Reserviläiset täyttävät sivarikeskuksen

MeriTJ

Kenraali
...Valmiuslakien sisältö kertoo selvää korutonta kieltään siitä, miten yksilön omat halut ovat alisteisia laajemmalle yhteiselle edulle. Suomessa maanpuolustus otetaan varsin vakavasti ja jotain osviittaa saa siitä, miten SU-koukkaukset hoidettiin. Ilmatila otettiin haltuun, eikä jätetty empätiijää, kuka on suvereenin Suomen kurko.
Olen täysin samaa mieltä ja SU-koukkausten hoito, etenkin pimeässä valaisemalla kuvattu koukkaus, oli mielestäni 100% "in your face" niille jotka epäilevät meidän kykyjä alueellisen koskemattomuutemme valvontaan ja sen tehostamiseen tarvittaessa koska nuohan ei todellakaan lähteneet mistään keskisuomen hangaarista kaffen ääreltä kun noin hyvin ehtivät. Täältä nousee iso peukku Ilmavoimille, keep up the good work!
 

baikal

Supreme Leader
Todennäköisesti vain kysyvät että haluatko osallistua armeijan toimintaan, vai armeijaa tukevaan toimintaan

Aivan. Ja nuo "tukevat toiminnot" voivat niin haluttaessa olla sen laatuisia, että rynnäkkökiväärin kantaminen jne. alkavat maistua loistavasti.

Ymmärtääköhän monikaan jälkisivari, ettei maanpuolustusvelvollisuus suinkaan lopu siihen, että ei halua osallistua aseelliseen maanpuolustukseen? Viime kädessä kieltäytymisketju johtaa linnareissuun ja elätäppä siinä sitten linnan päivärahoilla perhettäsi.....ja sankarillisen torjuntavoittosarjan jälkitunnelmissa voi selittää jälkikasvulleen, että iskä se hoiteli osansa Konnunsuolla....ääääh.
 

Osasto 31

Kapteeni
Nooh, varmasti jos heillä on jotain hieman erikoistuneempaa koulutusta (esim. kyberturvallisuus) niin se voidaan hyödyntää. Ei tarvitse rynkkyä antaa, ampuisivat vain itsensä tai harmin tuottajan. Suomessa loppujen lopuksi kaikki ovat osa PV:tä tajusivat sitä tai eivät.

Everybody fights, nobody quits.
 

Hemmo Paskiainen

Luutnantti
Itse asiassa nyt olisi hyvä sauma muuttaa asevelvollisuuslakia.

Käydään koko laki- ja asetusviidakko läpi. Etsitään kaikki viittaukset asevelvollisuudesta ja muutetaan muotoon maanpuolustusvelvollisuudeksi.

Sitten vaan sorvataan siihen varsinaiseen maanpuolustusvelvollisuuden täyttämiseen vaihtoehtoja
.
- aseellinen palvelus eli nykyisen kaltainen varusmiespalvelus

- aseeton palvelus, huoltokomppaniassa. Pesee pyykit, tiskaa astiat, hoitaa perunateatterin jne jne. Armeijaa tukevaa toimintaa jolla vapautetaan varsinaiset varusmiehet keskittymään enemmän siihen valtakunnan puolustamiseen väkivallalla harjoitteluun.

- nykyisen kaltainen siviilipalvelus jossa sivarit koulutetaan siviiliväestön suojelemiseen ja hoitamiseen. Ratkaisisi samalla kätevästi kunnallisten vanhainkotien henkilökuntapulan. SIvarit vaihtaa vaipat ja pesettää sekä ulkoiluttaa vanhuksia ja varsinaiset hoitajat keskittyisvät taas nimenomaan siihen hoitamiseen.

Näihin vaan sitten sorvataan sopivat palvelusajat. Kaksi ensimmäistä voisi käyttää nykyistä 180vk / 360vrk palvelusaikaa (24/7)
Sivaripalvelus sitten 8h päiväpalveluksella suhteuteaan kestämään tunneissa saman verran kuin intti.

Saattaa monelle totaalilusmulle olla vaikea paikka sanoa etei halua puolustaa maataan. Ja tuota totaalilusmuilua varten olisi helppo sitten koplata (ainakin mielipidetasolla) kansalaisvelvollisuus ja kansalaisoikeus samaan vaakaan mutta eri kuppeihin.
 

Lepukki

Eversti
Itse näen taustalla individualismin kasvun. Nykyään tunnutaan hyväksyvän oikeutettuna perusteena lähes mille tahansa sen, että "ei halua" tai ei koe olevan jonkin asian se "oma juttu". Sama pätee maanpuolustukseen. Nähdään omien tarpeiden arvo ajan kansallisten tarpeiden yli ja enemmistön mielestä se on täysin OK. On hyväksyttävää ja OK jos Suomen rikkaimmat siirtävät kirjansa veroparatiisiin vältelläkseen Suomen verotusta, on OK jos kokee työelämän ahdistavana ja haluaa toteuttaa itseään jollain muulla tavalla ja elää toisten verorahoilla, on OK jos kokee ettei ole valmis uhraamaan henkeään oman kansansa vuoksi, sillä siitähän maanpuolustuksessa loppujen lopuksi kysymys. Valmiudesta antamaan sen suurimman uhrin toisten puolesta.

En sano, että nämä individualistit aseistakieltäytyjät ovat pelkureita. Itseänikin hirvittää ajatus taistelukentälle joutumisesta, en koe siinä suhteessa olevani yhtään sen parempi. En vain koe, että minulla olisi oikeus valita olla puolustamatta maatani. Olematta rakastamatta maatani. En hyväksyisi itseltäni sellaista ITSEKKYYTTÄ. Siitä tässä pohjimmiltaan on kysymys.
 

elso

Kenraali
BAN
On kyllä sanottava, että motivaatio vetää asepuku päälle olisi paljon parempi, jos Suomi olisi Naton jäsen, ja jos maamiinat olisi tajuttu säilyttää. Ja jos Suomi olisi sellainen maa, kuin se oli vielä 25 vuotta sitten. Nyky-Suomen osalta on pakko välillä miettiä, onko tämä enää edes puolustamisen arvoinen.

No mutta Mika. Sullahan on selkeästi vain voitettavaa, jos jätät maan puolustamatta omalta osaltasi. Jos tulee takkiin, viedään Suomea, ei vain 25 vuotta, vaan jopa 50 vuotta ajassa taaksepäin! Upeeta, eikös vain?
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö

aj77

Respected Leader
En ole ymmärtänyt miten maanpuolustustahto on riippuvainen meidän vallassa olevasta hallituksesta tai henkilöistä siellä. Maanpuolustustahto lähtee oman maan, kodin, elämäntavan ja ennnekaikkea läheisten puolustamisesta.
Jos meidän valtaa pitävät ovat täysiä mulkkuja,niin sotahan tekee heille vain hyvää,kun kansa aseissa. Oppivat olemaan.

Sitäpaitsi niin mulkkumieheksi-asteelle ei voi edes Stub päästä, että se pesisi vanhan vainoojan miehitysjoukot.
 

elso

Kenraali
BAN
En ole ymmärtänyt miten maanpuolustustahto on riippuvainen meidän vallassa olevasta hallituksesta tai henkilöistä siellä. Maanpuolustustahto lähtee oman maan, kodin, elämäntavan ja ennnekaikkea läheisten puolustamisesta.
Jos meidän valtaa pitävät ovat täysiä mulkkuja,niin sotahan tekee heille vain hyvää,kun kansa aseissa. Oppivat olemaan.

Tämä ilmiö ei ole käsittääkseni kovin massamainen. Muutaman, akkamaisesti tunteiden vietävissä olevan, takakylän erkin passinluovutus ei tunnu missään. Pitäkööt mun puolesta tunkkinsa.

Käsittääkseni yksi osa sivistystä on se, että kyetään siirtämään se tunnepuoli sivuun, ja pelaamaan niillä faktoilla. "Asiat asiana", niin kuin on tapana sanoa. Ja jos suurta kuvaa katsotaan, niin sen tämä kansa kyllä osaa jo melkein luonnostaan ja tämä sivistyksen lähtökohta vain paranee, kun sitä treenataan vähän koulun penkillä.
 

Soldierblue

Ylipäällikkö
On kyllä sanottava, että motivaatio vetää asepuku päälle olisi paljon parempi, jos Suomi olisi Naton jäsen, ja jos maamiinat olisi tajuttu säilyttää. Ja jos Suomi olisi sellainen maa, kuin se oli vielä 25 vuotta sitten. Nyky-Suomen osalta on pakko välillä miettiä, onko tämä enää edes puolustamisen arvoinen.

Siinä on oikeat sanat!
 

aj77

Respected Leader
Täytyy muistaa, että vihervasemmistolaisilla höttöarvoilla ei maata puolusteta. Elämällä on tapana opettaa ja nämä nykyiset hömpötykset ovat syvän rauhan ajan erityispiirteitä.
 

jak

Kenraali
Itse olen päättänyt että jos tämä
http://maanpuolustus.net/threads/komissio-kieltämässä-itselataavat.4750/page-105
menee läpi siten että koskettaa jompia kumpia, metsästäjiä tai reserviläisiä, niin passi palautuu...

Kun tiedetään mitä Venäjä on niin ei pitäisi olla varaa hölmöilyyn
Eihän tuo nyt ainoa hölmöily ole. Jos tuo ei toteudu niin joku muu sitten. Yrittäjää vituttaa Ay-liike, työläistä pelottaa ylissitovuuden poistamis halut. Maahanmuutto kyrsii kaikkia realisteja.
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
Pirstoutuneet yhteiskunnat harvemmin ovat pystyneet puolustautumaan voimakasta ulkopuolista hyökkääjä vastaan.

Kun puhutaan tuhannen reserviläisen jälkisivarista vuositasolla, niin tuskin voidaan puhua mistään mitättömästä ilmiöstä, jonka voi ohittaa olankohautuksella. Varsinkin kun upseerit ja aliupseerit ovat yliedustettuina noissa sivariin lähtijöissä.

Jos vuodessa menetetään 500-600 upseeria ja aliupseeria niin voidaan puhua jo merkittävistä tappioista laukausta ampumattakaan. Maavoimien vahvuus on 150 000 miestä ja jos 10 vuodessa menetetään 5000 reservin johtajaa, niin huonosti menee.

Synkkää luettavaa on tämäkin ketju. Passia ollaan kiikuttamassa toimistoon, kun kielletään puolarit tai kun ay-liike pännii yms. Tulevaisuudessa kerhoon liittyvät varmaan vielä matalapalkka-alan ihmiset ja muut jotka haluavat protestoida jotain yhteiskunnallista epäkohtaa. Ikävä kyllä puolustusvoimat ei voi aselainsäädännölle tai kuulapäiden katupartioille yhtään mitään. Protesti menee hukkaan.

Tulee mieleen eräs amerikkalainen reserviläinen joka ampui kahvilassa viisi ihmistä, kun pänni niin pirusti homostelu asevoimissa ja Pow/Mia lipun kieltäminen kasarmilla. No kyllä tuollaiselle riehumisella voi vaikuttaa (esim. aselainsäädäntöön ja väkivaltarikosten tuomioihin), mutta liput tuskin tulevat tupien seinille ja man-to-man kasarmillakaan tuskin vähenee.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Ikävä kyllä puolustusvoimat ei voi aselainsäädännölle......yhtään mitään.
Ei passin palauttamisen protesti olekaan millään tavoin suunnattu PV:lle siitä tapauksessa että reserviläisen aseharrastamisen salliminen loppuu lainsäätäjän toimesta. PV on vain passin saamisen ja palauttamisen paikka.
Protesti olisi nimenomaan suunnattu eduskunnalle. Jos henkilökohtaisen valmistautumisen harjoittelu maan puolustustilanteeseen estetään eduskunnan tekemillä päätöksillä, niin kyllä kansanedustajat voivat siinä kohdassa pitää itseään syypäinä tilanteeseen.

Otetaanpa ääreisesimerkki ja tarkastellaan asiaa toiselta näkökulmalta. Suomessa ei ole trendikästä harjoitella sotimista ja kaikki nuoret valitsevat siviilipalvelusta. Sota ei ole kivaa ja siinä voi vaikka kuolla. Jos tilanne tulee vakavaksi niin kaikki nuoret loikkivat Suomesta ulos ja menevät jonnekin missä on turvallisempaa ja mukavammat olot. Sadattuhannet muutkin haluavat ulos Suomesta ja lähtevät.
Ketä jää jäljelle ja mitä oikein tapahtuikaan? Kukaan ei ole taistelemassa, kaikki karkuun ja uudet isännat maahan. Niinkö?

No ei. @Hemmo Paskiainen tuolla aikaisemmin kuvaama jaottelu on tietenkin parempi. Rajat kiinni ja yhteinen tekeminen.


.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Itse näen taustalla individualismin kasvun. Nykyään tunnutaan hyväksyvän oikeutettuna perusteena lähes mille tahansa sen, että ei koe olevan jonkin asian se "oma juttu". En hyväksyisi itseltäni sellaista ITSEKKYYTTÄ. Siitä tässä pohjimmiltaan on kysymys.
Minunkin käsitykseni mukaan juuri tästä on kysymys. Lepsua lepsua kaiken sallimista tässä maassa. Maata ei puolusteta kukkien haistelulla.
 
Top