiä yllättävän hyökkäyksen odottaminen ei ole nykypäivää - paitsi joissakin ressupiireissä.

Jos uncle samin joukot päättävät kaikesta huolimatta yllättäen vyöryä Norjasta rajan yli Suomeen, niin Sodankyläkin on armottoman kaukana. Sitä ensikosketusta varten Lapissakin on sentään vielä Rajavartilaitoksen ammattisotilaat.
Vieläkö allekirjoitat tuon ylläolevan?
 
Häkämies: Venäjä hyötyisi Suomen Nato-jäsenyydestä

Puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) mielestä Suomen Nato-jäsenyys saattaisi hyödyttää Venäjää. Suomen kaltainen hyvin Venäjää tunteva maa toisi Natoon käytännöllistä Venäjä-osaamista, ministeri sanoo.

Häkämies ei usko Suomen Afganistan-operaation lisäävän tänne kohdistuvan terrori-iskun riskiä.

Muuttuvat uhkakuvat haastavat turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa. Itämeren kaasuputkea Häkämies pitää taloudellisena putkena, joka ei saa lisätä sotilaallista läsnäoloa Itämerellä.

Sotilasstrategian asiantuntija, tohtori Jarno Limnéll ihmettelee, miten Suomessa on vieläkin vaikeaa puhua Venäjän-uhkasta avoimesti. Kaasuputki on riski, sanoo Limnéll. Lisää aiheesta lauantain Etelä-Saimaassa.

Kommenteja???
Pitäis päästä ex-ministeri J.Häkämieheltä kysymään, notta mitenkäs tuo ryssä hyötyisi tänäpäivänä Suomen NATO-jäsenyydestä. :D

Limnellille terveisiä, notta mikään ei ole muuttunut 4 ja puolen vuoden aikana.
 
Top