PV:n videot

Fremen

Respected Leader
Uusin Radio Kipinä - HUOM, älkää veljet hätääntykö, reservin nostoväki huudettu heti alussa! Kiitos Pääesikunta.

 

magitsu

Respected Leader
Uusi koulutusfilmien klassikko tulossa.

Savolaistaustainen Tahtiteatteri yhteistyöhön Puolustusvoimien kanssa

Siilinjärveläis-tuusulalais-helsinkiläinen Tahtiteatteri aloittaa ensi viikolla koulutussotaelokuvan tuotannon yhdessä Puolustusvoimien kanssa. Kyseessä on varusmiesten ja reserviläisten koulutukseen tarkoitettu fiktiivinen elokuva, jossa reservistä kutsuttu joukkue joutuu sotatoimiin.

Elokuvan on tarkoitus havainnollistaa, miten eri tavoin suomalaissotilaiden psyyke reagoi sotatilanteeseen, sen rajuihin rasitteisiin ja kuinka tilanteista selvitään.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tähän yhteistyön muotoon, jossa ammattiteatterikenttä ja Puolustusvoimat voivat koota parhaat voimat hyvän koulutuselokuvamateriaalin synnyttämiseksi, Tahtiteatterin apulaistuottaja ja ammattinäyttelijäkohtauksien henkilöohjaaja Sami Kojonen toteaa tiedotteessa.

Työnimeltään Tulikaste 2 -elokuvaa kuvataan valtaosin Vekarajärvellä ja myös siviilikohtauksien osalta Järvenpäässä. Pääohjaajana on Irma Nyfors ja kuvaajana Jaakko Ala-Hiiro Puolustusvoimista. Käsikirjoituksesta vastaa joukko Puolustusvoimien asiantuntijoita.

Tahtiteatteri on 2006 perustettu ammattiteatteri, joka on tehnyt lukuisia kantaesityksiä kaupunginteattereihin sekä perustanut kahdeksan vuotta toimineen Kuopion Uuden Kesäteatterin, joka oli alueensa ainut ammattikesäteatteri. Toiminnan laajennuttua valtakunnalliseksi mukaan tulivat myös mediatuotannot radioon, televisioon ja muille esitysalustoille.
https://www.savonsanomat.fi/kulttuuri/Savolaistaustainen-Tahtiteatteri-yhteistyöhön-Puolustusvoimien-kanssa/1245381
 

JR49

Respected Leader
Jalkaväkikoulutusta olisko 70-luvulta.

Oih kun Kvkk laulaa mun syömmeihin sopivalla säveleellä tuossa tieliikenneväijytyksessä :cool:.
Yllättävän moni asia oli muuten ihan samalla tavalla kuin filmissä vielä minun aikanani 90-luvun alussa. Mitä nyt kalustossa tiettyä uudistumista, esim. putkimiina taisi tuossa olla sitä sota-aikaista mallia, mikäli oikein huomasin. Sauvojen sommat kookoon etujalkoihin asennettuna lumisena aikana, hyvä idea, joskaan ei meillä käytössä.
 

tulikomento

Greatest Leader
Ilmavoimien koulutusta 50-luvun lopulla.

 
Top