Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

Keskusta ja vihreät eivät onnistuneet avaamaan umpisolmuaan, huoli kasvaa: ”Tämä on se päivä, kun ajattelee hallituksen kaatuvan”​

HS:n käymissä taustakeskusteluissa on väläytelty jo hallituksen hajoamisen uhkaa. Tyypillisesti hallitukset eivät kuitenkaan kaadu kesken kauden erimielisyyksiinsä.
 
Miksi Juha Sipilä on mukana hallituksen budjettiriihessä?
Taitaa olla ”El Kamina”!

Biokaasu näyttää olevan ilmastotoimiin naamioitu tukipaketti kepulaisille.
Tämä on puhtaistakin puhtaampaa kepulointia.

Kepun tukipaketeissa on usein vika se että ne eivät ole tuottavia.
Biokaasu tarkoittaa mm sitä että karjatalouden sonnasta valmistetaan polttomoottoreissa käytettävää kaasua.
Sitä voidaan valmistaa myös puupohjaisesti.

Mikä tässä sitten vikana? Yksiköt ovat aivan liian pieniä.
Maitotiloilla pitäisi mielellään olla tuhansia lypsäviä niin biokaasuinvestoinnitkin maksaisivat itsensä takaisin.
On järjetöntä investoida pieniin yksiköihin koska ne kuitenkin pian yhdistetään suuremmiksi yksiköiksi.

On myös hyvin kyseenalaista että onko biokaasu edes mikään ilmastotoimi?
Hyvin se kuitenkin uppoaa sekä toimittajiin että äänestäjiin kun sanan eteen laitetaan BIO.

Kaikkein järkevin ilmastotoimi olisi radikaalista lisätä karjatalouden yksikköjen kokoa jolloin logistiikan järkeistäminen vähentäisi CO2-päästöjä.
Silloin myös ne biokaasuinvestoinnit olisivat kannattavampia.

Kyllä Juha Sipilän liikemies-tuttavat jo hierovat käsiään että voivat tehdä biokaasubusinesstä. Enkä ihmettelisi yhtään että Sipiläkin olisi osallisena.


@Herman30 Oletko koskaan nähnyt minua pyöräleimässä? Kokeile sinäkin joskus niitä spandekseja!
Tiedät vai luulet
 
Täytyy vain huomioida, ettei sora ja oletetut päällystevauriot vielä tee tien osasta ajokelvotonta. Tämä mielipide perustuu oikeuden tekemiin päätöksiin.
Toki näin. Mutta jos ottaa huomioon, että monilla kaduilla lähes kaikki pyöräilijät ajavat väärällä osalla katua (joko jalankulkijoiden joukossa vaikka pitäisi ajaa autojen joukossa tai autojen joukossa vaikka pitäisi ajaa jalankulkijoiden joukossa) eikä poliisi siihen käytännössä puutu, eikä kuntaakaan juuri tunnu kiinnostavan pyöräilijöitä koskevien kylttien sijoittelu, niin todennäköisyys sille että viranomaiset lähtisivät vääntämään asiasta peistä on olematon.
 
Kun ilmaston pelastaminen on vihreiden ainoa tavoite elämässä ja politiikassa . Polttoainevero nousisi . Pohjois suomen turvepellot pois viljelykäytöstä. Valitettavasti vain pohjoi Suomen pelloista 30 % on turvepeltoja. Esi isät ei tienneet tekevänsä rikosta kun peltoja raivasivat. Autoilun kustannukset niin korkeaksi että se vähentää ajamista .Talon lämmitys öljyllä kallistuisi. Sama vaikka pienituloisella ei olisi tähän varaa. Tarkoitus pyhittää keinot pyhässä sodassa ilmastonmuutosta vastaan kuten talibaanit konsanaan.
 

Pakolaiskiintiö ei nouse, mutta asiaan voidaan palata​

Ohisalo kertoo, että pakolaiskiintiö säilyy 1050:ssä vuonna 2022, mutta hallitus on sitoutunut tarkastelemään tätä uudelleen, jos Afganistanin tilanne esimerkiksi sitä vaatii.
 
Eli ei tule sellaisia asioita, joita ei ollut muutenkaan tulossa.
Eli maaliskuussa otetaan uusi erä.
”Hallitus on sitoutunut toteuttamaan kansallisten ja EU:n ilmastotavoitteiden vaatimat päästövähennystoimet. Hallitus arvioi maaliskuussa 2022, nojautuen ministeriöiden, tutkimuslaitosten ja Ilmastopaneelin arvioihin, ovatko päästövähennystavoitteet saavutettavissa KAISU-suunnitelmassa esitetyin toimin ja päättää tässä yhteydessä mahdollisesti tarvittavista sitovista taloudellisista ja lainsäädännöllisistä ohjauskeinoista tavoitteen saavuttamiseksi. Ilmastotavoitteiden pitkäjänteisen ja suunnitelmallisen toimeenpanon tueksi perustetaan parlamentaarinen seurantaryhmä.”

Parlamentaarisen ryhmän perustaminen varmaan nopeuttaa asianhoitoa.. /s
 
Eli maaliskuussa otetaan uusi erä.


Parlamentaarisen ryhmän perustaminen varmaan nopeuttaa asianhoitoa.. /s
Nyt kaikki hallituspuolueet hykertelevät tyytyväisyyttää tehtyihin päätöksiin jotkut vähän hampaat irvessä luultavasti.

Siis kuinka kauan menee kun vihreät alkavat avautua että tehdyt toimet eivät millään riitä hiilineutrauliiteen? Veikkauksia? Veikkaan että Niinistöltä tulee raporttia jo ennen marraskuuta.
 

Hallitus nostamassa pakolaiskiintiötä​


Hallitus tiedotti tänään budjettiriihen tuloksista. Kuvassa hallituspuolueiden puheenjohtajat.
Hallitus on nostamassa Suomen pakolaiskiintiötä.

Talousarvioesityksen mukainen vuoden 2022 pakolaiskiintiö on 1 050 henkilöä.​

Hallitus kuitenkin varautuu nostamaan pakolaiskiintiötä Afganistanin tilanteesta johtuen, valtioneuvoston budjettitiedote kertoo.
Pakolaiskiintiötä ja sen rahoitusta tarkastellaan talousarvioesityksen täydennyksen tai lisätalousarvioesitysten yhteydessä.
 
Nyt kaikki hallituspuolueet hykertelevät tyytyväisyyttää tehtyihin päätöksiin jotkut vähän hampaat irvessä luultavasti.

Siis kuinka kauan menee kun vihreät alkavat avautua että tehdyt toimet eivät millään riitä hiilineutrauliiteen? Veikkauksia? Veikkaan että Niinistöltä tulee raporttia jo ennen marraskuuta.

Hykertelevät kun kaikki tiesivät etteivät Vihreät nyt vielä hallituksesta ulos kävele.

Itse veikkaan että puheenjohtajan suulla ei nyt heti arvostella, mutta joku vähän pienemmällä arvolla varustettu kyllä avautuu ennen kuin kuu vaihtuu. Sitä ennen heidän vain pitää käydä kuulemassa uudet ohjeet mitä Saksan Vihreät Suomalaisilta haluavat...
 
Jos jotain positiivista hakee niin kaivosveron käyttöön ottaminen on sellainen. Nyt hyöty valuu muualle ja haitat jäävät veronmaksajille sekä kaivosten vaikutusten alueella asuvien murheeksi. Muutoin samaa liibalaaba kuin ennenkin. Ollaan olevinaan niin merkityksellisiä globaalisti.
 
Villi arvaus on että ei kumpikaan...eikä ollut tarkoituskaan :ROFLMAO:

Kunhan nyt taas vähän pelleiltiin ja kosiskeltiin äänestäjiä. Tämä alkaa olemaan vihreille ja kepulle jo ihan rutiinia.
Tekisi mieli sanoa, että komedia teatteria mutta kun näin veronmaksajanasemasta enemmänkin itkettää niin täytyy varmaankin todeta, että kyse on draamasta.
 
Back
Top