Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

hansai

Supreme Leader
Ei suoraan hallitukseen vaan hallituspuoleen jäseneen liittyen...helpompi lukea suoraan Anterin sivuilta

Vasemmistoliiton Suldaan Said Ahmed, vasemmistolainen, vai..?
23.12.2019 | Artikkelit
Vasemmistoliiton Suldaan Said Ahmed, vasemmistolainen, vai..?Kirjoitin aikaisemmin, kuinka Vasemmistoliiton Helsingin kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed kertoi julkisesti tuntevansa Isis-terroristeja, jotka ovat kuolleet Syyriassa terroristisessa toiminnassa.
kaupunginvaltuutettu on estänyt minut sosiaalisesta mediasta, etten selvittäisi enempää taustoja.
Näytä käyttäjän Anter Yaşa ✏️ ️‍ ⚛️ muut twiitit


Sanomattakin maallistunut ja vastuullinen maahanmuuttajapoliitikko muslimimaasta ilmoittaisi tuntemansa ja yhteisönsä Isis-terroristit viranomaisille. Onko Vasemmistoliiton poliitikko Suldaan Said Ahmed ilmoittanut tuntemansa “vanhemmat”, eli Isis-terroristit suojelupoliisille?

Kytkökset Roihuvuoren radikaaliin moskeijaan.
Image
Vuonna 2012 Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu julkaisee Facebookissa mainoksen Roihuvuoren moskeijan saarnasta Myyrmäen muslimiryhmälle.

Roihuvuoren moskeija tunnetaan salafisti-islamistisesta radikalismista ja rekrytoinnista Isis-terrorismiin. Vuonna 2015 Ylen toimittajat kävivät moskeijassa.
– “Miksette tee juttua juutalaisista? “
toinen huutaa.
– “Uskontomme ei ole mikään sirkus”
toinen säestää, ennen kuin kävelee ulos takki heiluen.
Moskeijan kävijät huutavat näin 2015 Ylen toimittajille. Sanomattakin sävy on hyvin antisemiittinen.
– Pahoittelen, minulla ei ole mitään sinua vastaan. Tämä on vain tapamme, että emme kättele vastakkaista sukupuolta,
Yhdyskunnan puheenjohtaja Hamza Peltola selittää.
Moskeijassa ei kätellä naisia, kuten radikaaleilla salafisteilla on tapana.
“Helsingin muslimien nettisivuilla mainostetaan siskojen iltoja, ja kerrotaan millainen on ihanteellinen musliminainen.” – Yle uutiset.
Moskeija määrittää sivuillaan, kuinka naisen kuuluu pukeutua, käyttäytyä ja olla. Sanomattakin sävy on hyvin antifeministinen. Moskeijan sivustolla on myös useita Youtube-videoita islamilaisesta Da’wah toiminnasta, eli käännytys-, ja saarnaustyöstä. Moskeija pyrkii aktiivisesti levittämään radikaaleja saarnojaan ja ajatuksiaan suomalaiseen yhteiskuntaan.
KRP:n todistaja kertoo Iltalehdelle helsinkiläisten jihadistien salaseurasta: ”Katsoin, että tässä on jotain menossa pieleen ja pahasti”
Image result for roihuvuoren moskeija
Roihuvuoren moskeijan vihaista islamilaista propagandaa, mikä epävalidoi kaikki muut uskonnot ja vaatii kaikilta alistumista Allahille. Heidän mukaan Jeesus oli muslimi, joten kritittyjen pitää kanssa kääntyä islamiin.
Tietojeni mukaan myös Suldaan Said Ahmedin julkisesti kertomat Isisn orpolasten “vanhemmat”, eli väkivaltaiset Isis-terroristit, joista osa osallistui taisteluihinkin, olivat hartaita Roihuvuoren moskeijan kävijöitä ja samasta yhteisöstä.

Suomalaiskäännynnäisten radikalisoituminen tapahtui helsinkiläisessä moskeijassa – ”Olimme joukko suomalaisia fundamentalistimuslimeja”

Tunsiko vasemmistopoliitikko Isis-terroristit moskeijan kautta? Jos hän tunsi Isis-terroristeja, miksi hän ei ilmoittanut asiasta kaupunginvaltuutettuna viranomaisille heidän touhuistaan ja matkustamisesta Syyriaan terroristijärjestön riveihin?


Lisää..

 

hansai

Supreme Leader
Paavo Alander
@AlanderPaavo
Kaupunginvaltuutettu (Vihr.) Ateisti, Feministi, Antifasisti.

Paavo Alander

@AlanderPaavo


Näin että internetissä oli tämmöset terveiset sulle vitun knatsipelle.
@JunesLokka
"Oot sä kyllä säälittävä paska.lasten hyväksikäyttäjä rotta.toivottavasti äpärä poju kuolet syöpään ni pääsen paskantamaan sun haudalle."
....
Paavo Alander

@AlanderPaavo


Hei! Miun nimissä levitellään tämmöstä twiittia.
@JunesLokka
Oot sä kyllä säälittävä paska.lasten hyväksikäyttäjä rotta.toivottavasti äpärä poju kuolet syöpään ni pääsen paskantamaan sun haudalle." Ni se ei välttämättä oo miu julkasema
 

Tetra

Respected Leader
Järkipuhetta Beniltä.

"Nyt on väitetty, että ollakseen oikeusvaltio, Suomen on tuotava myös aikuiset, jos lapsen etu sitä vaatii. Kumma juttu. Eikö Ruotsi ole oikeusvaltio? Eikö Norja, eikö Tanska, eikö suurin osa Euroopan unionin jäsenmaista ole oikeusvaltioita? Eivätkö ne noudata kansainvälisiä sopimuksia, koska niissä ei ole päädytty siihen, että aikuisetkin on tuotava, Ben Zyskowicz sanoo."

 

Talvela

Greatest Leader
Järkipuhetta Beniltä.

"Nyt on väitetty, että ollakseen oikeusvaltio, Suomen on tuotava myös aikuiset, jos lapsen etu sitä vaatii. Kumma juttu. Eikö Ruotsi ole oikeusvaltio? Eikö Norja, eikö Tanska, eikö suurin osa Euroopan unionin jäsenmaista ole oikeusvaltioita? Eivätkö ne noudata kansainvälisiä sopimuksia, koska niissä ei ole päädytty siihen, että aikuisetkin on tuotava, Ben Zyskowicz sanoo."

Samaa olisi pitänyt kysellä jo 2015 ja sen jälkeen rajatarkastusten palauttamisen osalta.
Orpo väittää edelleen että rajavartioston silloinen komentaja tyrmäsi tällaisen vaihtoehdon kansainvälisten sopimusten vastaisena.
Kyseessä on sama asia mistä Haavistoa syytetään, virkamiesten selän taakse piiloutuminen.
 

hansai

Supreme Leader
24.12.2019 — Pekka Haavisto
Joulukirje ystävälle
Pekka Haavisto


Hyvä ystävä,

Tämäkin kirjeen kirjoittaminen taas jäi. Oli olevinaan monenlaista tekemistä. Ja nyt on jo jouluaatto. Vastapäisissä ikkunoissa näkyvät joulun valot.

Omakin kotimme on jo hiljentynyt joulunviettoon. Parvekkeen kaidetta kiertävät havut ovat nyt paikallaan, mutta joulukortteja availlaan vasta näin aattona.

Kynttilä palaa pöydällä. Kuuma juoma höyryää lasissa. Pöydänkulmalla on pino kirjoja, joiden lukemisen olen säästänyt jouluksi.

--

Tiedät, että omiin joulun suosikkikertomuksiini kuuluu tarina Itämaan tietäjistä, kolmesta kuninkaasta. Nähdessään tähden Betlehemin yllä, Caspar, Melchior ja Balthasar lähtivät matkaan lahjoineen.

Mutta tarina ei ole täydellinen ilman neljättä tietäjää, Artabania. Kolmen muun tavoin hänkin näkee tähden, lastaa kamelinsa ja käy matkaan.

--

Mutta Artabanin matkaan tulee mutkia. Hän tapaa janon ja nälän vaivaamia ihmisiä, ja pysähtyy auttamaan. Osalla lahjoista hän hankkii puhdasta vettä. Sitten hän tulee kaupunkiin, johon rutto on iskenyt. Hänen käy sairaita sääliksi, ja hän pysähtyy taas auttamaan. Osa lahjoista hupenee siihen. Seuraavassa kaupungissa orjia kaupataan torilla. Artaban päättää käyttää vielä jäljellä olevat lahjat ostaakseen orjat vapaaksi.

Lahjat ovat huvenneet, tähti taivaalla sammunut, mutta Artaban jatkaa matkaa. On luovuttava kamelistakin, ja matka jatkuu jalan. Kuluu 33 pitkää vuotta. Hän saapuu kuhisevaan Jerusalemiin, jossa joku pilkattu ihminen kantaa ristiään, orjantappurakruunu päässään. Artaban ei voi auttaa, mutta hän kumartaa. Neljännen kuninkaan kumarrus.

--

Joulun sanoma on yhtäaikaa yksinkertainen – ja mutkikas kuin Artabanin matka. Se on iloa uuden syntymästä, uudesta mahdollisuudesta. Se on tarina hyvästä tahdosta, ja vilpittömästä auttamisesta.

Katselin tänään karttaa. Betlehemistä Suomeen on reilut 3000 kilometriä. Ne kilometrit halkovat monenlaisia maisemia, eri kieliä, kulttuureita ja uskontoja. Mutta niitä kilometrejä pitkin myös ajatukset ovat liikkuneet. 2000 vuotta sitten syntynyt ajatus ihmisen arvosta ja ainutkertaisuudesta kantaa myös meitä eteenpäin. Majatalot muuttuvat talleiksi, ja tallit teltoiksi, mutta ihmisen arvo ei katoa.

--

Kirjoitan tätä kirjettä näin myöhään, koska takana on työntäyteinen viikko. Sen maanantai tuntuu olleen kauan sitten – uusi hallitus kokoontui neuvonpitoonsa pohtimaan, mitä tehdä Syyriassa Al-Holin leirillä oleville suomalaisille lapsille.

Keskustelu oli hyvää, mutta silti jotkut neuvottelut ovat vaikeampia kuin toiset. Maanantain neuvottelu oli minulle vaikea siksi, että kesken neuvottelujen tuli tieto kahden leirillä olevan suomalaisen lapsen tilanteen muuttumisesta haavoittuvammaksi.

Oli vaikea keskittyä. Puhuimme periaatteista, ja samaan aikaan joku jossakin oli meidän avustamme täysin riippuvainen.

Heti hallituksen neuvottelun jälkeen virkamiehet tarvitsivat ohjeita. Voidaanko toimia vai pitääkö odottaa? Toimitaan. Lähdetäänkö heti? Kyllä. Tehdäänkö kaikkemme, että nämä lapset saadaan turvaan? Tehdään.

Tällaisessa tilanteessa avun on tultava perille ajoissa. Onneksi oli valmistauduttu.

--

Eduskunnan istuntosalin kellertävä katto on tehty sokeriruokomassasta. Siitä on puristettu levyjä. Se on osa salin hyvää akustiikkaa. Ehdin miettiä sitä yli seitsemän tuntia kestäneessä välikysymyskeskustelussa Al-Holin tilanteesta tiistaina – ja keskiviikkoaamun varhaisina tunteina.

Keskustelun viimeisinä aamuyön tunteina varapuhemies Antti Rinne huikkasi puhemiehen korokkeelta: ”Jaksatko, Pekka?” Ja vastasin: ”Jaksan.” Kuuntelin kaiken. Oli monenlaista puheenpartta. Mutta oli myös jylhiä, vakaumuksellisia puheenvuoroja lapsen oikeuksien puolesta. Kiitos niistä.

--

Olen aina ihaillut sellaisia toimijoita, joilla on vähän kuraa kengissään. Tarkoitan ihmisiä, jotka ensimmäisenä lähtevät liikkeelle, kun joku tarvitsee apua. He vievät perille ruokaa ja lääkkeitä, telttoja ja pressuja, ja evakuoivat ihmisiä kriisien keskeltä.

Nämä samat ihmiset olivat liikkeellä silloin, kun Estonia upposi, kun Thaimaahan iski tsunami tai suomalaisia kidnapattiin. Vaikka me suomalaiset pidämme itseämme kylmäpäisinä, nämä ihmiset ovat meidän joukostamme niitä kaikkein kylmäpäisimpiä.

Onneksi heitä on. Heidän ansiostaan me muut voimme nukkua yömme rauhassa tietäen, että isänmaa pitää huolta omistaan ja tarjoaa auttavan kätensä silloin, kun ihmisen omat voimat eivät enää riitä.

--

Myöhään lauantai-iltana kuulimme hyvät uutiset, kun Irakin Erbilistä tulleen lennon kumipyörät rullasivat Helsinki-Vantaan kiitoradalla. Virkamiesten mukana koneessa olivat ne lapset, joita oli lähdetty hakemaan.

He ovat lapsia. He eivät tiedä eikä heidän tarvitsekaan tietää, mitä heidän isänmaansa on heidän hyväkseen tehnyt. He ovat suomalaisia, ja Suomi on pitänyt taas kerran huolta omistaan.

Jossakin olivat ne virkamiehet, jotka olivat valmiita vaaralliselle matkalle heitä auttamaan. Ehkä heillä oli omia, saman ikäisiä lapsia. En tiedä. Ehkä he vain osasivat ajatella, millainen on lapsen hätä, ja miltä lapsesta voi tuntua odottaminen, odottaminen – ja odottaminen.

Ja jossakin oli sekin virkamies, joka oli jo etsinyt oikeankokoiset talvihaalarit, pipot ja tumput lapsille.

--

Eivät lapset ajattele tällaisia asioita. Nämä ovat meidän aikuisten asioita. Lapsille riittää, kun saa työntää kielensä ulos maistaakseen lumihiutaleita tai saa kumisaappaan kärjellä vetää pienen uoman kahden houkuttelevan lätäkön väliin niin, että vesi virtaa lätäköstä toiseen.

Suomalaiset lapset elävät maassa, jossa vanhempien tekemät valinnat eivät ole heidän taakkansa. Maassa, jossa kaikille on taattu koulutus ja terveydenhuolto. Maassa, jossa kaupan kassasta voi tulla pääministeri – ja me olemme kaikki ylpeitä siitä.

--

Hetkeksi ajatus karkaa 20 vuoden päähän. Jossakin on silloin kaksi nuorta aikuista, joiden yhtä elämänvaihetta me olemme juuri viikon seuranneet. Suomi on hetken kantanut näitä lapsia harteillaan. Heidän turvanaan on ollut se suomalaisten enemmistö, joka uskoo ihmisoikeuksiin ja lapsen oikeuksiin ja siihen, että ne kuuluvat kaikille lapsille.

Kun sytytin äsken kynttilän tuohon pöydälle, sytytin sen Sinulle, ystäväni. On ollut muutamia yksinäisiäkin päiviä, ja silloin jokainen rohkaiseva viesti on mennyt suoraan sydämeen. Kiitos.

Mutta nyt kynttilä palaa kaikille joulun lapsille. Että maailma olisi lapsille edes vähän turvallisempi ja parempi paikka huomenna. Ja että kaikki lapset saisivat elää sellaisessa maailmassa, jossa ympärillä on turvallisia aikuisia, joihin he voivat luottaa ja jotka ovat valmiita tekemään tekoja lasten puolesta.

Ystäväni, tällä kirjeellä haluan toivottaa oikein hyvää joulua Sinulle ja kaikille läheisillesi.Pekka Haavisto

 

Oho

Eversti
Jos vaikka alotettaisiin ilmastotalkoot ministerien virka-autojen seka kansanedustajien taksiseteleiden ja lentoetujen poistamisella... Kyse olisi symbolisesti tarkeasta eleesta, jonka kokonaisvaikutus globaaliin ilmastomuutokseen olisi varmaankin samaa luokkaa kuin kumipyoraliikenteen taydellisella kieltamisella Suomessa....
 
Viimeksi muokattu:

aj77

Respected Leader
Onko joku muu kuullut huhuja tai tarkennuksia huhuihin, että joku keskustan kansanedustaja olisi loikkaamaasa persuihin ja villimmän version mukaan useampikin?
 

Aquilifer

Eversti
Onko joku muu kuullut huhuja tai tarkennuksia huhuihin, että joku keskustan kansanedustaja olisi loikkaamaasa persuihin ja villimmän version mukaan useampikin?
Huhuja kyllä, en mitään konkreettista. Olisi kyllä rajummanpuoleinen herätyskello keskustan johdolle.
Tämä voi olla myös yksi tapa painostaa Kulmunia mutta ei savua ilman tulta. Jos pää aukeaa niin lähtijöitä voi olla enemmänkin kun huomaavat että kepussa jatkaminen vie hillotolpan mutta loikkaamalla ja kaatamalla hallituksen sitä hilloa voi olla tarjolla ihan kiitettävästi. On eri juttu loikata ja loikata ja kaataa hallitus.
 
Viimeksi muokattu:

ajs178

Ylipäällikkö
Huhuja kyllä, en mitään konkreettista. Olisi kyllä rajummanpuoleinen herätyskello keskustan johdolle.
Tämä voi olla myös yksi tapa painostaa Kulmunia mutta ei savua ilman tulta. Jos pää aukeaa niin lähtijöitä voi olla enemmänkin kun huomaavat että kepussa jatkaminen vie hillotolpan mutta loikkaamalla ja kaatamalla hallituksen sitä hilloa voi olla tarjolla ihan kiitettävästi. On eri juttu loikata ja loikata ja kaataa hallitus.
Ei Kulmunin painostamisesta ole mitään hyötyä: hänellä on liikkumavaraa tasan nolla. Joko Keskusta tekee niin kuin Vihreät haluaa tai hallitus kaatuu ja Keskusta saa uusissa vaaleissa 8 prosentin kannatuksen. Ennen maakuntahallinnon perustamista Keskusta ei voi hallituksesta lähteä. Ja se on varmaan 12-18 kuukauden päässä?
 

inscout

Ylipäällikkö
24.12.2019 — Pekka Haavisto
Joulukirje ystävälle
Pekka Haavisto

Hyvä ystävä,


Tämäkin kirjeen kirjoittaminen taas jäi. Oli olevinaan monenlaista tekemistä. Ja nyt on jo jouluaatto. Vastapäisissä ikkunoissa näkyvät joulun valot.

Omakin kotimme on jo hiljentynyt joulunviettoon. Parvekkeen kaidetta kiertävät havut ovat nyt paikallaan, mutta joulukortteja availlaan vasta näin aattona.

Kynttilä palaa pöydällä. Kuuma juoma höyryää lasissa. Pöydänkulmalla on pino kirjoja, joiden lukemisen olen säästänyt jouluksi.

--

Tiedät, että omiin joulun suosikkikertomuksiini kuuluu tarina Itämaan tietäjistä, kolmesta kuninkaasta. Nähdessään tähden Betlehemin yllä, Caspar, Melchior ja Balthasar lähtivät matkaan lahjoineen.

Mutta tarina ei ole täydellinen ilman neljättä tietäjää, Artabania. Kolmen muun tavoin hänkin näkee tähden, lastaa kamelinsa ja käy matkaan.

--

Mutta Artabanin matkaan tulee mutkia. Hän tapaa janon ja nälän vaivaamia ihmisiä, ja pysähtyy auttamaan. Osalla lahjoista hän hankkii puhdasta vettä. Sitten hän tulee kaupunkiin, johon rutto on iskenyt. Hänen käy sairaita sääliksi, ja hän pysähtyy taas auttamaan. Osa lahjoista hupenee siihen. Seuraavassa kaupungissa orjia kaupataan torilla. Artaban päättää käyttää vielä jäljellä olevat lahjat ostaakseen orjat vapaaksi.

Lahjat ovat huvenneet, tähti taivaalla sammunut, mutta Artaban jatkaa matkaa. On luovuttava kamelistakin, ja matka jatkuu jalan. Kuluu 33 pitkää vuotta. Hän saapuu kuhisevaan Jerusalemiin, jossa joku pilkattu ihminen kantaa ristiään, orjantappurakruunu päässään. Artaban ei voi auttaa, mutta hän kumartaa. Neljännen kuninkaan kumarrus.

--

Joulun sanoma on yhtäaikaa yksinkertainen – ja mutkikas kuin Artabanin matka. Se on iloa uuden syntymästä, uudesta mahdollisuudesta. Se on tarina hyvästä tahdosta, ja vilpittömästä auttamisesta.

Katselin tänään karttaa. Betlehemistä Suomeen on reilut 3000 kilometriä. Ne kilometrit halkovat monenlaisia maisemia, eri kieliä, kulttuureita ja uskontoja. Mutta niitä kilometrejä pitkin myös ajatukset ovat liikkuneet. 2000 vuotta sitten syntynyt ajatus ihmisen arvosta ja ainutkertaisuudesta kantaa myös meitä eteenpäin. Majatalot muuttuvat talleiksi, ja tallit teltoiksi, mutta ihmisen arvo ei katoa.

--

Kirjoitan tätä kirjettä näin myöhään, koska takana on työntäyteinen viikko. Sen maanantai tuntuu olleen kauan sitten – uusi hallitus kokoontui neuvonpitoonsa pohtimaan, mitä tehdä Syyriassa Al-Holin leirillä oleville suomalaisille lapsille.

Keskustelu oli hyvää, mutta silti jotkut neuvottelut ovat vaikeampia kuin toiset. Maanantain neuvottelu oli minulle vaikea siksi, että kesken neuvottelujen tuli tieto kahden leirillä olevan suomalaisen lapsen tilanteen muuttumisesta haavoittuvammaksi.

Oli vaikea keskittyä. Puhuimme periaatteista, ja samaan aikaan joku jossakin oli meidän avustamme täysin riippuvainen.

Heti hallituksen neuvottelun jälkeen virkamiehet tarvitsivat ohjeita. Voidaanko toimia vai pitääkö odottaa? Toimitaan. Lähdetäänkö heti? Kyllä. Tehdäänkö kaikkemme, että nämä lapset saadaan turvaan? Tehdään.

Tällaisessa tilanteessa avun on tultava perille ajoissa. Onneksi oli valmistauduttu.

--

Eduskunnan istuntosalin kellertävä katto on tehty sokeriruokomassasta. Siitä on puristettu levyjä. Se on osa salin hyvää akustiikkaa. Ehdin miettiä sitä yli seitsemän tuntia kestäneessä välikysymyskeskustelussa Al-Holin tilanteesta tiistaina – ja keskiviikkoaamun varhaisina tunteina.

Keskustelun viimeisinä aamuyön tunteina varapuhemies Antti Rinne huikkasi puhemiehen korokkeelta: ”Jaksatko, Pekka?” Ja vastasin: ”Jaksan.” Kuuntelin kaiken. Oli monenlaista puheenpartta. Mutta oli myös jylhiä, vakaumuksellisia puheenvuoroja lapsen oikeuksien puolesta. Kiitos niistä.

--

Olen aina ihaillut sellaisia toimijoita, joilla on vähän kuraa kengissään. Tarkoitan ihmisiä, jotka ensimmäisenä lähtevät liikkeelle, kun joku tarvitsee apua. He vievät perille ruokaa ja lääkkeitä, telttoja ja pressuja, ja evakuoivat ihmisiä kriisien keskeltä.

Nämä samat ihmiset olivat liikkeellä silloin, kun Estonia upposi, kun Thaimaahan iski tsunami tai suomalaisia kidnapattiin. Vaikka me suomalaiset pidämme itseämme kylmäpäisinä, nämä ihmiset ovat meidän joukostamme niitä kaikkein kylmäpäisimpiä.

Onneksi heitä on. Heidän ansiostaan me muut voimme nukkua yömme rauhassa tietäen, että isänmaa pitää huolta omistaan ja tarjoaa auttavan kätensä silloin, kun ihmisen omat voimat eivät enää riitä.

--

Myöhään lauantai-iltana kuulimme hyvät uutiset, kun Irakin Erbilistä tulleen lennon kumipyörät rullasivat Helsinki-Vantaan kiitoradalla. Virkamiesten mukana koneessa olivat ne lapset, joita oli lähdetty hakemaan.

He ovat lapsia. He eivät tiedä eikä heidän tarvitsekaan tietää, mitä heidän isänmaansa on heidän hyväkseen tehnyt. He ovat suomalaisia, ja Suomi on pitänyt taas kerran huolta omistaan.

Jossakin olivat ne virkamiehet, jotka olivat valmiita vaaralliselle matkalle heitä auttamaan. Ehkä heillä oli omia, saman ikäisiä lapsia. En tiedä. Ehkä he vain osasivat ajatella, millainen on lapsen hätä, ja miltä lapsesta voi tuntua odottaminen, odottaminen – ja odottaminen.

Ja jossakin oli sekin virkamies, joka oli jo etsinyt oikeankokoiset talvihaalarit, pipot ja tumput lapsille.

--

Eivät lapset ajattele tällaisia asioita. Nämä ovat meidän aikuisten asioita. Lapsille riittää, kun saa työntää kielensä ulos maistaakseen lumihiutaleita tai saa kumisaappaan kärjellä vetää pienen uoman kahden houkuttelevan lätäkön väliin niin, että vesi virtaa lätäköstä toiseen.

Suomalaiset lapset elävät maassa, jossa vanhempien tekemät valinnat eivät ole heidän taakkansa. Maassa, jossa kaikille on taattu koulutus ja terveydenhuolto. Maassa, jossa kaupan kassasta voi tulla pääministeri – ja me olemme kaikki ylpeitä siitä.

--

Hetkeksi ajatus karkaa 20 vuoden päähän. Jossakin on silloin kaksi nuorta aikuista, joiden yhtä elämänvaihetta me olemme juuri viikon seuranneet. Suomi on hetken kantanut näitä lapsia harteillaan. Heidän turvanaan on ollut se suomalaisten enemmistö, joka uskoo ihmisoikeuksiin ja lapsen oikeuksiin ja siihen, että ne kuuluvat kaikille lapsille.

Kun sytytin äsken kynttilän tuohon pöydälle, sytytin sen Sinulle, ystäväni. On ollut muutamia yksinäisiäkin päiviä, ja silloin jokainen rohkaiseva viesti on mennyt suoraan sydämeen. Kiitos.

Mutta nyt kynttilä palaa kaikille joulun lapsille. Että maailma olisi lapsille edes vähän turvallisempi ja parempi paikka huomenna. Ja että kaikki lapset saisivat elää sellaisessa maailmassa, jossa ympärillä on turvallisia aikuisia, joihin he voivat luottaa ja jotka ovat valmiita tekemään tekoja lasten puolesta.

Ystäväni, tällä kirjeellä haluan toivottaa oikein hyvää joulua Sinulle ja kaikille läheisillesi.Pekka Haavisto

Luin tuon kirjeen jo aiemmin.

Oksettavampaa ja törkeämpää tekstiä en muista suomalaiselta poliitikolta lukeneeni ikänäni. Enkä toivo lukevani.
 

aj77

Respected Leader
Ei Kulmunin painostamisesta ole mitään hyötyä: hänellä on liikkumavaraa tasan nolla. Joko Keskusta tekee niin kuin Vihreät haluaa tai hallitus kaatuu ja Keskusta saa uusissa vaaleissa 8 prosentin kannatuksen. Ennen maakuntahallinnon perustamista Keskusta ei voi hallituksesta lähteä. Ja se on varmaan 12-18 kuukauden päässä?
Eräs keskustalainen totesi ettei ole mitään tarvetta enää isolsi puolueeksi. Rkp on ajanut etujansa parin prosentin puolueena ja koki että Keskusta on saanut ajamansa asiat läpi. Tiedä sitten.
 

Late

Kersantti
Eräs keskustalainen totesi ettei ole mitään tarvetta enää isolsi puolueeksi. Rkp on ajanut etujansa parin prosentin puolueena ja koki että Keskusta on saanut ajamansa asiat läpi. Tiedä sitten.
Ainoa syy tohon lienee se, että on itsekin tajunnut ettei paluuta isoksi ole. Keskusta menettää lopunkin merkityksensä siinä vaiheessa kun tiputaan sinne ynnämuut porukkaan. RKP:n agenda on monien silmissä kuitenkin vähäisempi ja siedettävämpi kuin kepulien siltarumpu säädöt.
 

Ikarus

Ylipäällikkö
ei niitä maakuntahallintoja perusteta 7-8 prosentin takiaiskannatuksella
Kepu olisi jäätyään lähtemättä vihervasemmiston hallitukseen sekä linjaansa reivaamalla ja ärhäkkää oppositiopoliitiikkaa harrastamalla nyt huohottamassa kannatukseltaan kokoomusta niskaan.

Maakuntahimmeli piti saada hinnalla millä hyvänsä. Hinta puolueelle tulee realisoitumaan kalliiksi.

Välttämättä kannattajat (ainakaan kaikki) eivät Sipilän kokoomuksesta oikealta ohi politiikkaa hyväksyneet, mutta vihervasemmiston apupuolueeksi lähteminen on kepulle tie kadotukseen.

Se kuuluisa maaseutualueiden ja taajamien kenttäväki toivoo kädet ristissä polttoaineveron korotusta, metsänkäyttömaksua tai maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa?
 
Viimeksi muokattu:

inscout

Ylipäällikkö
Kepu olisi jäätyään lähtemättä vihervasemmiston hallitukseen sekä linjaansa reivaamalla ja ärhäkkää oppositiopoliitiikkaa harrastamalla nyt huohottamassa kannatukseltaan kokoomusta niskaan.

Maakuntahimmeli piti saada hinnalla millä hyvänsä. Hinta puolueelle tulee realisoitumaan kalliiksi.

Välttämättä kannattajat (ainakaan kaikki) eivät Sipilän kokoomuksesta oikealta ohi politiikkaa hyväksyneet, mutta vihervasemmiston apupuolueeksi lähteminen on kepulle tie kadotukseen.

Se kuuluisa maaseutualueiden ja taajamien kenttäväki toivoo kädet ristissä polttoaineveron korotusta, metsänkäyttömaksua tai maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa?
En ole Kepun kannattaja. Mutta veikkaan että nykykepun politiikka ei ole ideologisesti sitä, mitä se oli aikanaan. Kuten ei varmaan ole SDP:nkään

Molemmat hylkäsivät ajatuksensa hakiessaan trendikannattajia. Ja unohtivat sen, että trendit menevät ja että ei voi aina uskoa peruskannattajien luotettavuuteen hinnalla millä hyvänsä. Molemmat lähtivät hakemaan "keskustaa" ja unohtivat perustansa. Johto molemmilla on saman ajatuksen tulosta.

Nyt siten molemmat rimpuilevat joillain yksittäisillä ajatuksilla jotka eivät johda mihinkään, koska ihmiset eivät ole aivan niin tyhmiä.
 
Top