Carl
Kersantti
Itselläkin meni vanha t-paita hyötykäyttöön pannunsuojana. Pitää vähemmän ääntä myös kun on kangasta välissä.Siksi on tapana pitää jotain ohutta kangasta kattiloiden välissä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Itselläkin meni vanha t-paita hyötykäyttöön pannunsuojana. Pitää vähemmän ääntä myös kun on kangasta välissä.Siksi on tapana pitää jotain ohutta kangasta kattiloiden välissä.
Ja tuota polttoainetta voi valmistaa itsekin, kunhan konstin taitaa! Tosin vallesmanni ei ehkä ottaisi täydestä selitystä." Enhän mää ny ryypättäväksi, vaan keittimen polttoaineeksi vaan."Tein tässä hiukan käytännön tutkimusta.
Trangian yhteydessä hankaluutena on polttoaine, (ei koske kaasupolttimella varustettua) joka pienenäkin
määränä turmelee ruokatarvikkeet ja varusteet jos sattuu vuotamaan repussa.
Tämän lisäksi myös nokeaa kattilat.
Käytetään siis alkoholipolttimessa alkoholia !
Testi:
Tuulisuojattu tila ulkona, lämpötila -2
Vettä. 1L lämpötila +5
Polttoaine 80% Vergi, virosta n. 10€ / 0,5L. Taskulämmintä. . . .
4 min +22
10 min +50
16 min +83
20 min +100 kiehuu iloisesti.
Hieman hitaampaa kuin sinoleilla mutta lähtökohtakin kylmempää. Kesällä saa tuosta ottaa tuon ekan 4 min varmaankin pois.
Hitauden vastineena edut:
Ei turmele mitään vaikka vuotaisikin.
Ei nokea kattiloita tai muita paistoastioita
Voi käyttää myös desifiointiin, haavoihin yms.
Voi juoda laimennettuna jos tarvetta ilmenee tai vaikkei ilmenisikään.
Näppärä 0,5L muoviputeli taskumattimallia joka kulkee repussa mukavasti.
96% pirtu lienee tehokkaampaa mutta kiinnosti nimenomaan tuo 80% toimivuus ja hyvin toimi.
Alkoholin väärinkäyttöä koskevia kommentteja ei oteta vastaan, eikä valituksia siitä ettei lähikaupasta saa ja mitä tulee ulkomaanreissuihin niin
siellä mitään sinoleita kannata metsästää vaan ruokakaupasta vaan putelit matkaan. (Ei koske pohjoismaisia holhousyhteiskuntia, eikä Lähi-idän uskontovaltioita)
Olen testannut todella raakaa 99,7% pirtua Trangiassa. Talvella saa heräillä varttia aikaisemmin kuin uusimpia kaasukeittimiä käyttävät. Pirtun saa sentään palamaan, mutta ei se trangian polttimessa juuri lämmitä.Tein tässä hiukan käytännön tutkimusta.
Trangian yhteydessä hankaluutena on polttoaine, (ei koske kaasupolttimella varustettua) joka pienenäkin
määränä turmelee ruokatarvikkeet ja varusteet jos sattuu vuotamaan repussa.
Tämän lisäksi myös nokeaa kattilat.
Käytetään siis alkoholipolttimessa alkoholia !
Testi:
Tuulisuojattu tila ulkona, lämpötila -2
Vettä. 1L lämpötila +5
Polttoaine 80% Vergi, virosta n. 10€ / 0,5L. Taskulämmintä. . . .
4 min +22
10 min +50
16 min +83
20 min +100 kiehuu iloisesti.
Hieman hitaampaa kuin sinoleilla mutta lähtökohtakin kylmempää. Kesällä saa tuosta ottaa tuon ekan 4 min varmaankin pois.
Hitauden vastineena edut:
Ei turmele mitään vaikka vuotaisikin.
Ei nokea kattiloita tai muita paistoastioita
Voi käyttää myös desifiointiin, haavoihin yms.
Voi juoda laimennettuna jos tarvetta ilmenee tai vaikkei ilmenisikään.
Näppärä 0,5L muoviputeli taskumattimallia joka kulkee repussa mukavasti.
96% pirtu lienee tehokkaampaa mutta kiinnosti nimenomaan tuo 80% toimivuus ja hyvin toimi.
Alkoholin väärinkäyttöä koskevia kommentteja ei oteta vastaan, eikä valituksia siitä ettei lähikaupasta saa ja mitä tulee ulkomaanreissuihin niin
siellä mitään sinoleita kannata metsästää vaan ruokakaupasta vaan putelit matkaan. (Ei koske pohjoismaisia holhousyhteiskuntia, eikä Lähi-idän uskontovaltioita)
Luulis ostajillakin olevan edes jonkunlaista laaduntarkkailua mutta ehkäpä palavat ainesosat on todellakin tingattu hinnasta pois.Puolustusvoimien käyttämä "Hyvä tuli" -merkkinen trangian polttoaine on ollut t viime vuosina todella surkeaa.
Onneksi mullakin on kaasukeitin nykyään. Säästää hermoja. Kyllä trangiakin hyvä on, kunhan polttoaine on tehokasta (eli kotoa tuotua).
Juu ja suositellaan myös että antaa polttimen palaa vähän aikaa lämmittäen itseään, ennenkuin laitetaan kattila tulelle.Pakkaskeleillä yksi konsti on ensin täyttää trangian poltin normaalisti, ja sitten lämmittää sitä pohjasta hetki esim lämpökynttilän liekillä. Lämmin tenttu on paljon syttymisherkempää sitten kun varsinaista keittotulta tarvitaan. Marinol ehkä nokeaa hiukan vähemmän kuin Sinol. Ehkä.
Harmi kun lainsäädäntö ei oikein salli kuin tenuja! Ilmeisesti juuri ne denaturointiaineet ja vesi nokeavat pannut ja kattilat. Sen lisäksi että pilaavat kaiken syötäväksi kelpaavan, jos on päässyt hiukankin vuotamaanJuu ja suositellaan myös että antaa polttimen palaa vähän aikaa lämmittäen itseään, ennenkuin laitetaan kattila tulelle.
ja tosiaan tuo viina ei noennut ollenkaan, joten säästyy puhdistus hommiltakin ja muulta likaamiselta.
Onneksi meillä on EU ja tavaroiden vapaa liikkuvuus.Harmi kun lainsäädäntö ei oikein salli kuin tenuja! Ilmeisesti juuri ne denaturointiaineet ja vesi nokeavat pannut ja kattilat. Sen lisäksi että pilaavat kaiken syötäväksi kelpaavan, jos on päässyt hiukankin vuotamaan
Vaan kun ei saa yli 80% sta tuoda laillisestiOnneksi meillä on EU ja tavaroiden vapaa liikkuvuus.
. . . silloin viesti kulki halki koko suomenmaan , heimoveljiltä sitä saa . . .
Sitähän mä just testasin ja hyvin toimiVaan kun ei saa yli 80% sta tuoda laillisesti
Mikä on petroolin teho, haju, hinta 1 ltr pulloissa ja muut ominaisuudet sinoliin verrattuna?En ymmärrä, miksi joku haluaa leikkiä Sinolilla tai Spriillä keittimien kanssa, tehotonta ja auttamattoman hidasta. Itse käytän Petroolia tai kaasua, kylmemmällä ilmalla Talvikaasua, missä enemmän propaania seassa.
Petrooli vaatii ns. Monipolttoainekeittimen, kai Trangiaankin sellaisen saa, en tiedä nykytilannetta. Mulla keittiminä petroolille on Primus Omnifuel ja legendaarinen ruotsalainen Optimus 111 T, jota ainakin ruotsin ja norjan armeija ovat käyttäneet.Mikä on petroolin teho, haju, hinta 1 ltr pulloissa ja muut ominaisuudet sinoliin verrattuna?
Itselläni on sitä jäänyt vielä pari 20-30 litran pikkutynnyriä, mutta en ole tajunnut Trangiaan kokeilla.