Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

Kyllähän tässä ihan lillukanvarsiin kompastuttiin. Ei pääministerin olisi tarvinnut sotkea käsiään lainkaan, jos vaan olisi pitänyt suunsa kiinni. Paatero olisi vastannut asiastaan ja siihen olisi istutettu joku muu toveri sitten tilalle.

Elo etujärjestön johdossa on varmasti hyvin erilaista kuin pääministerinä. Etujärjestöstä voi ja pitää huudella kaikenlaista. Välillä vähän älyttömiäkin möläytyksiä voi päästellä kun maine vaan kasvaa. Vastuuseen ei joudu.

Pääministeri on täysin erilaisessa asemassa. Varmaan Rinne sen nyt ymmärtää.

Varmasti ymmärtää ja tätä opetusta ei unohda ikinä. Pääministerillä on paljon valtaa, mutta lattia on kalteva ja liukas.

Kepu pettää aina ja kosto on suloinen :ROFLMAO: Rinne kompastui omiin sanoihinsa mutta myös historiaan. Jäätteenmäki kummitteli taustalla ja sillä oli oma osuutensa tämän tarinan loppusointuihin. Rinne kaatui lillukanvarsiin ja pakko myöntää että vähän käy sääliksi. Mutta politiikka on kovaa peliä ja joku siinä aina kompastuu ja susille uhrataan.

Rinne on historiaa vaikka kesään saakka siellä taustalla vielä kummitteleekin. Mielenkiintoista nähdä miten homma tästä etenee. Nyt olisi Kokoomuksella hyvä tilaisuus hypätä kehään, mutta nykyisellä hallituspohjalla ja ohjelmalla ne sitä tuskin tekevät.

Luultavaa on että hallitus jatkaa hyvinkin nopeasti samalla pohjalla ja ohjelmalla. Saa sitten nähdä onko seuraava pääministeri Marin vai Lindtman.


Marinilla on ilmeisesti enemmän nostetta ja on myös Rinteen suosikki.
 
Marinilla on ilmeisesti enemmän nostetta ja on myös Rinteen suosikki.
Olen käsittänyt, että Marin on Rinteen jengiä. Eli eipä se hirveän kaukaa haettua ole, että Marin on uusi nokkahahmo mutta Rinne määrää sivusta.
 
Jos ihminen luopuu Suomesta lähteäkseen perustamaan Kalifaattia joka taistelee Suomen kaltaisia läntisiä demokratioita vastaan ja sitoutuu tähän Kalifaattiin, niin ihan sama mitä passissa lukee. Minä en suostu pitämään sellaista henkilöä enää suomalaisena.

Vähän sama kuin jos joku olisi toisessa maailmansodassa loikannut Neuvostoliittoon voidakseen sotia Suomea vastaan.

Ja jos Kalifaatin kansalaiset synnyttävät Kalifaatissa tai sen jälkeen vankileireillä lapsia, niin mikä ihme niistä muka tekee suomalaisia? Joulupukin porotko?
Kirjaimallisesti. Ja vielä yksi asia, jota suomalainen media välttelee kuin ruttoa: nämä henkilöt saivat ISIS-järjestöltä palkkaa, eli kuukausikorvauksen kontribuutiostaan rikolliseen terrorismiin.

Tämän pitäisi asettaa heidät oikeudellisesti ihan eri kategoriaan kuin raukat uhrinsa.

Pitäisi.... mutta kun haloska, ja demla.
 
Olen käsittänyt, että Marin on Rinteen jengiä. Eli eipä se hirveän kaukaa haettua ole, että Marin on uusi nokkahahmo mutta Rinne määrää sivusta.
Toisaalta Marinille se olisi suorastaan myrkkyä tosin jos hän näyttäytyisi Rinteen marionettina. Sellainen, että Rinne taustapiruna jatkaa sätkynykke-Marinin johdolla epäsuorasti pääministerinä.

Tässä näen, että Lindtmanilla olisi hyvät mahdollisuudet. SDP voisi isommin irtisanoutua Rinteestä ja jäisi vähemmän epäilyjä.
 
Ainakin anglo-lainsäädännössä paid warfighter = mercenary <>= pirate. Ja siinä vaiheessa luetetaankin muutama sata vuotta vanhempaa lakia, and all bets are off :).

"During the 17th and 18th centuries, once pirates were caught, justice was meted out in a summary fashion, and many ended their lives by "dancing the hempen jig", a euphemism for hanging. Public execution was a form of entertainment at the time, and people came out to watch them as they would to a sporting event today. Newspapers reported details such as condemned men's last words, the prayers said by the priests, and descriptions of their final moments in the gallows. In England most of these executions took place at Execution Dock on the River Thames in London.

In the cases of more famous prisoners, usually captains, their punishments extended beyond death. Their bodies were enclosed in iron cages (gibbet) (for which they were measured before their execution) and left to swing in the air until the flesh rotted off them- a process that could take as long as two years. The bodies of captains such as William "Captain" Kidd, Charles Vane, William Fly, and Jack Rackham ("Calico Jack") were all treated this way."
 
Ulkoasiainvaliokunta kuuli ulkoministeri Pekka Haavistoa al-Hol-keskustelusta.

Ulkoasiainvaliokunnan jäsen Paavo Arhinmäki (vas.) antoi ulkoministeri Pekka Haavistolle (vihr.) puhtaat paperit liittyen maanantaiseen Ilta-Sanomien juttuun, jossa väitettiin Haaviston painostaneen konsulipäällikkö Pasi Tuomista palauttamaan lapsia al-Holin leiriltä Syyriasta.

"Ulkoasiainvaliokunta käsitteli al-Holin leirin lapsista käytyä julkista keskustelua. Ei jäänyt mitään epäselvää. Hallitus, ulkoministeri ja ulkoministeriö ovat toimineet juuri niin kuin sen lain mukaan pitää toimia. Eilen julkistetusta ”skuupista” ei jäänyt kiveä kiven päälle.", Arhinmäki kirjoitti Twitterissä.


Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta äänesti – enemmistö tuki ulkoministeri Haavistoa al-Holin leiriä koskevissa asioissa
Perussuomalaisten Mika Niikko katsoi, että ulkoasiainvaliokuntaa ei oltu pidetty ajan tasalla Isis-lasten kotiuttamisprojektista.
Pekka Haavisto
3.12.2019 klo 14.21päivitetty 3.12.2019 klo 14.26
Pekka Haavisto

Pekka Haavisto (kuvituskuva)Photo Edijs / EPA
17-6372357f4a79a13ed3.png

Tekijät(2 henkilöä)


Jaa artikkeli Facebookissa0
Jaa artikkeli Twitterissä

Ulkoministeri Pekka Haavisto selitti ministeriönsä toimia tiistaina ulkoasiainministeriölle toimiaan Syyrian ja al-Holin leirin suhteen. Haavisto kertoi eilen ministeriön valmistelevan suunnitelmaa al-Holissa olevien, ääri-islamilaisten Isis-taistelijoiden vaimojen ja lasten tuomisesta Syyriasta Suomeen.

Haavisto myös kiisti maanantaina Iltasanomien julkistaman uutisen siitä, että Haavisto olisi kotiuttamisprojektin takia siirtänyt sivuun ulkoministeriön konsulipäällikön, Pasi Tuomisen. Haaviston mukaan Tuominen jatkaa yhä konsulipäällikkönä, mutta al-Hol -asioihin on nimitetty oma virkamies.

Haaviston selvityksen jälkeen ulkoasiainvaliokunta äänesti siitä, tyytyykö se ministerin selitykseen. Enemmistö oli tyytyväinen saamaansa selvitykseen.

Ulkoasiainvaliokunnan perussuomalainen puheenjohtaja Mika Niikko sanoi, että perussuomalaisten mielestä ulkoasiainvaliokuntaa ei oltu ajoissa informoitu siitä, että ulkoministeriö pyrkii aktiivisesti saamaan Suomeen al-Holin leirillä olevia naisia ja lapsia.

Niikon mielestä kun asiasta informoitiin edellisen kerran, ei käynyt ilmi ministeriön laittaneen virkamiehen asialle. Ulkoasiainvaliokunta sai käsityksen, että ihmisiä autetaan vain, jos he hakeutuvat omin toimin konsuliavun piiriin.

Ulkoasiainvaliokuntaa oli Niikon mielestä pidetty pimennossa samaan aikaan kun on informoitu tasavallan presidenttiä ja hallitusta.

Ulkoministeri Pekka Haavisto sanoi selvityksensä jälkeen, että toiminnasta ei ole hallituksen esitystä, vaan asiassa toimitaan virkavastuun nojalla ja oikeuskanslerin aiheesta tehtyihin kanteluihin lokakuussa antaman vastauksen perusteella.

 
[B]Janne Riiheläinen [/B] uudelleentwiittasi
[IMG]https://pbs.twimg.com/profile_images/569802187304210432/mLFY_zyC_bigger.jpeg[/IMG]
[B]Paavo Arhinmäki[/B]‏ @[B]paavoarhinmaki[/B] 52 min52 minuuttia sitten
Lisää

Ulkoasiainvaliokunta käsitteli al-Holin leirin lapsista käytyä julkista keskustelua. Ei jäänyt mitään epäselvää. Hallitus, ulkoministeri ja ulkoministeriö ovat toimineet juuri niin kuin sen lain mukaan pitää toimia. Eilen julkistetusta ”skuupista” ei jäänyt kiveä kiven päälle.
 
noin kahdenkymmenen minuutin kohdalta

No. Tuossahan tuo nyt sitten lukeekin ihan tekstissäkin.

"– Oikeuskanslerin kannanoton jälkeen päätimme, että tämä on Suomen juridinen linja-asia. Nähtiin, että asiassa ei ole poliittista päätöstä, joka voisi tämän syrjäyttää, Haavisto sanoi."

"Haaviston mukaan ulkoministeriö on toiminut asiassa oikeuskanslerin lokakuussa antaman päätöksen pohjalta. Sen mukaan hallituksen on pyrittävä kansainvälisen oikeuden ja konsulipalvelulain mukaisesti kotiuttamaan ainakin lapset.

– Ja mikäli lasten erottaminen vanhemmistaan on mahdotonta, ratkaisut pitäisi tehdä lasten edun ensisijaisuuden perusteella. Tässä päätöksessä edellytetään, että näitä lapsia tulisi auttaa kaikin keinoin. Tämä päätös on Suomen juridinen pohja tämän asian käsittelyyn, Haavisto sanoi."

Olettaen, että Haavistoa on siteerattu oikein, tuossa hän selkeästi väittää oikeuskanslerin päätöksen muodostavan juridisen velvoitteen hallitukselle. Tämä on yksiselitteinen valhe.
 
Valiokunnassa erimielisyys Pekka Haaviston toimista

SATU SCHAUMAN | 03.12.2019 | 14:36- päivitetty 03.12.2019 | 14:44

Perussuomalaiset tyytymättömiä ulkoministerin selvitykseen al-Holin tilanteesta.

Ulkoasiainvaliokunta ei ollut yksimielinen ja joutui äänestämään ottaessaan tiistaina kantaa ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toimiin liittyen Syyrian al-Holin pakolaisleirin tilanteeseen ja mahdollisiin palautussuunnitelmiin. Valiokunta oli pyytänyt Haavistoa tiistaiksi kuultavaksi asiasta. Valiokunnan perussuomalaiset jäsenet katsoivat, ettei ulkoministerin selvitys ollut riittävä. Muiden puolueiden edustajat olivat toista mieltä ja valiokunnan enemmistö antoi näin tukensa Haavistolle.

Valiokuntaa johtaa perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko. Hän vetosi etenkin puutteelliseen informointiin.
– Oleellisin kysymys oli, miksi valiokunta jätettiin informoimatta tästä meneillään olevasta tilanteesta. 16.10 meillä oli valiokunnassa ministeri kuultavana ja hän silloin sanoi, ettei ryhdytä mihinkään toimenpiteisiin ihmisten palauttamiseksi al-Holin leiriltä pois, Niikko perusteli perussuomalaisten eriävää linjaa toimittajille valiokunnan kokouksen jälkeen.

Ulkoministeri Haavisto kertoi jo eilen tiedotustilaisuudessaan, että valtioneuvostoa on informoitu määrävälein al-Holin tilanteesta ja että perheiden tapauskohtaisella palauttamisella on ollut koko hallituksen tuki.

Myös presidenttiä on pyydettäessä informoitu. Ulkoasiainvaliokunta on myös saanut ”yleistiedon”, missä mennään ja valiokunnan kanssa on käyty ainakin kahdesti ”perusteellisempi al-Hol-keskustelu”. Niikon mukaan noissa keskusteluissa olisi annettu kuitenkin nimenomaan ymmärtää, ettei minkäänlaisiin toimenpiteisiin ihmisten hakemiseksi al-Holin leiriltä olla ryhtymässä.

Ulkoministeri Haavisto kiisti jo eilen illalla tiedotustilaisuudessa Ilta-Sanomien tiedot, joiden mukaan hän olisi yrittänyt painostaa ulkoministeriön konsulipäällikköä Pasi Tuomista tuomaan Syyrian al-Holin pakolaisleirin lapset Suomeen konsulikyydillä. Haavisto kiisti myös väitteet Tuomisen ”syrjäyttämisestä”, kun tämä lehden mukaan oli kieltäytynyt tehtävästä. Haavisto korosti, että Tuominen vastaa kaikista konsulipäällikön tehtävistä, mutta kertoi nimittäneensä erikseen al-Holin asioista vastaavan kokopäiväisen henkilön, jonka nimeä hän ei turvallisuussyistä halunnut mainita.

Haavisto viittasi tiedotustilaisuudessa oikeuskansleri Tuomas Pöystin 10. lokakuuta tekemään ratkaisuun, jonka antoi ymmärtää luoneen painetta ja jonka mukaan al-Holin leirillä olevia lapsia tulisi auttaa kaikin keinoin, mitä ulkoministeriöllä on käytössään. Haavisto korosti kuitenkin jo kesällä selvinneen, ettei paikalla oleva kurdihallinto päästä lapsia lähtemään leiriltä ilman vanhempiaan eikä Suomi voi olla näin ollen mukana erottamassa lapsia vanhemmistaan väkisin.

Haaviston mukaan Suomen linja on se, että perheitä voidaan tapauskohtaisesti palauttaa ja harkintavastuu tässä on asian tuntevilla viranomaisilla.

Ulkoasiainvaliokunnan kuultavana oli tiistaina myös oikeuskansleri Pöysti. Hän korosti sisään mennessään toimittajille, miten hänen ratkaisussaan on useita ulottuvuuksia lähtien lasten oikeuksista suomalaisten turvallisuuteen ja terrorismin uhkaan. Johtopäätökset ovat viime kädessä toimivaltaisilla viranomaisilla ja maan hallituksella.

Pöysti ei valiokuntaan mennessään lähtenyt spekuloimaan, oliko Haavisto kenties ylitulkinnut hänen ratkaisuaan ulkoministerin kerrottua ratkaisun luoneen painetta toimia ja puhuneen mandaatista tapauskohtaisesti kotiuttaa perheitä.

 
Nyanssiero Ulkoministerin vastauksessa vielä 5.9.2019:
Leirillä olevien lasten humanitaarinen tilanne on erityisen huolestuttava. Asiaa käsiteltäessä on otettava täysimääräisesti huomioon Suomen kansainväliset sopimusvelvoitteet mm. lapsen oikeuksista. Al-Holin leirillä olevien aikuisten osalta on otettava huomioon, että yksi oikeusvaltion keskeisistä periaatteista on syyttömyysolettama. Suomi on pyrkinyt selvittämään, millaisia oikeustoimia Pohjois-Syyrian kurdihallinto suunnittelee leirillä olevia aikuisia kohtaan. Euroopan ihmisoikeussopimuksessa ja perustuslaissa taataan jokaiselle oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin. Suomalaisessa oikeusvaltiossa on aina keskeistä myös kansalaisten turvallisuuden takaaminen. Kansalaisten turvallisuus ja turvallisuuden kokemus ovat suomalaisen demokratian ja hyvinvointiyhteiskunnan ydintä. Asiassa pyritään löytämään sellainen ratkaisu, joka turvaa niin lasten oikeuksien toteutumisen, oikeudellisten näkökohtien huomioimisen mahdollisten tapahtuneiden rikosten osalta kuin kaikkien kansalaisten turvallisuuden takaamisen. Hallituksen tiedossa ei ole, että al-Holin leiriltä olisi palannut henkilöitä Suomeen.
 
"– Oikeuskanslerin kannanoton jälkeen päätimme, että tämä on Suomen juridinen linja-asia. Nähtiin, että asiassa ei ole poliittista päätöstä, joka voisi tämän syrjäyttää, Haavisto sanoi."
(- - -)
Olettaen, että Haavistoa on siteerattu oikein, tuossa hän selkeästi väittää oikeuskanslerin päätöksen muodostavan juridisen velvoitteen hallitukselle. Tämä on yksiselitteinen valhe.
Itse luen tuon niin, että kun ei mitään poliittista päätöstä oltu tehty, niin mentiin oikeuskanslerin päätöksen mukaan. Eli velvoitetta ei ollut, mutta kun ei vastalauseita tullut, niin tehtiin noin.
 
Aika toimimatonta meininkiä tämä politiikka on ollut koko vuosikymmenen ajan. Ensiksi Kataisen six-pack, sitten SSS, nyt tämä. Olisiko aika siirtää Presidentille lisää valtaoikeuksia, koska ilmeisesti nyt näin pirstaloituneella eduskunnalla on vaikea saada mitään aikaan.
 
Back
Top