Tee pieni palvelus
@Raveni ja lue ne linkkaamani artikkelit ja muutenkin kannattaa aiheeseen hivenen perehtyä ennen vahvaa argumentointia.
Lyhyesti pari kommenttia lihavoituihin kohtiin:
päällä oleva puhelin on käytännössä verkossa koko ajan ja silloin se näkyy myös ulospäin.
Pääkaupungiseudulla yksistään on noin miljoona kännäkkyliittymää ihmisten käytössä ja jokaisessa uudessa autossa ja IoT-laitteissa on liittymät. Pelkästään pääkaupunkiseudulla liittymiä on todennäköisesti noin 1,5-2 miljoonaa. Tässä määrässä esimerkiksi 20000 sotilaskäytössä olevaa päätelaitetta hautautuu muuhun massaan. Arjen välineitä käytettäessä pitää miettiä käyttötapa ja sovittaa käyttö siihen. Helppo tapa piilottaa sotilasliikenne on hukuttaa se muuhun 4G- tai 5G-liikenteeseen. Skuttassa paikallinen paikallispataljoona voi käydä viemässä korpeen vaikkapa 200 kännykkää sopiviin paikkoihin. Siinä sitten vihulainen käy dronella tarkastamassa jokaisen liittymän... Ja kuten
@PEMM totesi, yhdellä napilla kännykän saa pois päältä silloin kun sen käyttö ei ole viisasta.
oma veikkaus on, että koska ne eivät tukeudu tukiasemiin
Veikkauksesi on väärä... Ohjelmistoradion idea nimenomaan on, että ohjelmoidaan sellainen radio, mikä tehtävään tarvitaan ja keskusyksikköön liitetään sopiva radio-osa. Joissain käyttötavoissa paras tapa on luoda alueelle tukiasemaverkko, johon paikalliset radiot ovat yhteydessä.
jos mennään kuumalle alueelle niin siellä kännyköiden käyttö on veren kerjäämistä nenästä. Tämä on myös Ukrainassa todettu puolin ja toisin. Kännyköitä ei voi asemissa pitää päällä vaan niiden käyttö tapahtuu sivummalla.
Kannattaa huomioida, että tämä pätee mihin tahansa radiolaitteeseen. Vihollinen kykenee havaitsemaan lähetteen saman tien, kun esimerkiksi sotilasradion tangenttia painetaan. Sotilasradioissa on jokaisessa uniikki kädenjälki ja kumman luulet kiinnittävän enemmän huomiota: selkeästi tunnistettava sotilasradion signaali vai tavallinen 4G/5G-liittymä? Ukrainassa nimenomaan on todettu siviiliviestiverkkojen käyttökelpoisuus.
Täytyy vielä vääntä rautalangasta: kyse ei ole tässäkään asiassa joko-tai -ratkaisusta vaan sekä-että -ratkaisusta. Militääri- ja siviiliviestivehkeet tukevat oikein käytettynä toisiaan.