Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

Ei taida kahdenkympin hinta riittää noihin viineihin, tai kelpuuttavat korkeintaan booliainekseksi. Joku 40-50€ voi olla "seurusteluviininä" ok hinta.

Minun puolestani voisivat juoda Soavea, jos ei kelpaa niin säästyy veronmaksajien rahoja. Joku samanhintainen "helmeilevä omanaviini" käy vaihtoehtona...
Kaverini omistaa Unkarista viinitilan ja hänen neuvojen mukaan paras hinta-laatusuhde Suomen Alkossa on 20 euron tienoilla viinipullojen suhteen. Kuulemma sen jälkeen laadun paraneminen pienenee huomattavasti viinin hinnan nousuun suhteutettuna.

Tämän takia hän sitten ostaa siitä 20 euron tienoilta olevia pulloja, kun omaa tuotantoa vielä saa ainakin ensi kesään odottaa.
 
Kaverini omistaa Unkarista viinitilan ja hänen neuvojen mukaan paras hinta-laatusuhde Suomen Alkossa on 20 euron tienoilla viinipullojen suhteen. Kuulemma sen jälkeen laadun paraneminen pienenee huomattavasti viinin hinnan nousuun suhteutettuna.

Tämän takia hän sitten ostaa siitä 20 euron tienoilta olevia pulloja, kun omaa tuotantoa vielä saa ainakin ensi kesään odottaa.
Juu siellä se menee, mutta jos et maksa itse niin mukaan tarttuu helposti vähän hinnakkaampaa..

Mulla on yksi kaveri alkon sisäänostajana, "alle kympin on kuraa ja yli 40:n on tuhlausta"...
 
Näin se varmaan tuleekin olemaan. Porvarihallituksen jälkeisissä vaaleissa kepulle on kuitenkin käynyt huonosti, mutta senkin uhalla hallituspaikka maistunee, jos kutsu tulee.
Kepu on hyvää vauhtia kutistumassa ynnä muut puolueet luokkaan. Suomessa on ennenkin suuretkin puolueet menettäneet rutkasti kannatustaan. Vasemmistoliiton edeltäjä SKDL oli pari kertaa jopa Suomen suurin eduskuntapuolue (1958 vaalit 50 paikkaa), mutta nyt se on kutistunut keskisarjan tekijäksi. SDP:kin on kutistunut vuoden 1995 vaaleista (silloin 63 paikkaa, nyt 40 paikkaa). Kepulla oli 2003 55 kansanedustajaa ja nyt 31.
 
Valtiovarainministerin (kesk) puheet siitä että maakunnissa tanssitaan "ilmastohumppaa" vei varmaan prosenttiyksikön kannatusta :D
 
Alkoholeisssa Suomessa hinta-laatu on laskettu perinteisest tilavuusprosenteista.

Tässä vanha lista, mutta eniten eurolla saa etanolia kun ostaa Jormaa :D

Katso liite: 53845
Hehkuviinistä tulee hyvä glögi. Tilkka raakaa glögimehua sekaan, sitä kompensoimaan vastaava määrä kossua ja kanelitikku näön vuoksi siihen lasin viereen ja voila.

Jatketaan otsikon aiheen mukaisesti :rolleyes:

Jos ei keksi sopivaa VSOP - konjakkia, kannattaa ostaa kolmen tähden Jallua. Se on tarinan mukaan sekoiteltu ihan kelvollisista VSOP - eristä. Itselle sopii paremmin yhdellä tähdellä leimattu.

Lisäys - mantelit unohtu
 
ööh, tuota...hehkuviini on glögi. Glühwein = hehkuviini =glögi.
En tunne asiaa muuten, kuin että glühwein ja glögi ei ole sama asia. Tai onko jompikumpi väännös toisesta, tiedä sitäkään.

Aiheeseen, juottikohan mariini jotain paloviinaa niille demareille, tai jotain muuta kuumaa?
 
Viestinnän ammattilainen kertoo Iltalehdessä tiivistettynä, että pääministerillä on noussut k*si päähän.:)

Yleinen arvio on, että valta tuppaa turmelemaan vallankäyttäjän. Toisilla se näyttää tapahtuvan varsin nopealla aikataululla. Olisi jännä nähdä, että millainen despootti tästä henkilöstä tulisi rajoittamattomilla diktaattorin valtaoikeuksilla.

 
Nyt ratkeaa hoitajapula.

'

Työryhmän ohjausryhmänä toimii sote-ministerityöryhmä.

Mukana on työryhmässä on jäseniä sosiaali- ja terveysministeriöstä, työ- ja elinkeinoministeriöstä, oikeusministeriöstä sekä valtiovarainministeriöstä. Mukana on myös edustajat Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajista, Hyvinvointiala HALI ry:stä, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:stä, sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry:stä ja Julkisen alan unioni JAU ry:stä.

Ryhmän työn tueksi perustetaan asiantuntijaverkosto, johon kutsutaan muun muassa sote-alan ammattiliittojen edustajia.

Toinen vaihtoehto olisi tietysti nostaa palkkoja.
 

Pääministerimme on ryhtynyt nälvimään kansalaisia​

Katleena Kortesuo1.11.2021 klo 11:58
Kehuin pääministeri Sanna Marinin viestintätaitoja koko viime vuoden. Kerroin Kalevalle, Maikkarille ja monelle muulle medialle, kuinka taitava viestijä pääministerimme on: selkeäsanainen, rauhallinen, uskottava ja katsekontaktin pitävä.
Olen jopa koulutuksissani puhunut ”sannamarinmaisesta viestinnästä”, jolla tarkoitan vastuullista, intensiivistä ja johtajamaista puhetapaa.
Ja sitten suunta muuttui. Yhtäkkiä pääministerin viestintä ei enää osoittanut johtajuutta, vaan pikkusieluisuutta ja ylimielisyyttä.

Nato-raportti vihapuheesta ja ”get over it”​

Kaikki alkoi maaliskuussa. Silloin ilmestyi Naton Stratcomin raportti, jossa todettiin hallituksen saavan osakseen naisvihamielistä häirintää. (Kirjoitin itsekin aiheesta, koska uutisoinnissa oli omat puutteensa.)
Raportista nousi laaja julkinen keskustelu, kuten pitääkin. Pian pääministerimme otti kantaa kohuun Twitterissä:
Osaamaton, kokematon, Sokoksen kassa, tyttö, tyttöhallitus, huulipunahallitus, sukkahousuhallitus, uhkailu, vihapuhe, maalitus. Kyllä, naiset johtavat hallitusta. Get over it.
Tämä ei ole enää pääministerin eikä johtajan puhetta. Tämä on katkeraa nälvintää. Pääministeri kohdistaa ylimielisen heiton koko kansalle, vaikka vihapuhetta suoltaa vain pieni, typerä osa suomalaisista.

Aamiaiskohu ja ”minulla on muitakin työtehtäviä”​

Kesäkuussa nousi aamiaiskohu. Media selvitti, onko pääministeri käyttänyt aamiaisetua väärin – ja onko käyttö ollut tahallista vai tahatonta. Lopputulemana oli, että mitä ilmeisimmin oli sattunut väärinkäsitys. Marin oli tahattomasti käyttänyt aamiaisetua hieman laveammin kuin aiemmat pääministerit. Niinpä hän ilmoitti maksavansa kulut takaisin.
Sinänsä kohu olisi hoitunut kulujen korvaamisella, mutta pääministeri ei malttanut jättää asiaa tähän. Kesäkuussa pääministeri totesi haastattelussa näin:
Voitte olla varmoja, että minulla on muitakin työtehtäviä kuin tämänkaltaisten asioiden julkisuudessa päivä- tai viikkotolkulla käydä läpi.
Tämäkään ei ole enää pääministerin eikä johtajan puhetta. Tämä on turhautuneen marttyyrin viestintää. Pääministeri ikään kuin moittii mediaa siitä, että se hoitaa tehtäviään. Jostain syystä pääministeri ei hyväksy sitä, että media on vallan vahtikoira, ja sen roolina on tarkkailla vallanpitäjien toimintaa.

Bilekohu ja ”boom-boom-boomeri”​

Äskettäin on ollut bilekohu – joka itse asiassa taitaa vielä olla hieman kesken. Mediassa pohdittiin, onko pääministeri käyttänyt väärin edustustilojaan. Suurennuslasin alla oli myös turvaohjeistusten mahdollinen rikkominen: onko Kesärannan saunalla ollut henkilöitä, joiden henkilölisyyttä ei ole tarkistettu?
Tämäkin tilanne olisi hoitunut avoimuudella ja keskustelulla, mutta pääministeri ei taaskaan malttanut. Hän julkaisi Instagram-stoorin, jossa hän siteerasi laulun sanoja:
Boom – boom – boomeri, jäitä hattuun, ota coolimmin.
Tämäkään ei ole enää pääministerin eikä johtajan puhetta. Tämä on ikäsyrjivää, ageistista viestintää, jossa pääministeri mitätöi saamansa kritiikin kommentoimalla kriitikoiden ikää. Jostain syystä pääministeri päätti, että ilkeily on oiva viestinnän metodi.

Mitä ihmettä on tapahtunut?​

Sanna Marinin laadukas ja johtajuutta viestivä esiintymistapa on vaihtunut vuoden aikana someäksyilyyn, nälvimiseen ja pikkumaisuuteen. Jostain syystä pääministeri on ryhtynyt lyömään alaspäin ja ilkeilemään kansalaisille.
Onko pitkittynyt koronatilanne vaikuttanut motivaatioon? Vai onko laaja somesuitsutus ja julkinen kehu synnyttänyt hybristä ja ylimielisyyttä? Vai onko pääministeri ajatellut, että uudella viestintätavalla voi saada enemmän kannatusta maakuntavaaleissa?
Minulla ei ole aavistustakaan.
* * *
Pääministeri-instituution kuuluu herättää arvostusta eikä aggressioita. Rivipoliitikko voi olla tunteella reagoiva somestara, mutta pääministeri on instituutio, joka ei voi v*ttuilla kansalaisille julkisesti.
 
"Vain kolmannes hälytyksistä johti potilaskontaktiin. Joka kymmenes keikka jäi väliin huonon sään vuoksi. Kopteri lähti ilmaan 42 prosentissa tapauksista, mutta yli puolet näistä kerroista peruttiin.

Potilaan kohtaamiseen helikopterilla päätyi 17 prosenttia hälytyksistä ja vain 2 prosentissa potilas kuljetettiin sairaalaan helikopterilla.

Tutkimuksessa summataan, että helikopteria käytetään ambulanssiin verrattuna niin harvoin, että nykykäytäntöä tulisi uudelleen arvioida."


Hieman asennoituneesti lähdetty kertomaan asioita. Peruutettu keikka johtuu pitkälti siitä, että ensiarvion mukaan tilanne on kriittinen ja paremman tiedon jälkeen perutaan, mikä taas säästää kuluja. Tilanteen arpominen varmaksi ennen kopterin lähettämistä koituisi lähes varmasti potilaan kuolemaan tästä aiheutuneen viivästyksen vuoksi. Kopterin käytöltä menisi tarkoitus.

Kopterin ensisijainen tarkoitus ei ole kuljettaa potilasta, vaan tuoda lääkäri tarvikkeineen ja avustajineen mahdollisimman nopeasti potilaan luo. Kriittinen potilas on stabiloitava ennen kuljetusta, ja sen jälkeen kriittisin vaihe on yleensä jo ohitettu tavalla tai toisella; joko potilas on kuollut tai tämä kestää kuljetuksen maata pitkin. Jälkimmäisessä tilanteessa nopea apu on erittäin todennäköisesti pelastanut potilaan hengen paremmin kuin nopea kuljetus. Kopteri ei tee keikkaa sairaalaan, jos potilas voidaan turvallisesti siirtää tietä pitkin. Kuollutta luonnollisestikaan ei enää lähdetä kopterilla siirtämään yhtään mihinkään.
 

Sanna Marinin johtamiselle rajua kritiikkiä keskustasta: ”Mikä tahansa asia voi johtaa hallitustaipaleen päättymiseen”​

Kriittisimpien keskustalaisten mukaan hallituksen henki on niin huono, että pienempikin asia saattaa laukaista jopa hallituskriisin.

Veikkaus-riita jätti lommoja Sdp:n ja keskustan suhteisiin. Kuvassa pääministeri Sanna Marin (sd) ja valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) kyselytunnilla.

Veikkaus-riita jätti lommoja Sdp:n ja keskustan suhteisiin. Kuvassa pääministeri Sanna Marin (sd) ja valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) kyselytunnilla. KUVA: MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA
Olli Waris

6:15
VEIKKAUS-RAHOISTA syntynyt soppa on jättänyt jälkensä Sdp:n ja keskustan väleihin.

Kriittisimpien keskustalaisten mukaan pääministeri Sanna Marinin (sd) uskottavuus horjuu pahasti ja hallituksen henki on niin huono, että pienempikin asia saattaa laukaista jopa hallituskriisin.

– Mikä tahansa asia saattaa laukaista isomman kriisin, ja se voi johtaa jopa hallitustaipaleen päättymiseen, keskustan eduskuntaryhmästä arvioidaan Ilta-Sanomille.

Keskusta otti Sdp:n kanssa yhteen hallituksen talouslinjasta kehysriihessä. Kevään rutistuksen jälkeen keskustassa katsottiin, että hallitusta vedetään punamulta-akselin voimin eteenpäin. Nyt tämä toiveikkuus on karissut pois.

– Ajattelimme, että tässä olisi vielä punamullan henkeä rakentumassa, mutta on osoittautunut, että tiukassa paikassa pääministeri valitsee punavihreän porukan. Se on tullut esille budjettineuvotteluissa ja kulttuurirahoissa, keskustalähde sanoo.

KESKUSTASSA koetaan laajasti, että Marin veti Veikkaus-asiassa tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurviselta (kesk) maton alta.

Veikkaus-sotku sai alkunsa, kun Kurvinen kertoi julkisuuteen Kesärannassa pidetyn muusikkoiltaman jälkeen, mitä hallituksen kevään kehysriihessä sopimat Veikkaus-leikkaukset tarkoittavat edunsaajille.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen (kesk) kohtelu Veikkaus-asiassa sapettaa keskustaväkeä.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen (kesk) kohtelu Veikkaus-asiassa sapettaa keskustaväkeä. KUVA: EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA
Marin ilmoitti heti Kurvisen ulostulon jälkeen, että Sdp haluaa perua kulttuurileikkaukset, ja hallitus päättikin vielä saman viikon lopulla kulttuuri-, urheilu-, tiede-, sotejärjestö- ja nuorisotyöleikkausten perumisesta. Erikoista asiassa oli se, että Marin oli itse tekemässä alkuperäisiä leikkauspäätöksiä.


Marin antoi ymmärtää, ettei Kurvisen olisi pitänyt ilmaantua kertomaan leikkauksista, sillä asia oli yhä hallituksen pöydällä päätettävänä. Keskustassa syyttävä sormi kohdistuu Mariniin.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

MAINOS PÄÄTTYY
– Jos pääministeri lipeää ensimmäisenä yhteisistä päätöksistä, se aiheuttaa moraalikadon. Tässä oli ilmeinen yhteys omaan kaveriporukkaan ja sieltä tulleeseen negatiiviseen palautteeseen. Näytti siltä, että hän lähti puolustamaan omaa toimintaansa eikä hallitustaan, keskustasta kritisoidaan.


Marinia arvostellaan ”käsien pesemisestä” ja ”yläpuolella leijumisesta”. Jo syksyn budjettiriihessä hämmästystä herätti se, että Marin jätti keskustan ja vihreät Säätytalolle riitelemään ilmastopäätöksistä.


– Olisi eri asia, jos hän ymmärtäisi, että on peiliin katsomista, mutta pahin juttu on se, että hän etsii syyllisiä muualta.


OSA keskustan kansanedustajista kommentoi hallituspuolueiden välejä nimellään.

Mikko Savola (kesk) ihmettelee, että Marin meni ”Twitterin kautta muuttelemaan” kehysriihen päätöksiä.


– En nyt usko, että se on ainut juttu, mihin tämä voi kaatua, se on pieni asia isossa kuvassa. Siitä, mistä sovitaan, täytyy pitää kiinni. Ei ollut hyvä homma, mitä Marin Kurviselle teki.


Ari Torniainen (kesk) kaipaa pääministeriltä enemmän johtajuutta.


Juha Sipilä otti aina kaiken vastuun siitä, mitä hallitus päätti, nyt sektoriministereille jää vastuu ja esillä olo vaikeissakin asioissa.


Hanna-Leena Mattilan (kesk) mukaan pääministerin ”sinänsä hyvään johtajuuteen tuli särö” Veikkaus-sotkussa.


– Toivotaan ettei tällaista vastedes tule, keskustan pinna ei ole ihan pohjaton.

Hanna-Leena Mattilan (kesk) mukaan perhevapaauudistus ja valmisteilla olevat työllisyystoimet puoltavat keskustan pysymistä hallituksessa.

Hanna-Leena Mattilan (kesk) mukaan perhevapaauudistus ja valmisteilla olevat työllisyystoimet puoltavat keskustan pysymistä hallituksessa. KUVA: MARKUS JOKELA / HS
Mattilan mukaan hallitusyhteistyössä täytyy tuijottaa ”kirjaa eli hallitusohjelmaa”.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

MAINOS PÄÄTTYY
– Talouden isoja raameja on paukuteltu, ei meidän kannattajakunta tule sietämään tällaista kovin pitkään. Meillä on sellaisia hallituskavereita, jotka eivät ole ollenkaan huolissaan velanotosta, siitä joutuu vääntämään melkein joka päivä kättä.


Nimettömänä pysyttelevä keskustan kansanedustaja ihmettelee Marinin ehdotusta irrottaa kehyksistä ”viherhumppainvestoinnit”.


– Se antaa kuvan, että millään ei ole mitään väliä, kunhan viherpestään vaan.


IS KYSYI myös keskustan piirijohtajilta arviota päähallituspuolueiden väleistä ja pääministerin toiminnasta.

Pirkanmaan keskustan puheenjohtaja Tuukka Liuha jakaa näkemyksen siitä, että Veikkaus-kriisi lisäsi epäluottamusta keskustan ja Sdp:n välillä.


– Pystytäänkö jatkossa muista asioista sopimaan? Kun on vaikeita neuvottelutilanteita, pitääkö neuvottelutulos ilman että sitä yksipuolisesti muutetaan? Liuha kysyy.


Liuha on huolissaan ensi kevään ilmastopäätöksistä ja maankäyttö- ja rakennuslain uudistuksesta, joka lähti lausuntokierrokselle ilman hallituspuolueiden yksimielisyyttä.


– On huolta siitä, mitä lakipaketti tarkoittaa maanomistajien oikeuksille ja elinkeinoille.


Pääministerin boomer-huumori meni sekin Liuhalta ohi.


– Kovasti ihmetellään, jos ruvetaan ikäluokkahuumoria viljelemään. Hän on yksityishenkilö, mutta siitä huolimatta aina myös pääministeri.

Pääministeri Sanna Marinin (sd) ja Ilmari Nurmisen (sd) Instagram-postaus ”hei, boom-boom-boomeri, jäitä hattuun, ota coolimmin” -saatetekstillä herättää hämmennystä keskustan kentällä.

Pääministeri Sanna Marinin (sd) ja Ilmari Nurmisen (sd) Instagram-postaus ”hei, boom-boom-boomeri, jäitä hattuun, ota coolimmin” -saatetekstillä herättää hämmennystä keskustan kentällä. KUVA: ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA
Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Jertta Harinen kaipaa hallitustyöskentelyyn "johdonmukaista johtajuutta”.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

MAINOS PÄÄTTYY
– Niin kauan kuin sovittua hallitusohjelmaa noudatetaan ja yhteistyö hallituksen sisällä on toimivaa, keskustalla on edellytykset toimia hallituksessa.


Nimettömänä pysyttelevä piirijohtaja sanoo, että hallitusyhteistyötä voi jatkaa, kunhan hallitusneuvotteluissa paalutettuja keskustan kynnyskysymyksiä kyetään edistämään ja valtiontaloutta tasapainotetaan koronan jälkeisenä aikana.


– Pääministerin tehtävänä on huolehtia hallituksen yhtenäisyydestä. Se, mikä ei ollut oikein, oli Marinin kohdistama julkinen arvostelu oman hallituksen ministeriin. Näin ei ilmeisesti ole yksikään pääministeri koskaan tehnyt.


PÄÄMINISTERI Sanna Marinin ja keskustalaisten tulehtuneista väleistä on liikkunut huhuja jo Veikkaus-kohun alkamisesta saakka.

Esimerkiksi Sdp:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen lokakuun puolivälissä tuoreeltaan tilannetta kun nokkapokka pääministerin ja keskustan välillä käynnistyi.


Tuolloin hän vakuutti, että Sdp:n ja keskustan välit ovat hyvät, ja hallitus täysin toimintakykyinen.

– Ei meillä ole tässä mitään isompaa hampaankolossa, hän sanoi
 
Samariinia on kansainvälisessä lehdistössä hehkutettu Tulevaisuuden Johtajana™ koska on Nuori Nainen™. Oletan tämän edesauttaneen Samariinin kuvitelmaa, koska hän on nuori nainen, kaikki mitä hän tekee on oikein, fiksua ja mahtavaa.
 
Back
Top