Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

On kovasti suomalainen näkökulma, että maat pyyteettömästi auttavat toisiaan.
Kyllä minä tuon ymmärrän. Siitä huolimatta hyväksyn rahan lahjoittamisen koska siihen minut on kasvatettu. Ainoastaan määrästä tulee keskustella.
Tiäkkö, mielipide voi olla eikä sitä edes tarvitse tämän enempää perustella. Ihan sama miten muut maat toimivat.

.
 

1539267105_6.jpg


– Kun nuorempana virkamiehenä olin hankevastuuvirkamies, niin meillä oli epäonnistuneiden hankkeiden pörssi siellä kuppilassa. Siinä esitettiin puolivitsinä, kenellä oli surkein hanke, mistä syystä ja kuinka korkealle siinä listassa pääsi, Kääriäinen kertoo.


Sambian teiden varsilla lojuvat Sisujen raadot, Kafubun saha joka paloi taivaan tuuliin, traktoritehdas joka ei toiminut, lääketehdas joka ei toiminut.

– Mutta olennaisempaa kuin esimerkit, on se, että itse konsepti ei toimi, Kääriäinen toteaa.


Loppujen lopuksi humanitaarinen apu ja kehitysapu ovat melko puhdasta suurvaltapolitiikkaa ja Suomi on siinä(kin) pelissä pelkkä perseennuolija. Siitä on toki omat hyötynsä mutta ehkä niitä perseitä voisi nuoleskella vähän halvemmilla menetelmillä kun rahat alkavat muutenkin olemaan vähissä :ROFLMAO: Ei ole mikään pakko olla aina se porukan kiltein ja tyhmin.
 
Viimeksi muokattu:
Minulta meni vasen etuiskari hiljattain, kun 80km/h täräytin jalkapallon kokoiseen reikään maantiellä. Prätkällä kun ajelee syrjemmillä teillä, täytyy olla välillä todella varuillaan. Noh onneksi on paljon kokemusta vanhoista neukkuteistä, niin tulee lähinnä nostalgiafiilis lomareissuilta, kun vetelee slalomia :)
Oliskin vain pallon kokoinen reikä. paras mitä mopolla liikkuessa on tullut vastaan oli mäen harjalla oleva joka kooltaan vastasi jo jalkapallomaalia ja syvyyttä 10cm...
 
Ei ole mikään pakko olla aina se porukan kiltein ja tyhmin.
Eräs suurimmista huolista mitä poliitikoillamme on, on se että "mitähän ne meistä siellä ulkomailla ajattelee ? "

Miltäs tällainen kuulostaisi:
" On ne vaan niin hemmetin hölmöjä. En käsitä, pieni maa, pieni talous ja silti aina valmiina maksamaan muiden kuluja... "
.
 
1620301453068.png
Vaikusta ei vaivauduta arvioimaan. Olen järkyttynyt, vaikustahan nähään niin paljon asioita...
 

Liitteet

  • 1620301422137.png
    1620301422137.png
    3 KB · Luettu: 9
Katselin hiljattain UM:n sivuja kehityspolitiikkaan ja kehitysyhteistyöhön liittyen. Opin, että vuonna 2021 laitamme valtion budjetista kehitysyhteistyöhön 1245 miljoonaa euroa. Siis pyöreästi sanottuna 100 miljoonaa kuukaudessa. Tuohon summaan sisältyy myös Suomen maksuosuus, 252 miljoonaa, EU:n yhteisistä kehitysyhteistyörahoista. Sivumennen sanoen pakolaisten vastaanottokuluihin oli tuossa esityksessä varattu 96 miljoonaa, mikä tuntuu äkkipäätä aika hurjalta summalta, mitä sitten siihen sisältyykään.

Jos me maksamme kehitysapua neljännesmiljardin vuosittain EU:n kautta, niin miksi meidän pitää pistää vielä miljardi nokkiin ihan omasta halustamme? Eikö olisi riittävää, jos varaisimme vaikka 100 miljoonaa vuosittain hätäapuun ja vaikka tuon saman 250 miljoonaa EU:n kehityshankkeisiin niin pitkään, kun otamme miljarditolkulla velkaa vuosittain tämän baletin pyörittämiseen. En kuulu Perussuomalaisiin mutta Halla-aholla oli pointti viime viikolla A-Talkissa. Kehitysyhteistyörahojen kanavoimisessa EU:n kautta olisi ehkä myös se hyöty, että ministeriön hallinnonalalta voisi vapautua joitain satoja virkamiehiä johonkin tuottavampaan työhön.
 
On kovasti suomalainen näkökulma, että maat pyyteettömästi auttavat toisiaan. Kyllä Ranska, Saksa, UK, USA, jne tekevät kehitysavun nimissä vientitukea ja myyntikanavan rakentamista. Tappiolla kehitysapua nuo maat eivät tee.

Jos asiaa konkretisoi, niin jos Suomen valtion kehitysavulla porataan kaivo Afrikkalaiseen kylään, niin siinä pitäisi mennä mukana suomalaiset aurinkokennot ja muu paketti, jolla vesi nostetaan kaivosta pois. Ämpäreitähän Suomessa osataan myös tehdä, ne täytyy olla maailman parhaita, koska niitä oikein jonotetaan.

Simpauttaja
Kehitysmaissa touhu on vielä typerämpää kuin ajatella saattaisi. Kun EU-maassa vaikka joku koulu, seurakunta tai muu kerää rahaa, jolla ostetaan savannille vuohia. Vuohista riittäisi maitoa ja muuta evästä pidemmäksi aikaa kun jaettaisiin tasaisesti. Kutenkin muutaman kerran vuodessa käkkäräpäillä on juhlan aika ja silloin muutkin kuin vuohet elävät kuin viimeistä päivää. Vuohille se päivä sitten jääkin viimeiseksi. Teurastavat kaikki vuohet samalla kerralla ja syövät ja juovat itsensä kumoon. Tästä tuli joskus kauan aikaa takaperin ohjelmakin. En jaksa muistaa oliko elukat vuohia vai lehmiä, mutta pointti se että juhlapäivänä sipulletaan kaikki mitä löytyy.
 
Kehitysmaissa touhu on vielä typerämpää kuin ajatella saattaisi. Kun EU-maassa vaikka joku koulu, seurakunta tai muu kerää rahaa, jolla ostetaan savannille vuohia. Vuohista riittäisi maitoa ja muuta evästä pidemmäksi aikaa kun jaettaisiin tasaisesti. Kutenkin muutaman kerran vuodessa käkkäräpäillä on juhlan aika ja silloin muutkin kuin vuohet elävät kuin viimeistä päivää. Vuohille se päivä sitten jääkin viimeiseksi. Teurastavat kaikki vuohet samalla kerralla ja syövät ja juovat itsensä kumoon. Tästä tuli joskus kauan aikaa takaperin ohjelmakin. En jaksa muistaa oliko elukat vuohia vai lehmiä, mutta pointti se että juhlapäivänä sipulletaan kaikki mitä löytyy.
Tällaiseen käytökseen ei voi oikein kommentoida mitään syyllistymättä rasistiseen vihapuheeseen..
 
Noh....vedetään meilläkin jouluna kinkkua sitä määrää että kotimainen tuotanto ei riitä vaan pitää ottaa myös ulkomaista tyydyttämään kysyntä. Siinä teille whataboutismia kerrakseen. :ROFLMAO:
 
Ehkä ne vuohen päät ja sian perseet eivät ole tässä ruletissa mitenkään oleellinen asia :ROFLMAO:

Kun poikani oli 4-vuotias, kävelimme Helsingin Katajanokalla modernin valkoisen talon ohitse.

Poika kysyi: ”Mikä talo tuo on ja mitä siellä tehdään?”

Isä vastasi: ”Se taisi ainakin jossain vaiheessa olla ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston talo.
Sieltä lähetetään joka vuosi tuhat miljoonaa euroa ulkomaille.”

Poika kysyi: ”Miksi?”

Jäin miettimään sitä. Yhden vastauksen antoi pari viikkoa sitten OECD, jonka mukaan
Suomen kehitysyhteistyömenot kasvoivat viime vuonna nopeammin kuin yhdenkään kehitysapukomitean muun jäsenen.


Eniten kahdenkeskistä rahaa lähetettiin Afganistaniin, Etiopiaan, Syyriaan ja Mosambikiin. Maita ei välttämättä tunneta rehellisen talouden mallimaina, vaan pikemminkin korruption mädättäminä kleptokratioina.

Kehitysapua on jaettu vuosikymmeniä, mutta rahat ovat valuneet kehitysmaiden eliittien taskuihin.
Kehitysapubisneksen luonne on tämä: rikkaat maat ovat antavinaan apua ja kehitysmaiden eliitti on kehittävinään oloja.

Kun suurvaltojen metkuihin lisätään kohdemaiden massiivinen korruptio niin siinä sitä on säkki ilman pohjaa ja sinne mahtuu suomalaisten veronmaksajien rahaa tasan niin paljon kun kaikenlaiset valopäät haluavat sinne heittää.

Meidän kehitysyhteistyön päävastaanottajamaathan kuuluvat kaikki valtoimenaan olevan korruption kategoriaan. Hallintojärjestelmät ja kontrollijärjestelmät siellä ovat niin heikkoja, että korruptiota siellä on ja tapahtuu. Mitä enemmän sitä rahaa on, niin sen suurempia summia tietenkin sieltä lähtee.

”Meillä on tällainen hyväntahtoinen suhtautuminen näihin asioihin. Voi sanoa, että naiivi suhtautuminen näihin asioihin. Ei haluta myöntää, että täällä on tällaista myöskin selkeästi rikollista toimintaa mukana ja tarkoitus hyötyä meistä ja meidän rahoistamme., Kääriäinen toteaa.


Tuossa rahojen kuppaamisessa on niin monta porrasta että niille varsinaisille avuntarvitsijoille tuppaa jäämään käteen loppuun kaluttu luu. Aina ei ilmesty kylän raitille edes sitä vuohta jonka voi pistää juhlapäivänä lihoiksi.

Suomeksi sanottuna systeemi on niin mätä että koko paska pitäisi polttaa päreiksi heti tänään eikä vasta huomenna. Jos Suomi haluaa auttaa ja kantaa vastuuta muusta maailmasta niin silloin pitää luoda järjestelmä josta on enemmän hyötyä kun haittaa. Nyt on hyötysuhteet perseellään ja siitä "auttamisesta" on ihan liian usein enemmän haittaa kun hyötyä. Kun massiiviset rahavirrat valuvat pienen eliitin taskuun niin eihän niillä ole minkäänlaista tarvetta kehittää yhteiskuntaa. On luotu ikiliikkuja joka takaa sen että asiat eivät kehity kehitysmaissa mihinkään suuntaan eikä ainakaan parempaan suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:
Palkansaajajärjestöt ja työnantajapuoli vetoavat yhdessä EU elvytyspaketin puolesta . Miksi ?

Palkansaajajärjestöt vetoavat elpymispaketin puolesta ja varoittavat paketin kaatumisen johtavan markkinamyllerrykseen​

SAK, Akava ja STTK haluavat Suomen tukevan EU:n elpymispakettia, koska sen kaatuminen voi johtaa työpaikkojen katoamiseen ja EU:n sisämarkkinoiden lamautumiseen.

Akava, SAK ja STTK katsovat, että elpymispaketin syntyminen itsessään rauhoitti markkinoita ja valoi toivoa Eurooppaan.

Akava, SAK ja STTK katsovat, että elpymispaketin syntyminen itsessään rauhoitti markkinoita ja valoi toivoa Eurooppaan.KUVA: YVES HERMAN / REUTERS
Laura Kukkonen HS

16:48
PALKANSAAJAJÄRJESTÖT SAK, Akava ja STTK pitävät tärkeänä, että Suomi tukee Euroopan unionin neuvottelemaa elpymispakettia. Eduskunnan on määrä äänestää paketista lähiaikoina, ja sen kohtalo on veitsenterällä.

Järjestöt katsovat, että paketin kaatumisesta seuraisi mahdollisesti markkinamyllerrys, joka voisi johtaa työpaikkojen katoamiseen ja Suomelle tärkeän vientialueen eli EU:n sisämarkkinoiden lamautumiseen.


Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akava, Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK ja toimihenkilöiden keskusjärjestö STTK julkistivat yhteisen tiedotteen elpymispaketin puolesta. Järjestöjen mukaan elpymispaketin hylkääminen eduskunnassa ajaisi Suomen EU:n ulkokehälle. Ne myös muistuttavat elpymispaketin kytkemisestä EU:n monivuotiseen budjettiin.


”Jos elvytyspaketti hylättäisiin, saattaisimme samalla epävarmuuden tilaan esimerkiksi EU:n rakennerahastot sekä koulutus- ja tutkimusohjelmat”, järjestöt toteavat tiedotteessa.
 
Mitäs espanja ja italia ostavat suomesta?

Tarkastelukuukauden kauppatase Italian kanssa oli 11 miljoonan euron verran ylijäämäinen.


Kauppatase Espanjan kanssa oli Suomelle 73 miljoonan euron verran alijäämäinen.

 
Ehkä ne vuohen päät ja sian perseet eivät ole tässä ruletissa mitenkään oleellinen asia :ROFLMAO:

Kun poikani oli 4-vuotias, kävelimme Helsingin Katajanokalla modernin valkoisen talon ohitse.

Poika kysyi: ”Mikä talo tuo on ja mitä siellä tehdään?”

Isä vastasi: ”Se taisi ainakin jossain vaiheessa olla ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston talo.
Sieltä lähetetään joka vuosi tuhat miljoonaa euroa ulkomaille.”

Poika kysyi: ”Miksi?”

Jäin miettimään sitä. Yhden vastauksen antoi pari viikkoa sitten OECD, jonka mukaan
Suomen kehitysyhteistyömenot kasvoivat viime vuonna nopeammin kuin yhdenkään kehitysapukomitean muun jäsenen.


Eniten kahdenkeskistä rahaa lähetettiin Afganistaniin, Etiopiaan, Syyriaan ja Mosambikiin. Maita ei välttämättä tunneta rehellisen talouden mallimaina, vaan pikemminkin korruption mädättäminä kleptokratioina.

Kehitysapua on jaettu vuosikymmeniä, mutta rahat ovat valuneet kehitysmaiden eliittien taskuihin.
Kehitysapubisneksen luonne on tämä: rikkaat maat ovat antavinaan apua ja kehitysmaiden eliitti on kehittävinään oloja.

Kun suurvaltojen metkuihin lisätään kohdemaiden massiivinen korruptio niin siinä sitä on säkki ilman pohjaa ja sinne mahtuu suomalaisten veronmaksajien rahaa tasan niin paljon kun kaikenlaiset valopäät haluavat sinne heittää.

Meidän kehitysyhteistyön päävastaanottajamaathan kuuluvat kaikki valtoimenaan olevan korruption kategoriaan. Hallintojärjestelmät ja kontrollijärjestelmät siellä ovat niin heikkoja, että korruptiota siellä on ja tapahtuu. Mitä enemmän sitä rahaa on, niin sen suurempia summia tietenkin sieltä lähtee.

”Meillä on tällainen hyväntahtoinen suhtautuminen näihin asioihin. Voi sanoa, että naiivi suhtautuminen näihin asioihin. Ei haluta myöntää, että täällä on tällaista myöskin selkeästi rikollista toimintaa mukana ja tarkoitus hyötyä meistä ja meidän rahoistamme., Kääriäinen toteaa.


Tuossa rahojen kuppaamisessa on niin monta porrasta että niille varsinaisille avuntarvitsijoille tuppaa jäämään käteen loppuun kaluttu luu. Aina ei ilmesty kylän raitille edes sitä vuohta jonka voi pistää juhlapäivänä lihoiksi.

Suomeksi sanottuna systeemi on niin mätä että koko paska pitäisi polttaa päreiksi heti tänään eikä vasta huomenna. Jos Suomi haluaa auttaa ja kantaa vastuuta muusta maailmasta niin silloin pitää luoda järjestelmä josta on enemmän hyötyä kun haittaa. Nyt on hyötysuhteet perseellään ja siitä "auttamisesta" on ihan liian usein enemmän haittaa kun hyötyä. Kun massiiviset rahavirrat valuvat pienen eliitin taskuun niin eihän niillä ole minkäänlaista tarvetta kehittää yhteiskuntaa. On luotu ikiliikkuja joka takaa sen että asiat eivät kehity kehitysmaissa mihinkään suuntaan eikä ainakaan parempaan suuntaan.
Komppaan. Ei ne miljoonien köyhän asiantilat sillä korjaannu, että niille annetaan rahaa. Niille pitää opettaa tietoa ja taitoja, joilla voi työllistyä. Ihan ensimmäinen asia olisi ehkäisyvalistus ja sen opettaminen että jälkikasvun elatuksesta pitää kantaa vastuuta. Jos väestöräjähdystä ei estetä, niin mikään rahamäärä ei auta. Tiukka yhden lapsen politiikka ja ylimenevistä sanktiomaksut.
 
Viimeksi muokattu:
Kun maalittaja-Toiviainen löytää nämä keskustelut, häkki heiluu vankilat tukkoon iäks
On ikävää että kansakunnan viholliset ovat päässeet pesiytymään väärään paikkaan.

Nyt ollaan menossa siinä mielessä hauskaan suuntaan että niitä jotka ovat eri mieltä Italian tukipaketista ovatkin "ulkomailta operoivia" trolleja ja loput maalittajia natseja. Sama tulee ilmaston kanssa. Ilmastovalehtelua kritisoivat ja eri mieltä olevat ovat tietysti putinisteja ja "lännen vihollisia".
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top