Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

Kohtuullisen tanakkaa tekstiä Postin hallituksen puheenjohtajalta. Vaikuttaa, että veri kuohahti kun (Rinne) yrittää hallituksesta syntipukkia. Hauska kuulla (Rinteen) vastaus.

Postin hallitukselta poikkeuksellinen tiedote: liikkeenluovutuksella oli omistajan tuki - joku ei nyt puhu totta

Tänään klo 10:24
”Ministeri Paatero on todennut, että tämä ei hallitukselle käy, omistajalle ei käy, ja tuon keskustelun jälkeen Posti muutti tilannetta 28. päivä [syyskuuta], 700 ihmistä siirrettiin, ja se oli vastoin omistajan selkeätä tahtotilaa”, pääministeri Antti Rinne sanoi torstaina.

Valtionyhtiö Posti on julkaissut verkkosivuillaan tiedotteen, jossa Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola kertoo näkemyksensä siitä, mitä elokuussa tapahtui.
Yrityksen julkaisema tiedote on suomalaisessa taloushistoriassa poikkeuksellinen.
Mikäli Postin julkaisemat tiedot pitävät paikkansa, omistajaohjauksesta vastaavan ministerin Sirpa Paateron toiminta asettuu erikoiseen valoon.
”Posti Group Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola sanoo, että Postin suunnitelmilla ja pakettilajittelun liikkeenluovutuksella Posti Palvelut Oy:hyn on ollut omistajaohjauksen tuki. Pohjolan mukaan Postille ei missään vaiheessa valmistelun aikana ole esitetty suullisesti eikä kirjallisesti, että omistaja vastustaisi sitä”, Posti kirjoittaa tiedotteen alussa.
Alkuvirkkeitä seuraa Pohjolan suora sitaatti.
– Meillä on ollut jatkuva dialogi omistajaohjauksen ja yhtiön välillä, missä myös virkamiehet ovat olleet keskeisessä roolissa. Kuten julkisuudessakin on todettu, Posti on informoinut ministeriä liikkeenluovutusta koskevista suunnitelmista valmistelun aikana. Jos omistajalla olisi ollut eriävä kanta ja sellainen olisi tuotu esille, olisimme siihen ehdottomasti reagoineet, vaikka kysymys onkin hallituksen päätösvaltaan kuuluvasta asiasta, Pohjola kertoo.
Postin tiedotteessa käytetään voimakasta ilmaisua ”Pohjola korostaa”.
Vaikka valtionyhtiö ei sitä mainitse, tiedote on seurausta eduskunnassa torstaina kyselytunnilla käydystä keskustelusta.

Pääministeri Antti Rinne (sd) puolusti eduskunnan täysistunnossa omistajaohjauksesta vastaavaa ministeriä Sirpa Paateroa. Rinne sanoi, että Paatero olisi yksiselitteisesti kertonut Postin johdolle, että liikkeenluovutusta ei olisi saanut tehdä.
– Postin hallituksen kokousmatkan jälkeen — 10.—18. päivä San Franciscoon, Postin hallitus oli tehnyt tuolla matkalla päätöksiä henkilöstöpolitiikkaan liittyen — hallitus esitteli 21.8. omistajaohjausministeri Paaterolle päätöksiään, joittenka mukaan Postin hallitus oli päättänyt, että 8 100 ihmistä siirretään 1.11. liikkeenluovutuksen perusteella toiseen yritykseen ja että 700 Postin pakettilajittelijaa siirretään toiseen sopimukseen 1.11.2019. Ministeri Paatero on todennut, että tämä ei hallitukselle käy, omistajalle ei käy, ja tuon keskustelun jälkeen Posti muutti tilannetta 28. päivä [syyskuuta], 700 ihmistä siirrettiin, ja se oli vastoin omistajan selkeätä tahtotilaa, Rinne sanoi torstaina.
Perjantaina aamulla julkaistussa Postin tiedotteessa kerrotaan tapahtumista eri tavalla.
”Postin hallituksen puheenjohtajan ensisijainen keskustelukumppani on omistajaohjauksen virkamiehet. Tästä liikkeenluovutusasiasta on kuitenkin keskusteltu myös suoraan ministeri Paateron ja hänen avustajiensa kanssa. Posti esitteli ministeri Paaterolle ensi kerran liikkeenluovutussuunnitelmia ja taustaperusteluita 7.6.2019. Ministerin avustajien kanssa asiaa käytiin läpi tarkasti 8.8.2019 ja itse ministeriä informoitiin myös 10.8.2019 ennen yhtiön hallituksen 11.-14.8.2019 kokousta, jossa päätökset tehtiin, ja tietyistä yksityiskohdista keskusteltiin puhelimitse kokouspäivien aikana. Lisäksi käytännön yksityiskohdat aikatauluineen ja julkistussuunitelmineen esiteltiin ministerille 21.8.2019. Posti tiedotti pakettilajittelun muutoksista 29.8.2019 ministerin avustajien kanssa sovitun mukaisesti”, Posti kertoo ja jatkaa tiedotettaan:
”Omistajaohjausministeri esitti 3.9.2019 aikalisää Postin työehtosopimusten muuttamisessa, mutta tämän jälkeen omistajaohjaus ei ole vaatinut liikkeenluovutuksen perumista. Tällä viikolla tehdyn uuden työehtosopimuksen mukaan pakettilajitteluhenkilöstön liikkeenluovutusta ei peruttu.”
Molemmat versiot tapahtumista eivät voi pitää paikkaansa.
Jompikumpi tapahtumakuvauksista on epätosi.
Postin hallitusta johtava ekonomi Markku Pohjola teki päätyöuransa Nordean ja sen edeltäjäpankkien eri johtotehtävissä vuosina 1972-2008, viimeksi Nordean Suomen toimitusjohtajana ja Nordean varakonsernijohtajana.
Kuntaministeri Paatero on ammatiltaan ehkäisevän päihdetyön ohjaaja. Hän on toiminut SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtajana ja Kuntaliiton hallituksen puheenjohtajana.
LAURI NURMI
 
Jos ministeri jää valeesta kiinni, niin mitä sitten: Hän ei myönnä valehdelleens, vaan kertoo, että ilmaisi itseään vähän epäselvästi ja blabatilab. Sitten eduskunta äänestää luottamuksesta, ja opposition mölystä huolimatta on hallituspuolueiden tuella asia taputeltu.
 
Jos ministeri jää valeesta kiinni, niin mitä sitten: Hän ei myönnä valehdelleens, vaan kertoo, että ilmaisi itseään vähän epäselvästi ja blabatilab. Sitten eduskunta äänestää luottamuksesta, ja opposition mölystä huolimatta on hallituspuolueiden tuella asia taputeltu.
Demareiden kannatus sentään ottaa osumaa, on sekin jotain :D
 
''Arvopohja'' ja ''perusuomalaiset''

Aattelikohan postinhallitus että ''meille ei vittuilla?'' :D
 
Jos ministeri jää valeesta kiinni, niin mitä sitten: Hän ei myönnä valehdelleens, vaan kertoo, että ilmaisi itseään vähän epäselvästi ja blabatilab. Sitten eduskunta äänestää ja asia taputeltu.
Niin suomalainen systeemi. Ei mennä konflikteihin vaan pyyhitään ikävä asia pois. Ammutaan jatkossakin omaan jalkaan, mitään oppimatta aikaisemmasta.
Hulluinta on että tällainen meillä yleisesti hyväksytään.
Hyväksytään tukilakkoilukin vaikka muissa Euroopan maissa sellainen on kiellettyä. Vain Suomessa sallitaan.
Monet lakot ylipäätään ovat laittomiksi todettuja. Siitäkään ei kukaan sanktioi millään tavalla.

Jos tässä maassa asiat ei ole ihan kunnossa niin pääosin se on ihan omaa syytämme. Miljoona esimerkkiä omaan jalkaan osumisesta.
.
 
Yllätys: Paatero sairauslomalle. Mikähän mahtaa olla se diagnoosi minkä nuo demarit saa kun käpy käy? Idiotismus maximus?

Paatero erosikin. Rinne: On ilmeistä ettät omistajaohjausministeri on toiminut vastoin ohjeistustani. Rinne myöntää, että demari on tehnyt virheen! Risti seinään!!
 
Yllätys: Paatero sairauslomalle. Mikähän mahtaa olla se diagnoosi minkä nuo demarit saa kun käpy käy? Idiotismus maximus?

Paatero erosikin. Rinne: On ilmeistä ettät omistajaohjausministeri on toiminut vastoin ohjeistustani. Rinne myöntää, että demari on tehnyt virheen! Risti seinään!!
Kommunismissa vastuunkanto ei koskaan yllä korkealle. Tässäkin tapauksessa vastuuta ei kanna pääministeri vaan vain ministeri. Jossain maissa (demokratioissa) olisi vaihtoon mennyt molemmat.
 
No eipä se haittaa vaikka rinne jatkaakin. Ensi vaaleihin mennessä herra on saanut todennäköisesti tiputettua demareiden kannatuksen alle kymmenen prosentin.
 
Tuossa Rinteen tiedotustilanteessa ensimmäinen median heittämä kysymys oli mielenkiintoinen. Toimittaja kysyi Postin hallituksen kokouksen järjestämisestä San Fransiscossa. Rinne passasi kysymyksen runoilemalla diibadaabaa asian vierestä.

Reissussa on oltu 9 (!) päivää. Iltalehden mukaan "Matkalle osallistui 15 henkilöä. Heidän edestakaiset lentonsa majoituksineen, ruokailuineen ja muine kuluineen ovat useita kymmeniä tuhansia euroja – todennäköisesti yli 100 000 euroa."

Mitä lisäarvoa Postille tai omistajille, siis meille, tuotti kokouksen järjestäminen SF:ssä Pasilan asemesta?
 
52 mins ·

Minkähän takia pääministeri Antti Rinne edes pitää tiedotustilaisuuksia. Kaikki tietävät jo tässä vaiheessa, mitä tapahtuu. Rinne ei eroa pääministerin tehtävästä, vaikka hän valehteli suoraan eduskunnalle. Sen sijaan Rinne heittää Sirpa Paateron susille ja vierittää koko asian hänen syykseen. Demari ei tunnetusti hillotolpasta luovu.
Suomessahan ministerillä ei ole minkäänlaista vastuuta tai velvollisuutta pysyä totuudessa. Ministerit saavat valehdella aivan vapaasti eduskunnalle mitä tahansa, eikä siitä voi edes teoriassa seurata yhtään mitään. Suomi ei nimittäin ole länsimaalainen demokratia, vaan hallintakulttuuriltaan paljon lähempänä Neuvostoliiton ajan sosialistimaita.
Muistatte varmaan vielä hallintarekisterikaustin. Valtionvarainministerinä toiminut Alexander Stubb valehteli, että 90% asiantuntijoista kannattaa hallintarekisteriä. Todellinen luku oli 10%. Stubb myös myönsi heittäneensä koko väitteen hatusta. Mitään seurauksia tästä ei tietenkään tullut.
Nyt käy ihan sama juttu. Paatero pistetään lihoiksi, minkä jälkeen Rinne jatkaa maan myymistä ja kansalaisten rahan lapioimista puolueille ja omille sidosryhmilleen. Sitä on sosialidemokratia historiallisesti ollut ja sitä se on nytkin.
Suomen hallitus on kleptokratia, varkaiden valta.
 
Kommunismissa vastuunkanto ei koskaan yllä korkealle. Tässäkin tapauksessa vastuuta ei kanna pääministeri vaan vain ministeri. Jossain maissa (demokratioissa) olisi vaihtoon mennyt molemmat.

Näin se menee ja on ennenkin mennyt :ROFLMAO:

 
Back
Top