Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

Valitettavasti massiivinen monikulttuuristuminen kuormittaa myös jo valmiiksi alimitoitettua lastenhuoltoa ja turva- ja ensikotiverkostoa.


Sivulla 8, 2015 turvakotien asiakkaista 29 % oli ulkomaalaisia. Pk-seudulla jo yli 2/5.

ps. näiden lukujen suuruusluokan olen päässyt toteamaan omakätisesti

Toimeentulotuesta 30% menee ulkomaalaisille/taustaisille, ensihoidosta, varmaan asumistuesta ja monesta muusta erästä, kohta päivähoidosta jne.

BB873977-31FA-462D-995F-5A05701B02EC.png
Iso vipu sosiaalimenoissa ja rahoitusmenoissa mihin tämä maailmanhalaus osuu.
 
Tästä alkaa parin kolmen päivän mediamyrsky miten "orvot saatiin pelastettua" ja Pekka Haavisto teki kaikille suomalaisille oikean joulun - aivan kaikille - ja vehkeily haudataan sen taustalle. Iltalehti, Helsingin Sanomat ja Yleisradio, sieltä alkaa rummutus.

Asiat käännetään vähitellen vielä niin päin että vehkeilyn esille tuoneiden pitäisi hävetä, ei valehtelijoiden. Siihen viittaa pääministerin röyhkeys häpeämiseen liittyen.

Roistoista tehdään sankareita :D

Mutta ajatelkaa, mikä mahdollisuus tuossakin olisi ollut. Jos hallitus olisi tehnyt poliittisen päätöksen ajoissa ja ottanut vastuuta, vaikkapa lokakuussa, että sieltä pelastetaan orpolapset. Ja se olisi tehty julkisuudessa, eikä tosiaankaan ajeltaisi lähettimet pimeänä, ja se olisi tehty juuri jouluksi.

Miksiköhän ei tehty, siksikö että sieltä oli ja on edelleen
tarkoitus saada myös terroristit Suomeen.
 
Viimeksi muokattu:
21.44 arvioitu aika kun kone saapuu.

Koskahan pidetään lehdistötilaisuus?

Katso liite: 35659
Suomen viranomaisten hoivissa kaksi lasta al-Holin leiriltä – Yle näyttää tiedotustilaisuuden suorana kello 20.10 ja seuraa hetki hetkeltä
Lasten turvallisuuden ja yksityisyyden suojan säilyttämiseksi heistä ei anneta tunnistettavia tietoja julkisuuteen.

 
8 asiaa, jotka pitää tietää al-Holista – tutkija: ”Osa lapsista tulee jäämään leirille”
-----
Al-Holin leiristä vastaava kurdihallinto ei anna erottaa perheitä. Valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen sanoi Ylen A-studion haastattelussa viikko sitten, että lapsen etua koskevaa tapauskohtaista harkintaa ei voida tehdä Syyriassa, missä Suomen lait eivät päde. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että lasten edun vuoksi lapset ja heidän äitinsä on tuotava Suomeen. Lasten tuominen ilman äitejään Suomeen on vaikeaa myös siksi, että äidit julkisuudessa olleiden tietojen mukaan vastustavat tällaista ratkaisua.
-----
Aikuisten naisten osallistuminen väkivaltaisen terroristijärjestön toimintaan herättää ristiriitaisia tunteita. Siitä huolimatta hallitus ei voi tehdä yksittäisiä henkilöitä koskevia poliittisia päätöksiä. Tutkijan mukaan hallituksella oli käytännössä kolme vaihtoehtoa: olla auttamatta ketään, tuoda Suomeen vain orpolapset tai auttaa kaikkia al-Holin leirillä olevia suomalaislapsia.
-----
Voidaanko Suomeen palaavat äidit laittaa suoraan telkien taakse?

Ei. Oikeusvaltiossa jokainen on syytön, kunnes toisin todistetaan. Supon mukaan terroristijärjestön toiminnassa mukana olleet naiset ovat yleisesti ottaen osallistuneet lähinnä erityyppiseen tukitoimintaan, kuten värväykseen ja propagandan tuottamiseen, rahoitukseen ja muihin tukitehtäviin. Sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen on sanonut IS:lle aiemmin, että yhtäkään äitiä ei ole toistaiseksi syytä epäillä rikoksesta.
------
Mankkisen mukaan naiset pyritään saamaan osaksi yhteiskuntaa, jolloin heillä olisi asunto, lähipiiri, sosiaalisia suhteita ja mahdollisesti työpaikka.

IS: 8 asiaa, jotka pitää tietää al-Holista – tutkija: ”Osa lapsista tulee jäämään leirille
 
Poliisin edustaja kertoi, ettei kentälle kannata mennä, siellä ei näe mitään, hoidetaan niin ettei näy...


Poliisi Itä-Uusimaa


· 21 min

Ulkoministeriö vahvisti hetki sitten, että Syyriasta lennätetään tänään kaksi lasta Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Poliisi antaa virka-apua lentoasemalla lasten turvaamistehtävissä. #alhol

Poliisi Itä-Uusimaa

@IUPoliisi


Lapset eivät tule näkymään lentoasemalla sivullisille. Kyse on lasten yksityisyydensuojasta ja heidän turvallisuudestaan. Lapset luovutetaan laskeutumisen jälkeen sosiaali- ja terveysviranomaisille. #alhol

Tiedotustilaisuudessa kysyttiin: Pystyttekö vahvistamaan onko kyseessä Jetflightin lento?
Puustinen: En kommentoi

Puustinen ei vahvistanut, että kyseessä on orpolapset, vastasi vain, että suomalaislapsia..miksi ihmeessä?
 
Viimeksi muokattu:
Kyllähän tuo melko selvää on, kun lehti tiedon levittää..

Suomalaisyhtiön yksityiskone matkalla Erbilistä Helsinkiin – Suomessa varaudutaan vastaanottamaan al-Holin orpolapset
Pienkone nousi ilmaan Erbilin lentokentällä noin kuudelta iltapäivällä Suomen aikaa.

Pienkone nousi ilmaan Erbilin lentokentällä noin kuudelta iltapäivällä Suomen aikaa.
Kuva: Antti Hämäläinen / IS
Jaa
Julkaistu: 20:08
Suomalainen liikelentokone lähti Irakin Erbilistä kohti Helsinkiä lauantaina alkuillasta.


Suomen viranomaiset varautuvat vastaanottamaan kaksi orpolasta al-Holin leiriltä Syyriasta. Ilta-Sanomien tietojen mukaan suomalaisen Jetflite-yhtiön liikelentokone lähti lauantaina Irakin Erbilistä kohti Helsinkiä.


IS:n tietojen mukaan koneen kyydissä on suomalaisia henkilöitä mukanaan kaksi lasta. Koneen oli alun perin määrä nousta ilmaan noin kello 17.30 lauantaina. Lopulta kone pääsi lähtemään kello 18 jälkeen.


Ulkoministeriö ei ole vahvistanut aikaa tai keinoa jolla suomalaislapset aiotaan kuljettaa Suomeen. Aiemmin lauantaina ulkoministeriö vahvisti kahden lapsen olevan suomalaisviranomaisten hallussa.


Viranomaisten viestinnästä voi kuitenkin päätellä suomalaislasten paluun Suomeen olevan lähellä. On mahdollista että lapset saapuvat Suomeen vielä tämän vuorokauden puolella.


Suomalaisviranomaiset järjestävät lasten kotiuttamista käsittelevän tiedotustilaisuuden, jonka on määrä alkaa kello 20.15. Paikalla ovat palautusoperaatiosta vastaavan ulkoministeriön edustajien lisäksi myös sisäministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön edustajat.


Viranomaiset ovat varautuneet leirillä olevien henkilöiden mahdolliseen paluuseen jo pidempään. Ulkoministeriö on myös nimittänyt eritysedustajan, joka on hoitanut palautuksiin liittyviä neuvotteluja paikan päällä Irakissa.


Al-Holin leiri sijaitsee Syyrian pohjoisosassa lähellä Irakin rajaa. Kurdiviranomaisten hallinnoimalla leirillä on arveltu olevan noin 30 suomalaista lasta ja 10 suomalaista naista. Suurin osa lapsista on leirillä omien äitiensä seurassa.

Johannes Kotkavirta

 
Back
Top