Rajavartiolaitos

Never mind. Linkit olivatkin tuon hs artikkelin pohjalla.
 
Varmasti huolella valittu, mutta tavallaan kenkkua ettei mikään suomalainen valmistaja sitten tuohon saumaan päässyt. Tehdäänhän täälläkin noita ribbentroppeja eikä se ihan rakettitiedettä voi olla (vaikka Zodiac Milpro onkin vissiin kokenein valmistaja tuolla alueella). No, viiden veneen kauppa tai siis sen menetys ei maailmaa kaada, mutta kun veneteollisuutta on niin paljon Suomessa, heräsi mieleen pieni kysymys onko kilpailukyky nyt ihan parasta A-ryhmää vai rötväilläänkö siellä. :camo:
 
NV 17 hanke käsittää 21+5 venettä, jotka kaikki ovat Zodiacceja. RVL oli ennestään pari Zodiacin venettä erikoisempiin tehtäviin
 
Rajan päällikkö vaihtuu. Kenraaliluutnantti Ilkka Laitinen jää työkyvyttömyyseläkkeelle vakavan sairauden vuoksi. Todennäköisin seuraaja tulee olemaan apulaispäällikkö kenraalimajuri Pasi Kostamovaara.

 
Muistan tuon kun asuin lähellä Lappeenrantaa tuolloin. Mainittiinko julkaisussa sitä että varusmies tunkeutui Vainikkalassa omakotitaloon ja uhkaili asukkaita. Sitten se sai sieltä auton ja ajoi Lappeenrantaan, jossa mm. ammuskeli Lauritsalan huoltoasemalla lasit rikki yms. poliisit jahtasivat sitä pitkin kaupunkia ja sitten alkoi se takaa-ajo VT 6 pitkin Bonehilliin, jossa se päättyi. Lähellä oli ettei takaa-ajaville poliiseille käynyt huonosti kun ryssä tulitti poliisiautoa lasin läpi ja poliisit ehtivät juuri painautua matalaksi.

Kaverin kanssa oltiin lähdössä viemään muuttokuormaa Helsinkiin juuri samana aamupäivänä ja kuultiin että VT 6 on suljettu. Tuli sitten hieman kiertoa VT 15 kautta.

Hullu kusipää, ei tule ikävä....:uzi:

Juurikin Porvoon tapahtumien johdosta Etelä-Saimaa oli kaivanut tuon jutun arkistoista.Jutussa kuva Mondeon tuulilasista,jonka rynkyn luoti oli lävistänyt ja 6-tiellä seisoskelevia Valmiisjoukkueen miehiä kommandomaskeissaan.
Kuulin,että varastettuun autoon oli RVL:n kopterista käsin tehty reikiä,joista oli tullut pikkuvääntö vakuutusyhtiön kanssa.Ilmeisesti kopteri-sniper -turva ottamatta?
Ja kyseinen kopteri oli myös saanu osakseen reiän pari.

Jostain muistan uutisvideota,jossa Pasin ikkunasta videota,kun käyvät tsekkaamassa sen vainikkalalaisen talon onko se siellä.Ajavat räikeesti vaan portaille suoraan.Muistaako kukaan vai oonko nähny unta?
 
Tässäpä se syy mihin RVL:n resurssit menevät. Itärajan ylittävä liikenne sen kun kasvaa entisestään. Väkeä tarvitaan Helsinkiin (satamat, lentokenttä) ja Kaakkois-Suomen ylityspaikoille (Vaalimaa, Vainikkala, Nuijamaa, Imatra).


No ei mene. Ennen Ukrainan kriisiä ylityksiä oli paljon enemmän.

Rajanylitysliikenteen määrä Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla vuosina 2012-2019

1567803446500.png
 
Niin se vain on että henkilö joka lausuu "asylum" rajalla niin sitä on pakko päästää läpi. Ei omille teille mutta rajan yli kuitenkin.
 
Raja-aseman päälliköksi ensimmäistä kertaa nainen.

 
Raja-aseman päälliköksi ensimmäistä kertaa nainen.

Odotin kyllä tartaani-uniformua.;)
 
Back
Top