PV kieltänyt Venäläisen m05 "kopio" maastopuvun maahantuonnin

Vääpeli

Respected Leader
Tämä vain minun teoria mutta luulen että PV ei osannut odottaa että V-lekan tapaan aletaan oikein massatuottaa tavaraa M05-kuviolla. Luulen että ajattelivat että joku Inttistore tai muu ressukauppa alkaisivat myymään mutta nyt siis tuli V-lekan kampanja kuin märkä kala päin naamaa ja paniikissa alkavat keksiä rajoitteita.
Sama märäntynyt lahna haisee meikäläisenkin nenään. Et luulivat tosiaan että muutama firma myy yks yhteen kopioita intin maastopuvusta ja lippiksestä.
EDIT ja ei virkapukinen tai maastopuku ole todistus että olet kantahenkilökuntaan kuuluva sotilas. Se opetetaan jo alokkaillekin.
 
Viimeksi muokattu:

JR49

Respected Leader
Pöh. Onko joku jäykkälavettinen tehnyt nyt ulostulon? Ei luulisi olevan kovasti syytä heittää kapulaa rattaisiin, niin kauan kuin armeija ei ole niin rikas, ettää jokainen LKP-linjaston läpikäynyt on varustettu kurantilla tavaralla.
Toivottavasti saavat sopuratkaisun aikaiseksi ja pian.
 

Vääpeli

Respected Leader
Lekan Face kirjoitus.

Varusteleka
12 min ·
Hei jengi, vähän vastinetta tohon Ruotuväen juttuun.

EI HÄTÄÄ, ainakaan vielä! Artikkelissa lausuntoja antava Lars-Christian Schauman kävi meillä tänään juttusilla, ja meillä oli ihan aidosti hieno palaveri. Oli superkivaa, että intiltä ollaan meihinkin yhteydessä, ja että myös meitä vähän valotetaan, mitä näiden mutkien takana on.

Inttihän etupäässä yrittää toimia sille asetettujen monimutkaisten ja välillä epäselvien lakien mukaisesti, ja niiden tulkinnasta on sitten talon sisällä mielipidettä suuntaan jos toiseenkin. Ketään ei tartte haukkua, paitsi ehkä lainsäätäjiä tulkinnanvaraisuudesta.

Me olemme sitä mieltä, että M05-kuosin vapauttaminen kaupalliseen käyttöön ei tulisi aiheuttamaan pelättyä häiriötä siviilin ja puolustusvoimien edustajan sekoittuimisista. Ne tahot, joiden tietämys riittää erottamaan eri maastokuviot toisistaan, osaavat kyllä tunnistaa varustekokonaisuudesta muuten, onko kyseessä puolustusvoimien edustaja vai ei - määräävänä tekijänä on maastovaatteiden kokonaisvaltainen käyttö ja merkit. Jos joku taas haluaa tahallaan harhauttaa, ei M05-vaatteiden hankkiminen ole temppu eikä mikään, sillä niitä on ensinnäkin käytetyillä markkinoilla kierrossa aika liuta, ja koska puolustusvoimat eivät suojanneet kuviota kansainvälisesti, vaatteita on jo pitkään saanut ostettua ulkomailta.

Myös kokemus puhuu sen puolesta, ettei riskiä ole. Puolustusvoimat itse eli 88 vuotta tilanteessa, jossa asepuvun kaupallista myyntiä ei ollut rajoitettu, ja riskiä ei tainnut kummemin olla. Lähiesimerkkiä vastaavasta voi esimerkiksi hakea kaikilta muilta pohjoismailta, jossa pukujen ja kuvioiden kaupallinen käyttö on täysin vapaata. Ei ole tainnut olla ongelmia?

Ja jos ei tällä uskota, asiasta ei ole vaikeaa tai kallista tehdä tutkimusta hyvän päätöksenteon tueksi.

Toinen ongelma koskee puolustusvoimien velvollisuutta katsoa omaisuutensa perään. Ratkaisu ei nyt ainakaan ole se, että annetaan yhdelle kaupalliselle toimijalle ja toiselle ei - tämmöistä toimintaa estämässä on myös olemassa lakeja. Homma saattaa ratketa ihan yksinkertaisesti jo sillä, että M05-varusteet kuvioineen ovat sen verran vanhoja, että niiden kehitystyön kirjanpidollinen arvo on todennäköisesti poistunut. Asiaa voi katsoa myös ihan toiselta kantilta: kuvion ja mallien kaupallinen vapauttaminen tuo puolustusvoimille merkittävää etua, jolle voidaan jopa koittaa määritellä merkittävä rahallinen arvo, jos halutaan. Ne nimittäin nostavat maanpuolustustahtoa, varusmiesten ja reserviläisten motivaatiota ja parantavat puolustusvoimien mainetta.

Kansalainen ei osta M05-kuvoituja asioita samalla lailla kuin mitä tahansa maastokuviokrääsää. M05-kuvoitua ostetaan hyvin vahvassa maanpuolustushengessä - siinä pääsee omistamaan ja käyttämään semmoista kansallista ylpeydenaihetta, että oksat pois, kuvio nimittäin on tosi hyvä ja hieno. Sitä kannetaan ylpeydellä, ja siinä samalla ollaan sekä ylpeitä puolustusvoimista, että ilmaistaan tahtoa omaan maahan ja siitä kiinni pitämiseen. Kuvio saa niin alokkaan kuin reserviläisenkin silmässä hohtoa, ja on omiaan kääntämään “kelaa, mitä paskaa jouduin intissä käyttämään” -asenteen ihan päinvastaiseksi. Koko se kaupallinen hehkutus, mitä M05-kamaa myyvät firmat tulevat tekemään, ei ole mitään muuta kuin intin ja sen varusteiden esiintuomista erinomaisen positiivisessa hengessä.

Siihen toki päälle se, että maailmalla kaupallisuus on vienyt sotatekstiiliteknologiaa merkittävästi eteenpäin, ja luonut koko joukon aikanaan innovatiivisia varusteita, joita ei olisi olemassa pelkällä valtiolähtöisellä kehitystyöllä. Varusteleka on suomalaisista toimijoista ainut, jolla on tahto, taito ja resurssit kehittää laadukkaita uusia sodankestäviä varusteita M05-kuviolla - näistä ensi vuoden suunnitelmistahan me ollaankin jo huhuiltu. Intille tulee mahdolliseksi ostaa suoraan kaupan hyllyltä kokeiluun tuote, joka vastaa heidän laatuspeksejään ja on suunniteltu nimenomaan suomalaisissa olosuhteissa käytettäväksi.

Nyt ei tosiaan vielä tarvitse kenenkään älähdellä, me luotamme siihen, että puolustusvoimissa tullaan pähkäilyissä positiiviseen tulokseen, eikä M05-projektien kehittely meillä nyt tähän vielä lakkaa. Meillä tosiaan on keskusteluyhteys puolustusvoimien kanssa, ja ollaan sovittu, että hommaan tulee selkeys ennen syyskuun maagista päivämäärää.

Mikään ei tietysti estäisi puolustusvoimia ohjailevaa ministeriötä tekemästä heti hyviä päätöksiä, jotka ratkaisisivat kaiken tän säätämisen. Tietääkö kukaan puolustusministerin puhelinnumeroa? Jos, niin voitko soittaa sille ja sanoo, että tekee nyt semmoisen lain tai muun määräyksen, että armeijan tekstiilipuolen tekijänoikeudet ovat vapaasti suomalaisten toimijoiden kaupallisesti käytettävissä. Tai ainakin M05-kuvioidut sellaiset, jos ei kaikkea uskalla vapauttaa. Olis isänmaallinen teko.
 

Smith

Kersantti
:D
EDIT ja ei virkapukinen tai maastopuku ole todistus että olet kantahenkilökuntaan kuuluva sotilas. Se opetetaan jo alokkaillekin.

Itselläni on kaapissa m83 asukokonaisuus, jonka olen ostanut ihan puolustusvoimilta. Voisihan se päällä yrittää marssia varuskunnan porteista sisään ja väittää olevansa kapiainen. Kun kerran olisi päässyt sisään niin ei kukaan varmasti tulisi kyselemään papereita. Enpä kyllä aio mennä yrittämään koska se olisi rikos ja mitä muutenkaan minun kaltaiseni ihminen jolla ei ole pahat mielessä tekisi päästyään ilman kutsua varuskuntaan? Räjäyttäisi alokkaiden punkat? :D

Kyllä porttispollejen pitää varmistaa ettei kukaan pääse ilman papereita sisään. Puolustusvoimien virkapukuja kyllä löytyy meiltä ja maailmalta niin paljon että jokainen sellaista todella haluava voi sen hankkia.
 

Rannari

Greatest Leader
Nää korvauskysymysasiat on aivan tuulesta temmattuja. Varusmiesten, reserviläisten ja kantahenkilökunnan vammat korvataan pääosin sotilastapaturmalain nojalla (taustalla on tosin lakiuudistus meneillään). Laki ei sisällä mitään sellaista, että korvaus voidaan evätä jos et nyt käyttänyt virallista M05 maastopukua. Korvausta voidaan osin alentaa, jos kunnolla perseilemällä aiheuttaa itselleen vahingon, mutta silloinkin pitää jo oikeasti olla isoa tuottamusta omassa toiminnassa.

Eikä korvaamattomuuteen tarvita kuin lääkäri joka toteaa potilasta näkemättä kyseessä olevan vanha vamma jota ei näinollen tarvitse korvata. Leima alle ja päivän hyvä työ on tehty.
 

Herman30

Supreme Leader
Ei ilmeisesti ollut suurempaa haittaa Varustelekalle tuosta PV;n "peloittelukampanjasta".

https://www.varusteleka.fi/fi/page/m05-launch-party/52055

Kauppa aukaisee ovensa klo 21:00 sunnuntaina ja sulkee ne klo 2:00 maanantaina. Tällä tempauksella me halutaan tarjota meidän asiakkaille mahdollisuus olla ensimmäisiä M05 kuvioon pukeutuneita siviilihenkilöitä katukuvassa. Meidän toimari Jari on kertomassa enemmän tästä koko projektista ja lisäksi paikalla on myös tyyppejä tämän koko projektin takaa vastailemassa teidän kysymyksiin ja kertomassa minkä takia päädyttiin parantelemaan jo olemassa olevia malleja ja mitä ihania M05-uutuuksia tulevaisuus tuokaan vielä mukanaan.

Kun kello lyö 12 ja päivämäärä vaihtuu 26. Kaikki M05-kuvioidut tuotteet siirtyvät vapaille markkinoille. Me ollaan jopa järjestetty teille pieni pala inttiä paikan päälle tänne Konalaan, sillä tuotteet jaetaan samaan tyyliin kuin ne varuskunnissa jaetaan morteille palveluksen ensimmäisenä päivänä.
 

JR49

Respected Leader
Näyttääpä hyvältä tuo Lekan kuvio! Onnittelut heille ja myös aktiivireserviläisille.
Minun silmiini vieläpä majuriturvalliset :).
 

proileri

Kenraali
Ei ilmeisesti ollut suurempaa haittaa Varustelekalle tuosta PV;n "peloittelukampanjasta".

https://www.varusteleka.fi/fi/page/m05-launch-party/52055

Siellä o sitte viis vaunullista palkkaspolleja pistämässä puotia kiinni ja puolet Santahaminan morteista kantamassa takavarikoituja asusteita masien lavalle, ku onki vielä viime hetkellä todettu sittenki että no eihän näin voi tehdä että sotilasasusteita jaeltaisiin kansalle! Tilalle tarjotaan sitten lupaa ostaa suojeluskunta-sarkapukua m/38, paitsi sekin pitää tehdä sinisenä koska eihän suojeluskuntajärjestöä saa enää hekumoida :D

Kaikki hihamerkin lunastaneet kiilusilmäiset sotahull.. tarkoitan mp.netin vakkarit roudataan suoraan Pasilaan putkaan, missä Matti Vanhanen tulee pitämään kovasanaisen nuhtelun miten seuraavaksi pääsee keskustapuolueen yhdistetylle syys-, talvi-, kevät- ja kesämatkalle tutustumaan siperialaisiin sukulaiskansoihin, jos ei ala ymmärtää mistä suunnasta se aurinkokin nousee :cool:
 
Viimeksi muokattu:

oml

Kapteeni
Lopussa jutellaan myös uudesta M/20 puvusta.
RADIO ROCK kirjoitti:
PUOLUSTUSVOIMIEN KÄYTTÄMÄ MAASTOPUKUKUOSI VAPAUTUU KAUPALLISEEN KÄYTTÖÖN
TÄNÄÄN 31.8.2016 10:05
Puolustusvoimien maastopukukuosi M/05 on vapautumassa syyskuun lopulla kaupalliseen käyttöön. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että markkinoille on tulossa M/05-maastopuvun kopioita.
Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen järjestelmäkeskuksen talousmateriaalisektorin johtaja Jarkko Miettinen totesi Korporaatiolle ettei koe tilannetta juurikaan ongelmalliseksi.
Itse kuosi ei sinänsä muodosta puvun häiveominaisuutta, joka suojaa muun muassa infrapunakameroilta ja muutenkin katseilta maastouduttaessa vaan oleellisia asioita ovat Miettisen mukaan värit ja käytetyt materiaalit.
Podcast:
http://www.radiorock.fi/#!/post/57c681aab0fab00300834c35
 
Viimeksi muokattu:
Top