Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

.
Vaikka tämä on jo mainittu niin mielestäni täytyy mainita vieläkin: Suomen hallituksen palkkalistoilla oleva virkamies kielsi toimittajia kysymästä pääministeriltä Al Holista. Minä tiedän minkälaiset regiimit tekevät noin. Kylläpä kotomaasta onkin tullut tässäkin suhteessa eksoottinen. On vapaa lehdistö, on on!

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006341237.html
Virkamiehillä pitäisi olla laillisesti määritellyt vuotopäivät, tasa arvoisesti tietysti
Toki. Pitää kuulua myös miesoletetuille, eikös sukupuoli ole nykyään lähinnä kokemus.
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Kyllä vuodot kuuluvat demokratiaan, silloin kun asialla on ihan oikeasti yhteiskunnallista merkitystä.

Se ei tietenkään ole eikä sen pidä olla virallisesti sallittua ja vuotajan pitää joutua asiasta vastuuseen aina kiinni jäädessään. Ihan siitä riippumatta mitkä ovat teon motiivit ja yhteiskunnalliset merkitykset.

Suomessa on aina ollut sellainen kirjoittamaton sääntö, että omaan pesään ei kusta. Se on joissakin asioissa ihan hyvä sääntö, mutta on myös sellaisia asioita ja tilanteita, missä siitä kuseskelemattomuudesta on enemmän haittaa kun hyötyä. Erityisen paljon siitä on haittaa silloin kun asialla on yhteiskunnallista merkitystä ja joku taho jossain on rikkonnut sääntöjä tai mahdollisesti jopa lakia.

Tämä tuorein tapaus ei kyllä nykyisillä tiedoilla ole sitä sellaista hyödyllistä kuseskelua. Totta helkkarissa poliisi varautuu mahdollisiin uhkakuviin, ei sen asian ymmärtämiseen vaadita vuotoa :ROFLMAO: Tässä tapauksessa vuoto aiheutti vain lisää sekaannusta muutenkin sekavassa tilanteessa.

Ei jatkoon.
 
Viimeksi muokattu:

Pihatonttu

Ylipäällikkö
Multa jää nyt jotenkin käsittämättä se, että töihin vähäpäästöisellä dieselillä ajavaa veronmaksajaa pitää rankaista taloudellisesti ilmaston saastuttamisesta jotta hallituksella olisi varaa lähettää ISIS-terroristeja charterlennolla Suomeen ja Sanna Marin yksityiskoneella Brysseliin kertomaan toimittajille mitä nämä saavat ja etenkin eivät saa kysyä.

Voisko joku selittää, että mikä logiikka tässä on?
 

hansai

Supreme Leader
Onko al-Holin lapsia yritetty pelastaa kiireellisen sijoituksen perusteella? – Lapsiasiavaltuutetun mukaan sitä on aiemmin sovellettu ulkomailla ja se voisi sopia nytkin
Tekijä
STT
-
12.12.2019 | 17:42
0

Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarisen mukaan julkisuudessa on ollut virheellinen käsitys, jonka mukaan Suomen viranomaiset eivät olisi toimivaltaisia auttamaan lapsia ulkomailla.
– On väärä käsitys, ettei meidän lastensuojelulla olisi toimivaltaa ulkomailla. Faktisesti on toimivalta, jos tehdään yhteistyötä kohdemaan viranomaisten kanssa. Kiireellisiä sijoituksia on tehty ulkomailla ennenkin, Pekkarinen sanoo STT:lle.

Hänen mukaansa kiireellinen sijoitus voisi toimia myös Syyrian al-Holin leirillä olevien lasten pelastamisessa. Kiireellinen sijoitus on huostaanottoa nopeampi prosessi, joka tulee kyseeseen, jos lapsi on välittömässä vaarassa.

Keskustelu leirillä olevien suomalaisten tilanteesta ja mahdollisesta auttamisesta on vellonut keväästä asti. Mediatietojen mukaan leirillä on yli 40 suomalaista, joista suurin osa on lapsia.

Hallitustasolta ei ole sanottu suoraa kantaan siihen, mitä asiassa pitäisi tehdä tai mitä ollaan tekemässä. Ulkoministeri Pekka Haavistolta (vihr.) on penätty poliittista kantaa asiaan, mutta sellaista ei ole ainakaan julkisesti kuulunut.

Pekkarinen sanoo, että lasten kohdalla poliittista päätöstä ei tarvita, vaan lasten pelastamiseen ryhtyminen on viranomaisten päätös.
– Lapsia pitäisi pikimmiten auttaa, ja siihen meillä on kansainvälisten ihmisoikeussopimusten ja kansallisten lakien nojalla velvollisuus. Julkisen keskustelun perusteella tuntuu, että tässä etsitään hirveästi esteitä, miksi ei voida toimia sen sijaan, että mietittäisiin keinoja auttaa, Pekkarinen sanoo.

Myös Lastensuojelun keskusliiton toiminnanjohtajan Hanna Heinosen mukaan lasten auttamiseen on velvollisuus.
– Tilanne vaarantaa vakavasti lasten hyvinvoinnin ja terveyden ja jopa hengen, Heinonen sanoo.

Näin kiireellinen sijoitus toimisi ulkomailla

Kiireellinen sijoitus on lapsen kotikunnan lastensuojeluviranomaisten tekemä päätös. Jos kotikunta ei ole selvitettävissä, päätöksen tekee Helsinki. Pääsääntöisesti prosessissa edetään ensin kuulemalla lapsen vanhempia tai muita hoidosta vastaavia, mutta päätös voidaan tehdä ilmankin.
– Jos selvityksen tekeminen on mahdotonta tai jos viivästyminen aiheuttaa haittaa lapsen kehitykselle, selvitys voidaan jättää väliin, Hanna Heinonen sanoo.

Jos lapsi on ulkomailla, kiireellisen sijoituspäätöksen jälkeen lastensuojeluviranomaiset pyytävät virka-apua ulkoministeriöltä. Lapselle voidaan määrätä edunvalvoja, ja päätös käännetään kohdemaan kielelle. Tämän jälkeen ministeriön toimesta etsitään paikan päältä toimivaltainen viranomainen, joka voi alkaa toteuttaa päätöstä eli käytännössä ottaa lapsen haltuunsa.
– Pitää löytyä paikallinen viranomainen, jonka kanssa asiaa voidaan hoitaa, Heinonen sanoo.

Suomalainen viranomainen ei siis osallistuisi lapsen hakemiseen paikalta, tässä tapauksessa al-Holin leiriltä.
– Lähtökohtaisesti Suomesta lähtisi kohdemaahan vastaanottaja. Myös lastensuojeluviranomainen voisi toimia saattajana koko matkalla tai olla vastassa lentokentällä Suomessa, Pekkarinen sanoo.

Kiireellisen sijoittamisen prosessi on Pekkarisen mukaan varsin selkeä, ja Suomessa se tehtiin viime vuonna yli 4 000 kertaa. Noin 1,5 prosenttia lapsista on jatkuvasti sijoitettuna kodin ulkopuolelle.

Onko paikallisille viranomaisille toimitettu lastensuojelupäätös?

Ulkoministeri Haavisto on todennut, että pelkkien lasten tuonti on käytännössä hyvin vaikeaa. Haavisto totesi viimeksi eilen, että al-Holin leiriä hallinnoivat ihmiset eivät lähtökohtaisesti halua erottaa lapsia ja vanhempia toisistaan.

Haaviston kommenteista ei ilmene, onko paikallisille viranomaisille toimitettu suomalaisviranomaisten päätös lasten kiireellisestä sijoittamisesta vai onko asiaa selvitetty jotenkin muuten.

Rojavan alueen epävirallisen itsehallinnon ”ulkoministeri” Abdulkarim Omar sanoo Helsingin Sanomille, että Rojavan hallinnon näkemys on, että lasten erottaminen huoltajistaan pakolla olisi laitonta, kansainvälisten sopimusten ja lasten oikeuksien vastaista.

Omar sanoo HS:lle, että Suomen kanssa suomalaisista voidaan tehdä luovutussopimus, jos asioista päästään yhteisymmärrykseen. HS:n mukaan Omar on ollut yhteydessä Suomen kanssa, ja hän toivoo ratkaisua lähiaikoina.

 

Solidsnake

Eversti
Multa jää nyt jotenkin käsittämättä se, että töihin vähäpäästöisellä dieselillä ajavaa veronmaksajaa pitää rankaista taloudellisesti ilmaston saastuttamisesta jotta hallituksella olisi varaa lähettää ISIS-terroristeja charterlennolla Suomeen ja Sanna Marin yksityiskoneella Brysseliin kertomaan toimittajille mitä nämä saavat ja etenkin eivät saa kysyä.

Voisko joku selittää, että mikä logiikka tässä on?
Naisen logiikka, spede tietää, se avasi sitä niissä filminpätkissään ja porukka nauroi perkele vakavasta asiasta se yritti varoittaa, tässä me nyt ollaan
 

J0h1F

Kenraali
Toinen mielenkiintoinen ulottuvuus ovat salaisten asiakirjojen vuotamiset josta on yhtäkkiä tullut isänmaallista ja miehekästä toimintaa. Hesarin jutun aikoihin oli foorumillakin vähän eri ääni kellossa. En ainakaan muista että vuotamisen olisi siinä yhteydessä mainittu olevan kannatettavaa kunhan siitä vain koituu hyötyä omalle agendalle.
Tässä asia on kuitenkin aivan erilainen. Papereiden vuotaminen ei aiheuttanut vakavaa vahinkoa maanpuolustuksellemme, turvallisuudellemme, ulkosuhteillemme tai kansantaloudellemme siten kuin RL 12:7 määrittelee. Ainakaan maanpetosrikokseksi tuota al-Hol-vuotoa ei voi katsoa.

Lisäksi nyt papereiden vuotamisella paljastettiin joukko räikeitä poliittisen hallinnon ja virkamieskunnan väärinkäytöksiä (mm. suora eduskunnalle valehtelu) ja mahdollisesti myös erinäisten rikosnimikkeiden alle määriteltäviä tekoja. Viestikoelaitoksen papereiden vuodoissa ei paljastettu minkäänlaisia väärinkäytöksiä tai rikoksia.

Eli siis, kyseessä on aivan erilaiset asiat. Viestikoelaitoksen asiakirjojen vuodossa vuodettiin maanpuolustusta haittaavia tietoja, paljastamatta mitään väärinkäytöksiä, kun taas tässä al-Hol-vuodossa vuodettiin sellaisia asiakirjoja, jotka eivät olleeet turvallisuussalaisuuksia, ja toisaalta paljastettiin selkeitä väärinkäytöksiä.

Vaikka tämä on jo mainittu niin mielestäni täytyy mainita vieläkin: Suomen hallituksen palkkalistoilla oleva virkamies kielsi toimittajia kysymästä pääministeriltä Al Holista. Minä tiedän minkälaiset regiimit tekevät noin. Kylläpä kotomaasta onkin tullut tässäkin suhteessa eksoottinen. On vapaa lehdistö, on on!

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006341237.html
Huvittavaa, kuinka meidän mediamme kritisoi Trumpia lehdistön sananvapauden rajoittamisesta, kun Trumpin virkamiehet esittivät taannoin samanlaisia rajoituksia kysymyksille.

Jos operaatio peruuntuu, niin voitte odottaa aivan mielipuolisen mittakaavan hyökkäystä Halla-ahoa ja Persuja kohtaan. Huulipunahallitus ei taatusti ota omia virheitään ja niiden seurauksena tulevaa kannatustappiota omille harteilleen.
Saatika, että "perkeleen rasistit" aiheuttivat heille noin suuren arvovaltatappion ja kampittivat sellaisen asian, jota "huulipunahallitus" olisi halunnut edistää. Arvovaltatappion synnyttämää vihaa ei pidä ikinä aliarvioida, arvovaltakiistat ovat nimittäin niitä kaikkein syvimmälle politiikan olemukseen meneviä juttuja.

"Edes äidinrakkaus ei voita sitä rakkautta jolla keskinkertaisuus rakastaa toista keskinkertaisuutta." - Kuuluisan suomalaisen klassisen puolen laulajan kommentti Suomen taidepiirien korruptiosta, mutten nyt saa sen laulajan nimeä päähäni.
Oopperalaulaja Martti Talvela taisi olla tuo, joka noin sanoi.
 
Viimeksi muokattu:

jaberg

Korpraali
Pitää toivoa että venä... siis separtistien buk osuisi evakkojen koneeseen. Paluumatkalla siis. Alkupään A320:set menossa kuitenkin jo poistoon ja ohjaajat vapaaehtoisesti mukana
 

hansai

Supreme Leader
Oppositio haroi tyhjää Isis-operaationsa esinäytöksessä – Kulmuni ja Haavisto säästivät hallituksen linjaukset välikysymysvastaukseen

Pekka Pohjolainen12.12.2019 16:43
Muokattu
12.12.2019 18:19

Isis-perheet

Uudella hallituksella ei ollut ensimmäisellä kyselytunnillaan erityisiä vaikeuksia puolustautua opposition syytöksiltä Isis-perheiden kotiuttamisesta.

OPPOSITIO pohjusti perussuomalaisten johdolla jo ensi viikon välikysymyskeskustelua tiukkaamalla pääministeriä sijaistaneelta valtiovarainministeri Katri Kulmunilta (kesk.) ja ulkoministeri Pekka Haavistolta (vihr.) hallituksen linjaa asiassa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) oli huippukokouksessa Brysselissä, eivätkä Kulmuni ja Haavisto juurikaan lähteneet avaamaan sitä, miten hallitus rakentaa yhteisen linjansa välikysymysvastaukseen.

Kulmuni toisti monta kertaa, että edellinen hallitus on käsitellyt asiaa iltakoulussaan, ja toimintalinjan mukaisesti ulkoministeri on nimennyt alueelle erityisedustajan selvittämään, kuinka nimenomaan lapsia voidaan auttaa.

MUULLA TAVOIN ja muissa elimissä hallitus ei ole Kulmunin mukaan asiaa käsitellyt, eikä poliittista päätöstä kaikkien leirillä olevien suomalaisten pois tuomisesta ole.
– Tämä on erittäin vakava ja poikkeuksellinen tilanne, jossa täytyy samalla huomioida suojelupoliisin arviot siitä ja lasten oikeudet, Kulmuni korosti.

Kulmuni muistutti myös perussuomalaisille, että leireillä ovat ihmiset ovat Suomen kansalaisia.
– Heillä on kaikki mahdollisuus ja oikeus tulla Suomen rajojen sisälle riippumatta siitä, mitä mieltä tämä sali asiasta on. Heillä on Suomen kansalaisina aina oikeus ja mahdollisuus tulla Suomeen.

HAAVISTO korosti, että ulkoministeriössä voi olla vain yksi toimintalinja, joka on käyty läpi iltakoulun yhteydessä.
Ulkoministeri ei lähtenyt ennustamaan, minkälaisen poliittisen päätöksen hallitus voisi asiassa tehdä.
– Varmaan voisi tehdä sellaisen, että tuodaan kaikki. Sitten voisi tehdä sellaisen, että ei tuoda ketään. Ja sitten voisi olla sellainen poliittinen päätös, että harkitaan, ketä tuodaan.

Jälkimmäisellä linjalla on Haaviston mukaan kuljettu tähän asti.
– Eli tämä yksilöllinen harkinta, jossa sekä lasten tilanne, hätä, että nämä turvallisuusnäkökohdat otetaan huomioon. Tässä uskon, että tämä harkinta tehdään parhaiten virkavastuulla, eikä ehkä poliitikkojen toimesta.

HAAVISTON mukaan kurdiviranomaiset toimivat alueella hyvin vastuullisesti ja kohtelevat järjestyneesti leireille internoituja.
– He haluavat tästä työstä tunnustuksen ja he ovat tätä asiaa tällä tavalla hoitaneet. Ja heidän kanssaan keskustelut ovat olleet eri yhteyksissä hyvin rakentavia.

Haaviston mukaan 70 000 ihmisen leirin ylläpito on erittäin kallista.
– He tarvitsevat siihen kansainvälistä apua, sitä he ovat eri yhteyksissä pyytäneet, ja Suomikin on näissä lääkinnällisissä ja muissa asioissa heitä auttanut.

HAAVISTO sanoi itseään huolettavana, että leiri purkautuu erilaisen lahjonnan tai salakuljetuksen kautta.
– Ja silloin ihmiset saattavat lähteä uusille Isis-alueille. Ja tämä on ehkä kaikkein vaarallisin skenaario, joka voi tapahtua.

 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Pitää toivoa että venä... siis separtistien buk osuisi evakkojen koneeseen. Paluumatkalla siis. Alkupään A320:set menossa kuitenkin jo poistoon ja ohjaajat vapaaehtoisesti mukana
Onko sanottu ääneen, että Finnair toisi lotat ja pikku-lotat kotiin? Itse veikkaisin jotain Ukrainalaista yhtiötä.
 

Lunni

Eversti
Pyh. Huomaan, että et ymmärrä Uutta Maailmaa.

Tämä on katsos modernia nuorten vahvojen naisten avointa johtamiskulttuuria. Ero entiseen, vanhoilliseen seniilien setämiesten johtamiskulttuuriin on selkeä.

Ja jos et eroa huomaa, vika on sinussa asuvassa patriarkaalisessa ajattelussa josta et ole itse tietoinen, mutta joka vaikuttaa toksisesti ajatteluusi.
Aivan, se vanha tyyli jossa vanhat viiskybäset sovinistijäärät päättivät on niin passe. Ajatuskin tuoksahtaa vahvasti YYA-ajalta ja Kekkoselta. /s
 

Passi

Ylipäällikkö
Onko al-Holin lapsia yritetty pelastaa kiireellisen sijoituksen perusteella? – Lapsiasiavaltuutetun mukaan sitä on aiemmin sovellettu ulkomailla ja se voisi sopia nytkin
Tekijä
STT
-
12.12.2019 | 17:42
0

Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarisen mukaan julkisuudessa on ollut virheellinen käsitys, jonka mukaan Suomen viranomaiset eivät olisi toimivaltaisia auttamaan lapsia ulkomailla.
– On väärä käsitys, ettei meidän lastensuojelulla olisi toimivaltaa ulkomailla. Faktisesti on toimivalta, jos tehdään yhteistyötä kohdemaan viranomaisten kanssa. Kiireellisiä sijoituksia on tehty ulkomailla ennenkin, Pekkarinen sanoo STT:lle.

Hänen mukaansa kiireellinen sijoitus voisi toimia myös Syyrian al-Holin leirillä olevien lasten pelastamisessa. Kiireellinen sijoitus on huostaanottoa nopeampi prosessi, joka tulee kyseeseen, jos lapsi on välittömässä vaarassa.

Keskustelu leirillä olevien suomalaisten tilanteesta ja mahdollisesta auttamisesta on vellonut keväästä asti. Mediatietojen mukaan leirillä on yli 40 suomalaista, joista suurin osa on lapsia.

Hallitustasolta ei ole sanottu suoraa kantaan siihen, mitä asiassa pitäisi tehdä tai mitä ollaan tekemässä. Ulkoministeri Pekka Haavistolta (vihr.) on penätty poliittista kantaa asiaan, mutta sellaista ei ole ainakaan julkisesti kuulunut.

Pekkarinen sanoo, että lasten kohdalla poliittista päätöstä ei tarvita, vaan lasten pelastamiseen ryhtyminen on viranomaisten päätös.
– Lapsia pitäisi pikimmiten auttaa, ja siihen meillä on kansainvälisten ihmisoikeussopimusten ja kansallisten lakien nojalla velvollisuus. Julkisen keskustelun perusteella tuntuu, että tässä etsitään hirveästi esteitä, miksi ei voida toimia sen sijaan, että mietittäisiin keinoja auttaa, Pekkarinen sanoo.

Myös Lastensuojelun keskusliiton toiminnanjohtajan Hanna Heinosen mukaan lasten auttamiseen on velvollisuus.
– Tilanne vaarantaa vakavasti lasten hyvinvoinnin ja terveyden ja jopa hengen, Heinonen sanoo.

Näin kiireellinen sijoitus toimisi ulkomailla

Kiireellinen sijoitus on lapsen kotikunnan lastensuojeluviranomaisten tekemä päätös. Jos kotikunta ei ole selvitettävissä, päätöksen tekee Helsinki. Pääsääntöisesti prosessissa edetään ensin kuulemalla lapsen vanhempia tai muita hoidosta vastaavia, mutta päätös voidaan tehdä ilmankin.
– Jos selvityksen tekeminen on mahdotonta tai jos viivästyminen aiheuttaa haittaa lapsen kehitykselle, selvitys voidaan jättää väliin, Hanna Heinonen sanoo.

Jos lapsi on ulkomailla, kiireellisen sijoituspäätöksen jälkeen lastensuojeluviranomaiset pyytävät virka-apua ulkoministeriöltä. Lapselle voidaan määrätä edunvalvoja, ja päätös käännetään kohdemaan kielelle. Tämän jälkeen ministeriön toimesta etsitään paikan päältä toimivaltainen viranomainen, joka voi alkaa toteuttaa päätöstä eli käytännössä ottaa lapsen haltuunsa.
– Pitää löytyä paikallinen viranomainen, jonka kanssa asiaa voidaan hoitaa, Heinonen sanoo.

Suomalainen viranomainen ei siis osallistuisi lapsen hakemiseen paikalta, tässä tapauksessa al-Holin leiriltä.
– Lähtökohtaisesti Suomesta lähtisi kohdemaahan vastaanottaja. Myös lastensuojeluviranomainen voisi toimia saattajana koko matkalla tai olla vastassa lentokentällä Suomessa, Pekkarinen sanoo.

Kiireellisen sijoittamisen prosessi on Pekkarisen mukaan varsin selkeä, ja Suomessa se tehtiin viime vuonna yli 4 000 kertaa. Noin 1,5 prosenttia lapsista on jatkuvasti sijoitettuna kodin ulkopuolelle.

Onko paikallisille viranomaisille toimitettu lastensuojelupäätös?

Ulkoministeri Haavisto on todennut, että pelkkien lasten tuonti on käytännössä hyvin vaikeaa. Haavisto totesi viimeksi eilen, että al-Holin leiriä hallinnoivat ihmiset eivät lähtökohtaisesti halua erottaa lapsia ja vanhempia toisistaan.

Haaviston kommenteista ei ilmene, onko paikallisille viranomaisille toimitettu suomalaisviranomaisten päätös lasten kiireellisestä sijoittamisesta vai onko asiaa selvitetty jotenkin muuten.

Rojavan alueen epävirallisen itsehallinnon ”ulkoministeri” Abdulkarim Omar sanoo Helsingin Sanomille, että Rojavan hallinnon näkemys on, että lasten erottaminen huoltajistaan pakolla olisi laitonta, kansainvälisten sopimusten ja lasten oikeuksien vastaista.

Omar sanoo HS:lle, että Suomen kanssa suomalaisista voidaan tehdä luovutussopimus, jos asioista päästään yhteisymmärrykseen. HS:n mukaan Omar on ollut yhteydessä Suomen kanssa, ja hän toivoo ratkaisua lähiaikoina.

"Kiireellinen sijoitus on lapsen kotikunnan lastensuojeluviranomaisten tekemä päätös. Jos kotikunta ei ole selvitettävissä, päätöksen tekee Helsinki. Pääsääntöisesti prosessissa edetään ensin kuulemalla lapsen vanhempia tai muita hoidosta vastaavia, mutta päätös voidaan tehdä ilmankin.
– Jos selvityksen tekeminen on mahdotonta tai jos viivästyminen aiheuttaa haittaa lapsen kehitykselle, selvitys voidaan jättää väliin, Hanna Heinonen sanoo."
Jumalauta. Nämä isisit on MUUTTANU pois Suomesta. Ei nämä millään viikon lomalla ole ollut.
Ei pitäisi olla mitään vitun kotikuntaa Suomessa.


Jos Keniaan muuttanu Suomessa joskus asuneelle perheelle tulee ongelmia, niin Helsingin sossut hoitaa kiireellistä sijoitusta?
Epäilen.
Tätä on varmasti käytetty Suomessa asuviin perheisiin, jotka on ollut ulkomailla käymässä/lomalla ja joutuneet siellä ongelmiin.


Mä en millään jaksa uskoa että Suomen sossuja kiinnostaa pätkääkään Suomesta pois muuttaneiden lapset, vaikka ne on kuinka kansalaisia.
Ulkosuomalaisia on 1.6 miljoonaa niin tuosta voi miettiä minkälainen arpeeti olisi jos ulkosuomalaiset olisi Suomen vastuulla.
 

Taustapahvi

Kersantti
Viitaten allaolevaan uutiseen, niin mistä lähtien jonkin asian julkinen epäily/kyseenalaistaminen on ollut "disinformaation levittämistä"?

Ja mitä helvettiä tuo "tullin valtava viestintäponnistus" osoittaa? Tullin kuvissa niputetaan suomalainen paksu mies ja laitetaan hänelle suojamaski. KIITOS Suomen tulli! Luulimme että tiistaina piti tulla paluumuuttajia, mutta kuvanne todistavat, että kyseessä olikin pelkkä valtava yhteistoimintaharjoitus, jonka keskipisteenä olikin vain ihan tavallinen makkarasta pitävä Jorma-42, jonka runsaasti ennakkovalmisteluja vaatinut m-62-tyylinen asuvalintakin jo todistaa, ettei kyseessä VOI OLLA tullin oma disinformaatiokampanja ja damage control. Olisitte edes jättäneet nuo kuvat laittamatta nettiin, niin ei tulisi niin paha myötähäpeä.

Olenko tosiaan ainut, jolle tullin oma tiedotuskampanja vain luo vahvemman kuvan siitä, että Al-Holilaisten vastaanottamiseen siellä varauduttiin/harjoiteltiin? Tulee tosiaan vain jotenkin myötähäpeä ihan kaikesta tästä viranomaistiedotuksesta, toimittajien jutuista ja uutiskeskusteluista jotka yrittävät jotenkin maalittaa keskustelun ja kritiikin Halla-ahon toimintaan nyt. Ihan kuin Halla-ahosta olisi tässä valtiokriisissä kyse. Kuka oikeasti on niin tyhmä, että uskoo nyt HS:n todistaneen tiistain tapahtumien olleen sattumaa?

PS. En ole ollut persu, enkä Halla-ahon fani koskaan.

 

Rannari

Greatest Leader
"Kiireellinen sijoitus on lapsen kotikunnan lastensuojeluviranomaisten tekemä päätös. Jos kotikunta ei ole selvitettävissä, päätöksen tekee Helsinki. Pääsääntöisesti prosessissa edetään ensin kuulemalla lapsen vanhempia tai muita hoidosta vastaavia, mutta päätös voidaan tehdä ilmankin.
– Jos selvityksen tekeminen on mahdotonta tai jos viivästyminen aiheuttaa haittaa lapsen kehitykselle, selvitys voidaan jättää väliin, Hanna Heinonen sanoo."
Jumalauta. Nämä isisit on MUUTTANU pois Suomesta. Ei nämä millään viikon lomalla ole ollut.
Ei pitäisi olla mitään vitun kotikuntaa Suomessa.


Jos Keniaan muuttanu Suomessa joskus asuneelle perheelle tulee ongelmia, niin Helsingin sossut hoitaa kiireellistä sijoitusta?
Epäilen.
Tätä on varmasti käytetty Suomessa asuviin perheisiin, jotka on ollut ulkomailla käymässä/lomalla ja joutuneet siellä ongelmiin.


Mä en millään jaksa uskoa että Suomen sossuja kiinnostaa pätkääkään Suomesta pois muuttaneiden lapset, vaikka ne on kuinka kansalaisia.
Ulkosuomalaisia on 1.6 miljoonaa niin tuosta voi miettiä minkälainen arpeeti olisi jos ulkosuomalaiset olisi Suomen vastuulla.
Ei siinä kysytä sossun kiinnostuksia jos luukusta tupsahtaa lastensuojeluilmoitus. Asia on tutkittava ja päätös leivottava protokollan mukaan. Ulkoministeriö antaa tarvittavan virka-avun.

Sitä emme tietysti tiedä onko ilmoitusta tehty vai ei.
 

jak

Eversti
Jos pikahuostaanotto kerran on mahdollinen eikä sitä ole yritetty toteuttaa epäilisin Haaviston ja kumppaneiden nimenomaan halunneen äiditkin tänne. Jossain vaiheessa sitten ne isukitkin tasa-arvon vuoksi. Tuskin nekään kaikki kuolleita on ja ainahan niitä uusia.
Halla -Aho tietysti tuli ja pilas kaikki.
 

Lapinukko

Eversti
Olenko tosiaan ainut, jolle tullin oma tiedotuskampanja vain luo vahvemman kuvan siitä, että Al-Holilaisten vastaanottamiseen siellä varauduttiin/harjoiteltiin?
Et, sama tuli mieleen todennäköisesti aika monella ja erityisesti kun oli vahvoja viitteitä siitä että tällä viikolla niitä terroristeja tulee ja perin kummallista että samaan aikaan sattuivat olemaan myös harjoitukset. Mediakin kertoi nyt jälkikäteen virallista faktaa että tämä viikko se oli.

Ei ole sattuma ja kun vielä noin voimakkaasti reagoidaan että huolestuneet kysymykset olisivat "disinformaatiota"
niin jo se kertoo jostain.

Sanattomaksihan tuollainen poliitikkojen sekoilu vie. Ei tuollaista ole tapahtunut puoleen vuosisataan että piilotellaan toimintaa jolla vaarannetaan Suomen turvallisuutta. Varmaan yleinen syyttelijä kääntää kohta asiat niin päin että rikollisia olivat ne jotka paljastivat sisäministerin vähintään moraalisesti kestämättömät elleivät jopa rikolliset toimet.

Tullin ja muidenkaan viranomaisten ei todellakaan kannata alkaa sotkeutua politiikkaan. Siitä ei tule mitään hyvää.
 
Viimeksi muokattu:

YliKoo

Respected Leader
Kuvitellaan tilanne, jossa oikeat natsit olisivat perustaneet valtion lahdanneet mitä julmimmilla tavoilla juutalaisia. Suomesta olisi matkannut meikäläisiä natseja joiden lapset olisi koulutettu ja kenties pistetty tappamaankin juutalaisia. Äidit vannoisivat edelleen natsi-ideologiaa ja olisi vahvat viitteet, että he myös toimisivat tuolla tavoin vanhassa kotimaassaankin.

Uskon toki, että vihreät ministerit tekisivät aivan kaikkensa saadakseen kaikki tänne takaisin, uskon kyllä... mikä hitto vilahti ikkunan takana... punainen pipo ja parta näkyivät... ihan tosi!
 
Top