Suomen julkishallinto toimii kokonaan poliittisen hallinnon alaisuudessa. Siinä olemme menestyneet erittäin hyvin muihin EU:n jäsenmaihin verrattuna
(sarkasmia)..Tässä oheisena tilastoa:
https://www.veronmaksajat.fi/luvut/...ten-menojen-kansainvalinen-vertailu/#c6828a83
Hyvin todennäköisesti Suomi tulee nousemaan kärkisijalle nykyisen hallituksen toimilla ja toimettomuudella.
Tuomiojan ehdottama sosialisointi = tuotantovälineiden hankkiminen valtiolle varmasti onnistuisi samalla tavalla kuin muun julkishallinnon pyörittäminen..siis jatkuvalla lisävelan ottamisella.
- Suomessa kansantalouden tuotto ei enää nykyisellä tasollaan riitä kattamaan yhteiskunnan kansalaisille tarjoamia palveluita.
- mikään muu ei pysty asiaan vaikuttamaan kuin Suomeen vaaleissa valittu eduskunta sekä puolueiden muodostama hallitus.
Verotusta ei ole enää mahdollista kiristää. Siinä Suomi on käytännössä jo maailman korkeimmalla tasolla.
- toki voidaan tehdä kuin hölmöläiset ja "jatkaa peittoa jalkopäässä leikkaamalla palan pääpuolesta".
- esim. tuloveroja korottamalla vähennämme kulutuskysyntää (=kansalaisten käytettävissä olevaa tuloa) mikä puolestaan vähentää ALV:n fiskaalista tuottoa jne.
Jatkossa yhä suureneva määrä sosiaaliturvan varassa eläviä joutuu kilpailemaan pienemmästä sosiaalitukipotista. Terveydenhuollon, koulutuksen, yhteiskunnan turvallisuuden jne. tasoa joudustaan varojen puuttuessa heikentämään.
Toivottavasti maanpuolustuksesta ei tingitä sillä se on suomalaisen yhteiskunnan "henkivakuutus" ja ulkopuolinen uhka on koko ajan kasvussa. Varsinkin kun jäimme NATO-jäsenyyden ulkopuolelle.
Ainoa mahdollisuus negatiivisen kehitykset katkaisemiseen olisi suomalaisen työn ja tuottavuuden kasvattaminen.
- työttömien täytyy päästä siirtymään työmarkkinoille, keinolla millä hyvänsä. (me emme voi ottaa maahan ulkomaista työvoimaan ennen kuin omien työmarkkinoiden rakenteellinen työttömyys on korjattu)
- kaikenlaisen sosiaaliturvan ammattimainen ja vastikkeeton hyödyntäminen tulee kyetä kertakaikkiaan lopettamaan. Suomi ei kykene elättämään jatkuvasti kasvavaa elintasopakolaisten joukkoa.
- ja kaikkialla muuallakin julkishallinnossa tulee kyetä parantamaan tuottavuutta.
Mutta, mikään salaisuus ei ole sekään ettei em. asiat tule korjaantumaan..missään tapauksessa ei nykyhallituksen toimin. Tuskin seuraavankaan.
- vasta pakkotilanne - esim. valtion velan saannin loppuminen tai vaikkapa sota - johtaa niin suuriin muutoksiin että palikat jaetaan uudelleen.
- ehkä Suomen kohtalona on köyhtyä niin paljon että elintasopakolaiset siirtyvät lihavampien sosiaaliturvapatojen äärelle.
- työhalukkaat joutuvat muuttamaan paremmille työmarkkinoille, kuten 1960- ja 1970-luvuilla Ruotsiin.