Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

Merkava

Kenraali

Lunni

Kenraali
Suomen PISA-tulokset ovat OECD:n eriarvoisimmat
Kuinkahan paljon tuohon vaikuttaa kodin asenne opiskeluun? Yleistetään nyt sitten karusti, mutta jos äiti on työttömänä kotona ja puhuu vain "somaliaa", isä vetää pätkätyötä bussikuskina tai siivoajana, tai ollen työtön, niin kuinkahan paljon siellä keskitytään ja kannustetaan opiskeluun. Vai onko sille nuorelle helpompi lähteä kavereiden kanssa notkumaan kartsalle. Niiden samojen kaverien joiden kanssa voi puhua sitä "omaa äidinkieltä", ja oppia parivuotta vanhemmalta kaverilta kuinka kela kuitenkin maksaa kaiken...
 

PSB 5500

Ylipäällikkö
Kuinkahan paljon tuohon vaikuttaa kodin asenne opiskeluun? Yleistetään nyt sitten karusti, mutta jos äiti on työttömänä kotona ja puhuu vain "somaliaa", isä vetää pätkätyötä bussikuskina tai siivoajana, tai ollen työtön, niin kuinkahan paljon siellä keskitytään ja kannustetaan opiskeluun. Vai onko sille nuorelle helpompi lähteä kavereiden kanssa notkumaan kartsalle. Niiden samojen kaverien joiden kanssa voi puhua sitä "omaa äidinkieltä", ja oppia parivuotta vanhemmalta kaverilta kuinka kela kuitenkin maksaa kaiken...
No jos 20-30 vuotta Suomessa oleskellut ihminen tarvii vielä tulkkia tai palvelut omalla äidinkielellään niin mitä siitä voi sanoa? Varmaan sekin on koulun vika.m
 

arix

Ylipäällikkö
Nyt tutkijan mukaan rasistiset opettajat estää ulkomaalaistaustaisten menestymisen opinnoissa.Hallituksen panostettava resursseja lisää.YLE haastattelee Somaleja.Auttaako Suomalaisia kukaan jos muutat toiselle puolelle maailmaa.Itse on ponnisteltava tai jämähdettävä slummeihin. ""

Kello on kaksi heinäkuun ensimmäisenä päivänä ja Itäkeskuksessa on taas yksi koulupäivä pulkassa. Tänään on katsottu Youtubesta avaruusvideoita, käyty kirjastossa ja kiipeilty telineillä.

Farhia, 20, Ixsaan, 19, Aisha, 19, Hani, 18, ja Sabrin, 18, keräävät kyniä ja vihkoja kasaan. He esiintyvät tässä jutussa pelkillä etunimillä, sillä heitä jännittää, eivätkä he ole valmiita kertomaan kokemuksistaan koko nimellään.

He opettavat täällä viidelletoista etnisesti somalitaustaiselle alakoululaiselle suomea, matematiikkaa ja kaikkea muutakin, missä apua tarvitaan.

– Aika moni maahanmuuttajataustainen ei uskalla viitata koulussa, koska pelkää, että joku asia menee väärin, kertoo Farhia.

– Yritämme täällä rohkaista heitä. Tämä on valmistelua syksyä varten.

Vertaisoppimiseen pohjautuva Buddyschool-ryhmä järjestetään Maahanmuuttajanuorten Helsinki -hankkeen ja järjestöjen yhteistyönä. Talvisin se toimii kouluissa. Tämän kesän ryhmän perustaminen ja laajentaminen kaikkiin alakoululaisiin oli Farhian idea.

– Olisi ollut tosi hyödyllistä, jos tällainen olisi ollut olemassa silloin, kun olin itse koulussa.

Suomen PISA-tulokset ovat OECD:n eriarvoisimmat
Joulukuussa 2019 julkaistiin läntisten teollisuusmaiden järjestön OECD:n kansainvälinen PISA-vertailu(siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan suomalaisten lukutaito oli vuoden 2018 testeissä OECD-maiden kärkeä.

Vähemmälle huomiolle kuitenkin jäivät saman raportin vähemmän imartelevat tiedot peruskoulustamme.

Suomi ei olekaan koulutuksen mallimaa – ainakaan kaikille. Raportissa vertaillaan lukutaidon tuloksia kantaväestön sekä ensimmäisen ja toisen polven maahanmuuttajien välillä. OECD-maiden suurin piste-ero löytyy Suomesta. Se ei selity maahanmuuttajaperheiden matalammalla tulo- tai koulutustasolla.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Itse asiassa myös vuosien 2015 ja 2012 PISA-tulokset viittaavat siihen, että Suomessa maahanmuuttajatausta vaikuttaa oppimistuloksiin enemmän kuin useimmissa muissa maissa.

Esimerkiksi vuoden 2012 PISA-tuloksiin pohjautuvan tutkimuksen(siirryt toiseen palveluun) mukaan vielä toisen polven maahanmuuttajien matematiikan osaaminen on kaksi vuotta kantasuomalaisia peruskoululaisia jäljessä.

Miten voi olla niin?

Alan tutkijat ovat sitä mieltä, että ilmiö on monen asian summa. Taustalta löytyy sekoitus vanhentuneita rakenteita ja rasistisia asenteita.


Ei siinä vielä kaikki. Suomi ei ole maahanmuuttajataustaisten koulutuksen mallimaa myöskään peruskoulun jälkeen.

Korkeakouluasteen vertailu maiden välillä ei ole mutkatonta, mutta useat tutkimukset viittaavat samaan: ero maahanmuuttajataustaisten ja valtaväestön korkeakoulututkinnoissa on meillä poikkeuksellisen suuri.

Euroopan komission raportin(siirryt toiseen palveluun) mukaan vuonna 2017 maahanmuuttajataustaisista vain 27 prosentilla on korkeakoulututkinto Suomessa, mikä on vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa.

Lisäksi OECD:n vuoden 2018 koulutusraportin (siirryt toiseen palveluun)mukaan ensimmäisen ja toisen polven maahanmuuttajat ovat Suomessa selvästi aliedustettuina korkeakouluista valmistuvien joukossa.

Kuvio näyttää, että korkeakoulusta valmistuvista 20–29-vuotiaista vain 2 prosenttia on ensimmäisen tai toisen polven maahanmuuttajia, kun taas koko ikäryhmästä heidän osuutensa on 8 prosenttia. Tilanne on epätasa-arvoisempi kuin missään muussa vertailun maassa.


Mistä tämä johtuu?

Vastaus on jälleen moniosainen. Toisaalla on jähmeitä rakenteita, toisaalla puutteellista ja jopa epäreilua opintojen ohjausta. Aloitetaan jälkimmäisestä."" Suomen opetuslaitoksen syyllistäminen Somalien syrjimisestä jatkuu ...
Syitä voisi etsiä vaikkapa laittamalla kaikki 9-luokkalaiset älykkyystestiin...
 

Betoni

Kapteeni
Suomen PISA-tulokset ovat OECD:n eriarvoisimmat

No tähän tulee ratkaisuna olemaan tasapäistäminen, eli leikataan huiput. Sosialismissa on tavoitteena lopputulosten tasa-arvo, vaikka tärkeää olisi mahdollisuuksien tasa-arvo
 

STURM.AUSF.G

Luutnantti
Tutut jotka muutti kielitaidottomina Ruotsiin ja Canadaan, kertoivat opetelleensa itse maan kielen.Ei ollut tukitoimia mutta jos haluaa pärjätä normaali ihminen oppii kielen.Erityis opetus on karsittu minimiin mutta Helsinki soveltaa tätä. ""

Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen (kok.) sanoo lukujen kuulostavan huonoilta.

Hän sanoo, että Helsingissä hyödynnetään monia toimenpiteitä maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten opetuksen parantamiseksi.

Kaupungissa on käytössä muun muassa PD-raha. Lyhenne tulee positiivisesta diskriminaatiosta. Käytännössä rahaa maksetaan alemman tulo- ja koulutustason ja enemmän maahanmuuttajataustaisia perheitä asuttavien kaupunginosien kouluille. Raha mahdollistaa pienemmät luokkakoot ja siten henkilökohtaisemman avun opettajalta oppilaalle.

Lisäksi Helsinki on palkannut varhaiskasvatukseen, peruskouluun ja lukioon yhteensä 16 monikielistä ohjaajaa, jotka toimivat koulun ja maahanmuuttajataustaisten perheiden välissä.

– Perheille on todella tärkeää, että koulussa on joku turvallinen heidän kieltään ja kulttuuriaan puhuva ohjaaja, Pakarinen sanoo.
 

YliKoo

Respected Leader
Näin SDP antoi keskustan ja vihreiden nolata itsensä täysin
JUHA-PEKKA TIKKA | 05.07.2020 | 23:59- päivitetty 06.07.2020 | 00:16
Kukaan demari ei vaivautunut kertomaan, ettei alkoholipäätöstä ollutkaan tekeillä.
---
Kokoomuksen ohjelmapäällikkö Antti Vesala on kirjoittanut Puheenvuoroon katsauksen ja aikajanan Tapaus etämyynti: Vihreitä ja keskustaa uunotettiin perusteellisesti.
---

* 20. toukokuuta vihreiden puheenjohtaja sisäministeri Maria Ohisalo twiittasi, että ”hallituksen viisikko keskusteli pienpanimoiden etämyynnistä. Asia etenee nyt jatkokeskusteluun hallituspuolueiden välillä. Ratkaisuja etämyynnin kohtalosta tehdään vielä tässä kuussa. Etämyyntimahdollisuus olisi alalle tärkeä apu vaikean koronatilanteen keskellä”.

* Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni twiittasi 20. toukokuuta, että ”prosessi pienpanimoiden etämyynnille saadaan käyntiin. Hallituspuolueet jatkavat keskustelua ja hallitus päättää asiassa etenemisestä vielä toukokuussa. On syytä avittaa #korona kriisin aikana kotimaista panimotuotantoa nettikaupan mahdollisuuksilla”.
---
* Heinäkuun tultua ministeri Krista Kiuru (sd.) vahvisti, ettei mitään valmistelua etämyynnistä ole ollut käynnissä. Sosiaali- ja terveysministeriöstä todettiin, ettei etämyynnistä ole saatu kuittausta suuntaan tai toiseen. ”Jatkokeskusteluja” ei siis oltukaan käyty lainkaan.
---
– SDP, Sanna Marin, Krista Kiuru ja STM ovat antaneet kahden keskeisen hallituspuolueen keskeisimpien toimijoiden – puolueiden ylintä johtoa myöten – nolata itsensä täysin.
 

skärdis

Respected Leader
Juristi ja kansanedustaja sekä etenkin juristikansanedustaja lähestyy asiaa kaiketi helpoimman kautta. Ei kuulu meille. Laki on kunnossa ja loppu kuuluu oikeuslaitokselle.
Eikö se ole juuri noin?

Jos vaan terveydenhoito, lastensuojelu, poliisi ym. tekisivät tehtävänsä niin kyllä oikeuslaitos jakaisi tuomioita. Ihan kiinteätä vankeutta on nykyisinkin tarjolla.
 

baikal

Supreme Leader
Ja silti, halpatyövoiman saantia kolmansista maista halutaan edistää.
Siivous ym. yritysten omistajapohja oli ainakin taannoin sellainen, että eipä tarvitse ihmetellä miksi kansallinen kielipuolue ahersi kainalot märkinä maahanmuuttomyönteisyyttä. Isoimpien alan firmojen taustoilla häärivät kieliset piirit.

Mitä järkeä on luoda ala, johon tuodaan ihmiset tekemään duunit palkalla, jolla ei Suomessa elä? Ja yhteiskunta nasauttaa -työntekijöille- elinkorkoa, jotta pärjäävät työllään.....ohhoijjaa. Firmojen omistajien kannalta homma toki skulaa.
 

Tetra

Respected Leader
Suomen PISA-tulokset ovat OECD:n eriarvoisimmat
Menin katsomaan nämä PISA-tulokset. Tuloksista kävi ilmi asia, jonka osasin arvata.

Vain kolmessa maassa maahanmuuttajien oppimistulokset ovat parempia kuin kantaväestön. Yksikään näistä maista ei sijaitse Länsi-Euroopassa - tämä ei yllätä yhtään.

Maat ovat Yhdysvallat, Australia ja Israel. (myös Kanada suoriutui hyvin maahanmuuttajien suoriutuessa vain hieman kantaväestöä heikommin)

Kaikissa länsi-eurooppalaisissa maissa maahanmuuttajien oppimistulokset ovat huonompia kuin kantaväestön.

Jälleen kerran osoitus siitä, että Länsi-Eurooppa ei kykene kotouttamaan maahanmuuttajia - toisin kuin vaikkapa Yhdysvallat.
 

baikal

Supreme Leader
Millä tavoin tässä on kaikki ainekset oikeaan munkkiin, hölmöntölväykseen, jolle nauravat eurooppalaiset kumppanimme ?
Nyt en ihan saanu kiinni sun ajatuksesta?
Tjaa. No minusta on lähinnä perverssiä se, että -meillä tullaan leikkaamaan palveluja, etuuksia ja korottamaan veroja- jotta voimme -tukea- eurooppalaisia kumppaneitamme, jotta heidän ei tarvitse leikata jne. Anteeksi, en vaan taivu tämän ideologian kannattajaksi mitenkään. JA SIITÄ TULEE OLEMAAN KYSYMYS OIKEASTI.

Hallitus häärii intersektionaalisasioiden parissa ja hyö tekköö mitä osajaa. Seuraava hallitus -talouskurittaa- ja tekköö taas mitä osajaa. Mikä voisi mennä pieleen? Vanhasen ja Orpon puheenparret on luettava niin, että Saksan peesi jatkuu rikkeettä. Ja se tulee maksamaan suomalaisille.

Mitähän helvetin valuutantukemista tälläkin palstalla vielä kannatetaan? Valuutta, jota painetaan setelipainot kolmivuorossa ja uusjako kiihtyy.....Suomen talouskuriko tässä nyt pelastaa valuutan arvon? Koettakaa nyt otsaa, veikkoset.

Kun seuraa poliittisen kentän kannanottoja laidasta laitaan yksi asia on varmaa: mikä enää voisi mennä pieleen?:confused:
 

baikal

Supreme Leader
Jälleen kerran osoitus siitä, että Länsi-Eurooppa ei kykene kotouttamaan maahanmuuttajia - toisin kuin vaikkapa Yhdysvallat
Usaan kun ei myöskään kävellä sisään niinkuin hollitupaan. On nimittäin eroa tulijoilla ja tulijoilla. Sama pätee Can, Aus, NZ, ISR.....tässä kohtaa ei ole kyse kotouttamisesta lainkaan. No, syyllistyin varmasti rasismiin, kun -arvioin kansanryhmiä-.

Edellä luettelin muutamia valtioita. Moneenko niistä läpsytellään sisään koneinsinöörin paperit taskussa ellei peräti arkkitehdin.....ja tosiasiassa ei osata kirjoittaa ei lukea edes omalla äidinkielellä ja parhaat meriitit on hankittu siviileitä kiusatessa ja ryöstäessä.....
 

Rannari

Greatest Leader
Eikö se ole juuri noin?

Jos vaan terveydenhoito, lastensuojelu, poliisi ym. tekisivät tehtävänsä niin kyllä oikeuslaitos jakaisi tuomioita. Ihan kiinteätä vankeutta on nykyisinkin tarjolla.
Periaatteessa asia on tosiaan kunnossa lainsäädännön osalta. Eduskunnalla on toisaalta mahdollisuus tarkentaa lainsäädäntöä mikäli huomataan ettei homma joltain osin toimi niin kuin on haluttu. Voidaan lisätä eri tahojen velvoitteita tai vastuita ja vaikkapa täsmentää lakia tietyn rikostyypin kohdalta tai lisätä uusi rikosnimike.

Ei tämä ole asia joka hoituu Eduskunnassa sormia napsauttamalla vaan vaatii kaikkien panoksen. Se että oikeuslaitos kyllä jakaisi tuomioita ei välttämättä toteudu koska nykyisellään laki vaatii sen että pystytään osoittamaan vaikkapa vanhemman suoraan tilanneen operaation henkilöltä x. Tähän käsittääkseni kaatui myös se yksi Suomessa oikeuteen päätynyt tapaus. Jos ei ole tekijää eikä puhelua tai tilausaavaketta/vahvistusta niin asia jää siihen eikä kenellekään tule seuraamuksia. Kun silpomiset tehdään tyypillisesti Somaliassa tms jonkun kansankirurgin tai lapselle vieraan sukulaisen toimesta niin millä näytät toteen tilasiko työn isä vai äiti vai kuka?

Keskusteluun tulee vanhempien ankarampi vastuu lapsen hyvinvoinnista. Toisaalta myös viranomaisen vastuu siitä että jokaisesta tapauksesta todella lähtee välittömästi ilmoitus ihan siitä riippumatta onko rikos jo tapahtunut vai pelätäänkö sen olevan tapahtumassa. Lakihan on tältäkin osin sikäli kunnossa että terveydenhuollon ammattilaisen ilmoitusvelvollisuus ohittaa jo nykyisellään salassapitovelvollisuuden.

Ei siis syytetä kansanedustajia tilanteesta mutta pidetään ongelmat esillä ja muistutetaan että he ovat se taho joka pystyisi asioihin osaltaan vielä enemmän vaikuttamaan. Eikä tämä ole vaikuttamistyössä kuin yksi osanen. Työtä tehdään kyllä myös siellä poliisin ja terveydenhuollon sekä sosiaalipuolen ihmisten kanssa. Se on kuitenkin eri tyypin työtä kuin mikä tänne vapaaehtoispuolelle näkyy.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
  • minusta on lähinnä perverssiä se, että -meillä tullaan leikkaamaan palveluja, etuuksia ja korottamaan veroja- jotta voimme -tukea- eurooppalaisia kumppaneitamme, jotta heidän ei tarvitse leikata jne.
  • Mitähän helvetin valuutantukemista tälläkin palstalla vielä kannatetaan?
No nyt on muotoilu ymmärrettävämpää ja näistä voidaan olla samaa mieltä.
.
 

Mili

Majuri
En muista nimeä mutta joku viisas mies totesi että maa jossa suhteellisen korkea sosiaaliturva ja runsas pakolaisten vastaanotto on yhtälö joka ei toimi.
Milton Friedman, talouden Nobelin saanut taloustieteilijä.

“You cannot simultaneously have free immigration and a welfare state.”

 

Tetra

Respected Leader
Usaan kun ei myöskään kävellä sisään niinkuin hollitupaan. On nimittäin eroa tulijoilla ja tulijoilla. Sama pätee Can, Aus, NZ, ISR.....tässä kohtaa ei ole kyse kotouttamisesta lainkaan. No, syyllistyin varmasti rasismiin, kun -arvioin kansanryhmiä-.

Edellä luettelin muutamia valtioita. Moneenko niistä läpsytellään sisään koneinsinöörin paperit taskussa ellei peräti arkkitehdin.....ja tosiasiassa ei osata kirjoittaa ei lukea edes omalla äidinkielellä ja parhaat meriitit on hankittu siviileitä kiusatessa ja ryöstäessä.....
Pikemminkin valikoimaan.

Siitähän tässä on kyse, että Suomeen eikä Eurooppaan valikoida tulijoita sen mukaan, mitä heillä olisi annettavaa uusille kotimailleen.

Ehkä sekin päivä koettaa kun ei olla enää hollitupana.
Ilmeisesti ajattelette, että Yhdysvaltoihin muuttaa maahanmuuttajia, jotka ominaisuuksiensa vuoksi kotoutuvat paremmin kuin esimerkiksi Suomeen ja Ruotsiin muuttavat maahanmuuttajat.

Voi olla, että erilaiset valtiot houkuttelevat erilaisia maahanmuuttajia.

On mahdollista, että Yhdysvaltoihin muuttava Suomessa tohtoriksi väitellyt kiinalainen saattaa esimerkiksi koulutuksensa ansiosta menestyä uudessa kotimaassaan paremmin kuin Irakista Suomeen muuttanut kouluttamaton siirtolainen.

Merkille pantavaa on, että kaikki Pohjoismaat menestyivät tässä huonosti. Pohjoismaalaisia yhteiskuntia on pidetty tasa-arvoisina, mutta tasa-arvo ei ylety maahanmuuttajien oppimistuloksiin. Selvästi Pohjoismailla on maahanmuuttajien kotouttamisessa merkittäviä ongelmia. Paljon parjatussa Yhdysvalloissa maahanmuuttajat kotoutuvat paljon paremmin kuin rajattomasti kehutuissa Pohjoismaissa... Suomen peruskoulua on kehuttu, mutta tuloksista päätellen hyvä peruskoulu ei näytä paljoa auttavan maahanmuuttajia. Ruotsin PISA-tulokset ovatkin olleet heikkoja jo vuosien ajan.

Oliko tässä otettu huomioon Ruotsin huijaus PISA-testeissä? Viime kuussa kävi ilmi, että Ruotsi on huijannut PISA-testeissä jättämällä heikosti pärjääviä maahanmuuttajataustaisia oppilaita pois PISA-testistä. Tämä vilpillinen menettely paransi Ruotsin tulosta PISA-testissä huomattavasti. Ruotsi pärjäsi Suomen tavoin huonosti tässä, mutta tulokset saattavat todellisuudessa olla vielä huonompia, mikäli Ruotsin vilppiä ei ole huomioitu.

Tässä olisi nyt oppimisen paikka länsi-eurooppalaisille. Mitkä erot selittävät eron maahanmuuttajataustaisten ihmisten kotoutumisessa esimerkiksi Yhdysvaltojen ja Länsi-Euroopan välillä? Olisiko syytä ottaa opiksi?

Eurooppalaisessa maahanmuuttopolitiikassa on kuitenkin nähtävissä pieni suunnanmuutos. Muutama päivä sitten Helsingin Sanomat uutisoi Ruotsin demarijohtoisen hallituksen suunnittelevan humanitaarisen maahanmuuttopolitiikan rajoittamista. Tämä on paradigman muutos Ruotsissa.
 
Viimeksi muokattu:

sotajätkä

Majuri
Tarkoittaako tuo kantaväestö yhdysvalloissa vain valkoisia vai myös tummempia opiskelijoita? Sehän selittäisi tulosta jo paljon.
 
Top