Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

Aivan sama mitä ne epäolennaiset jutut ovat, joita jotkut kutsuvat "tosiasioiksi", sellaisia väitteitä jaetaan ja niiden puolesta propagoidaan jotka johtavat sinulle mieluiseen lopputulokseen? No huhhuh.

Mistä verot kerätään? Kasvattaako verotuksen nosto jaettavan kakun kokoa?
 
Suomi on nyt jo suurimpia verottajia maailmassa!
Päälle alkava hyperinflaatio ja valuuttojen romahdus niin köyhdyn hetkessä sillan alle.
Tältä pohjalta suosittelisin jotain lämmintä maata, niin ei tarvitse palella sillan alla. Kuulema jenkeissä moni koditon suuntaa Kaliforniaan lämpimän ilmaston perässä (taitaa kyllä olla myytti tai vähintään liioiteltu juttu, mutta idea on hyvä)
 
Tältä pohjalta suosittelisin jotain lämmintä maata, niin ei tarvitse palella sillan alla. Kuulema jenkeissä moni koditon suuntaa Kaliforniaan lämpimän ilmaston perässä (taitaa kyllä olla myytti tai vähintään liioiteltu juttu, mutta idea on hyvä)

Haluan saman sillan alle sinun kanssasi, tosin veikkaan että sinulla on verovaroin kustannettu suojatyöpaikka.
 
Mielenkiintoinen teksti osui Facebookissa silmiini. En ehdi tarkistella, mutta ehkä joku tietää:

"Vihreät uhkaavat kävellä ulos hallituksesta, mikäli turpeen tuotantoa ei ajeta alas. Hallitus on sitoutunut ilmastonmuutoksen torjuntaan. Mietin, mitä tämä uhkaus pitää sisällään.

Jos turve aletaan alas, sen tuottama energia pitää korvata jollakin tavalla. No, vihreiden mieleen tulee eittämättä Tuulivoima. Firman nimeltään Tuuliwatti Oy johdossa istuu Ohisalon aviomies, joka työskenteli tätä ennen ST1:ssä, jonka tytäryhtiö Tuuliwatti on. Suomen Kuvalehti raportoi, että edellä mainitun tuulifirman liikevaihto on 70 milj, eur, eikä firmassa ole yhtään palkattua työntekijää ja koko lv on tukia. Väkisinkin tulee mieleen, että 1+1 = 2. Niin ja niitä halpoja työntekijöitä varmaankin saa tuomalla heitä "työperäisesti" maahan..

Samaan aikaan Keskusta vaihtaa puheenjohtajaa. Tulee kehiin Annikka Saarikko, joka sanojensa mukaan ensimmäistä kertaa pyrkii valtaan. Keskusta on gallupsillassa, eikä uudet vaalit huvita. Saarikko on vihreä, vaikka muuta liputtaa aina välillä.

Mikä on se kompromissi ja lehmäkauppa, millä Vihreät suostuvat luopumaan turpeen alasajosta? Olisiko se, ett keskusta lupaa eduskunnan haavisto-äänestyksessä painaa vihreiden kanssa samaa nappia?? "
 
Miksi ihmeessä he jättäisivät hallituksen? Hallitus on se paikka jossa asioita saadaan tehtyä ja jos he nyt lähtevät niin saattaa menna vuosikymmen(iä) ennen seuraavaa hallituspaikkaa.
 
Mielenkiintoinen teksti osui Facebookissa silmiini. En ehdi tarkistella, mutta ehkä joku tietää:

"Vihreät uhkaavat kävellä ulos hallituksesta, mikäli turpeen tuotantoa ei ajeta alas. Hallitus on sitoutunut ilmastonmuutoksen torjuntaan. Mietin, mitä tämä uhkaus pitää sisällään.

Jos turve aletaan alas, sen tuottama energia pitää korvata jollakin tavalla. No, vihreiden mieleen tulee eittämättä Tuulivoima. Firman nimeltään Tuuliwatti Oy johdossa istuu Ohisalon aviomies, joka työskenteli tätä ennen ST1:ssä, jonka tytäryhtiö Tuuliwatti on. Suomen Kuvalehti raportoi, että edellä mainitun tuulifirman liikevaihto on 70 milj, eur, eikä firmassa ole yhtään palkattua työntekijää ja koko lv on tukia. Väkisinkin tulee mieleen, että 1+1 = 2.

Eikös se Pekkarisen vävypoikakin ollut tuulivoimabisneksessä mukana.... eiköhän tuosta uudet tuulivoimatuet saada aikaan...
 
Vihreät ovat lähteneet hallituksesta juuri energiapolitiikan vuoksi vuosina 2002 ja 2014. Ei se heille mikään maailmanloppu ole.

Olikohan 2002 kun ne olisivat halunneet ydinvoiman alas ja kivihiiltä tilalle. Varmaan samat syyt 2014 :D :D :D

Kannattaa nimittäin toimia melkeinpä aina toisin kuin Vihreät vaativat. Tuulivoimakaan ei sovellu kaikkialle esimerkiksi etelässä. Haittaa asutusta ja laskee (loma)asuntojen arvoa. Eikä niitä myllyjä ole järkevää jokaisen tunturin päällekään tuoda, helvetin rumia. Paitsi että eihän ne vihreille Kallioon tai Töölöön asti näy. Emma Karille.

Metsät olisivat ihan helvetillistä ryteikköä, kun itärajan takana, jos olisi menty Vihreiden mallin mukaan viimeiset 30 vuotta. Nytkin ne vaati että ojat pitäisi tukkia jotta puut eivät kasva. Ei mitään järkeä jos entinen suo kasvaa puuta ja sitoo hiiltä.

Olisivat nyt vaan hallituksessa ja siitä vaan tekemään jotain todella typerää. Olen odotellut että sohisivat nyt kunnolla autoilijoita. Mikäs nyt on, somessa vaativat vaikka mitä mutta eikö rohkeus riitä? Siitä vaan niin pääsevät vuosikymmeniksi oppositioon.
 
Viimeksi muokattu:
Vihreät ovat lähteneet hallituksesta juuri energiapolitiikan vuoksi vuosina 2002 ja 2014. Ei se heille mikään maailmanloppu ole.
Toisaalta on hieman eri asia nostaa kytkintä hallituskauden loppupuolella ja tehdä loppupätkä sitten oppositiossa "vaalipolitiikkaa". Nythän päätöksenteko on vasta alkumetreillä ja paljon hyvää vaikuttamisaikaa on jäljellä. Oikea hetki on taas parin vuoden päästä, kun itselle mieluisia asioita on ensin saatu ajettua laeiksi asti.
 
Toisaalta on hieman eri asia nostaa kytkintä hallituskauden loppupuolella ja tehdä loppupätkä sitten oppositiossa "vaalipolitiikkaa". Nythän päätöksenteko on vasta alkumetreillä ja paljon hyvää vaikuttamisaikaa on jäljellä. Oikea hetki on taas parin vuoden päästä, kun itselle mieluisia asioita on ensin saatu ajettua laeiksi asti.

Paskalain kanssahan kävi niin. Vihreät ja SDP aloittivat ja yllätys yllätys mikä kuin keskusta ajoi sen maaliin. Keräten vaalikärreihinsä äänestäjiltä vastaanottamansa paskat. Ja kyllä sitä keskustalaisia poliitikkoja varoiteltiin, eivät vaan uskoneet :D

Ettei nyt sittenkin toteudu joku järjettömyys liikennepolitiikan kanssa, Vihreät saa sen aloitettua, häipyvät muutamaksi vuodeksi oppositioon ja keskusta toteuttaa vieden kannatuksensa alle viiteen prosenttiin.
 
Kannattaa nimittäin toimia melkeinpä aina toisin kuin Vihreät vaativat. Tuulivoimakaan ei sovellu kaikkialle esimerkiksi etelässä.

Juu. Virheitten ongelmahan on, että ovat pääsääntoisesti isoissa kaupungeissa asuvia nuoria fil. kandeja tai tulevia sellaisia töissä julkisella puolella. Ja siitä sitten se kehäpäätelmä että kun he eivät tarvitse autoa, niin ei sitä tarvitse kukaan muukaan. Sitä paitsi maallahan vaan hakataan vaimoa ja nussitaan lapsia...
 
On suorastaan huvittavaa seurata Suomen politiikkaa, puolueiden linjauksia sekä johtavien poliitikkojen tekemisiä. Ulospäin hallinnon toiminta näyttää täysin järjettömältä sekä omahyväiseltä. Poliitikkojen henkilökohtaiset sekä samalla puolueiden omat tavoitteet nousevat esille paljon enemmän kuin yhteiskunnan ja kansalaisten elämä ja tulevaisuus.
- eikä näitä asioita tarvitse edes lukea ns. "rivien väistä", monelta osin yksisilmäinen puoluepolitikointi ja -ideologia ohittaa avoimesti koko yhteiskunnan kannalta välttämättömät ratkaisut.
- näin käy virkanimityksissä, käytännön työ-, yritys- ja liike-elämää koskevassa päätöksissä ja päättämättömyydessä jne,
- loppuviimeksi tärkeimmät ja yhteiskuntamme kannalta suuret päätökset tehdään muiden kuin omien poliitikkojemme toimesta.
Mutta, katsotaanpa hieman näitä tuoreita kannatuslukuja:
https://www.verkkouutiset.fi/hs-gallup-sdpn-suosio-laskee-ps-ja-vihreat-nousussa/#e84c297f

Suomen kansalaiset jakautuvat karkealla tasolla suurin piirtein niin että 65% edustaa (ja äänestää vaaleissa) keskustaoikeistolaisia edustajia (kok, ps, kepu, kr). Toiselta puolelta löytyy enemmän ja vähemmän yhtynyt vihervasemmisto (dem, vih, vas), joita kannattaa n. 35% äänensä antaneista. Näiden ohella Rkp on pelkästään kielipuolue eikä muilla ole juuri merkitystä kokonaisuudessa.

Kun ajattelemme nykyistä hallituskokoonpanoa niin voisi kuvitella että kansalaiset (= merkittävän suuri ns. porvarillinen enemmistö) antaisi gallupeissa hyvät kannatuskukemat Kepulle joka omien sanojensa (puolueen johtaja, kansanedustajat jne.) mukaan puolustaa hallituksessa keskustaoikeistolaisia arvoja sekä tavoitteita..
- mutta väitän että kansalaiset ovat viisaampia kuin eri puolueiden poliitikot kuvittelevat..
- lisäksi tavalliset ihmiset (ainakin äänestämässä käyneet) seuraavat paljon tarkemmin puolueiden tekemisiä kuin puolueiden johdossa kuvitellaankaan.
- kannatusluvuista erottuu selvästi ne puolueet joiden politiikkaan kansalaiset (=äänestäjät) juuri tällä hetkellä luottavat.

Kepu on todennäköisesti saamassa uuden ja aikaisempaan nähden huomattavasti enemmän vihervasemmistoon kallellaan olevan puheenjohtajan (=Anneli Saarikko).
- on mielenkiintoista seurata miten kepun kannatus kehittyy uuden johtajansa myötä?

Oma veikkaukseni on että Saarikon myötävaikutuksella hallitus löytää jatkossa ehkä jopa aikaisempaa helpommin yhteiset näkemykset vasemmiston keskeisten tavoitteiden osalta.
- Saarikon mukanaolo helpottaa nykyisen vihersosialistisen hallituksen koossapysymistä, todennäköisesti koko vaalikauden ajaksi.
- siitäkin huolimatta että yhtyneen kepu-vihervasemmiston kannatus jatkaa laskuaan myös jatkossa.

Suomen kansa saa nykyiseltä hallitukselta sellaisen annoksen vihersosialistista "rokotusta" että koronat unohtuu kokonaan pikku harmiksi.
- selvää on ettei ettei yhteiskunnan verovarat (=verotuksen taso maksimissaankin) tule riittämään nykytasoisen sosiaaliturvan (työttömyyys, sosiaaliturva, asumistuet, eläkkeet, sosiaalitukiin perustuva maahanmuutto jne.) kattamiseen. Puhumattakaan muusta julkishallinnon ylläpidosta (sote, koulutus, järjestys, maanpuolustus).
- kaikki näihin liittyvä alijäämä tullaan kattamaan lisävelanotolla..(40-50 miljardia tämän vaalikauden aikana)
- ja koska julkishallinnon kustannusrakenteita ei edes haluta korjata niin sama rasite siirtyy myös tulevien vaalikausien ja hallitusten ongelmiksi.
 
Nyt tarvitsen jonkun viisaan vastauksen koska en tajua tätä:

Kokoomus sanoo:

Muutetaan ansiosidonnaista työttömyysturvaa niin, että turva on työttömyyden alussa nykyistä parempi, minkä jälkeen tukisumma laskee joko tasaisesti tai portaittain työttömyyden pitkittyessä.
Tämä toisi arviolta 10 000 uutta työpaikkaa.
Sillä minun järki ei riitä ymmärtämään mistä ne työpaikat syntyvät jos tukia leikataan, ei edes vaikka leikattaisiin nollaan.
 
Nyt tarvitsen jonkun viisaan vastauksen koska en tajua tätä:


Sillä minun järki ei riitä ymmärtämään mistä ne työpaikat syntyvät jos tukia leikataan, ei edes vaikka leikattaisiin nollaan.
Kun tuet pienenevät, niin sellaiseen työpaikkaan johon nykyisin joudutaan palkkaamaan joku täyspäiväinen vaikka satasella per päivä voidaankin palkata viisi osa-aikaista viidelläkympillä per päivä. Kun osa-aikainen tekee päivän töitä viikossa, häntä ei lasketa työttömäksi. Kaikki voittavat! No melkein kaikki, mutta se on ihan sama asia!

(Myönnän, en tiedä oikeaa vastausta, mutta parempaa selitystä en ole keksinyt.)
 
Nyt tarvitsen jonkun viisaan vastauksen koska en tajua tätä:

Sillä minun järki ei riitä ymmärtämään mistä ne työpaikat syntyvät jos tukia leikataan, ei edes vaikka leikattaisiin nollaan.

Yksinkertaista, rakas Watson. Otetaan vastaan pakosta niitä nollatunti-soppareita ja pakotetaan töihin kevytyrittelijäisyyydellä. Pakkohan ne ihmiset on orjiksi saatava puuvillapelloille, koska osingonmakukyky laskee jos ne pitäisi reilusti palkata...
 
Back
Top